Doctor Ortoped Andrei Bogdan Ioan

 • 10 Mar 2013
 • Raspunsuri: 547
 • Vizualizari: 54.497

Screenshot_1

 

Calificative: vezi profil                                    Facebook: vezi profil

Sfatul Medicului: vezi profil                            Google+: vezi profil

DocPlanner: vezi profil

 

Ma numesc Andrei Bogdan Ioan si sunt este medic ortoped in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si colaborator al sistemelor medicale: Sanador si Centrokinetic. Ca o scurta istorie a carierei mele, am absolvit facultatea de medicina la Targu Mures, ulterior al luat examenul de rezidentiat pe ortopedie, Bucuresti si am inceput cariera de rezident la Spitalul de Urgenta Sfantu Pantelimon, sub egida prof. dr. Cristea Stefan, unde am lucrat 3 ani. In aceasta perioada am efectuat si 2 stagii de pregatire in spitalul Sahlgrenska Goteborg, Suedia, sub egida dr. Branemark. Imediat dupa ce am inceput cariera de medic am dat examen de preparator universitar in cadrul catedrei de Anatomie a UMF Carol Davila Bucuresti, unde am profesat timp de 5 ani, efectuand o activitate didactica intensa alaturi de studentii mei. In 2008, m-am tranferat la spitalul universitar Elias, unde am profesat timp de 1 an alaturi de prof. dr. H. Orban, participand la peste 200 de artroplastii de genunchi si sold. Ulterior m-am transferat la spitalul de Urgenta Floreasca, in cadrul sectiei prof. dr. Popescu Ghe.

Inca din anul 2009 am inceput sa profesez in mediu privat, initial in provincie in clinica Medis din Campina, ulterior in Bucuresti la clinica SOS. In anul 2011 am inceput o colaborare cu sistemul Medicover, atat la spital cat si in policlinica. In anul 2013 m-am transferat in sistemul medical Sanador, avand activitate preponderenta in cadrul spitalului, in care am efectuat pana in prezent in jur de 800 de interventii chirurgicale. Totodata ofer consultatii in cadrul clinicii Centrokinetic.

Din anul 2008 sunt doctorant in stiinte medicate „Osseointegrarea si protezarea in amputatiile membrului superior”, iar din 2009 Colaborator la Institutul de Biochimie al Academiei Romane in cadrul proiectului de cercetare: „Biocompatibilitatea filmelor de hidroxiapatita depuse pe materiale de tip implant”, iar din septembrie 2015 Doctor in Medicina.

In 2016 am devenit Sef de Lucrari in cadrul Catedrei de Ortopedie a UMF Carol Davila Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Pe parcursul carierei mele am devenit membru in mai multe societati medicale romanesti si internationale:

sorotIsposrats

EFASesska

Ma caracterizez ca o persoana probabil foarte ambitioasa, corecta, civilizata, obsedata de munca mea,  dedicand in jur de 12 ore pe zi pentru ceea ce fac. Am ajuns la concluzia ca ortopedia este singurul hobby pe care il am, dar sunt fericit cu ceea ce fac, cand am rezultate si cand vad pacienti fericiti, care in acelasi timp ma apreciaza pentru ceea ce fac.

In ultimii ani m-am supraspecializat în chirurgie artroscopica – miniinvaziva, efectuand pana in prezent peste 800 de artroscopii de genunchi, glezna si umar ( meniscectomie si sutura de menisc, ligamentoplastie, repararea instabilitatilor de rotula, repararea instabilitatilor de umar, sutura coafei muschilor rotatori, refacerea stabilitatii gleznei, tratamentul afectiunilor de cartilaj). Am efectuat cursuri de specialitate in Germania, Austria, Suedia, Slovenia, Belgia si Franta. Am reusit sa ajung sa cunosc cei mai buni ortopezi din lume specializati in chirurgia minniinvaziva a umarului si genunchiului, sa vad cum gandesc, ce fac, cum pun indicatiile medicale si care sunt tehnicile chirurgicale pe care le folosesc. Cred ca mai am foarte multe de invatat, mai ales ca medicina este intr-un deceniu in care evolueaza extrem de rapid, in fiecare an aparand noi si noi tehnici si implanturi. Ca particularitati in profesia mea: am reusit impreuna cu echipa mea sa efectuam reconstuctii ligamentare personalizate la nivelul genunchiului cu rezultate remarcabile, in special pentru LIA, am obtinut rezultate foarte bune in suturile meniscale, aceasta fiind principala abordare in tratamentul acestei patologii, folosim frecvent terapiile biologice care la nivel mondial vor fi cel mai mare progres in urmatoarele 2 decenii, am ajuns la un nivel bun in chirurgia umarului, o chirurgie mult mai greu abordabila decat cea a genunchiului. Ar fi foarte multe de spus despre ceea ce facem ca echipa, incepand cu investigarea pacientului, tehnici chiruricale si metode de recuperare. Daca aveti rabdare, le veti gasi in site-ul nostru care insumeaza in prezent 450 de articole, fiind cel mai complex, explicit si vizitat site de ortopedie din Roamania. Acest site reprezinta munca mea si a echipei mele de peste 3 ani, si va spun sincer ca scriem si modificam, adaugam, schimbam idei zilnic, astfel incat sa il facem cat mai util pentru pacienti.

Medicina sportiva este un domeniu de mare interes pentru mine, de aceea am publicat peste 150 de articole de specialitate, incercand sa explic patologia frecvent intalnita la nivelul umarului si genunchiului. Am o colaborare stansa cu medici radiologi supraspecializati in patologia sitemului osteo-articular, atat in Romania cat si in Olanda, reusind prin investigatii paraclinice de specialitate (ecografie, CT, RMN) sa elucidez si sa tratez cu succes patologia sportiva. As putea sa remarc aportul dr Ghiea Sorin, medic primar radiolog, Presedintele Societatii Romane de Imagistica Musculo-Scheletala, si al dnei dr. Tache Georgiana, coordonatoarea centrului de recuperare Sanador.

In prezent, pot spune ca ma consider in primul rand un clinician foarte bun, pentru ca citind si scriind atatea articole am reusit sa aprofundez foarte multe informatii, necesare formularii unui diagnostic corect. Eu consider ca primul pas in tratarea unei boli, este un diagnostic corect. Am o experienta extrem de bogata, acumulata in tratamentul non-chirurgical al afectiunilor ortopedice: artroze, tendinite, fasceite, rupturi musculare, efectand peste 1500 de infiltratii (solutii vascoelastice, antiinflamatoare, PRP, STEM cells).

In prezent domeniile de interes sunt reprezentate si de chirurgia piciorului, de aceea am efectuat cursuri de suprespecializare in Germania, Polonia si Belgia, si am tratat cu succes urmatoarele afectiuni: hallux valgus (monturi), hallux rigidus, degetul in ciocan, picior plat valg. Statistic in ultimii doi ani am efectuat in cadrul spitalului Sanador in jur de 100 de corectii la nivelul gleznei si piciorului. In 2014 am reusit sa aduc in Romania cura chirurgicala pentru picior plat valg cu Hyprocure, aceasta fiind cea mai performanta, putin invaziva si de succes metoda folosita in lume. In 2015 erau peste 30000 de pacienti tratati cu succes in lume, in peste 60 de tari. In Romania am operat peste 50 de pacienti prin aceasta metoda, corectia fiind completa. Pentru mai multe informatii va invit sa accesati: http://picior-plat.ro/

Am participat la numeroase cursuri postuniversitare şi stagii de pregătire organizate de societati de specialitate sau universitati medicale de renume in Germania, Austria, Suedia, Franţa, Polonia, Belgia, Slovenia şi Romania. In prezent lunar particip la conferinte, simpozioane, cursuri, congrese, pentru ca eu consider ca pentru a progresa am nevoie sa indeplinesc doi parametrii: sa capat experienta din ceea ce fac alti colegi, si sa capat experienta din ceea ce fac eu.

In anul 2016, m-am alaturat proiectului Centrokinetic, probabil una dintre cele mai bune clinici de recuperare din Bucuresti. Imi doresc ca in aceasta clinica sa pot coordona pacientii corect din punct de vedere al recuperarii, alaturi de dna dr. Simona Savulescu, deoarece consider ca rezultatul final al oricarui tratament ortopedic depinde in mare masura de procesul de recuperare. Am reusit sa implementam in acest proiect sistemul Reflex (un program de urmarire a pacientului in cursul procesului de recuperare, cu ajutorul unor senzori), placa Quickboard pentru testarea si recuperarea pacientilor. Sunt mandru sa lucrez alaturi de multi oameni extrem de bine pregatiti precum Alin Voica, Christos Poulis, Oana Antonic, Ionut Mihaila, etc, o adevarata echipa care ma ajuta sa ofer pacientilor programe complete de recuperare.

Cursuri postuniversitare:   

 • 2007 – Sp.Clinic Foisor, Aborduri chirurgicale – sold MIS in artroplastia primara
 • 2007 – Sp. Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Ecografia in diagnosticul precoce al luxatiei congenitale sold.
 • 2007 – Sp. Clinic Colentina, 2010-Sp.Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Actualitati in chirurgia piciorului-hallux valgus
 • 2008 – Sp.Cinic de Urgenta Sf. Pantelmon, Artroscopia genunchiului –  ligamentoplastia ACL.
 • 2008 – Viena, Austria, International Shoulder Course
 • 2008 – Sp Universitar de Urgental, Principii de baza in artroscopia de genunchi
 • 2008 – Graz, Austria, Basic arthroscopic course – knee, shoulder
 • 2008 – Poiana Brasov, Curs AO: Principii in Managementul Operator al Fracturilor
 • Mai 2009, septembrie 2009 – Shalgreska Hospital Goteborg, Suedia, Stagiu de pregatire
 • 2009 – Strasbourg, France, Advance arthroscopic course: knee
 • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Tratamentul actual in fracturile supra – condiliene femur
 • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Date moderne de fiziologie si patologie osoasa: particularitati ale fracturii pe osteoporoza.
 • 2011 – Oslo, Norvegia, Artroscopia si chirurgia genunchiului, Societatea Europeană de Traumatologie Sportivă
 • 2011 – Paris, Franta, Tehnici chirurgicale minim invazive în artroplastia de sold anterolaterală
 • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Conduita terapeutica in fractura de femur la politraumatizati.
 • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Osteosinteza in fracturile de col femural.
 • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Mainii
 • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Gleznei si Piciorului
 • 2012 – Strasboug, Franta, Challenges in the proximal Femur
 • 2012 – Lyon, France, Stagiu de pregatire – chirurgia gleznei si piciorului (hallux valgus, picior plat)
 • 2012 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire – ligamentoplastie, transplant de cartilaj articular
 • 2013 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea genunchiului Stryker
 • 2013 – Munchen, Germania, Course shoulder and knee surgery – Artro lab
 • 2013 – Wels, Austria, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
 • 2014 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea soldului Stryker
 • 2014 – Poznan, Polonia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
 • 2014 mai – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
 • 2014 – Paris, Franta, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
 • 2014 octombrie – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
 • 2014 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire in artroscopia de umar si genunchi
 • 2015 – Advence Course on Shoulder Arthroscopy, Val d’Isere, Franta
 • 2015 – Munchen, Germania, Curs de chirurgie a gleznei si piciorului
 • 2015 – Anwerp, Belgia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
 • 2015 – Bucuresti, Curs Stryker: Metode osteosinteza la nivelul membrului superior
 • 2015 – Bucuresti, Curs Ronda Medical: Metode de fixare in reconstructia LIA
 • 2015 – Lyon, Franta, ISAKOS Congress
 • 2015 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
 • 2015 – Timisoara, Romania, Al XX-lea Congres National de Radiologie si Imagistica Medicala – in calitate de Lector: „Corelatii clinice, paraclinice si terapeutice  in patologia umarului”
 • 2015 – Banja Luka, Bosnia, VI Balkan Congress of Arthroscopy, Sports Traumatology and Knee Surgery
 • 2015 – Berlin, Germania, Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery-Berlin: GIII Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery
 • 2015 – Bucuresti Romania, al XVI-lea Congres National de Ortopedie si Traumatologie
 • 2016 – Val d’Isere, Franta, 6th Advence Course on Knee Arthroscopy
 • 2016 – Bucuresti, Romania, SRATS Congress (Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva)
 • 2016 – Novi Sad, Serbia, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells, PRP)
 • 2016 – Barcelona, Spania, 17th ESSKA Congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
 • 2016 – Bucuresti, Romania, Curs de Rezonanta Magnetica si Ecografie in Patologia Articulatiilor Gleznei si Cotului, incitat in calitate de Lector: „Traumatologia sportiva la nivelul gleznei si cotului”
 • 2016 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
 • 2016 – Amsterdam, Olanda, Stagiu de pregatire in chirurgia miniinvaziva a umarului  Dr. Maarten van der List
 • 2016 – Bucuresti, Al II-lea Congres al Clubului Regal al Medicilor
 • 2017 – Munchen, Germania, Advance shoulder surgery – Artro lab
 • 2017 – Budapesta, Ungaria, EFAS (Cogresul European de Chirurgia Gleznei si Piciorului)
 • 2017 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
 • 2017 – Bucuresti, Tehnici reconstructive ale cartilajului articular
 • 2017 – Timisoara, Congresul National de Ortopedie si Traumatologie
 • 2017 – Poznan, Polonia, Advanced Knee and Shoulder Arthroscopic Course (RehaClinic)

goteborg oslo

Buc1 Buc2

strasbourg munchen

munchen2 wels

poznan valdoltra2

turn-eiffel-noaptea valdoltra

101472maxim _i39726439

 

Domeniile  mele de interes profesional sunt:

Chirurgie artroscopica – miniinvaziva (genunchi, umar, glezna): transplante ligamentare (LIA, LIP, MPFL, LCL, ALL, CC Ligaments) – autogrefe/alogrefe/grefe sintetice, autotransplate osteocartilaginoase, osoase, augmentari ligamentare, osoase, artrodeza artroscopica de glezna, refacerea instabilitatii umarului, reinsertia coafei muschilor rotatori (supraspinos, infraspinos, substapular),  tenodeza muschi biceps brahial, capsulectomie in frosen shoulder.

Chirurgie artroplastica genunchi, sold.

Chirurgia picicorului (Hallux valgus, Hallux rigidus, Deget in ciocan, Tailor bunion, Metatarsalgii, Picior plat, Picior cav).

 

Contact:

Ofer  consultatii miercuri sau vineri in cadrul clinicii Centrokinetic, in intervalul orar 14.00-19.00. Pentru programari va rog sunati la nr: 0786602299 sau 0755055216.

In incheierea acestei prezentari as dori sa adaug ca imi doresc intotdeauna sa existe un respect reciproc intre medic si pacient, pentru ca eu personal ma gandesc sa aplic doar tratamente  corecte, rapide si eficiente. Iar acest deziderat nu poate fi obtinut fara ajutorul echipei mele:

Dr, Ghiea Sorin 

FotografulTAU-9928 FotografulTAU-9884

 

 • Dr. Onut Ciprian – medic rezident ortoped
 • Nedelea Daniel – asistent medical

547 Comments

 1. Berechet Gabriela spune:

  Buna ziua d-le doctor
  La recomandarea dv am facut pt trohanterita interna fizioterapie, kinetoterapie -aceste proceduri le-a stabilit fizioterapeutul-si am luat 10 zile arcoxia-120_90mg.
  Durerea a diminuat foarte mult,dar la mers inca mai simt blocaj in articulatie.
  Am facut pana acum 10 sedinte de fiziot. Si 5 de kineto.-voi continua kinetoterapia.
  Mi-ati zis sa va spun cum ma simt ca sa-mi spuneti ce considerati ca trebuie sa fac in continuare.Astept recomandarile dv. si va multumesc

  • Andrei Teodorescu spune:

   Buna ziua domnule doctor! Acum 8 luni am fost operat de catre dumneavoastra din cauza unei rupturi de ligamente incrucisate si azi sunt intr-adevar fericit de rezultatul pe care l-ati realizat si pe care l-am realizat.Am intrat la Politie dar fara ajutorul dumneavoastra nu as fi reusit acest lucru!! Daca inca nu v-ati dat seama cine sunt, sa stiti ca sunt pacientul cu grefa uriasa din Slobozia!Vreau sa va spun ca am muncit enorm ca sa pot aduce genunchiul si implicit piciorul in stare de un concurs la politie unde dupa cum stiti proba sportiva este dificila.Insa toate aceste nu as fi putut sa le fac daca dumneavoastra nu a-ti fi existat in viata mea! A fost o mare onoare si placere sa va cunosc!Va multumesc pentru mainile dumneavoastra minunate,pentru tot ceea ce ati facut pentru mine!!!!Va recomand cu cea mai mare incredere pentru profesionalism,pentru sufletul dumnavoastra,pentru tot ceea ce ati facut pentru mine!!!Tot respectul pentru dumneavoastra!!!Va doresc o viata plina de reusite in continuare si multa sanatate !!!Va salut!!!

   • Buna seara. Sigur ca va stiu dupa nume in primul rand si dupa dorinta de a intra la Politie in al doilea timp, si despre discutia pe care am avut-o cand ati venit prima data la mine si am vorbit despre scopul interventiei noastre, in care v-am spus ca daca stiti gramatica, o sa intrati ca genunchiul nu este o problema. Se pare am avut dreptate. Spor in cariera care va urma. Multumesc pentru aprecieri. Numai bine!

  • CAMPEAN SIMONA CRISTINA spune:

   Am fost diagnosticata cu sarcom epiteloid antebrat dr., acum 5 ani, am fost operata de doua ori in tara si o data in Germania unde mi s-a extirpat zona in limite oncologice, din ulna a fost prelevat in tara un segment de cca. 2-3cm, care in Germania a fost inlocuit cu o grefa din creasta iliaca, si au pus o tija care insa nu a ramas fixata in suruburi in zona incheietueii palmei. Cele doua suruburi au iesit la interval de cateva saptamani unul dupa altul, fapt pentru care am avut doua mici interventii de extragere a lor. Tija a ramas fixata doar in zona cotului iar in capatul tijei care a ramasa libera am o durere permanenta. Din cauza radioterapiei grefa nu prezinta (pe radiografie) o imagine clara, se pare ca s-a "prins" doar la capatul inferior fapt pentru care nu cunosc daca tija se mai poate scoate…nu stiu daca trebuie…in Germania mi s-a spus dupa operatie ca va ramane acolo.
   Va rog din suflet sa-mi spuneti ce trebuie sa fac si daca ma puteti ajuta.

   • Buna ziua.
    Daca tija este de titan va sfatuiesc sa faceti un RMN pentru a vedea gradul de vascularizatie si integrare a grefei, si pozitia exacta a grefei in vederea unei decizii de a fi scoasa sau nu.
    Va astept cu investigatia pe mail.
    O zi buna!

   • CAMPEAN SIMONA CRISTINA spune:

    Buna ziua d-le doctor.
    Va multumesc mult pentru raspuns, tija este din titan si voi face RMN.
    Multa sanatate.

  • Marga Dumitrescu spune:

   Dl.Doctor, as dori sa va intreb daca se pot face infiltratii on coloana mamei mele in varsta de 87 de ani. Are dureri lombare insuportabile.
   Va multumesc anticipat pt.raspuns.

  • Tintea Andrei spune:

   Buna ziua,

   Ma numesc Tintea Andrei si doresc sa va pun o intrebare.
   In urma cu 8 luni am facut o operatie de ligament incrucisat (LIA). Operatia a decurs foarte bine, m-am recuperat foarte repede si dupa 7 luni am inceput sa fac sport ca inainte de operatie. Dupa toate astea acum 2 sapatamani dupa o alergare de 2 ore, a inceput sa se auda o pocnitura la intinderea piciorului, acesta pocnitura apare doar daca incordez piciorul. Intrebarea mea este daca sa imi fac griji sau poate sa fie trecatoare? Am uitat sa mentionez ca nu doare absolut deloc. Multumesc si va doresc o zi frumoasa.

   • Buna ziua. Nu este o problema si nu are legatura cu operatia. Probabil este o inflamatie locala care a modificat lubrefierea articulatiei cu lichid sinovial.
    Va sfatuiesc sa luati 1 tb de Arcoxia 90mg zi 7 zile si Synotabs 2tb pe zi 30 zile.
    Numai bine!

  • OPRISOR VICTORIA spune:

   Buna ziua! Am 56 de ani,luxatie de sold drept de la 9 ani.As dori sa aman protezarea soldului, dar durerile sunt tot mai mari.Cu un an in urma am facut o injectie ANTALVASC..M-a ajutat o luna, poi au revenit durerile.Ce tratament imi recomandati? Va multumesc!

  • monica spune:

   Buna seara, domnule doctor, am un prieten care in urma cu 2 ani jumate as sunferit un accident rutier,in urma caruia a avut fractura de memur imobilizata cu tija si suruburi, a facut ceva recuperare dar incompleta. in urma cu un an incepuse sa alerge(inainte de accident era atlet) apoi a acucat brusc dureri. i s-a spus ca a suprasolicitate genunchiul a facut repaus si fizioterapei. rezultatele nu au fost cele asteptate. a facut si un RMN,pe care insa nu reuseste nimeni sa il interpreteze corect si sa il ajute in rezolvarea problemelor. Astept un raspun din partea dumneavoastra cu speranta ca sunteti singurul care va da un verdict corect. Multe multumiri!

 2. leo spune:

  Buna ziua,
  D-l Doctor ma bucur sa va vad (chiar si virtual).
  va doresc sanatate multa si numai impliniri frumoase>>>

  • Andrei Ioan spune:

   Multumesc. O zi buna!

  • Ciofatoiu Cristian spune:

   Buna ziua Dl.Doctor,sunt tatal unui baiat de 18 ani din Craiova care face fotbal la o echipa din localitate.In timpul unui meci la o incercare de schimbare de directie spre stanga, piciorul drept ia ramas infipt in gazon auzindu-se un trosnit la genunchi si o durere puternica,dupa care nu a mai putut continua jocul.Genunchiul drept s-a umflat,nu foarte mult iar in decurs de o saptamana am folosit gheata si diclofenac,
   dupa 9-10 zile de la accidentare am hotarat sa efectuam un RMN care a avut urmatorul rezultat:edem osos,ruptura de LIA,ruptura de corn posterior menisc medial, pavilion osos cu traiecte de fracturi oculte,ligament colateral extern cu traiect sinuos(rezultat scris de doctorul radiolog).
   Cu rezultatul si CD-ul RMN am consultat un doctor ortoped care a confirmat diagnosticul in urma examenului clinic si care ne-a recomandat operatia(metoda cu o sigura banda-implant artificial,sucuzati-ma daca gresesc)dar si faptul ca in urma acestei interventii ar fi recomandata renuntarea la sportul de performanta.Avand speranta ca nu va deranjam,va rugam daca puteti sa ne acordati un sfat in aceasta privinta(daca exista un tip de interventie in urma careia am putea relua activitatea sportiva)si modalitatea de a ne programa pentru o consultatie si eventual o interventie chirurgicala(daca se poate si niste preturi sa stim daca ne putem permite, noi parintii fiind personal bugetar contractual.
   Va multumim!

   • Andrei Ioan spune:

    Buna ziua. Sigur ca exista metode. Discutia este mai ampla, si va rog sa faceti o programare la nr. 0734137954. O sa va spun toate aspectele si stabilim conduita. Pana atunci copilul trebuie sa faca fizio-kinetoterapie, obligatoriu. O zi buna!
    Dr. Andrei Ioan Bogdan

 3. enache spune:

  Buna ziua! Mama mea in vbarsta de 67 ani sufera de gonartroza fapt pentru care este nevoie de operatie. Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac in continuare, Suntem din Campina. Va multumesc!

 4. ciprian spune:

  buna.am citit articolul d-voastra si m am regasit total cu dureriile la muschiul brahial. le am de vre o 4 ani la mana dreapta si numa nu mi trec.la orice efort mai solicitant apar problemele.cat m ar costa o operatie? daca sunteti amabil… as face orice numa sa scap de dureriile astea . va multumesc

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. In primul rand trebuie sa aveti un diagnostic clar, sa va consult ca sa va pot spune ce indicatie de tratament aveti. Va astept la clinica.

 5. Simona spune:

  Buna ziua d-le doctor,
  Am o proteza totala de sold necimentata de 10 ani, cu care m-am simtit foarte bine pana acum o saptamana, cand am facut imprudenta sa ridic un pachet de vreo 10 kg (inconstienta) pe care l-am dus cam 30 de m. Pe moment nu am avut nicio durere, dar apoi, constientizand ce greseala am facut, ….am senzatia unui disconfort, nu mai am curaj sa calc pe picior, parca simt "trosnituri" in articulatie.
  Credeti ca s-a produs "inevitabilul" , sau sa mai am rabdare o perioada ?
  Multumesc ,
  Simona

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Va sfatuiesc sa faceti o radiografie ca sa vedeti care este starea articulatiei si a protezei. Nu aveti de ce sa asteptati. Succes!

   • Andrei Florea spune:

    Buna ziua.

    Am 34 de ani si locuiesc in Austria. In aprilie 2014 am fost operat la genunchi, ruptura de menisc. Din august 2014 tot la un interval de 2-3 saptamani mi se umfla genunchiul; daca ridic ceva sau calc din greseala stramb se umfla imediat.

    Pana acum am f la 3 doctori. Primul mi-a spus doar sa ma plimb si sa nu fac ex. fizice. Al doilea a spus ca cartilagiul e distrus si am luat medicamente de sute de euro, fara niciun rezultat. Acum sunt la al treilea doctor care mia spus ca ar fi Plica Syndrom dar ca trebuie sa fac MRT sa fie sigur.

    Simptomele care le am:
    -piciorul de la genunchi in jos amorteste cand stau pe scaun
    -cand merg parca ramane tot timpul in urma, am senzatia ca il tarasc dupa mine 🙁
    -cand nu e umflat nu doare nimic (pot merge ore), cand se umfla si apas in zona de pe partea interioara a genunchiului, intre oase, doare;
    -cand e umflat nu pot sa il indoi.

    Am incercat si cu exercitii fizice dar nu m-a ajutat cu nimic.

    Va rog sa imi spune-ti dc se poate parerea d-stra au ce ar trebui sa fac.

    Va multumesc

   • Andrei Florea spune:

    Ieri am primit rezultatele de la MRT:
    – reducere semnificativă a volumului de "Hinternhorn"(deutlicher Volumen reduktion von Hinterhorn)
    -ligamentele si meniscul sunt in ordine
    -lichid la genunchi ca si la Synovitis
    -Mediopatellaris Plica. Rotula putin lateralizata. Chondropathie nesimnificativa (Plica mediopatellaris. Patella gering lateralisiert. Keine signifikante Chondropathie)

   • Andrei Ioan spune:

    Din RMN reiese ca aveti un sindrom de plica mediala care se rezolva tot artroscopic prin indepartarea ei, in principiu. Se poate trata si cu fizioterapie, dar depinde de gradul inflamatiei si de simptome. Bafta!

   • Andrei Ioan spune:

    Buna ziua. Fara discutii este obligatoriu un RMN, care ne va elucida asupra diagnosticului, pentru ca cele 3 pareri medicale sunt usor subiective, iar a mea ar fi si mai rea pentru ca nu v-am consultat. Ne auzim cu rezultatul si va spun ce este de facut!
    Dr. Andrei Ioan Bogdan

 6. Munteanu Violeta spune:

  Buna seara dl doctor. Sunt mama unei fetite de 13 ani care face balet de 6 ani la Scoala de coregrafie Floria Capsali din Bucuresti.Astazi la lectia obisnuita de balet,rotula genunchiului drept i s-a deplasat.Ce ar trebui sa facem? Mulltumesc foarte mult.

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Din pacate daca a suferit o luxatie de rotula, ligamentul femuro-tibial intern s-a rupt si sansele de refacere sunt minime. Ar trebui investigata fetita cu radiografii si ecografie, intre timp purtata o orteza pentru rotula 3 saptamani, si in functie de rezultatele investigatiilor ales tratamentul corect si complet. Succes!

  • mitroi oana spune:

   Buna ziua ,am un copil de aproape 13 ani ,care joaca fotbal de la 6 ani si care in ultima perioada a acuzat dureri la genunchiul drept.I.a fost recomndat sa faca un RMN iar concluzia a fost menisc discoid.Ce este de facut in aceasta situatie avand in vedere ca visul lui este sa faca fotbal mereu.Ce consecinte sunt pe termen lung -o interventie la genunchiul respectiv?

 7. Tmor marius spune:

  Buna ziua.am urmatorul diagnostic;gleza stanga;tendinita Achileana ,cu usoara peritendinita,fara ruptura….Glezna dreapta;Tendinita Achileana,cu minima peritendinita,fara ruptura.Mic chist al ligamentului interosos planetar calcaneo-navicular,sau usoara bursita.Va rog sa-mi spuneti ce fel de tratamenta as avea nevoie si daca se poate trata fara operatie.Va multumesc!!!

 8. Rotaru Ionel spune:

  Buna ziua !
  Mama mea in varsta de 73 de ani a fost internata datorita unor dureri ingrozitoare in zona soldurilor care coborau pana la genunchi.Dupa externare si continuarea tratamentului medicamentos acasa durerile persista si sunt si mai profunde.Am rugamintea sa-mi dati un sfat privind calea de urmat .Diagnosticul externare :LOMBOSCIATICA BILATERALA
  Diagnostic secundar:POLISISCOPATIE LOMBARA
  FRACTURA CORP VERTEBRAL L3
  OSTEOPOROZA ALGICA DIFUZA TIP II
  SPONDILODISCARTROZA CERVICALA
  ARTROZA FEMURO PATERALA
  SINDROM MIOFASCIAL VERTEBRAL
  Astept raspunsul Dumneavoastra .
  Multumesc!

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Va sfatuim sa va adresati unui centru specializat in neurochirurgie, fiind de compententa acestei ramuri medicale. O zi buna!

 9. nicoleta p spune:

  buna ziua, in luna iulie anul trecut au aparut brusc dureri la genunchi in urma unor contorsionari ale picioarelor intr-un parc de distractii in copaci. In ianuarie am facut RMN la piciorul stg – am avut ca si rezultat leziune meniscala interna gr II la nivelul cornului posterior, iar la genunchiul drept (mai)- leziuni degenerative gradul II corn posterior MI si lama fina de lichid situata in bursa subcvadipicitala. Intre ce doua RMN-uri am facut si infiltratiile cu acid hialuronic care trebuiau sa amelioreze durerile. Dupa infiltratiile respective timp de mai bine de doua saptamani am avut dureri in continuare care s-au complicat si cu senzatia de arsura sub genunchi si intepaturi laterale. Precizez ca dupa infiltratii am luat Arcoxia (120) 4 zile si urmatoarele doua saptamani cate 4zile arcoxia(90),la recomandarea medicului fara nici o ameliorare a durerii, Dona un plic pe zi si Peascledine. In aprilie am fost la Felix unde din cauza durerilor am facut 11 zile injectabil Movalis si am facut si 9 zile de fizioterapie.Din pacate durerile sunt aproape la fel mai putin arsura de dupa infiltratii… la Felix au pus ca si diacnostic Gonartroza bilaterala. . iar in Bucuresti condomalacie bilaterala pe baza RMN genunchi stg. AM 37 ani, 1.68 si 58 kg. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns deoarece nu stiu cum sa ameliorez durerea si nu stiu cat de grav este.In plus vrem sa facem o vacanta de doua luni incepand cu iunie, in jurul lumii si momentan nu prea pot sa ma gandesc decat la complicatii. multumesc!

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Situatia este mai complicata si este greu sa va dau un sfat doar pe baza a ceea ce ati scris dstra. Ar trebui sa vad investigatiile, sa vedem modul in care au fost interpretate RMN-urile, sa facem un examen clinic pentru a stabili locul durerii, gradul de mobilitate, etc. Va astept pentru toate aceste lucruri. O zi buna!
   Dr. Andrei Ioan Bogdan

 10. macrina spune:

  Buna ziua, am fost diagnosticata cu leziune musculara coafa rotatorie umar drept.

 11. BARBU NELUT spune:

  Buna ziua d-le doctor, Am 50 de ani si am monturi la ambele picioare , sunt foarte dureroase . Daca se pot opera , cit dureaza refacerea dupa operatie si daca se fac programari pentru operatie? Multumesc,

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua.
   Tratamentul este doar chirurgical, iar recuperarea dureaza in medie 3 luni, cu amendamentul ca pacientul merge de a doua zi postoperator.
   Va astept la o consultatie.
   Dr. Andrei Ioan Bogdan

 12. pgabriela spune:

  Buna seara!
  Mama mea in varsta de 68 ani, a fost diagnosticata in 2011 cu coxartroza stg gonartroza bilaterala. La externare, diagnostic principal a fost boala artrozica vertebroperiferica, spondilodiscartoza lombara, lombalgie cronica acutizata, artroza mainii, gonartroza bilaterala forma severa invalidanta predominant stanga, osteopenia difuza postmenopauza. Desi de-a lungul timpului a fost sub observatie medicala si a facut mai multe tratamente, suporta o durere continua foarte mare la maini, solduri, genunchi, coloana. As dori sa stiu daca doar interventia chirurgicala este o solutie in a scapa de durere si ce s-ar putea face in acest sens.
  Multumesc.

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua.
   Va recomand sa veniti la o consultatie cu toate investigatiile pe care le aveti.
   O zi buna!
   Dr. Andrei Ioan Bogdan

 13. bogan spune:

  Buna ziua! Domnule doctor, in urma ultimului RMN mi s-a stabilit: GENUNCHI DREPT- modificari de semnal intrameniscale la nivelul cornului posterior al meniscului intern cu aspect degenerativ, ligament incrucisat anterior cu grosime redusa dar fara discontinuitati evidente, minima hidrartroza, modificari de semnal cu aspect fibros la nivelul grasimii Hoffa (postoperator)
  GENUNCHI STANG:modificari de semnal intrameniscale la nivelul cornului posterior al meniscului intern cu aspect degenerativ; patela in pozitie joasa; formatiune de 28/17/12 mm intraosoasa, la nivelul diafizei distale femurale, bine delimitata, cu contur usor neregulat, fara edem al maduvei osoase adiacente.
  Am fost 2 artroscopii la piciorul drept in urma cu 5 respectiv 4 ani in urma. Niciun rezultat. Durerile sunt permanente, chiar si dupa 10 minute de stat in picioare. Ce credeti ca este de facut?

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Dpdv al investigatiilor(RMN), articulatia dr nu arata foarte rau si ar trebui ca simptomele dstra sa nu fie foarte accentuate. Normal ca prima intebare este daca medicul radiolog este specializat pe articulatii…adica medicul care a facut interpretarea. In plus ar trebui sa va vad, sa va consult pentru mai multe detalii. O zi buna!

 14. Minciu Vali spune:

  Buna ziua.

  Sunt mama unui baiat de 13 ani care face fotbal de la 7 ani. In ultimul timp a acuzat dureri la genunchiul drept in timpul antrenamentelor. Rezultatul RMN este urmatorul: Osteocondrita disecanta condil femural extern (17mm/7mm),anterior, fara detasare de fragmente osoase, stabila.
  Displazie trohleara.
  I s-a recomandat kinetoterapie, intreruperea activitatii sportive si repetarea RMN dupa o perioada de 3 luni.
  Inca mai acuza dureri de genunchi, uneori, in timpul mersului. Are o periopada de repaos de 2 luni, o luna si jumatate de kinetoterapie in urma careia muschii atrofiati au inceput sa-si revina.
  Se poate vindeca? Cand va putea sa-si reia activitatea sportiva.
  Multumesc.

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Din pacate nu acesta era tratamentul corect. Trebuia sa faca repaus complet de la activitate, adica nici macar sa nu calce pe membrul cu problema 6 saptamani si foraje de revascularitatie a zonei. Este o interventie miniinvaziva in care se fac cu o brosa subtire cateva gaurele prin osul bolnav in cel sanatos. Este singura varianta curativa corecta. Va sfatuiesc sa nu mai asteptati si sa repetati RMN si sa imi transmiteti situatia.

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

 15. MINCIU VALI spune:

  Va multumesc pentru raspuns. Am sa repet RMN si am sa va transmit rezultatul.
  As putea veni la o consultatie cu baiatul?

 16. constanta daniela spune:

  Buna ziua.
  Mama mea are 70 de ani si de 3-4 ani sufera groaznic de genunchi mai ales picior stang, merge foarte greu iar noaptea urla de durere.
  in ultimi 2 ani a fost internata la Ana Arslan Otopeni , la alt cabinet de reumatologie din Ploiesti iau fost injectat ser senovial , cam asa ceva daca zic corect, va rog daca se poate ceva pentru ameliorarea durerilor sau am inteles mai nou – celule stem , tratament , operatie, analize, etc.
  Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns incurajator.

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Intr-adevar in prezent exista foarte multe alternative, dar depinde de starea genunchiului, de gradul de artroza. Ar trebui sa veniti la o consultatie cu radiografii facute la ambii genunchi sau macar la cel bolnav si va spun ce se poate face si ce rezultate se obtin.
   O zi buna!

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

 17. Costache Lavinia spune:

  Buna ziua. Am 49 de ani si am fost diagnosticata cu calcificare la nivel acromion stang. Am urmat tratament cu movalis , 15 mg injectabil si fosfat de dexametazona,8 mg ,5 fiole. Durerea nu a cedat nici acum dupa doua saptamani de la tratament. Nu am simtit nici o ameliorare. Am dureri si noaptea. Aceste dureri au aparut in luna mai ,dar erau foarte usoare .Nu ma deranjau. Dintr-o data nu am mai putut misca si ridica mana. Va rog daca ma puteti ajuta ,mai ales pentru durerile care au devenit insuportabile. Va multumesc .

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Calcificarile la nivelul umarului, determina o reactie inflamatorie locala puternica, bursite subacromiale si leziuni ale ms supraspinos. Tratamentul este eminamente chirurgical, artrosocpic si consta in decompresia subacromiala. Este o discutie subiectiva bazata pe relatarea dstra, pentru indicatiile clare se stabilesc in urma unui examen clinic. Va astept la o consultatie in vederea stabilirii unei conduite terapeutice. Va rog sa luati legatura cu asistentul meu la nr 0786602299 in vederea unei programari. O zi buna!

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

  • Costache Lavinia spune:

   Va multumesc.

 18. Ratunzeanu Luminita spune:

  Buna seara! In urma unei miscari "gresite" sotul meu a fost diagnosticat (examen RMN) cu: "Traiect de ruptura corn posterior menisc extern. Leziune completa ligament incrucisat anterior. Leziune partiala de tip interstitial edematos la nivelul insertiei
  femurale a ligamentului colateral extern si tendonului popliteu si la
  nivelul insertiei femurale a ligamentului colateral intern.
  Contuzie musculara poplitee si gastrocnemiana laterala. Bursita supra si retropatelara."
  Accidentul s-a produs acum aprox. 25 de zile, timp de 14 zile a stat cu piciorul intr-o atela gipsata si ulterior intr-un gips circular (cf recomandarilor medicului ortoped local- Slobozia, Ialomita). Ulterior, un alt medic ortoped consultat i-a recomandat o orteza, considerand gipsul o mare greseala. Cel de-al treilea medic (Spitalul Foisor) a considerat ca piciorul trebuie sa fie liber, utilizat si trebuie facuta recuperarea musculara. Toate acestea in vederea operatiei, pe care urma sa o efectueze dumnealui. Din pacate am inteles ca exista ceva probleme administrative la nivelul spitalului (nu exista fonduri pentru suportarea cheltuielilor cu kit-ul pt operatie si pacientii nu isi pot plati singuri acest chit, cf Legii sanatatii?!), ceea ce ar conduce la efectuarea acestei operatii undeva in luna august.
  In conditiile prezentate va rog imi spuneti care este parerea dvs. despre situatia sotului meu si unde puteti fi gasit pentru o consultatie? Mentionez ca ne dorim ca operatia sa fie realizata cat mai repede, pentru ca momentan se deplaseaza doar cu ajutorul carjelor, ceea ce a condus la o blocare a activitatii profesionale.

  Va multumesc!
  Cu respect,
  Luminita Ratunzeanu

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Leziunile pe care sotul dstra le-a capatat la genunchi, in primul rand, se rezolva doar chirurgical. In al doilea rand utilizarea unei imobilizari gipsate nu este indicata. Exista mai multe probleme care trebuiesc tratate dupa urmatorul algoritm si urmatoarea gandire: leziunea de menisc si ruptura LIA – se trateaza chirurgical, iar leziunile partiale ale ligamentelor colaterale – nechirurgical. Datorita asocierii dintre aceste 4 leziuni tendinoase, operatia nu este indicata in primele 6 saptamani de la traumatism, pentru ca rezultatul este unul slab. Pacientul este obligat sa poarte o orteza mobila de genunchi, care sa ii permita sa indoaie si sa indrepte genunchiul, orteza avand intarituri de metal pe medial si lateral care au rol de a proteja ligamentele colaterale. In toata aceasta perioada de 6 saptamani este obligat sa faca fizio-kinetoterapie pentru a pastra tonusul muscular si mobilitatea. Va rog sa vb cu asistentul meu Daniel la nr 0786602299, luni dimineata, si va astept la o consultatie marti, urmand sa stabilim etapele urmatoare. O zi buna!

   • Luminita Ratunzeanu spune:

    Va multumesc pentru raspuns! Luni o sa facem programarea. Cu respect, Luminita Ratunzeanu

  • Sandru Elisabeta Georgeta spune:

   Buna ziua,
   am avut un accident in 26 ian 2016 de la urgenta am primit diagnostic- fractura glena stanga si imobilizata cu bandaj Dessault cu scoaterea lui in 26 februarie.Am cerut un RMN in 5 febr. si am primit urmatorul rezultat
   ”IMR umar stang nativ
   Fractura cominutiva la nivelul glenei cu atingerea suprafetei articulare,cu deplasare si angulare anterioara a fragmentelor osoase,in acest context capul humeral aparand subluxat posterior.Se constata edem difuz al partilor moi perilezional.
   Arie de hipersemnal osos T2/hiposemnal T 1 la nivelul marii tuberozitati humerale cu aspect de edem osos,cu usoara intrerupere de corticala in partea posterioara ,fara desprinderi osoase, cu semnificatie mai probabila de fisura asociata cu arie de contuzie [ in contextul post traumatic ].Minima ancosa Hill-Sachs.
   Fara leziuni acute posttraumatice vizibile la nivelul articulatiei acromio-calviculare,in schimb exista minime modificari artrozice.
   Revarsat lichidian intraarticular gleno-humeral in cantitate medie.Minim revarsat la nivelul bursei subacromio-deltoidiene.
   Hipersemnal intratendinos la nivel supraspinos,pe o lungime de cca 40mm,fara intrerupere evidenta de fibre ,cu aspect de tendinopatie.
   Fara anomalii evidente de traiect sau semnal la nivelul tendoanelor infraspinos ,mic rotund si subscapular.
   Tendonul lung al bicepsului este normal situat, fara anomali de semnal vizibile, cu usoara colectie peritendinoasa, mai probabil extensie a hidrartrozei humerale .
   Concluzie ;
   Fractura cominutiva a glenei cu usoara deplasare a fragmentelor osoase si subluxatie posterioara a capului humeral.
   Aspect de fisura asociata cu arie de contuzie la nivelul marii tuberozitati humerale.
   Tendinopatie de supraspinos,fara semne de ruptura. ”
   Va rog sa-mi spuneti ce trbuie sa fac in continuarecare sunt pasii corecti pe care trebuie sa-i fac pentru ami recupera mana stanga.
   va multumesc pentru timpul accordat

   • Buna ziua.
    Din pacate diagnosticul nu este unul imbucurator. Faptul ca fractura a implicat suprafata articulara si fiind o fractura cu deplasare, vindecarea va duce la o suprafata de contact neregulata, iar coeficientul de frecare dintre scapula si capul humeral va creste. In timp va aparea artroza, fara a putea spune exact cand. Totusi problema este destul de bine tolerata de pacienti, pentru ca umarul nu sustine greutatea corpului, cum sunt genunchiul, soldul sau glezna. Tinand cont ca a trecut 1 luna de la fractura, in momentul in care medicul curant va scoate imobilizarea, trebuie sa incepeti un program serios de kinetoterapie.
    Numai bine!

   • Sandru Elisabeta Georgeta spune:

    Va multumesc

 19. Evelina spune:

  Buna ziua domnule dr. Andrei Ioan, soacra mea are 65 de ani si are un mont de operat la piciorul drept deformarea este destul de mare. As vrea sa stiu ce costuri implica operatia si proteza? Mentionez ca doamna este pensionara si locuieste in provincie. Va multumesc anticipat! Cu stima!

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua.
   Operatia de monturi(hallux valgus) implica, pe scurt, o consultatie prealabila prin care imi dau seama cat de mare este deformarea si care sunt afectiunile asociate. Interventia se efectueaza in regim privat (Spitalul Sanador sau Medicover), cu spitalizare de o singura zi. Anestezia este rahidiana la care se adauga una locoregionala, pacientul simtand in postoperator, pe o scara de la 1 la 10, dureri de maxim 1-2. A doua zi, pacienta este externata, putand merge cu incarcare totala, cu o gheata speciala. Dupa 30 de zile pacienta schimba incaltamintea cu una normala. Pretul ajunge cu tot cu implanturi, cazare, mancare, anestezie, operatie la 3000 ron, cu aproximatie. Numai Bine!

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

 20. Daniel Szekely spune:

  Buna ziua, am 37 de ani si sunt balerin de profesie, sunt si alergator (alerg zilnic minim 6km pe beton din pacate) de multi ani. Am la ambele gambe cateva herni transfasciale (destul de simetrice) au fost ecografiate. Am la nivelul tibilor niste unflaturi (destul de simetric la ambele, pe stanga sunt mai evidente), doi ortopezi mi-au spus ca este un fenomen intalnit la anumiti sportivi, pe radiografie nu se evidentiaza nimic deosebit. Eu am alergat ani de zile in incaltaminte inadecvata (cu talpa convexa) care mi-a solicitat puternic gambele, momentan am achizitionat incaltaminte speciala pt. alergatori. Intrebarea mea este cum se numesc aceste "duluri" de pe creasta tibiala? si cum pot sa imi gestionez antrenamentele pentru a nu suprasolicita gambele. Scuze pentru explicatiile haotice si va multumesc. Cu respect

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Ar trebui sa faceti o ecografie pentru a clarifica diagnosticul la un medic radiolog specializat in probleme de medicina sportiva. Legat de gestionarea antrenamentelor, acest lucru trebuie sa il discutati cu un medic de recuperare. O zi buna!

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

 21. Manuela spune:

  Mama mea are varsta de 80 de ani neimpliniti, un diabet de tip 2 insulino-sustenabil cu 60 de unitati in 3 doze/zi de Apidra si o doza de 50 de unitati de Lantus. Asociat diabetului, are bolile specifice… un inceput de ulcer varicos, hipertensiune, neuropatie, retinopatie o hepatita cronica. Din cauza ca face atat de multa insulina si nu face nici un fel de miscare pentru ca nu poate din cauza durerilor de mijloc… in ultima jumatate de an a mai pus inca 8 kg fata de cele 80 pe care le avea deja.

  Stiu ca trebuie sa slabeasca, dar din pacate abia merge la baie… nu se pune problema de gimnastica sau alt efort. Durerile de miloc sunt atat de puternice incat nici la masa nu poate sta pe scaun mai mult de 5 minute…
  Rezultatul raportului medical in urma RMN-ului este:scolioza toraco-lombara
  la nivelul platoului inferior L1 si superior L2, benzi de hipersemnal T1 si T2 cu aspect degenerativ inflamator (modificari Modic II)
  osteofitoza anterioara si laterala bilaterala etajata, cu formare de punti oasoase la nivel toracal inferior si lombar
  mici hernii instrasopngioase etajate de la nivel T12 la nivel L5 pe platourile inferior T12 si T4 si superior L4
  pensari si deshidratari discale etajate de la nivel L1 panala nivel L4
  protruzii discale circumferentiale etajate la nivel L1-L2, L2-L3, L3-L4 si L4-L5, cu stergerea grasimii epidurale, infustarea formenelor de conjugare, amprentarea sacului dural si a radacinilor nervoase adiacente
  modificari artrozice la nivelul micilor atrticulatii posterioare de la nivel L1 la nivel S1
  hipertrofia ligamentelor galbene
  absenta anomaliilor de semnal la nivelul conului medular.
  Pentru că nu este transportabilă aș vrea să știu dacă puteți face ceva pentru ea… și dacă răspunsul dumneavoastră este pozitiv, unde vă pot găsi.
  Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

 22. iulia spune:

  Buna ziua ! Sunt nepoata doamnei Timpau Elisaveta . Are cocxaltroza. Ar interesa-o cat costa proteza pentru soldul stang . Multumesc !

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Intr-un spital de stat exista un program national de protezare, astfel proteza este gratuita. Intr-un spital privat, proteza se cumpara iar pretul variaza intre 1000 si 2000 euro, in functie de tipul protezei. O zi buna!

 23. Catalina Bejan spune:

  Buna seara,
  Va rugam tare mult sa ne ajutati si pe noi .Mama mea in varsta de 70 de ani are gonartroza la genunchiul stang,i s-a strambat piciorul si se deplaseaza tare greu cu ajutorul unui baston.In urma cu 3,4 ani am mers cu ea la ortoped si i-a recomandat proteza.Ne-a spus ca nu sunt compensate,dar aflu acum ca se poate compensa o parte din ea)Va rugam sa ne spuneti unde trebuie sa ne adresam si ce dosar sa intocmim ptr a beneficia si ea de o proteza ,chiar daca trebuie sa asteptam .Daca se poate sa ne dati un sfat,mama sufera de parkison st II si cardiopatie ischemica.Credeti ca se poate opera ,in cazul cand obtinem o proteza?Va multumesc anticipat si astept un raspuns de la dv.Suntem din Bacau si am consultat un medic ortoped din Neamt,daca e nevoie ne ducem oriunde in tara numai sa -i fie bine.

  • Andrei Ioan spune:

   Orice pacient care necesita o protezare a unei articulatii, trebuie evaluata din punct de vedere al starii generale de sanatate, trebuie evalute riscurile, si apoi se decide daca aceasta operatie merita sau nu. Va sfatuiesc sa mergeti la Iasi, unde este centru universitar si probabil ca puteti obtine o proteza fara probleme. O zi buna!

 24. vica spune:

  Buna ziua.Sunt mama unui baietel de 13 ani care a avut o fractura de cot in urma cu 6 luni, a fost imobilizat in aparat gipsat 10 zile.In urma vizitelor la medic i s-a dat diagnosticul de:Fractura condil humeral extern drept consolidat.Fractura partiala cap radial drept cu inlocuire intraarticulara a profilului radial.I s-a recomandat consult neurologic si kinetoterapie.De 2 luni facem kinetoterapie , miscarea este limitata si dureroasa.Va rog din suflet sa ma indrumati ce sa fac.Va multumesc .

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Trebuie sa veniti cu baiatul sa il vad, sa imi aratati radiografiile, si abia apoi va pot sa un raspuns concret. Pentru programare sunati la numarul 0786602299. O zi buna!

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

 25. Nusa Z spune:

  Buna ziua, in ianuarie am fost diagnisticata prin investigatie RMN cu posibil encondrom-leziune rotund ovalara, net conturata,cu diam.cranio-caudal de 63mm,anterio-posterior 10mm si transvers 16mm, cu multiple calcificari, in 1/3 proximala a diafizei humerale, problema a fost diagnosticata concomitent cu alte afectiuni(PSH umar dr, boala artrozica vertebroperif.,artroza acromio-claviculara, sindrom reumatoid sec.) in cadrul comp.reumatologie. In iunie am repetat radiografie, se pare ca dimensiunea encondrom nu s-a modificat, atunci mi s-a facut subacromial dr. Diprofos+Xilina pentru a vedea evolutia dureroasa, dupa cca.1 luna a revenit durearea si pe zona encondromului, avand recomandarea supravegeherii ortopedice. Va rog sa-mi spuneti daca in aceasta situatie ar putea da un indiciu cat de cat concret scintigrafia osoasa cu Tc 99, sau ar fi mai indicata biopsia direct a formatiunii.
  Am gandit varianata scintigrafiei deoarece am senzatia ca e posibil ca astfel de formatiuni sa existe si pe alte oase, in plus biopsia implica anestezie, ar putea fi un pic problematica datorita tratamentelor pentru afectiuni cardiace.
  Evident scintigrafia implica un cost, nu stiu care e cea mai buna cale de urmat in acest moment, nu sunt din Bucuresti, la reumatologie am fost la Cantacuzino si va trebui sa revin la control in sept/oct. nu stiu daca e bine sa aman problema cu encondromul pana atunci, cand voi face o programare si la dvs. Mi-ar prinde bine un sfat din partea dvs. Va multumesc!

 26. ade spune:

  Buna seara. Am 26 de ani, iar acum doi ani si jumatate ( martie 2012) am avut doua fisuri in zona talpii ( initial mi s-a spus ca am fractura in zona gleznei si am avut piciorul in ghips pentru 5 saptamani). Dupa ce am scos piciorul din ghips aveam dureri ingrozitoare si piciorul foarte umflat , iar pentru a ma deplasa m-am folosit de carje pentru inca 2 luni. Dupa aceasta perioada am renuntat la carje, insa inca schiopatam si aveam dureri foarte mari. In momentul in care mi-am rupt piciorul ( daca pot spune asa) nu eram in tara, iar cand am revenit ( in luna august) am mers la medic si in urma a noi radiografii mi s-a spus ca de fapt nu avusesem fractura la glezna, ci doua fisuri pe talpa si am fost diagnosticata cu sindromul algoneurodistrofic. Am facut tratament cu calcitonina, iar durerea s-a ameliorat si nu mai schiopatam. Insa acum sunt doi ani de cand am fost diagnosticata cu acest sindrom si inca am piciorul umflat si am dureri continue la glezna si pe talpa ( uneori mai mici, alteori foarte suparatoare), zona unde ma doare se incalzeste si de foarte multe ori se invineteste. De curand durerea s-a mutat si catre genunchi ( durere pe care o aveam si cand schiopatam). Nu stiu ce sa fac pentru a-mi ameliora durerea. As fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta intr-un fel.

 27. Razvan spune:

  Buna ziua,

  In urma unei instabilitati a genunchiului drept, a unei usoare dureri in jurul lui si a unei lipse partiale de mobilitate, am efectuat un RMN.

  Concluziile au fost:
  – Condrolomacie patelara grad 2 asociind modificari cu aspect de solutii de continuitate partiale de versant medical cartilaginos patelar grad ICRS 2-3. Structuri nodulare cu posibil substrat adenopatic poplitee si infrapoplitee necesitand corelatie cu antecedentele specifice. Fara leziuni notabile menisc sau ligamentare decelabile la nivelul genunchiul drept.

  Ce parere aveti?

  Multumesc,
  Razvan

 28. Ciurumelea Roxana spune:

  Buna ziua,d-le doctor.In urma radiografiilor tatal meu in varsta de 70 de ani trebuie oprerat la sold(proteza).As dori sa stiu daca protezele sunt decontate sau contra cost!Va multumesc.

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Exista si proteze prin CNAS si proteze contra-cost. In medie, cele de cumparat sunt mai bune conform studiile publicate. Succes!

 29. Lara spune:

  Am 28 ani. Am dureri de picior drept de la sold pana la genunchi. Am fost la neurolog. Mi-a prescris antiinflamatoare. Am fost la neurochirurg. Mi-a recomandat sa merg la ortoped. Pe doc medicale scrie lombalgii. Acceptati sa ma programez pt o consultatie la dvs?

 30. roxana spune:

  Buna ziua d-l doctor,ma numesc chiriac ionut am 35 de ani sunt din mangalia ,si am probleme cu amandoi genunchi am facut RMN si am diagnostic la genunchiul stang condromalacie retropatelara la debut,grad1 stoller,leziune meniscala interna grad 2 stoller,leziune lia grad 1 stoller,fina hidartroza.Si la genunchiul drept leziune lia grad 2 stoller,discreta tendinita cvadricipitala si patelara la insertiile rotuliene,fina hidartroza.va rog frumos sa imi spuneti si mie ce este de facut daca este de operatie sau de tratament.

  • Andrei Ioan spune:

   In mod normal ar trebui facuta o artroscopie la genunchiul care doare mai tare, pentru a investiga si mai bine articulatia, ulterior se pot face niste infiltratii pentru refacerea cartilajului articular (plasma cu trombocite). Va astept la o consultatie!

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

 31. elena nicolaescu spune:

  Buna ziua,
  Am postat si eu un comentariu si implicit rugamintea de a-mi spune opinia dv.,pe pagina referitoare la programul de protezare al CNAS, pe 8 aug a.c. Pentru a nu rescrie, ati putea sa va uitati pe el? Va multumesc.

 32. roxana spune:

  d-le doctor problemele de la genunchiul stang sunt din luna decembrie iar la dreptu din luna iunie. Pot face infiltratiile acestea la ambi genunchi fara sa ma operez?si mai am o problema cu soldurile ma dor cand stau in pat.probabil ca merg schiop de multe luni?e posibil sa se fi inflamat?

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Puteti face infiltratii dar depinde de diagnostic. Va astept la o consultatie ca sa va pot da un raspuns obiectiv. O zi buna!
   Dr. Andrei Ioan Bogdan

 33. ade spune:

  Buna seara. Am 26 de ani, iar acum doi ani si jumatate ( martie 2012) am avut doua fisuri in zona talpii ( initial mi s-a spus ca am fractura in zona gleznei si am avut piciorul in ghips pentru 5 saptamani). Dupa ce am scos piciorul din ghips aveam dureri ingrozitoare si piciorul foarte umflat , iar pentru a ma deplasa m-am folosit de carje pentru inca 2 luni. Dupa aceasta perioada am renuntat la carje, insa inca schiopatam si aveam dureri foarte mari. In momentul in care mi-am rupt piciorul ( daca pot spune asa) nu eram in tara, iar cand am revenit ( in luna august) am mers la medic si in urma a noi radiografii mi s-a spus ca de fapt nu avusesem fractura la glezna, ci doua fisuri pe talpa si am fost diagnosticata cu sindromul algoneurodistrofic. Am facut tratament cu calcitonina, iar durerea s-a ameliorat si nu mai schiopatam. Insa acum sunt doi ani de cand am fost diagnosticata cu acest sindrom si inca am piciorul umflat si am dureri continue la glezna si pe talpa ( uneori mai mici, alteori foarte suparatoare), zona unde ma doare se incalzeste si de foarte multe ori se invineteste. De curand durerea s-a mutat si catre genunchi ( durere pe care o aveam si cand schiopatam). Nu stiu ce sa fac pentru a-mi ameliora durerea. As fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta intr-un fel.

 34. Rebeca spune:

  Bună ziua. În 4 iulie am suferit o fractură de epifiză distală de radius la mâna stângă. Mi s-a făcut reducţie şi mi s-a pus mâna în gips. În 14 august (după 6 săptămâni) mi s-a scos gipsul. Doctorul a spus că osul este consolidat.
  Este normal să mi se învineţească mâna dacă o ţin în jos chiar şi câteva secunde?
  Vă mulţumesc anticipat.
  Cu stimă,
  Rebeca.

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Dupa o fractura raman fenomene vasculo-nervoase pentru cateva luni (2-8). De aceea putem spune ca simptomele sunt oarecum normale. Sfatul este subiectiv pentru ca nu am vazut nici o radiografie. Numai bine!

 35. nic spune:

  Buna ziua. In luna iunie 2014 am fost operat pentru o farctura cominutiva bitiberozitara platou tibial (fractura extremitatii superioare a tibiei cu fractura fibulei (orice parte) la piciorul drept. prin care mi-a fost montata o placa blocata. Acum nu mai pot sa indoi piciorul decat aproximativ 80 – 90 grade. Sa fie din cauza ca am stat prea mult cu piciorul inghips? Cineva mi-a zis ca o sa fac artroza. Se mai poate face ceva?

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Nu pot sa fac astfel de aprecieri, mai ales ca nici nu ati mentionat ca ati stat in gips si ce perioada…Apoi fara o radiografie pararea este mult prea subiectiva. Va astept la o consultatie, cu o radiografie sau CT in vederea unei pareri obiective. Numai bine!

 36. Tănțica spune:

  Buna seara, domnule doctor.
  Am 42 de ani; am fost diagnosticata cu gonartroza, dar la genunchiul drept am si un chist baker (15,3 / 13,4). Si tot la piciorul drept am fost operata de varice (laparoscopic) in urma cu 12 ani, iar acum au cam recidivat. Acum 1 an, am facut o luna de zile fizioterapie si kinetoterapie si urmeaza sa fac din nou; iau si tratament medicamentos. Ma doare foarte tare piciorul drept, in special noaptea si in pozitie de repaus si aproape ca nu-l pot indoi. Cat de grav este ? Ce ar trebui sa mai fac?

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Situatia dstra este destul de complicata tinand cont de diagnosticele complicate. Pentru a putea da un raspuns obiectiv, trebuie sa va consult, sa vad cu exactitate starea genunchiului si starea generala a organismului. Va astept!

 37. viorel spune:

  Buna ziua, domnul doctor. Am 21 de ani,1,76 m, 65 kg. Cu 2 ani in urma am avut un accident la fotbal, in rezultat : leziunea cornului anterior al meniscului medial cu extruzie usoara si deplasare proximala.Am facut doar proceduri, la jumate de an am fost ok. Insa bine m-am simtit doar jumate de an,dupa care de un an am dureri ce nu cedeaza practic deloc.Am facut acum iar ecografie si mi-a iesit :aspect subtiat al cartilajului hialin,semne de artroza femuro-patelara,leziunea meniscului medial cu extruzie moderata,gonartroza incipienta,aspect ingrosat al ligamentului cruciat anterior,semn pentru leziune.
  Pot mentiona ca durerile se intensifica cind merg si cind stau in picioare.Genunchiul este stabil,mobilitatea buna,dar dureri ingrozitoare.Trosneste sub rotula la flexie. As dori o parere.
  Mersi anticipat!!!

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua.
   Ecografie este o investigatie subiectiva si limitata ca informatii care pot fi oferite despre articulatia genunchiului. Va sfatuiesc sa faceti un RMN, pe baza caruia se poate stabili un diagnostic clar si o conduita terapeutica. Numai bine!

 38. lara spune:

  Am fost diagnosticat cu NACF stadiul VI dreapta.(postprednison cel mai probabil)
  Mi se poate pune proteza, daca am proces inflamator intramedular cervical (cauze neidentificate) si usoare parestezii la picioare (zona labelor picioarelor)?
  Am luat cortizon 1 an si 3 luni. Am 29 ani.
  Cum se hraneste osul daca se introduce proteza in maduva femurului? Eu avand deja o disfunctie a maduvei. Se accentueaza paresteziile? Scuze pt felul cum am exprimat temerile mele.
  Multumesc.

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Intrebarea dstra este oarecum nefondata atata timp cand nu aveti cunostinte medicale…pe scurt osul are aport sangvin de la nivelul periostului, musculaturii care se insera pe el, are sursa proprie directa de vascularizatie….ceea ce vreau sa va spun ca nu trebuie sa va preocupe astfel de probleme, ci care este proteza care urmeaza sa fie pusa pentru ca aceasta operatie este CU ESEC PROGRAMAT = PROTEZA NU TINE TOATA VIATA, avand o rata de uzura zilnica. Cum si unde faceti recuperare? Cum va modifica viata proteza? Numai bine!

 39. lara spune:

  Va multumesc domnule doctor pentru raspuns. Numai pentru faptul ca v-ati gandit pt mine la aceste aspecte, ar merita sa am un asemenea medic prieten. Sunt un tanar proesor si trebuie sa ma duc la copii. Deocamdata fara proteza de sold, dar din pacate, in curand cu acest sprijin. Dumneavoastra efectuati protezare de sold? Exista posibilitatea sa am proteza compatibila cu RMN, avand in vedere ca terbuie sa fac RMN cervical la 6 luni?. Va multumesc.

  • Andrei Ioan spune:

   Protezele nu sunt compatibile cu RMN, iar legat de operatie in toate spitalele universitare din Romania, aceasta operatie a devenit o rutina. Aveti multiple optiuni. Succes!

 40. razvan spune:

  Buna ziua domnul doctor,

  Am fost diagnosticat cu condropatie femurala interna grad IV si in urma unei radiografii ORTHOLEG s-a constatat ca am piciorul stramb. Am citit ca exista posibilitatatea regenerarii cartilajului cu ajutorul unei matrice cu colagen, dar nu stiu daca in cazul meu este potrivit si daca acest procedeu are rezultate pe termen lung si daca se face in Romania. Imi puteti da, va rog, cateva detalii si sfaturi ce sa fac in continuare? Daca aveti alta varianta, as vrea sa stiu si pot veni la dvs la o consultatie (sunt din provincie). Am 80 kg si 1,68 m.

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. In principiu, tot ceea ce exista in lumea asta, este si in Romania, dara daca axul membrului este modificat, atunci orice metoda de refacere a cartilajului este inutila. Veniti la o consultatie si va explic. Pentru programare: 0786602299. O zi buna!

 41. Filip Luminita spune:

  Am un baietel de 11 ani care are platfus.Il dor picioarele si oboseste si la ora de sport.As dori sa-mi spuneti daca se poate opera platfusul.Multumesc anticipat.

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. Sigur ca se poate opera, tehnica este miniinvaziva: 1 incizie mica de 5 mm prin care se introduce un implant special care rezolva problema. Va astept la o consultatie in vederea tratametului.
   O zi buna!

 42. cocari spune:

  Buna ziua Am 41 de ani am o coxartroza bilaterala intr-o faza mai avansata si sunt interesat daca se poate face protezare beneficiind de programul national de protezare? Care este procedura?

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua.
   Trebuie sa va alegeti un spital si un medic curant si impreuna cu el puteti beneficia de acest program. Nu toate spitalele beneficiaza de acest program, dar in general, cele universitare sunt incluse in program. Succes!

 43. STEFAN GABRIELA spune:

  Buna seara,
  Am un baiat de 16 ani si acum o luna,cand a fost la epilat,cea de la salon a observat in partea de sus a piciorului stang o umflatura,ca un ganglion foarte mare,care se observa numai cand se incordeaza(zona muschiuloasa) si care nu e dureroasa.va rog frumos sa-mi spuneti carei sectii medicale sa ma adresez si daca tine de competenta unui ortoped pot lua legatura cu d-voastra?astept urgent un raspuns de la d-voastra pe (mobirefdesign@yahoo.com) si un nr de telefon daca e sa ma programez la d-voastra.mentionez ca sunt din
  targoviste.va multumesc!

  • stefan gabriela spune:

   Am un baiat de 16 ani si am observat in partea de sus a piciorului stang o umflatura,ca un ganglion foarte mare,care se observa numai cand se incordeaza si care nu e dureroasa.va rog frumos sa-mi spuneti carei sectii medicale sa ma adresez
   va multumesc!

 44. Viorel Popa spune:

  Buna seara domnule doctor .
  In urma cu ceva timp aproximativ 12 ani am avut o entorsa puternica la genunghiul stang ,ca urmare am mers la un dr.ortoped care prin metode clasice m-ia transmis ca am leziune LIA ,din nefericire in data de 28.09.2014 am facut din nou o entorsa puternica ,dupa care m-am hotarat sa fac un examen RMN .
  Rezultatul examinari RMN din 06.10.2014 este urmatorul :

  -MI cu distructie a cornului posterior si a versantului posterior al corpului.
  -ME cu modificari degenerative ,fara traiecte de ruptura.
  -Ruptura completa a LIA.
  -LIP,ligamente colaterale ,retinacule patelare cu traiect continuu si semnal omogen.
  -Patela cu cateva eroziuni condrale,fara modificari osoase subcondrale.
  -Mici osteofite marginale si cateva eroziuni condrale trohleare femurale.
  -Distructii condrale multiple pe versantul medial femuro-tibial,cu cateva focare de edem osos subiacent.
  -Moderat edem in paniculul adipos infrapaletar.
  -Mica reactie lichidiana intraarticulara cu grosimea medie de 4-5mm.
  -Chist popliteu intern cu diametrul axial de 4,6cm si longitudinal 7cm,cu fuzee lichidiene de 5-6mm care se extinde de-a lungul muschiului gambei.

  Concluzie :
  Status postentorsa genunchi stg cu ruptura MI , LIA si efractie de chist popliteu ; modificari de gonartroza.

  Am varstra de 34 se ani sunt din loc.Deva ,si vreau sa ma operati dumneavoastra ,tin sa va spun ca din cauza frici nu m-am operat mai repede ,dar acuma simt piciorul cat este grav.
  Cum trebuie sa procedez?

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua. In primul rand trebuie sa intelegeti ca starea genunchiului dstra este grava, tinand cont ca sunt leziuni foarte vechi care au degradat genunchiul foarte tare. Din pacate rezultatele pe care le putem obtine acum sunt incomparabil inferioare cu ceea ce se putea obtine acum 10 ani. De ce? Pentru ca au aparut leziuni degenerative, adica artroza cu toate caracteristicile ei pentru care nu se poate da timpul inapoi. Normal ca starea genunchiului se poate imbunatatii, dar niciodata nu veti avea un genunchi fara nici o problema. Pentru inceput trebuie neaparat sa veniti sa va consult, cu toate investigatiile. Va rog sa va faceti si radiografii de genunchi, fata si profil, si analize de sange: HEMOGRAMA, VSH, PCR, FIBRINOGEN. Pentru programare sunati la nr. 0786602299. Seara buna!

 45. doru spune:

  D-le doctor,sotia fiului meu are dureri foarte mari la sold cu prelungire spre genunchi ,a facut RMN,imagistica la un aparat special in Ungaria iar acu si un CT toti medicii ii spun ca nu e de operat dar nici unul nu-i da un diagnostic exat.Mentionez ca acu o luna a facut tratament la Spitalul de Recuoerare Felix,de Recuperare Felix dar nici acolo nu a primit un diagnostic exat.Cu toate aceste investigatii ati putea sa dati un diagnostic? Va multumesc anticipat.Mentionez ca are dureri foarte mari mai ales noaptea.

  • Andrei Ioan spune:

   Buna ziua.
   Intrebarea dstra este relativa pentru ca nu stiu daca pot da sau nu un diagnostic, atata timp cat nu stiu nimic despre pacienta sau despre investigatii. Pot sa incerc daca veniti la o consultatie. O zi buna!

 46. popa viorel spune:

  buna ziua ,
  Am vorbit cu dumneavoastra in data de 7 luna aceasta ,si va spune-am ca am facut un test rmn cu diacnosticul ce viu l-am spus, leziune lia si mi,testul rmn spunea d-soara asistenta ca dureaza aprox 20 min ,si a durat exact 43 min ,dupa 4 zile dela examenul rmn sa inflamat foarte tare glezna stg (am avut cu ceva timp in urma o fractura de maleola la aceasta),si o durere foatre intensa la baza coloanei cervicale cand stau in repaus ,in urma rmn cam toate partile corpului care au suferit accidentari (la fotbal) sau inflamat si dor.
  Folosesc de 4 zile unguent FINALGON si RUMALAYA GEL fara nici o reducere a dureri in special la glezna si la gat
  Am o programare la d-voastra pe 24 luna aceasta pentru consultatie.
  Este normal sa apara aceste inflamati in urma unui examen RMN ?

 47. Voica Mihaela spune:

  Buna ziua,
  Ma numesc Mihaela, am 27 de ani si de 3 ani genunchiul meu drept se umfla fara sa ma fi lovit anterior, se umfla cand este frig afara. Am fost tratata cu antibiotice si cu antiinflamatoare si de fiecare data imi trecea. Anul trecut insa nu vroia sa imi treaca si am ajuns la urgente cu genunchiul. Aici mi s-a spus ca am ruptura de menisc, fara nici o radiografie sau rmn. Am stat 10 zile cu atela si am luat detralex si flamexin. Cand am scos ghipsul nu mai avea nimic. Acum iarasi s-a umflat si am hotarat sa fac un RMN . Rezultatul RMN-ului este urmatorul: Intindere recenta de ligament colateral lateral, cu discontinuitatea catorva fibre si hidrartroza asociata. Pe baza acestui rezultat mi s-a spus ca am un ligament rupt si trebuie sa ma operez. Este adevarat? Va multumesc.

 48. Aurora. Virginia Balanean spune:

  Buna ziua domnle doctor,am 47 de ani si am fost diagnosticata cu o tenosinovita de quervain,in urma unei efort mare facut timp de o luna la munca, acum 8 luni.De atunci am facut 2 cicluri de fizio si kinetoterapie,dar fara rezultat ,tratamente cu antiinflamatoare si antidolorifice,fara rezultat,5 fiole de DEXAMETAZONA,care au ameliorat mult durerile dar am avut reactii adverse urate.dupa 10 zile au inceput durerile la fel ca inainte.AM dureri foarte mari la degetul mare de la amandoua mainile,durerea radiaza in sus e foarte acuta,la orice miscare parca cineva imi dezlipeste pielea pe viu de catre os, va rog sa imi spuneti daca d.voastra ma puteti ajuta cu ceva ,nu stiu la cine sa apelez,am auzit ca se poate face ceva infiltratii in teaca tendonului,as veni la o consultatie daca ma puteti ajuta sau o recomandare. Multumesc mult ptr raspuns ! lauravirginia@libero.it

 49. Gabriela Botez spune:

  Buna seara!
  Fiica mea, de 14 ani, studiaza baletul si de cateva zile acuza dureri la genunchiul drept. A facut o radiografie, fata si profil, si pe buletinul de analiza scrie: plaja de demineralizare ce pare sa intrerupa corticala anterioara a tibiei la nivelul epifizei proximale drepte; cartilaje de crestere deschise. Ati putea sa-mi dati un diagnostic prezumtiv? Cat de grav este si ce ar fi indicat sa facem in situatia data? Va multumesc!

 50. TRASCA ELENA spune:

  Buna ziua d-le doctor,

  Am constatat ca faceti parte dintre medicii care incearca sa descopere cauza unei boli, nu trece imediat la o interventie chirurgicala si, de aceea indraznesc sa va rog sa-mi dati un sfat.
  Iata despre ce e vorba. Sora mea are ceva probleme de sanatate : anemie Biermer cu deficit de vitamina B12, gastrita cronica atrofica , picioare reci si care amortesc etc.( este sub tratament de specialitate) .
  De ceva timp are dureri foarte mari de calcaie nu numai la mers , dar si cand nu se misca.
  A mers la clinica Medicover Ploiesti ( are ctr. de servicii medicale ) pentru investigatii. A facut radiografie si apoi a mers la medicul ortoped cu rezultatul .
  Diagnosticul dat a fost: osteofitoza calcaneana bilaterala.
  I s-a prescris un tratament dar nu se simte nici o ameliorare.
  As dori sa-mi spuneti ce alte investigatii ar trebui sa mai faca pentru a descoperi cauza reala si a evita o eventuala interventie chirurgicala si a primi tratamentul cel mai adecvat.

  Multumesc anticipat.

  Elena Trasca
  PLOIESTI

  • Buna ziua.
   Radiografia este totusi o investigatie primitiva.
   Va sfatuiesc sa faca o ecografie sau un RMN, dar trebuie sa fie realizat de catre un medic specializat in probleme osteo-articulare.
   Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *