• 3 ian. 2013
  • Raspunsuri: 0
  • Vizualizari: 715

s7Care este cauza scoliozei? Pentru a raspunde acestor intrebari trebuie inteles ca exista mai multe categorii de scolioza care sunt considerate entitati clinice separate. Cea mai frecventa forma clinica a scoliozei este scolioza idiopatica (adica fara o cauza cunoscuta). Mai departe scolioza este clasificata in functie de grupul de varsta. Astfel se disting patru tipuri de scolioza idiopatica:

Infantila (de la nastere pana la 3 ani)

Juvenila (de la 3 ani la pubertate)

Scolioza adolescentului (dupa pubertate)

Scolioza adultului (dupa varsta de 20 de ani).

Scolioza idiopatica a adolescentului este cel mai frecvent tip de scolioza.

Care sunt celelalte cauze ale scoliozei?

Scolioza congenitala este rezultatul anomaliilor de dezvoltare intruterine ale vertebrelor. Astfel, anumite sindroame congenitale pot include o diformitate scoliotica, cum ar fi sindromul Marfan, sindromul Ehler-Danlos, osteocondrodistrofia (sindromul Down), etc. Toate acestea sunt exemple ale unei scolioze structurale, adica exista o anomalie anatomica a coloanei vertebrale care determina curbarea anormala.

s2

O alta categorie a scoliozei este considerata scolioza nestructurala, sau functionala. Aceasta diformitate a coloanei se dezvolta atunci cand exista o cauza aflata in alta regiune anatomica decat a coloanei vertebrale. Astfel o diferenta de lungime a membrelor inferioare poate determina curbura coloanei. Spasmul muscular si inflamatiile musculaturii paravertebrale pot determinade asemenea o scolioza functionala. Cand o scolioza este clasificata ca fiind nestructurala, tratamentul tinteste mai ales cauza deformarii, si nu coloana verebrala.

Unul dintre cei mai importanti parametrii in tratamentul acestei afectiuni este reprezentat de  recuperarea medicala. Pacientul trebuie sa urmeze programe complexe de fizio-, kinetoterapie, sub indrumarea unei echipe medicale supraspecializate. Dr. Andrei Ioan Bogdan va recomanda clinica Centrokinetic, un centru de referinta in recuperarea medicala a pacientilor. Toata activitatea medicala este supravegheta la Centrokinetic de echipa dlui doctor, formata din medici ortopezi, de recuperare, fiziokinetoterapeuti si maseori ultraspecializati. Pentru mai multe informatii si programari, sunati la numarul: 0755055216 sau accesati site-ul: www.centrokinetic.ro

0 0 votes
Article Rating
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x