Doctor Ortoped Andrei Bogdan Ioan

  • 10 mart. 2013
  • Raspunsuri: 701
  • Vizualizari: 77.299

Screenshot_1

 

Calificative: vezi profil                                    Facebook: vezi profil

Sfatul Medicului: vezi profil                            Google+: vezi profil

 

Ma numesc Andrei Bogdan Ioan si sunt este medic ortoped in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si colaborator al sistemelor medicale: Medlife si Centrokinetic. Ca o scurta istorie a carierei mele, am absolvit facultatea de medicina la Targu Mures, ulterior al luat examenul de rezidentiat pe ortopedie, Bucuresti si am inceput cariera de rezident la Spitalul de Urgenta Sfantu Pantelimon, sub egida prof. dr. Cristea Stefan, unde am lucrat 3 ani. In aceasta perioada am efectuat si 2 stagii de pregatire in spitalul Sahlgrenska Goteborg, Suedia, sub egida dr. Branemark. Imediat dupa ce am inceput cariera de medic am dat examen de preparator universitar in cadrul catedrei de Anatomie a UMF Carol Davila Bucuresti, unde am profesat timp de 5 ani, efectuand o activitate didactica intensa alaturi de studentii mei. In 2008, m-am tranferat la spitalul universitar Elias, unde am profesat timp de 1 an alaturi de prof. dr. H. Orban, participand la peste 200 de artroplastii de genunchi si sold. Ulterior m-am transferat la spitalul de Urgenta Floreasca, in cadrul sectiei prof. dr. Popescu Ghe.

Inca din anul 2009 am inceput sa profesez in mediu privat, initial in provincie in clinica Medis din Campina, ulterior in Bucuresti la clinica SOS. In anul 2011 am inceput o colaborare cu sistemul Medicover, atat la spital cat si in policlinica. In anul 2013 m-am transferat in sistemul medical Sanador, avand activitate preponderenta in cadrul spitalului, in care am efectuat pana in prezent in jur de 800 de interventii chirurgicale. Totodata ofer consultatii in cadrul clinicii Centrokinetic.

Din anul 2008 sunt doctorant in stiinte medicate „Osseointegrarea si protezarea in amputatiile membrului superior”, iar din 2009 Colaborator la Institutul de Biochimie al Academiei Romane in cadrul proiectului de cercetare: „Biocompatibilitatea filmelor de hidroxiapatita depuse pe materiale de tip implant”, iar din septembrie 2015 Doctor in Medicina.

In 2016 am devenit Sef de Lucrari in cadrul Catedrei de Ortopedie a UMF Carol Davila Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Pe parcursul carierei mele am devenit membru in mai multe societati medicale romanesti si internationale:

sorotIsposrats

EFASesska

Ma caracterizez ca o persoana probabil foarte ambitioasa, corecta, civilizata, obsedata de munca mea,  dedicand in jur de 12 ore pe zi pentru ceea ce fac. Am ajuns la concluzia ca ortopedia este singurul hobby pe care il am, dar sunt fericit cu ceea ce fac, cand am rezultate si cand vad pacienti fericiti, care in acelasi timp ma apreciaza pentru ceea ce fac.

In ultimii ani m-am supraspecializat în chirurgie artroscopica – miniinvaziva, efectuand pana in prezent peste 2500 de artroscopii de genunchi, glezna si umar ( meniscectomie si sutura de menisc, ligamentoplastie, repararea instabilitatilor de rotula, repararea instabilitatilor de umar, sutura coafei muschilor rotatori, refacerea stabilitatii gleznei, tratamentul afectiunilor de cartilaj). Am efectuat cursuri de specialitate in Germania, Austria, Polonia, Spania, Suedia, Slovenia, Italia, Belgia si Franta. Am reusit sa ajung sa cunosc cei mai buni ortopezi din lume specializati in chirurgia minniinvaziva a umarului si genunchiului, sa vad cum gandesc, ce fac, cum pun indicatiile medicale si care sunt tehnicile chirurgicale pe care le folosesc. Cred ca mai am foarte multe de invatat, mai ales ca medicina este intr-un deceniu in care evolueaza extrem de rapid, in fiecare an aparand noi si noi tehnici si implanturi. Ca particularitati in profesia mea: am reusit impreuna cu echipa mea sa efectuam reconstuctii ligamentare personalizate la nivelul genunchiului cu rezultate remarcabile, in special pentru LIA, am obtinut rezultate foarte bune in suturile meniscale, aceasta fiind principala abordare in tratamentul acestei patologii, folosim frecvent terapiile biologice care la nivel mondial vor fi cel mai mare progres in urmatoarele 2 decenii, am ajuns la un nivel bun in chirurgia umarului, o chirurgie mult mai greu abordabila decat cea a genunchiului. Ar fi foarte multe de spus despre ceea ce facem ca echipa, incepand cu investigarea pacientului, tehnici chiruricale si metode de recuperare. Daca aveti rabdare, le veti gasi in site-ul nostru care insumeaza in prezent 450 de articole, fiind cel mai complex, explicit si vizitat site de ortopedie din Roamania. Acest site reprezinta munca mea si a echipei mele de peste 3 ani, si va spun sincer ca scriem si modificam, adaugam, schimbam idei zilnic, astfel incat sa il facem cat mai util pentru pacienti.

Medicina sportiva este un domeniu de mare interes pentru mine, de aceea am publicat peste 150 de articole de specialitate, incercand sa explic patologia frecvent intalnita la nivelul umarului si genunchiului. Am o colaborare stansa cu medici radiologi supraspecializati in patologia sitemului osteo-articular, atat in Romania cat si in Olanda, reusind prin investigatii paraclinice de specialitate (ecografie, CT, RMN) sa elucidez si sa tratez cu succes patologia sportiva. As putea sa remarc aportul dr Ghiea Sorin, medic primar radiolog, Presedintele Societatii Romane de Imagistica Musculo-Scheletala, si al dnei dr. Tache Georgiana, medic colaborator al centrului de recuperare Centrokinetic.

In prezent, pot spune ca ma consider in primul rand un clinician foarte bun, pentru ca citind si scriind atatea articole am reusit sa aprofundez foarte multe informatii, necesare formularii unui diagnostic corect. Eu consider ca primul pas in tratarea unei boli, este un diagnostic corect. Am o experienta extrem de bogata, acumulata in tratamentul non-chirurgical al afectiunilor ortopedice: artroze, tendinite, fasceite, rupturi musculare, efectand peste 5000 de infiltratii (solutii vascoelastice, antiinflamatoare, PRP, STEM cells).

In prezent domeniile de interes sunt reprezentate si de chirurgia piciorului, de aceea am efectuat cursuri de suprespecializare in Germania, Polonia si Belgia, si am tratat cu succes urmatoarele afectiuni: hallux valgus (monturi), hallux rigidus, degetul in ciocan, picior plat valg. Statistic in ultimii 4 ani am efectuat in cadrul spitalului Sanador in jur de 200 de corectii la nivelul gleznei si piciorului. In 2014 am reusit sa aduc in Romania cura chirurgicala pentru picior plat valg cu Hyprocure, aceasta fiind cea mai performanta, putin invaziva si de succes metoda folosita in lume. In 2015 erau peste 30000 de pacienti tratati cu succes in lume, in peste 60 de tari. In Romania am operat peste 50 de pacienti prin aceasta metoda, corectia fiind completa. Pentru mai multe informatii va invit sa accesati: http://picior-plat.ro/

Am participat la numeroase cursuri postuniversitare şi stagii de pregătire organizate de societati de specialitate sau universitati medicale de renume in Germania, Austria, Suedia, Franţa, Polonia, Belgia, Slovenia şi Romania. In prezent lunar particip la conferinte, simpozioane, cursuri, congrese, pentru ca eu consider ca pentru a progresa am nevoie sa indeplinesc doi parametrii: sa capat experienta din ceea ce fac alti colegi, si sa capat experienta din ceea ce fac eu.

In anul 2016, m-am alaturat proiectului Centrokinetic, probabil una dintre cele mai bune clinici de recuperare din Bucuresti. Imi doresc ca in aceasta clinica sa pot coordona pacientii corect din punct de vedere al recuperarii, alaturi de dna dr. Simona Savulescu, deoarece consider ca rezultatul final al oricarui tratament ortopedic depinde in mare masura de procesul de recuperare. Am reusit sa implementam in acest proiect sistemul Reflex (un program de urmarire a pacientului in cursul procesului de recuperare, cu ajutorul unor senzori), placa Quickboard pentru testarea si recuperarea pacientilor. Sunt mandru sa lucrez alaturi de multi oameni extrem de bine pregatiti precum Alin Voica, Christos Poulis, Oana Antonic, Alina Iatan, Cornle Dragoi, etc, o adevarata echipa care ma ajuta sa ofer pacientilor programe complete de recuperare.

Cursuri postuniversitare:   

  • 2007 – Sp.Clinic Foisor, Aborduri chirurgicale – sold MIS in artroplastia primara
  • 2007 – Sp. Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Ecografia in diagnosticul precoce al luxatiei congenitale sold.
  • 2007 – Sp. Clinic Colentina, 2010-Sp.Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Actualitati in chirurgia piciorului-hallux valgus
  • 2008 – Sp.Cinic de Urgenta Sf. Pantelmon, Artroscopia genunchiului –  ligamentoplastia ACL.
  • 2008 – Viena, Austria, International Shoulder Course
  • 2008 – Sp Universitar de Urgental, Principii de baza in artroscopia de genunchi
  • 2008 – Graz, Austria, Basic arthroscopic course – knee, shoulder
  • 2008 – Poiana Brasov, Curs AO: Principii in Managementul Operator al Fracturilor
  • Mai 2009, septembrie 2009 – Shalgreska Hospital Goteborg, Suedia, Stagiu de pregatire
  • 2009 – Strasbourg, France, Advance arthroscopic course: knee
  • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Tratamentul actual in fracturile supra – condiliene femur
  • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Date moderne de fiziologie si patologie osoasa: particularitati ale fracturii pe osteoporoza.
  • 2011 – Oslo, Norvegia, Artroscopia si chirurgia genunchiului, Societatea Europeană de Traumatologie Sportivă
  • 2011 – Paris, Franta, Tehnici chirurgicale minim invazive în artroplastia de sold anterolaterală
  • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Conduita terapeutica in fractura de femur la politraumatizati.
  • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Osteosinteza in fracturile de col femural.
  • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Mainii
  • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Gleznei si Piciorului
  • 2012 – Strasboug, Franta, Challenges in the proximal Femur
  • 2012 – Lyon, France, Stagiu de pregatire – chirurgia gleznei si piciorului (hallux valgus, picior plat)
  • 2012 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire – ligamentoplastie, transplant de cartilaj articular
  • 2013 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea genunchiului Stryker
  • 2013 – Munchen, Germania, Course shoulder and knee surgery – Artro lab
  • 2013 – Wels, Austria, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
  • 2014 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea soldului Stryker
  • 2014 – Poznan, Polonia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
  • 2014 mai – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
  • 2014 – Paris, Franta, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
  • 2014 octombrie – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
  • 2014 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire in artroscopia de umar si genunchi
  • 2015 – Advence Course on Shoulder Arthroscopy, Val d’Isere, Franta
  • 2015 – Munchen, Germania, Curs de chirurgie a gleznei si piciorului
  • 2015 – Anwerp, Belgia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
  • 2015 – Bucuresti, Curs Stryker: Metode osteosinteza la nivelul membrului superior
  • 2015 – Bucuresti, Curs Ronda Medical: Metode de fixare in reconstructia LIA
  • 2015 – Lyon, Franta, ISAKOS Congress
  • 2015 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
  • 2015 – Timisoara, Romania, Al XX-lea Congres National de Radiologie si Imagistica Medicala – in calitate de Lector: „Corelatii clinice, paraclinice si terapeutice  in patologia umarului”
  • 2015 – Banja Luka, Bosnia, VI Balkan Congress of Arthroscopy, Sports Traumatology and Knee Surgery
  • 2015 – Berlin, Germania, Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery-Berlin: GIII Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery
  • 2015 – Bucuresti Romania, al XVI-lea Congres National de Ortopedie si Traumatologie
  • 2016 – Val d’Isere, Franta, 6th Advence Course on Knee Arthroscopy
  • 2016 – Bucuresti, Romania, SRATS Congress (Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva)
  • 2016 – Novi Sad, Serbia, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells, PRP)
  • 2016 – Barcelona, Spania, 17th ESSKA Congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
  • 2016 – Bucuresti, Romania, Curs de Rezonanta Magnetica si Ecografie in Patologia Articulatiilor Gleznei si Cotului, incitat in calitate de Lector: „Traumatologia sportiva la nivelul gleznei si cotului”
  • 2016 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
  • 2016 – Amsterdam, Olanda, Stagiu de pregatire in chirurgia miniinvaziva a umarului  Dr. Maarten van der List
  • 2016 – Bucuresti, Al II-lea Congres al Clubului Regal al Medicilor
  • 2017 – Munchen, Germania, Advance shoulder surgery – Artro lab
  • 2017 – Budapesta, Ungaria, EFAS (Cogresul European de Chirurgia Gleznei si Piciorului)
  • 2017 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
  • 2017 – Bucuresti, Tehnici reconstructive ale cartilajului articular
  • 2017 – Timisoara, Congresul National de Ortopedie si Traumatologie
  • 2017 – Poznan, Polonia, Advanced Knee and Shoulder Arthroscopic Course (RehaClinic)
  • 2018 – Bucuresti, Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva, SRATS
  • 2018 – Glasgow, Scotia, 18th ESSKA congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
  • 2018 – Budapesta, Ungaria, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells BMAC, PRP, LipoGems)
  • 2018 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
  • 2018 –  Belgrad, Serbia, Al 5-lea Simpoziin de Medicina Regenerativa, Speaker Invited cu lucrarea „Importanta terapiilor regenerative in reconstructia logamentului incrucisat anterior”
  • 2019 – Torino, Italia, Curs de terapie regenerativa: Transferul de microgrefe cartilaginoase in afectiunile ortopedice
  • 2019 – Londra, Anglia, Advanced knee course (leziuni complexe multiligamentare la nivelul genunchiului

Domeniile  mele de interes profesional sunt:

Chirurgie artroscopica – miniinvaziva (genunchi, umar, glezna): transplante ligamentare (LIA, LIP, MPFL, LCL, ALL, CC Ligaments) – autogrefe/alogrefe/grefe sintetice, autotransplate osteocartilaginoase, osoase, augmentari ligamentare, osoase, artrodeza artroscopica de glezna, refacerea instabilitatii umarului, reinsertia coafei muschilor rotatori (supraspinos, infraspinos, substapular),  tenodeza muschi biceps brahial, capsulectomie in frosen shoulder.

Terapiile regeneratice cu PRP, cel STEM.

Chirurgia picicorului (Hallux valgus, Hallux rigidus, Deget in ciocan, Tailor bunion, Metatarsalgii, Picior plat, Picior cav).

 

Contact:

Ofer  consultatii miercuri sau vineri in cadrul clinicii Centrokinetic, in intervalul orar 14.00-19.00. Pentru programari va rog sunati la nr: 0786602299 sau 0755055216.

In incheierea acestei prezentari as dori sa adaug ca imi doresc intotdeauna sa existe un respect reciproc intre medic si pacient, pentru ca eu personal ma gandesc sa aplic doar tratamente  corecte, rapide si eficiente. Iar acest deziderat nu poate fi obtinut fara ajutorul echipei mele:

Dr, Ghiea Sorin 

FotografulTAU-9928 FotografulTAU-9884

 

  • Dr. Onut Ciprian – medic rezident ortoped
  • Nedelea Daniel – asistent medical
4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

701 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Buna seara.In urma cu 3 saptamani am fost diagnosticat dupa un examen RMN ,cu gonartroza primitiva bilaterala stad 1.Mi s-a prescris gimnastica medicla,scaderea in greutate-am93kg,1,90m si 52 ani virsta.,plus medicatia de rigoare in aceasta faza a bolii.Rugamintea mea este de a va intreba ce trebuie sa fac in continuarie.Credti ca infiltratiile cu prp sunt oportune acum in acest stadiu al bolii. Daca da,as dori sa fiu programat la dvs.pentru consultatie.Va multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Cred ca v-am mai raspuns in urma cu cateva zile si v-am spus ca da.
Numai bine!

Anonymous

sotia are 38 ani ,are o tumoara la nivelul femurului stg.in portiunea metafizo-diafizara cu dimensiuni 78mmCC,29mmAP SI 32mmLL cu aspectul o displazie fibroasa.Aspectul CT corespunde probabil unui fibrom monosifiant.Rezultatul biopsiei=tumoara mixo-fibroase liposclerozante.CE E DE FACUT MAI DEPARTE???VA MULTUMIM.

Anonymous

Buna seara domnule doctor, problema mea este legata de scoaterea unei tije femur implantata in ianuarie 2014 fiului meu de 18 ani. Au fost indepartate 2 suruburi. Medicul care a efectuat operatia a fost detasat si in prezent nu mai efectueaza interventii chirurgicale .La ultima discutie avuta cu domnia sa in luna decembrie 2014 stabilisem sa ma prezint cu fiul meu in luna iunie , pentru control si eventual in functie de consolidarea osului dupa fractura deschisa ,scoaterea tijei si a suruburilor ramase. Pentru internare e nevoie de card de sanatate sau de adeverinta. nu se poate verifica in sistem… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Din text nu am inteles daca problema sau intrebarea dstra este medicala sau organizatorica cu actele, adica ce va intereseaza. Legat de acte, da, se poate verifica. Numai bine!

Anonymous

BUNA ZIUA D-LE DOCTOR.poate o ecografie sa nu fie concludenta in privinta unei eventuale rupturi partiale de tendon achilian?ca si tratament imobilizarea 30 de zile este corect?pot sa merg pot sa ma ridic pe varfuri pot sa alerg.ma doare putin doar dupa ce am facut o pauza si ma ridic .sa nu fie ruptura?multumesc o zi buna va doresc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Ecografia este extrem de elocventa si indicata in astfel de leziuni, cu conditia ca medicul radiolog care o efectueaza sa aiba experienta.
Numai bine!

Anonymous

Acum 2 zile m am operat de ruptura LIA si menisc la domnul dr Andrei Bogdan si vreau sa spun ca ma simt foarte bine! Il recomand si ii multumesc in acelasi timp din toata inima pentru ceea ce a facut pentru mine! Este un medic cum foarte rar am intalnit, in care iti poti pune toata incredereA! O persoana foarte foarte bine pregatita, un om rabdator si calm care iti raspunde la orice intrebare! Mergeti cu incredere!!!

Anonymous

Buna ziua,
Am un copil de 14 ani care a fost diagnosticat cu un chist osos la nivelul piciorului. In urma investigatiilor radiografice a rezultat ca chistul are pereti ososi si este umplut cu o solutie lichida si atinge milimetric corticala in citeva puncte, chist anevrismal. Sunt de acord cu solutia de a extirpa chirurgical chistul, dar fara alte actiuni la nivelul corpului sau chiar cu o metoda mai evoluata conform secolului XXI. Va rog sa imi comunicatii opinia dumneavoastra si etapele de a rezolva aceasta problema pina la inceperea anului scolar.
Multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu pot sa ma pronunt atata timp cat nu am vazut investigatiile.
Din ce am inteles, tratamentul chirurgical propus este corect, deci va sfatuiesc sa urmati pasii indicati de catre medicul dstra curant.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua, Sunt din Radauti, am 60 de ani si ma confrunt cu urmatoarele probleme:anul trecut am foost la Amara de doua ori, pentru a-mi trata durerile de spate -care au trecut-dar spre sfarsitul lunii septembrie , mi-a aparut o usoara durere la genunchiul stang, care pe parcurs s-a amplificat.In luna ianuarie, am stat internata in spital iar diagnosticul a fost gonartroza stg.grad II,pensarea spatiilor articulare in 1/2,efilarea spinelor tibiale.Am mai facut injectii,am luat diverse antiinflamatoare si mi-a trecut durerea la genunchiul stang.Dar, prin aprilie , a inceput sa ma doara dreptul, iar spitalizata-diagnostic:leziune menisc dr. corn anterior si gonartroza.Durerea… Read more »

Anonymous

Buna ziua, am 25 de ani,fac sport de la 7 ani(nu de performanta) in urma cu 6 luni am suferit o accidentare la un meci de fotbal ,am sarit la o minge si la aterizare am fost putin dezechilibrat,am pus picioru moale pe sol si am simti si auzit un scrâșnet urmat de o durere aproape insuportabila.Dimineata am mers la urgenta mi sa facut o radiografie diagnostic entorsa genunchi stang+intintere LIA.Am urmat tratamentul prescris de medic,dupa o luna am inceput sa merg pe bicileta la sala dar la efort simteam o unflatura in spatele genunchilui si o durere …Am fost… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Tratamentul este eminamente chirurgical pentru reconstructia LIA si rezolvarea meniscului. Faptul ca puteti alerga si face exercitii, este normal. Pacientilor le este indicat preoperator sa faca aceste lucruri.
Numai bine!

Anonymous

Va rog din suflet sa-mi raspundeti si mie, suport orice raspuns.

Anonymous

Buna seara. In urma cu 3 ani aproximativ am cazut de la o distanta de 3 4 metri,avand ca urmari o mana rupta si un hematon la cap care s-a retras in cele din urma..aparent numai problemele astea. Dupa vreo 8 luni a inceput sa ma doara picioru drept , am facut o radiografie si m-a sfatuit sa fac un RMN din care a reiesit Osteonecroza de cap femural bilaterala , mai avansata pe dreapta unde am fost sfatuit de medicul chirurg sa astept cat pot pentru a-mi pune proteza , iar pe partea stanga am facut foraje.Am facut un… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Boala nu se transmite la alte persoane, nici macar la aceeasi persoana la alte articulatii. Tratamentul este chirurgical sau prin icigenoterapie. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua! Am 21 de ani si in ultimele luni , mi-au aparut monturi la ambele picioare.Fiind mai pronuntat la piciorul drept.Credeti ca as putea sa ma operez la aceasta varsta?Multumesc!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Varsta nu are legatura cu operatia. Puteti la orice varsta. Succes!

Anonymous

buna ziua domnule doctor.as dori sa.mi fiti de ajutor in cazul mamei mele.are dureri ingrozitoare de genunchi,amelioram cu cite ceva durerile.de la Falticeni ni s.a spus ca are nevoie de proteze la genunchi si solduri.pentru a veni la dumneavoastra ve ar fi mai bine sa facem?un RMN sau computer tomograf?precizez ca mama mea are77ani este pensionara de stat si cu handicap la ochi.as dori sa mai stiu care sunt conditiile de protezare, ca forma privata nu ne permitem prea mult sa platim.va multumesc.elena nistor.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Trebuie sa faceti radiorafii la ambii genunchi, fata si profil si apoi veniti sa o vad si stam de vorba.
Pentru programare: 0786602299.
Seara buna!

Anonymous

Bună ziua! Acum 6 zile am.fost la fotbal, am căzut rău pe genunchi, am.simțit o durere puternica și nu am mai.putut continua. Am fost la urgente imediat unde am făcut o.radiografie la care a ieșit entorsa la.genunchiul stâng. Mi s a recomandat sa fac.un RMN. Astăzi am.făcut RMN ul și am.următoarele rezultate : – Ruptura completa a ligamentului încrucișat anterior, cu lipsa vizualizării inserției femural – hipersemnal Pdfs cu aspect neregulat, liniar și globului la nivelul corpului și.conului posterior ale meniscul medial, cu minima interserarea a suprafeței articulare inferioare -leziune grad 2-3 -Hipersemnal Pdfs interstițial la.nivelul ligamentului colateral medial, precum… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Da, trebuie sa va operati, fara discutii: ligamentoplastie.
Operatia dureaza 45-80 minute in functie de experienta medicului, este o interventie nu foarte simpla, fiind un transplant.
Fotbal: da, normal.
Succes!

Anonymous

Buna ziua domnule doctor,va rog frumos sa mi dati un sfat,pe data de 4 mai am fost operat la genunchiul drept, reconstuctia LIA cu o autogrefa fiind fixat cu un surub 10×30 si o (cambra metalica) nu stiu daca e un termen medical general sau specific limbei italiane,acum am o mobilitate foarte buna a genunchiului tonusul muscular destul de bun imi lipseste putina masa musculara a coapsei, ceea ce ma nelinisteste e o usoara durere la nivelul articulatiei genunchiului dupa ce merg mai mult timp si un soc pe care il simt in genunchi aproape la fiecare pas ( ca… Read more »

Anonymous

Buna ziua.Scriu in numele mamei mele,este din Bicaz,Neamt.Are probleme mari cu piciorul stang,a facut RMN iar rezultatele nu sunt prea bune :menisc intern cu ruptura complexa la jonctiunea corp_corn posterior,pe fond degenerativ: menisc extern fara semne certe de ruptura.Ligamente incrucisate anterior si posterior fara ruptura.Modificari edematoase capsulo_ligamentare interne si externe,probabil in cadrul hidrartrozei,fara retractii fibrilare.Ligamente colaterale,retinacule,tendon cvadricipital si tendon patelar fara semne de ruptura : discrete modificari edematoase la jonctiunea miotendinoasa a popliteului.Patela in pozitie normala.Mici leziunicartilaginoase superficiale patelare,fara edem subcondral.Subtierea difuza a cartilajului trohlear,cu mica arie chistico_edematoasa subcondrala de 4,5 mm pe versantul medial.Subtierea difuza a cartilajului femuro_tibial intern… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Tratamentul conform rezultatului, este eminamente chirurgical, artroscopic, fara adresarea chistului Baker, care intr-adevar nu mai are indicatei chirurgicala.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua. Va rog sa imi oferiti o solutie, in urma unei fisuri de menisc, examinata astfel:
– Meniscul intern prezinta multiple linii de fisura orizontale si verticale;
– Cartilajul articular cu dimensiuni normale dar cu multiple depuneri de cristale la suprafata;
– Meniscul extern cu modificari degenerative, prezinta o linie de fisura orizontala completa;
– Nu prezinta colectii lichidiene;
– Ligamente, tendoane cu aspect normal;
– Vase poplitee cu aspect normal;
– Nu prezinta chist Baker.

Va multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Teoretic, conform descrierii aveti indicatie operatorie.
Dar nu este corect sa va spun asta fara sa stiu ce simtiti, ce va supara.
Ar trebui sa va vad, pentru o parere obiectiva.
Numai bine!

Anonymous

Va multumesc pentru raspuns. Nu am avut dureri nici la accident si nici acum dupa 1 an. Singura problema e ca se mai umfla genunchiul si nu il mai simt sigur ca inainte pentru a face sporturile ce le faceam.

Anonymous

Buna ziua
Am 15 ani si sufar de monturi severe inca de mic la ambele picioare si as vrea o interventie chirurgicala , in cat timp pot sa merg , sa incalt adidasi si alte incaltaminte si cam cat mar costa tot si daca ma pot opera la ambele in aelas timp

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Discutia este f f complexa si depinde de f multi parametrii: varsta, greutate, activitate zilnica, deformatii, osteoporoza prezenta sau nu…
De aceea va astept la o discutie mai amanuntita, in vederea unei pareri obiective.
Recuperarea completa dureaza in medie 3-6 luni, si se pot opera in acelasi timp amebele picioare, dar e mai grea perioada de recuperare.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua, domnule doctor. Stiu ca sunteti in concediu.Va urez zile vesele si senine! Rugamintea mea este sa ma primiti pe 21 aug., cand va intoarceti, la Cutera (stau vis-a-vis, pe Giacomo Puccini nr.21).Am fost programata abia pe 26 aug.(nu am gasit nici la Sanador programare). Am facut un RMN la bratul stang-zona umarului – pe 14 iulie – pentru ca ma durea f.f tare, de 3-4 saptamani. Concluziile: Aspect normal al masei musculare si al tesutului adipos subcutanat din vecinatate. Modificari de tip sechelar la nivelul insertiilor tendinoase ale muschilor deltoid si supraspinos de pe capul humeral asociate cu… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Veniti pe 21, intre 12.00 si 17.00 cand puteti, fara programare, sau mai bine sunati rugati sa va treaca prima la 11.40.
Spuneti-le ca ati vorbit cu mine si ca vin mai repede pentru dstra.
Dati-mi un mesaj cu ce ati rezolvat. Pana ne vedem: Arcoxia 90mg 1tb/zi dupa masa.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua
Va rog sa ne ajutati .Va cer ajutorul pentru sotul meu care de ceva timp se confrunta cu o durere mare la un calcai.Aceste dureri le are atat la mers cat si in stare de repaus.Nu stiu ce sa mai faca .Afacut ozonoterapie,laser terapie si nici un rezultat.Mentionez ca are pb cu inima respactiv 5 stenturi la inima.in urma unui infarct,si diabet zaharat tip 2.Are 61 de ani ,1.78 m si 85 KG.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa mergeti sa faceti o ecografie ca sa aveti un diagnostic clar.
Este primul pas, apoi un consult ortopedic in vederea unui tratament corect!
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua,domnul doctor, am aflat ca va intoarceti pe data de 16 August la Spitalul Floreasca,as dori sa va întreb dacă mă puteți vedea in vederea unui consult,am fost diagnosticată cu fractura de metatarsian 5 cu deplasare de 30 grade si mi s a recomandat intervenție chirurgicală cu implant de tija ,diagnostic de la Sanador.Se poate sa mă primiti pt un cosult si dacă e necesar si pt operație?Va multumesc .

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Ma intorc pe 20 si as putea sa va vad, dar trece prea mult timp pentru o eventuala operatie.
Daca s-a recomandat operatia, mergeti, nu asteptati ca nu este bine!

Anonymous

Buna ziua !

Tatal meu are o durere de genunchi si articulatie foarte mari de vreo cativa ani buni , a incercat to felul de injecti medicamente etc, nu a mers . Varsta lui este de 60 ani . De multe ori prefera sa stea in picioare decat sezut . Ia stresat viata ,, .As dori sa faca o consultatie la un doctor specialist ca dumneavoastra -cred ca numai o interventie chirurgicala la-ar ajuta .

Mult respect ,

Traian

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Pentru programari va rog sa sunati la 0786602299. O zi buna!

Anonymous

Va multumesc mult, domnule doctor.Am rezolvat. Vin la Cutera pe 21 aug. ,ora 11.40.

Mihaela Ciobanu

Anonymous

Buna seara,domnul doctor ,m am operat ASA cum m ATI sfătuit de fractura de metatarsian 5 si mi s- a pus un fragment de brosa K la spitalul Foisor .Pentru scoaterea acestui fragment de brosa este nevoie de anestezie locală sau din nou in nervul rahian ?Va multumesc!

Anonymous

Buna ziua d-le doctor.
Am citit cateva articole mai vechi legate de osteoporoza scrise de dvs. As dorii sa stiu daca aceasta afectiune se mai afla in zona dvs de interes si daca a-ti putea acorda o consultatie in acest sens.
Sant in posesia destului DEXA analize specifice si as dorii sa incep un tratament eficient , individualizat conform unui management corect.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Nu este in domeniul nostru tratamentul osteoporozei si urmarirea pacientilor. Trebuie sa mergeti la un medic endocrinolog sau reumatolog.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua! Mama mea are dureri ingrozitoare la genunchi date de gonartroza. Avem programare pentru consultatie la dumneavoastra. Ea nu prea accepta ideea de interventie chirurgicala. Intrebarea mea este : daca totusi este nevoie de interventie chirurgicala recuperarea este grea si de durata? trebuie sa mentionez ca are si un grad de obezitate. Multumesc mult !

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Totul depinde de gradul de artroza si de simptomele mamei dstra, de aici indicatiile de tratament. Este un grafic, o sa va explic.
Va astept!

Anonymous

RUPTURA IMPORTANTA DE MENISC SI RUPTURA SPIROIDA,FARA DEPLASARE IN CORPUL MENISCULUI LATERAL.
DENUDAREA SUPRAFETEI PORTANTE A CONDILULUI FEMURAL MEDIAL SI FINE EROZIUNI SUPERFICIALE IN TREIMEA MEDIALA A CARTILAJULUI PATELAR.
CANTITATEA MICA DE LICHID INTRAARTICULAR CU FUZARE POSTERIOR SI FORMARE DE CHIST BACKER POPLITEU.
ACEASTA ESTE INTERPRETAREA D-ULE DOCTOR, VA ROG DACA PUTETI SA MA OPERATI DUMNEAVOASTRA.VA MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT O PROGRAMARE LA CLINICA D-VOATRA PENTRU PROGRAMARE LA OPERATIE. DACA SE POATE IN NOIEMBRIE 2015.ASTEPT RASPUNSUL.
Mihail Rusu
19/08/2015 17:44
Mihail Rusu
tel 0767347484 rusu mihail

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
In urma rezultatului pe care il aveti la RMN, se observa ca in zona mediala a genunchiului aveti o importanta leziune de menisc si nu mai aveti cartilaj articular. Din pacate o artroscopie nu va ajuta, pentru ca rezolva doar meniscul, nu si problema cu cartilajul. Deci postoperator veti avea aceleasi simptome. Ceea ce va trebuie este o proteza unicompartimentala de genunchi, adica doar in zona mediala a genunchiului. Eu nu fac aceasta operatie, imi pare rau. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua, dn doctor! Am citit articolul dvs despre sindromul de intersectie si ma regasesc aproximativ in ceea ce ati descris dvs. Tin sa precizez ca de 4 ani practic masajul terapeutic si aceasta durere la incheietura pumnului o am de aproximativ 1 an. As dori o consultatie la dvs, dar vreau sa stiu daca am nevoie de trimitere de la medicul de familie si daca va gasesc la spitalul floreasca. Va multumesc

Anonymous

Buna Ziua,

Vroiam sa stiu daca va ocupati si de hernii de disc, de infiltratii , nucleoplastii sau alte metode miniminvazive pentru tratarea ei.
Va multumesc !

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu ne ocupam cu astfel de tratamente.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua , am o programare la dvs in data de 04-09-2015.
Am un diagnostic mai vechi (2013)
de coxartroza bilaterala in faza incipienta .
V-as ruga sa-mi spuneti daca trebuie sa fac investigatii imagistice inainte de a venii la consult.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Trebuie sa aveti radiografie de bazin.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnul Doctor.Am 23 ani si am artroza la sold. Cartilaj nu mai am 0%.Va rog sa-mi spuneti daca am sansa sa fac implant cu celule stem si unde.Eu locuiesc in germania.Va rog frumos ce sfat puteti sa-mi dati .Va multumesc.

Anonymous

Buna ziua! Azi am primit examinarea IRM si as dori o opinie si daca se poatesa ma programez la o consultatie . -Examinarea genunchi dr evidentiaza traiect liniar in hipersemnal T1 si PD localizat la nivelul cornului posterior al meniscului intern.Meniscul extern are aspect normal.Ligamentele incrucisate anterior si posterior ,ligamentele colaterale si ligamentul patelar au aspect RM normal .Cartilajul de acoperire prezinta fisuri la nivelul fetei posrerioare a rotulei.Structurile osoase componente ale articulatiei genunchiului au semnal RM in limite normale.Minima acumulare fluida pericondilian.Concluzii:Fisura corn posterior menisc intern genunchi drept. Condromacie patelara incipienta. cu deosebita stima Nicu C. PS:imi puteti trimite… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Raspunsul meu ar presupune un plan de tratament. Dar este un raspuns foarte subiectiv atata timp cat nu stiu ce va supara, de cand, etc. va sfatuiesc sa discutati cu medicul dstra curant. Numai bine!

Anonymous

Buna! As dori sa ma ajutati cu un sfat sau chiar cu o interventie medicala la clinica dvs.: baiatul meu a suferit un accident la fotbal el fiind jucator pe postul de portar in urma cu 14 zile,am fost la cluj la spitalul clinic de recuperare unde i s-a facut o artroscopie genunchelui drept evidentindu-se dupa evacuarea unei hemartroze abundente o ruptura de LIA prin smulgerea insertiei femurale,meniscul extern cu mai multe rupturi transversale pe cornul anterior. s-a practicat rezectia marginala a meniscului extern ,rezectia bontului LIA si notchoplastie.Dr mi-a spus ca din punctul sau de vedere cariera sportiva s-a… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Din punct de vedere al carierei sportive, este greu de apreciat. Este foarte adevarat ca a suferit o accidentare la o varsta foarte frageda, dar nu trebuie abandonata ideea unei cariere sportive. Fara discutii ca are nevoie de ligamentoplastie si antrenament serios ulterior, si vazut cat de mult recupereaza. Discutia de a reintra in teren se invarte in jurul a 12 luni. Statistic, 50% din sportivii cu rupturi de LIA, operati reintra in sport. In acest moment, copilul trebuie sa faca fiziokinetoterapie specializata 6 saptamani, chiar de 2 ori pe zi daca se poate. Apoi ligamentoplastie, iar ulterior… Read more »

Anonymous

Buna ziua d-le doctor. Sotul meu este diagnosticat cu sindrom obsesiv- compulsiv. Psihologul care il trateaza i-a recomandat sa alerge zilnic cate 2 km pentru a elimina adrenalina in exces. Dupa cateva luni de alergat il doare piciorul drep ( mai exact sub genunchi) si chiar s-a umflat putin genunchiul. A facut o radiografie si a fost la un medic ortoped care i-a pus diagnosticul de tendinita. I-a recomandat repaus 2 saptamani si antinflamatoare, dupa care poate sa-si reia sedintele de alergat. As vrea, daca se poate, sa imi dati un nr. de telefon la care sa ii fac o… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Pentru programari va rog sa sunati la numarul 0786602299, dar este bine sa ii faceti un RMN de genunchi inainte ca sa scutim timp.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara.Am fost diagnosticat de dumneavoastra cu:ruptura ms supraspinos ,umar inghetat.Rog sa-mi spuneti costurile unei eventuale interventii chirurgicale.Cu stima Ionita Ioan.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Pentru astfel de informatii va rog sa discutati cu Carmen la numarul: 0732717947.
Numai bine!

Anonymous

 Buna ziua. Am avut luxatie recidivanta externa la rotula, displazie femuro-patelara. S-a facut o transpozitie de tuberozitate tibiala anterioara prin osteotomie de medializare – avansare. S-a efectuat excizie a unei bandelete 1cm pararotulian apoi osteotomia oblica a tuberozitatii, fixata cu 2 suruburi. Perioada recomandata este de 6-8 sapt in atela gipsata. Ce parere aveti dvs despre procedura si cum credeti ca ar trebui facuta recuperarea?
Multumesc anticipat!

Anonymous

 Buna ziua. Am avut luxatie recidivanta externa la rotula, displazie femuro-patelara. S-a facut o transpozitie de tuberozitate tibiala anterioara prin osteotomie de medializare – avansare. S-a efectuat excizie a unei bandelete 1cm pararotulian apoi osteotomia oblica a tuberozitatii, fixata cu 2 suruburi. Perioada recomandata este de 6-8 sapt in atela gipsata. Ce parere aveti dvs despre procedura si cum credeti ca ar trebui facuta recuperarea?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Procedura este foarte corecta, iar recuperarea este indicata si urmarita de catre medicul curant. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua, ambii genunchi: leziune gr 3, menisc intern degenerat, cu ruptura orizontala oblica a cornului posterior si corp ce se extinde la marginea exterioara a meniscului, chisturi Backer 41-42/ 12-30 fara inflamatie sau ruptura. De operat sigur trebuie. Ma interesa cat pot sa aman (am palpitatii si sunt operat pe inima) si care este metoda cea mai corecta. Am vazut ca de cativa ani multi dr recomanda alezarea si nu taierea (DYONICS* PLATINUM Blades). Multumesc anticipat. Cu multa stima, Iulian

Anonymous

Imi cer scuze ca va deranjez. Am si eu o problema. Acum 1 an de zile am avut un accident, mai exact o tripla fractura maleolara. Am fost dusa de urgenta la Spitalul Floreasca unde am fost operata de medicul de garda din ziua aceea. Mi s-a pus un surub si o placuta. Dl Doctor mi-a recomandat ca dupa 1 an sa le scot.intrebarea mea este: cat m-ar costa aceasta procedura,si daca este posibil sa o executati dumneavoastra.
Va multumesc anticipat

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va pot ajuta la spitalul Sanador.
Pentru costuri va rog sa discutati cu asistenta mea Carmen la 0732717947, apoi va rog sa veniti la o consultatie ca sa vad exact particularitatea cazului dstra.
O zi buna!

Anonymous

Îmi cer scuze în primul rând pentru întârzierea postării acestui mesaj însă niciodată nu poate fi tardiv în a mulțumi deși este puțin spus, unui excepțional medic și om (caracteristica pe cale de dispariție în sistemul medical de stat) în persoana d-lui dr Andrei Ioan Bogdan, un profesionist de excepție, o mână de aur a ortopediei.Pe 31.08.2015 numai și numai în urma unei alegeri dictată cred de soartă, am avut privilegiul să fiu pacientul d-lui dr pentru o intervenție de reconstrucție lia și menisc genunchi drept, iar atât preoperator,operația și ulterior totul a decurs normal, mâna de aur a medicului… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Multumesc pentru apreciere!

Anonymous

Buna seara!
In urma cu 3 ani m-am lovit la unul din genunchi.Uneori am o durere destul de mare, genunchiul trosnește mereu si simt ca nu am o buna stabilitate in el.As vrea sa iau legatura cu dumneavoastră si as vrea sa stiu daca este necesar sa fac RMN-ul la Pitești (orasul in care locuiesc) sau imi faceti totul acolo.Spuneti-mi va rog cum pot lua legatura cu dumneavoastră si ce trebuie sa pregatesc.Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastră!

Anonymous

Buna ziua domnule doctor. Revin cu scuzele de rigoare ca am abordat direct problema mea cu mana care m-a ingenunchiat si nu stiu daca mai reusesc sa ma ridic.
Va doresc multa sanatate.

Andrei Ioan Bogdan

Nici o problema.
Daca pot sa va ajut, incerc sa o fac.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua , Am fost la d-voastra in anul 2013 si cu siguranta cred ca va aduceti aminte de mine.Sunt pacienta cu sinovita cronica vilonodulara genunchi drept.La spitalul Sanador mi-ati facut artroscopie pentru sinovectomie si mi-ati indepartat si chistul Baker, dupa care m-am simtit foarte bine , dar din pacate o perioada scurta de timp.Am citit despre d-voastra si despre ceea ce faceti in prezent ,deoarece genunchiul meu este inca foarte umflat si plin de lichid.Aceasta boala ma chinuie foarte tare.Am citit despre infiltratiile pe care le faceti cu cellule STEM si va intreb daca credeti ca ar fi si… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Sigur ca imi aduc aminte. Nu sunt sigur daca aceste tratament v-ar ajuta.
O sa ma interesez si va anunt.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua!
Am fost cu fiica mea la dvs la o consultatie si mi-ati recomandat un second opinion la Dr. Ghiea, urmand sa va transmit pe email rezultatul. Ceea ce am si facut, dar n-am primit inca niciun raspuns de la dvs. E posibil sa nu fi primit email-ul meu?

Andrei Ioan Bogdan

Buna seara.
Am vazut ca mi-ati trimis mail-ul, dar nu am avut timp.
Imi cer scuze, o sa va raspund.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua Domnule Doctor,
Va contactez pentru mama mea care a suferit in 2007 o meniscectomie nemiscat intern. Pana in prezent a fost bine, cu excepția ultimei jumătăti de an de cand prezinta la nivelul ligamentului colaterale intern dureri de tip arsura cu un caracter neperiodic, respectiv 2 saptamani apar dupa care se remote brusc. Dupa ce a efectuat un consult si rmn s-a ajuns la concluzia ca este vorba de o luxare a meniscului restant si pe care noi nu o putem rezolva în Iasi. Credeti ca ati avea o solutie in acest caz?
Va multumim.
Ionut Topa
Kinetoterapeut

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Am inteles ca a fost operata, meniscectomie. Si ca acum ‘are o lucatie de menisc’…in ce sens? Este meniscul extruzionat??? Are artroza sau nu? Pentru ca daca are artroza la nivelul compartimentului intern, simptomele provin de acolo. Imi este greu sa va spun ce trebuie facut doar pe baza descrierii dstra. As avea nevoie sa vad RMN dstra!!!

Anonymous

Buna Ziua dl_doctor. am 40 ani si am fost diagnosticat cu poliarterita genunchi drept partea interna. am fost pus sa fac o serie de analize din care au reisit urmatoarele: vsh 3mm/h intr un interval de 3-12, cpr 288mg/dl intr un interval de 150-400, factor rheumatotoid 22,8 intr un interval de 0-15. restul analizelor fiind normale,am mai fost pus sa fac alte analize pt hbs si hcv si o raza la plamani toate fiind in parametri normali. pot fi aceste rezultate un factor in exprimarea unui astfel de diagnostic?. va gor daca imi puteti da un raspuns. cu respect

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. De poliarterita la genunchi, nu am auzit, sincer pana acum. Dar exista poliarterita nodoasa.( este o vasculita a vaselor medii, care devin inflamate si se distrug, in urma atacului celulelor imune. Se mai numeste si boala Kussmaul-Maier. Cauza este necunoscuta. Afecteaza adultii mai frecvent decat copiii si mai mult barbatii decat femeile. Este mai des intalnita la pacientii infectati cu virus hepatitic B. Simptomele bolii pot include oboseala, slabiciune, febra, dureri abdominale, scadeera poftei de mancare, scadere in greutate, dureri musculare si articulare, manifestari cutanate (eruptii, tumefieri, ulceratii, noduli), afectare neurologica (durere, amorteala, furnicaturi, arsuri, accidente vasculare cerebrale,… Read more »

Anonymous

Buna ziua, Ma numesc Aurel Catana, am 54 ani si am fost diagnosticat cu condropatie gr.II la genunchiul stang. Din RMN rezulta afectarea cartilajului pe o suprafata mica. Sintom: durere punctuala precisa nedifuza la anumite miscari ale articulatiei in special la rotire, torsiune.In sensul normal de flexie al genunchiului nu am dureri. Am urmat timp de 6luni, un tratament compus din glucozamina-condroitina – acid hialuronic-viamina C (SOLARAY), Arcoxia 90mg-10zile. Durerile sau mai ameliorat dar tot apar din cand in cand, de ex. la schimbarea de vreme / temperatura. Domnule doctor doresc sa-mi spuneti daca e cazul sa incep si cu… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
In situatia dstra cel mai indicat tratament este o procedura de regenerare cu PRP sau celule STEM.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnule doctor, Din pacate nu pot veni pentu un consult de specialitate (momentan sunt plecat din tara) asa ca profit de aces site pentru a sa solicita un sfat. La inceputul lunii iulie am avut un accident soldat cu leziunea muschiului cvadriceps si a tendonului. Adica un traumatism prin flex la nivelul coapsei drepte cu plaga delabranta 1/3 medie fata posteriara cu sectiune partiala masa musculara (cvadriceps femural. Am fost internat la Bagdasar pentru interventie chirurgicala iar in luna octombrie am facut o ecografie a muschiului lezat. Am fost sfatut sa practic execritii de recuperare a muschiului lezat… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Din pacate nu stiu exact care ste gravitatea leziunii de aceea imi este greu sa va dau un sfat.
In mod normal trebuie sa va vada un medic de recuperare si sa va coordoneze, dara fara fizio si kinetoterapie o sa aveti sechele.
Numai bine!

Anonymous

Mă numesc simion am avut un accident mam tăiat cu drujba la piciorul stâng diagnostic .plagă tăiată gambă stg fata mediala cu secțiune nerv tibial m.flexoare degete și m.flexor lung haluce acum 4 luni am fost operat .dr din Craiova mia spus să nu merg în el 21 de zile eu am stat 34 de zile după care am început să calc în el ușor. ușor în cât timp se reface nervul tibial și tenoul .am în continuare talpa amortita furnicături și dureri la degete va mulțumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nervul a fost suturat? Daca da, atunci sunt sanse sa se refaca, daca nu – nu.
Va sfatuiesc sa faceti un EMG.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnule doctor. Am 42 de ani si sunt din Tulcea. De aproximativ 4 luni de zile am dureri, mai mari sau mai mici in functie de cat stau in picioare sau merg, cu preponderenta in zona calcaielor, piciorul drept fiind mai afectat. Mi-am facut o radiografie din care a rezultat ca am osteofite calcaneu bilateral. M-am deplasat la un medic ortoped din Tulcea, care mi-a spus, sau mai bine zis mi-a prescris sa ma ung cu o crema pe care am epuizat-o deja, sa-mi cumpar talonete de la dumnealui, fapt pe care nu l-am facut si daca nu-mi… Read more »

Anonymous

Buna seara domnule doctor, am suferit un accident la fotbal acum 1 an de zile , m-am răsucit pe genunchiul stâng după care a troznit ceva in genunchi , de atunci nu reușesc sa mai alerg , am impresia ca genunchiul nu are stabilitate si ca fuge , am efectuat un RMN in luna Martie a acestui an , după care mi sa recomandat fizioterapie , kinetoterapie si exerciții in bazin , dar tot nu mi-am revenit . Sunt din Constanta , dacă a-ți fi de acord sa va trimit pe e-mail rezultatul RMN-ului in format A4 sa va Spune-ți… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Conform descrierii simptomelor, probabil aveti o problema la nivelul ligamentului incrucisat anterior, care genereaza o instabilitate.
Va astept la o consultatie pentru a vedea exact care este situatia clinica si imagistica.
O zi buna!

701
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x