Doctor Ortoped Andrei Bogdan Ioan

 • 10 mart. 2013
 • Raspunsuri: 589
 • Vizualizari: 56.436

Screenshot_1

 

Calificative: vezi profil                                    Facebook: vezi profil

Sfatul Medicului: vezi profil                            Google+: vezi profil

DocPlanner: vezi profil

 

Ma numesc Andrei Bogdan Ioan si sunt este medic ortoped in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si colaborator al sistemelor medicale: Sanador si Centrokinetic. Ca o scurta istorie a carierei mele, am absolvit facultatea de medicina la Targu Mures, ulterior al luat examenul de rezidentiat pe ortopedie, Bucuresti si am inceput cariera de rezident la Spitalul de Urgenta Sfantu Pantelimon, sub egida prof. dr. Cristea Stefan, unde am lucrat 3 ani. In aceasta perioada am efectuat si 2 stagii de pregatire in spitalul Sahlgrenska Goteborg, Suedia, sub egida dr. Branemark. Imediat dupa ce am inceput cariera de medic am dat examen de preparator universitar in cadrul catedrei de Anatomie a UMF Carol Davila Bucuresti, unde am profesat timp de 5 ani, efectuand o activitate didactica intensa alaturi de studentii mei. In 2008, m-am tranferat la spitalul universitar Elias, unde am profesat timp de 1 an alaturi de prof. dr. H. Orban, participand la peste 200 de artroplastii de genunchi si sold. Ulterior m-am transferat la spitalul de Urgenta Floreasca, in cadrul sectiei prof. dr. Popescu Ghe.

Inca din anul 2009 am inceput sa profesez in mediu privat, initial in provincie in clinica Medis din Campina, ulterior in Bucuresti la clinica SOS. In anul 2011 am inceput o colaborare cu sistemul Medicover, atat la spital cat si in policlinica. In anul 2013 m-am transferat in sistemul medical Sanador, avand activitate preponderenta in cadrul spitalului, in care am efectuat pana in prezent in jur de 800 de interventii chirurgicale. Totodata ofer consultatii in cadrul clinicii Centrokinetic.

Din anul 2008 sunt doctorant in stiinte medicate „Osseointegrarea si protezarea in amputatiile membrului superior”, iar din 2009 Colaborator la Institutul de Biochimie al Academiei Romane in cadrul proiectului de cercetare: „Biocompatibilitatea filmelor de hidroxiapatita depuse pe materiale de tip implant”, iar din septembrie 2015 Doctor in Medicina.

In 2016 am devenit Sef de Lucrari in cadrul Catedrei de Ortopedie a UMF Carol Davila Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Pe parcursul carierei mele am devenit membru in mai multe societati medicale romanesti si internationale:

sorotIsposrats

EFASesska

Ma caracterizez ca o persoana probabil foarte ambitioasa, corecta, civilizata, obsedata de munca mea,  dedicand in jur de 12 ore pe zi pentru ceea ce fac. Am ajuns la concluzia ca ortopedia este singurul hobby pe care il am, dar sunt fericit cu ceea ce fac, cand am rezultate si cand vad pacienti fericiti, care in acelasi timp ma apreciaza pentru ceea ce fac.

In ultimii ani m-am supraspecializat în chirurgie artroscopica – miniinvaziva, efectuand pana in prezent peste 800 de artroscopii de genunchi, glezna si umar ( meniscectomie si sutura de menisc, ligamentoplastie, repararea instabilitatilor de rotula, repararea instabilitatilor de umar, sutura coafei muschilor rotatori, refacerea stabilitatii gleznei, tratamentul afectiunilor de cartilaj). Am efectuat cursuri de specialitate in Germania, Austria, Suedia, Slovenia, Belgia si Franta. Am reusit sa ajung sa cunosc cei mai buni ortopezi din lume specializati in chirurgia minniinvaziva a umarului si genunchiului, sa vad cum gandesc, ce fac, cum pun indicatiile medicale si care sunt tehnicile chirurgicale pe care le folosesc. Cred ca mai am foarte multe de invatat, mai ales ca medicina este intr-un deceniu in care evolueaza extrem de rapid, in fiecare an aparand noi si noi tehnici si implanturi. Ca particularitati in profesia mea: am reusit impreuna cu echipa mea sa efectuam reconstuctii ligamentare personalizate la nivelul genunchiului cu rezultate remarcabile, in special pentru LIA, am obtinut rezultate foarte bune in suturile meniscale, aceasta fiind principala abordare in tratamentul acestei patologii, folosim frecvent terapiile biologice care la nivel mondial vor fi cel mai mare progres in urmatoarele 2 decenii, am ajuns la un nivel bun in chirurgia umarului, o chirurgie mult mai greu abordabila decat cea a genunchiului. Ar fi foarte multe de spus despre ceea ce facem ca echipa, incepand cu investigarea pacientului, tehnici chiruricale si metode de recuperare. Daca aveti rabdare, le veti gasi in site-ul nostru care insumeaza in prezent 450 de articole, fiind cel mai complex, explicit si vizitat site de ortopedie din Roamania. Acest site reprezinta munca mea si a echipei mele de peste 3 ani, si va spun sincer ca scriem si modificam, adaugam, schimbam idei zilnic, astfel incat sa il facem cat mai util pentru pacienti.

Medicina sportiva este un domeniu de mare interes pentru mine, de aceea am publicat peste 150 de articole de specialitate, incercand sa explic patologia frecvent intalnita la nivelul umarului si genunchiului. Am o colaborare stansa cu medici radiologi supraspecializati in patologia sitemului osteo-articular, atat in Romania cat si in Olanda, reusind prin investigatii paraclinice de specialitate (ecografie, CT, RMN) sa elucidez si sa tratez cu succes patologia sportiva. As putea sa remarc aportul dr Ghiea Sorin, medic primar radiolog, Presedintele Societatii Romane de Imagistica Musculo-Scheletala, si al dnei dr. Tache Georgiana, coordonatoarea centrului de recuperare Sanador.

In prezent, pot spune ca ma consider in primul rand un clinician foarte bun, pentru ca citind si scriind atatea articole am reusit sa aprofundez foarte multe informatii, necesare formularii unui diagnostic corect. Eu consider ca primul pas in tratarea unei boli, este un diagnostic corect. Am o experienta extrem de bogata, acumulata in tratamentul non-chirurgical al afectiunilor ortopedice: artroze, tendinite, fasceite, rupturi musculare, efectand peste 1500 de infiltratii (solutii vascoelastice, antiinflamatoare, PRP, STEM cells).

In prezent domeniile de interes sunt reprezentate si de chirurgia piciorului, de aceea am efectuat cursuri de suprespecializare in Germania, Polonia si Belgia, si am tratat cu succes urmatoarele afectiuni: hallux valgus (monturi), hallux rigidus, degetul in ciocan, picior plat valg. Statistic in ultimii doi ani am efectuat in cadrul spitalului Sanador in jur de 100 de corectii la nivelul gleznei si piciorului. In 2014 am reusit sa aduc in Romania cura chirurgicala pentru picior plat valg cu Hyprocure, aceasta fiind cea mai performanta, putin invaziva si de succes metoda folosita in lume. In 2015 erau peste 30000 de pacienti tratati cu succes in lume, in peste 60 de tari. In Romania am operat peste 50 de pacienti prin aceasta metoda, corectia fiind completa. Pentru mai multe informatii va invit sa accesati: http://picior-plat.ro/

Am participat la numeroase cursuri postuniversitare şi stagii de pregătire organizate de societati de specialitate sau universitati medicale de renume in Germania, Austria, Suedia, Franţa, Polonia, Belgia, Slovenia şi Romania. In prezent lunar particip la conferinte, simpozioane, cursuri, congrese, pentru ca eu consider ca pentru a progresa am nevoie sa indeplinesc doi parametrii: sa capat experienta din ceea ce fac alti colegi, si sa capat experienta din ceea ce fac eu.

In anul 2016, m-am alaturat proiectului Centrokinetic, probabil una dintre cele mai bune clinici de recuperare din Bucuresti. Imi doresc ca in aceasta clinica sa pot coordona pacientii corect din punct de vedere al recuperarii, alaturi de dna dr. Simona Savulescu, deoarece consider ca rezultatul final al oricarui tratament ortopedic depinde in mare masura de procesul de recuperare. Am reusit sa implementam in acest proiect sistemul Reflex (un program de urmarire a pacientului in cursul procesului de recuperare, cu ajutorul unor senzori), placa Quickboard pentru testarea si recuperarea pacientilor. Sunt mandru sa lucrez alaturi de multi oameni extrem de bine pregatiti precum Alin Voica, Christos Poulis, Oana Antonic, Ionut Mihaila, etc, o adevarata echipa care ma ajuta sa ofer pacientilor programe complete de recuperare.

Cursuri postuniversitare:   

 • 2007 – Sp.Clinic Foisor, Aborduri chirurgicale – sold MIS in artroplastia primara
 • 2007 – Sp. Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Ecografia in diagnosticul precoce al luxatiei congenitale sold.
 • 2007 – Sp. Clinic Colentina, 2010-Sp.Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Actualitati in chirurgia piciorului-hallux valgus
 • 2008 – Sp.Cinic de Urgenta Sf. Pantelmon, Artroscopia genunchiului –  ligamentoplastia ACL.
 • 2008 – Viena, Austria, International Shoulder Course
 • 2008 – Sp Universitar de Urgental, Principii de baza in artroscopia de genunchi
 • 2008 – Graz, Austria, Basic arthroscopic course – knee, shoulder
 • 2008 – Poiana Brasov, Curs AO: Principii in Managementul Operator al Fracturilor
 • Mai 2009, septembrie 2009 – Shalgreska Hospital Goteborg, Suedia, Stagiu de pregatire
 • 2009 – Strasbourg, France, Advance arthroscopic course: knee
 • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Tratamentul actual in fracturile supra – condiliene femur
 • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Date moderne de fiziologie si patologie osoasa: particularitati ale fracturii pe osteoporoza.
 • 2011 – Oslo, Norvegia, Artroscopia si chirurgia genunchiului, Societatea Europeană de Traumatologie Sportivă
 • 2011 – Paris, Franta, Tehnici chirurgicale minim invazive în artroplastia de sold anterolaterală
 • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Conduita terapeutica in fractura de femur la politraumatizati.
 • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Osteosinteza in fracturile de col femural.
 • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Mainii
 • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Gleznei si Piciorului
 • 2012 – Strasboug, Franta, Challenges in the proximal Femur
 • 2012 – Lyon, France, Stagiu de pregatire – chirurgia gleznei si piciorului (hallux valgus, picior plat)
 • 2012 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire – ligamentoplastie, transplant de cartilaj articular
 • 2013 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea genunchiului Stryker
 • 2013 – Munchen, Germania, Course shoulder and knee surgery – Artro lab
 • 2013 – Wels, Austria, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
 • 2014 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea soldului Stryker
 • 2014 – Poznan, Polonia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
 • 2014 mai – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
 • 2014 – Paris, Franta, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
 • 2014 octombrie – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
 • 2014 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire in artroscopia de umar si genunchi
 • 2015 – Advence Course on Shoulder Arthroscopy, Val d’Isere, Franta
 • 2015 – Munchen, Germania, Curs de chirurgie a gleznei si piciorului
 • 2015 – Anwerp, Belgia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
 • 2015 – Bucuresti, Curs Stryker: Metode osteosinteza la nivelul membrului superior
 • 2015 – Bucuresti, Curs Ronda Medical: Metode de fixare in reconstructia LIA
 • 2015 – Lyon, Franta, ISAKOS Congress
 • 2015 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
 • 2015 – Timisoara, Romania, Al XX-lea Congres National de Radiologie si Imagistica Medicala – in calitate de Lector: „Corelatii clinice, paraclinice si terapeutice  in patologia umarului”
 • 2015 – Banja Luka, Bosnia, VI Balkan Congress of Arthroscopy, Sports Traumatology and Knee Surgery
 • 2015 – Berlin, Germania, Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery-Berlin: GIII Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery
 • 2015 – Bucuresti Romania, al XVI-lea Congres National de Ortopedie si Traumatologie
 • 2016 – Val d’Isere, Franta, 6th Advence Course on Knee Arthroscopy
 • 2016 – Bucuresti, Romania, SRATS Congress (Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva)
 • 2016 – Novi Sad, Serbia, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells, PRP)
 • 2016 – Barcelona, Spania, 17th ESSKA Congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
 • 2016 – Bucuresti, Romania, Curs de Rezonanta Magnetica si Ecografie in Patologia Articulatiilor Gleznei si Cotului, incitat in calitate de Lector: „Traumatologia sportiva la nivelul gleznei si cotului”
 • 2016 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
 • 2016 – Amsterdam, Olanda, Stagiu de pregatire in chirurgia miniinvaziva a umarului  Dr. Maarten van der List
 • 2016 – Bucuresti, Al II-lea Congres al Clubului Regal al Medicilor
 • 2017 – Munchen, Germania, Advance shoulder surgery – Artro lab
 • 2017 – Budapesta, Ungaria, EFAS (Cogresul European de Chirurgia Gleznei si Piciorului)
 • 2017 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
 • 2017 – Bucuresti, Tehnici reconstructive ale cartilajului articular
 • 2017 – Timisoara, Congresul National de Ortopedie si Traumatologie
 • 2017 – Poznan, Polonia, Advanced Knee and Shoulder Arthroscopic Course (RehaClinic)
 • 2018 – Bucuresti, Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva, SRATS
 • 2018 – Glasgow, Scotia, 18th ESSKA congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
 • 2018 – Budapesta, Ungaria, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells BMAC, PRP, LipoGems)
 • 2018 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau

goteborg oslo

Buc1 Buc2

strasbourg munchen

munchen2 wels

poznan valdoltra2

turn-eiffel-noaptea valdoltra

101472maxim _i39726439

 

Domeniile  mele de interes profesional sunt:

Chirurgie artroscopica – miniinvaziva (genunchi, umar, glezna): transplante ligamentare (LIA, LIP, MPFL, LCL, ALL, CC Ligaments) – autogrefe/alogrefe/grefe sintetice, autotransplate osteocartilaginoase, osoase, augmentari ligamentare, osoase, artrodeza artroscopica de glezna, refacerea instabilitatii umarului, reinsertia coafei muschilor rotatori (supraspinos, infraspinos, substapular),  tenodeza muschi biceps brahial, capsulectomie in frosen shoulder.

Chirurgie artroplastica genunchi, sold.

Chirurgia picicorului (Hallux valgus, Hallux rigidus, Deget in ciocan, Tailor bunion, Metatarsalgii, Picior plat, Picior cav).

 

Contact:

Ofer  consultatii miercuri sau vineri in cadrul clinicii Centrokinetic, in intervalul orar 14.00-19.00. Pentru programari va rog sunati la nr: 0786602299 sau 0755055216.

In incheierea acestei prezentari as dori sa adaug ca imi doresc intotdeauna sa existe un respect reciproc intre medic si pacient, pentru ca eu personal ma gandesc sa aplic doar tratamente  corecte, rapide si eficiente. Iar acest deziderat nu poate fi obtinut fara ajutorul echipei mele:

Dr, Ghiea Sorin 

FotografulTAU-9928 FotografulTAU-9884

 

 • Dr. Onut Ciprian – medic rezident ortoped
 • Nedelea Daniel – asistent medical

589 Comments

 1. Treidler Mihai Maria spune:

  Buna ziua.Domnule Doctor,pe data de 20.05,2016 am iesit din Sp.de BOLI REUMATISMALE Dr,IOAN STOIA,cu diagnosticul de PERIARTRITA UMAR DREPT-RUPTURA COMPLETA SUPRASPINOS.Medicul mi-a spus ca nu se mai poate face nimic.Mentionez ca am 67 de ani.Vin la d-voastra cu rogamintea de a-mi da un sfat daca se poate opera sau nu . In cazul ca da, cum va pot contacta? Va multumesc.

 2. Baies Lucia spune:

  Copilul meu are talus verticalis si din cauza ca medici nu și-au dat seama de cand sa născut ce are am început tratamentul la un an jumate as dori sa stiu daca din cauza ca nu am început tratamentul de cand era Bebeluș si nu mergea in picioare îi afectează vindecarea si daca o sa aibă probleme toată viața ?Pentru că acum la aproape doi ani de la operație osul ia alunecat înapoi si trebuie operat din nou .Multumesc .

 3. Constantin loredana spune:

  Buna ziua!domnule doctor,mama mea in virsta de 69 ani are o tendinita calcifianta la umarul drept.problema e ca nu poate lua nici un antiinflamator ptr ca e alergica ,i se umfla limba.face alergie si la algocalmin si la paracetamol.ce e de facut?are niste dureri groaznice mai ales noapte.are si probleme cardiace,si diabet,a avut si un infarct cerebral acum 7 ani.aznoapte din cauza dureri a facut fibrilatii si tensiune 180 cu 98.am chemat salvarea,au rezolvat problema cardiaca dar in rest umarul…..nu poate nimeni sa faca nimic.va rog din suflet ajutati-ma ca sunt disperata!

 4. Constantin loredana spune:

  Buna ziua!domnule doctor,mama mea in virsta de 69 ani are o tendinita calcifianta la umarul drept.problema e ca nu poate lua nici un antiinflamator ptr ca e alergica ,i se umfla limba.face alergie si la algocalmin si la paracetamol.ce e de facut?are niste dureri groaznice mai ales noapte.are si probleme cardiace,si diabet,a avut si un infarct cerebral acum 7 ani.aznoapte din cauza dureri a facut fibrilatii si tensiune 180 cu 98.am chemat salvarea,au rezolvat problema cardiaca dar in rest umarul…..nu poate nimeni sa faca nimic.va rog din suflet ajutati-ma ca sunt disperata!

  • Babis Claudiu spune:

   Buna ziua,

   Am o fetita de 7 ani, care a fost diagnosticata cu fractura de virf maleola fibulara dreapta, veche de 24 de ore. I s-a aplicat gips si i s-a recomandat nurofen, aplicare gheata local si revenire la control dupa o saptamina. Va rog sa-mi spuneti daca pentru o asemena problema este necesara interventia chiruricala. As dori sa fac o programare la dvs.

 5. Neagu Elena spune:

  Buna ziua,

  As avea rugamintea la d.voastra sa imi spuneti daca urmatorul diagnostic RMN inseamna lichid la genunchi.
  – Minima colectie lichidiana in hipersemnal T2 situata la nivelul fosei retropatelare si recesului patelar bilateral.
  – Minim revarsat lichidian in hipersemnal Ax T2 in tesutul moale anterolateral patelar drt.(posttraumatic)

  Diagnosticul medicului nu spune absolut nimic de lichid doar COXARTROZA si multe pastile pt articulatii si dureri.
  Picioarele sunt extrem de umflate si foarte mari dureri.
  As dorii sa ma ajutati putin.
  In cazul in care diagnosticul pus de medic este gresit( cea ce tind sa cred ) as dorii sa vin la d.voastra.
  Multumesc
  O zi buna!

  • Buna ziua.
   Nu inteleg foarte bine situatia…aveti diagnostic de coxartroza, adica o boala la sold, dar ati facut RMN la genunchi?

   • Neagu Elena spune:

    Buna ziua.
    Coxartroza am inteles eu gresit. Imi cer scuze.
    Diagnosticul pus de catre medic este:
    – Condroza femuropatelara dr
    – Gonartroza dr stg 2.

 6. Ionescu Daniela Stefania spune:

  Buna seara.

  Am 42 de ani, in anul 2009 am suferit un accident in urma unui banal joc de volei unde s-a surpat terenul pana la genunchi prinzandu-mi piciorul intr-o rotatie a genunchiului. In prima faza am auzit un trosnet, apoi a inceput sa se umfle genunchiul foarte tare, iar durerea era pe masura. Mentionez ca accidetul s-a petrecut in provincie, iar eu am si condus pana in Bucuresti, unde in acel moment nu m-am gandit sa merg la spital, dar a doua zi m-am trezit cu piciorul blocat si am fost oligata sa merg la Spitalul Floreasca, iar d-ul dr. Adrian L mi-a pus diagnosticul de "entorsa de genunchi cu suspiciune de ruptura de menisc intern" si un foarte frumos aparat ghipsat. Toate bune si frumoase pana in vara anului 2012, cad in urma unui alt accident caznic am cazut si am simtit o alta trosnitura, dar de aceasta data putin mai accentuata, in urma careia am decis sa imi fac un RMN, rezultatul fiind:

  Data cerere 29/05/2012
  Rezultat
  Diagnostic: Entorsa genunchi stang. Leziune de LMI.
  Secvente efectuate: T1 FSE, T2 FSE, PD F/S, STIR
  Examenul IRM pune in evidenta:
  -menisc extern cu insertie normala, semnal normal
  -menisc intern cu insertie normala, semnal neomogen la nivelul cornului posterior si jonctiunii posterioare prin plaja complexa, ce atinge suprafata meniscala, fara intrerupere;
  -ligament incrucisat posterior cu insertie normala, semnal normal;
  -ligament incrucisat anterior cu aspect fragil, contur ondulat, cu componenta edematoasa difuza;
  -ligamente colaterale cu insertie normala, semnal normal;
  -spatiu articular cu dimensiuni normale; cartilaj articular integru, continuu, semnal normal; minima colectie lichidiana in recesurile articulare;
  -structuri osoase, musculatura, rotula, aparat ligamentar rotulian cu morfologie si semnal normal.
  CONCLUZIE:
  Leziune gradul III menisc intern
  Leziune incompleta ligament incrucisat anterior

  In anul 2015, dupa multe mini accidentari pe fondul alunecarii genunchiului m-am decis sa merg la un specialist la Medas, care a spus ca este cazul sa fac o artroscopie la genunchi pentru a ameliora aceasta alunecare a genunchiului.
  Rezultat RMN:

  Data cerere 09/02/2015
  RMN EXTREMITATI NATIV / SEGMENT (GENUNCHI)

  REZULTAT
  Examinarea IRM a genunchiului stang evidentiaza:
  – nu se mai evidentiaza LIA cu reducerea secundara a unghiului LIP de 86 de grade (normal >115 grade) ce sugereaza instabilitate femuro-tibiala.
  – hipersemnale focale PD fat sat la nivelul cornului si radacinii posterioare a meniscului intern cu truncarea zonei libere si fina luxatie externa a corpului meniscal, ceea ce lasa expuse zonele de portanta femuro-tibiale cu neregularitati de contur la nivelul cartilajului de acoperire mai ales condil femural intern (secventa 7 imaginea 39).
  – lama de lichid sinovial dispus retropatelar si la nivelul foselor patelo-femurale cu grosimea maxima de 6,5 mm.
  – cartilaj patelar cu aspect RM in limite normale.
  – LIP,LCL,LCM cu aspect in limite normale.
  – Semnal neomogen la nivelul insertiilor ligamentului patelar in context entezopatic cronic.

  CONCLUZIE
  -Absenta LIA cu unghi LIP de 86 de grade ce sugereaza instabilitate femuro-tibiala secundara.
  -Degenerari grad I corn posterior menisc intern.
  A se interpreta in context clinic.

  Acum vine partea cea mai frumoasa si de accea am apelat si la dvs. pentru a-mi da un verdict final.
  Dupa operatie m-am simti timp de 4 luni binisor, dupa care domnul doctor care m-a operat a spus ca am facut o tendinita, am luat antiinflamatoare, dar durerea nu a disparut, am inceput sa simt un discomfort in zona genunchiului, de genul dureri pe care anterior operatiei nu le aveam, imi aluneca genunchiul mult mai des atunci cand il mentin intr-o pozitie relaxata.
  Am cerut efectuarea unui alt RMN, iar dupa ce l-am facut am fost cu el la dul doctor care m-a operat si am fost putin surprinsa atunci cand mi-a spus ca unele rezultate nu stie ce reprezinta. (Ma indoiesc de faptul ca un doctor atunci cand se uita la un rezultat RMN sa spuna acest lucru, mie mi-a trecut prin cap gandul ca ceva nu este in regula si nu vrea sa ma panichez)

  Data cerere 13/05/2016
  Tehnica:
  3 planuri PD FS, sag T1, 3 D FSPGR, coronal oblic PD.

  Genunchi stang

  Rezultat:
  Examinare interpretata comparativ cu cea din data de 09.02.2015 fata de care nu se remarca modificari semnificative.
  Lipsa de vizualizare a LIA cu angulare in unghi drept a 1/3 superioare a LIP- ruptura completa cronica LIA.
  Corn posterior al meniscului intern cu inaltime redusa si contur superior neregulat- de corelat cu ATCD chirurgicale ale pacientei.
  In rest, menisc intern indemn.
  Menisc extern in limite normale IRM.
  Fara debord meniscal.
  Multiple entitati punctiforme in hiposemnal pe toate secventele realizate situate intra-articular , in grasimea Hoffa, subcutanat infra-patelar iar unele impactate cartilaginos femural.
  Regasim displazia femoro-patelara cu patela tip Wiberg 3 si bord medial trohlear hipoplazic cu minima condropatie femoro-patelara externa (grad I).
  Disparitia infiltrarii difuze a grasimii subcutanate pre si infra-patelare.
  Epansament lichidian intra-articular in cantitate mica cu dispozitie difuza, nemodificat cantitativ sau calitativ.
  Disparitia minimului sindrom de bandeleta ilio-tibiala.
  Fara alte modificari.

  CONCLUZIE
  Ruptura cronica completa LIA.

  Cand am intrebat de ce acum apare acea displazie, d-ul doctor a spus ca este ceva ereditar, dar eu ma intreb, daca este ereditar de ce nu a aparut si in RMN-urile anterioare!
  Va rog daca aveti amabilitatea sa imi raspundeti referitor la RMN-ul din anul 2016. Sunt putin speriata de faptul ca este posibil sa fi ales gresit atunci cand m-am decis sa fac aceasta operatie si sa nu fi agravat in loc sa repar. A trecut ceva vreme de la operatie, iar eu simptome mult mai rele decat inainte de operatie.

  Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi acest mesaj, dar sunt foarte speriata de ideea ca a fost o operatie ratata.
  Cu mult respect pentru ceea ce faceti.
  Astept cu nerabdare un semn din partea dvs.

  • Buna ziua.
   Disolazia femuro patelara este o afectiune congenitala. Ea presupune o pozitie anormala intre femur si rotula. Aceasta pozitionare anormala nu se poate produce printr.o operatie, ea este doar congenitala. Nu se pune problema ca nu a aparut la RMN .urile anterioare, doar ca nu a fost descrisa pana acum. Tine de modul in care medicul radiolog intrepreteaza imaginile.
   Problema dstra nu este de ce nu ati stiu de aceasta displazie, care oricum nu poate fi corectata…problema este ca aveti un genunchi instabil de foarte mult timp care va duce la o artroza in timp.
   In mod normal trebuie sa fiti supusa unei ligamentoplastii.
   Va rog sa intelegeti ca recomandarea mea se bazeaza doar pe descrierea dstra.
   Va doresc numai bine!

 7. Izabela spune:

  Buna ziua,
  acum 2 sapt am avut operatie fractura maleola tibiala stanga cu 2 brose K.
  Azi mergand cu carjele m-am dezechilibrat si m-am sprijinit o secunda pe varful piciorului operat. Acest fapt va impiedica vindecarea corecta a fracturii?

 8. Adriana spune:

  Buna ziua,

  In urma unei entorse la genunchi, survenita in luna septembrie, urmata de o perioada de 2 saptamani cu o atela gipsata, sotul meu a efectuat un examen RMN. Rezultatele acestuia sunt:
  – Leziune interstitiala LIA (LIA in hipersemnal PD FS, tumefiat, fasciculat, cu pastrarea continuitatii fibrilare)
  – Leziune grad II corn posterior menisc intern
  – Contuzie osoasa platou tibial unghi antero-intern.

  Este necesara interventia chirugicala? Cat de urgent trebuie efectuata aceasta? Exercitiile fizice sunt contraindicate in aceasta perioada?

  Va multumesc anticipat,

 9. Constantine george spune:

  Buna ziua domnule doctor ,Constantin George ma numesc .Din anul 2006 am LA coloana lombara o proteza de hernie de disc artificiala din titaniu la nivelul l5-s1 si am facut imprudenta sa FAC elongati pentru ca am si o discpatie LA l4-l5.am facut rmn.ct si radiografi.proteza pare a fii LA locul ei. Numai ca am dureri in zona lombara care coboara pe picior pana in calcai .Am vazut ca at- ti scris si DVS. Un articol despre ASA ceva.M- at I putea ajuta cu aceasta problems?

 10. ciprian spune:

  BUNA SEARA D LE DOCTOR.am dureri la articulatiile umerilor dar doar la efort.pot sa iau un diagnostic corect cu o ecografie sau trebuie rmn.multumesc numai bine

 11. Emandache Nicoleta spune:

  Buna ziua
  Domnule Doctor va deranjez cu o intrebare. Mama mea in varsta de 76 de ani este operata pe cord deschis (inlocuire valva aortica) proteza metalica. Deoarece are tartament de coagulare, cu repetarea INR in fiecare luna nu poate lua nici un tratament pentru dureri. A facut o radiografie de sold si are coxartroza cu dureri insuportabile. Ce se poate face in aceasta situatie. Numai cu unguente nu se poate nici acelea in exces nu are voie. Multumesc astept un raspuns

 12. valentin spune:

  Buna seara,
  Sunt un mai vechi pacient al dvs.
  Am o problema la cotul drept ( la care am usoare dureri de cca 2 saptamani, in urma unei miscari gresite ). As dori sa-mi dati daca se poate o modalitate de contact a domnului doctor Ghiea Sorin pentru a face o ecografie cu care sa vin la dvs. la interpretare-diagnosticare.
  Eu l-am gasit doar la Medicover si face numai RMN uri.
  Multumesc.

 13. valentin spune:

  multmesc frumos.
  revin pentru programare la dvs. dupa ce am rezultatul.
  zi buna

 14. valentin spune:

  Buna ziua.
  Revin cu o rugaminte la dvs.:
  am facut programare la Cutera prin dl Daniel si am obtinut abia data de 09.12.2016.
  Cred ca este mai bine ca sa vin prima data la dvs la consult si sa fac eventualele investigatii in urma recomandarilor primite.
  intrebare:
  Ma puteti ajuta va rog cu o programare mai apropiata ? am ceva dureri si mi-e teama sa nu fie ceva deplasat. Si deja am cca 3 saptamani de la eveniment (miscare gresita si dureri in cotul de la mana dreapta ).
  Multumesc oricum.

 15. Diana spune:

  Buna ziua, bunica mea in varsta de 74 de ani a suferit in luna iulie un accident soldat cu fractura nedeplasata de tibie. Piciorul a fost imobilizat in gips timp de 2 luni ulterior acesta a fost indepartat si a fost sfatuita sa inceapa sa mearga cu cadrul. A mers cateva zile asa apoi a acuzat dureri mari si a refuzat sa mai coboare din pat. In urma unei noi radiogratii i s-a spus ca fractura nu s-a consolitat si trebuie operata insa este prea slabita pt a suporta aceasta interventie si acum este acasa imobilizata la pat. Ce am putea face sa o ajutam sa se recupereze? Multumesc.

 16. Oprica spune:

  Buna ziua.D.le Doctor sint un pacient de.al dvs. care a fost operat in ziua de 24 nov.2016 la clinica Sanador ,de osteotomie genunchi stg. Mi.ati recomandat sa port orteza 6 saptamini .As dori sa stiu cind pot incepe kinetoterapia tinind cont ca nu am voie sa calc in picior timp de 2 luni jumate.Va aduc la cunostinta ca dupa externare , m.am simtit treptat -treptat mai bine , am respectat indicatiile dvs. si sper sa.mi revin cu bine la o viata normala anterioara operatiei.Va multumesc dvs. si echipei dvs. si va doresc multa sanatate si la cit mai multe interventii chirurgicale.

 17. Teodora Anghelina spune:

  La multi ani, dle dr Andrei Ioan Bogdan, de Sf Andrei 2016 ! Va dorim din inimă sănătate, bucurii in inima împreună cu toți cei dragi și in continuare, reușită pe toate aspectele in plan profesional !

 18. alina spune:

  Buna ziua domnule doctor,

  Ma numesc Alina 34 ani. In 1996 am avut un accident la genunchi si am fost diagnosticata cu intindere de ligament incrucisat stang la genunchiul stang. De atunci au fost nenumarate situatii in care "imi fugea genunchiul" pe moment aparea o durere acuta dar imediat piciorul se repunea pe pozitie si puteam sa-mi continui mersul si activitatile obisnuite. Ieri in timp ce mergeam "mi-a sarit " iarasi genunchiul dar de aceasta data nu s-a mai repus pe pozitie si durerea nu a mai disparut. De atunci am o durere foarte mare in zona laterala a genunchiului spre interior. Ma doare foarte tare cand intind complet piciorul, cand ma sprijin pe el si nu mai pot merge. In timpul noptii zona genunchiului s-a umflat. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a putea merge din nou? Exista vreo miscare care poate sa repuna ligamentul pe pozitie? (pentru ca am senzatia ca ligamentul ar fi ramas in tensiune)
  Multumesc,
  Alina

 19. DUMITRU NICOLAE spune:

  Buna ziua ,am fost sportiv ,fotbal ,acum am 45 ani ,m.am lovit la meci la genunchi ,am facut RMN si rezultatul este -Leziuni degenerative meniscale gr.1-2 ,mica colectie lichidiana insertie cap medial muschi gastrocnemian ,fara dilatatii varicoase sau leziuni focale in partile moi periarticulare,restul structurilor componente ale genunchiului stg. ,normale IRM nativ.Practic meniscul un pic ciupit ,se vede si pe poza ,nu ma doare dar nu pot face miscari bruste ale piciorului ,sant in repaus de doua luni ,se simte incet ,incet ,o ameliorare spre bine ,ma masez de 2 ori pe zi cu SINDOLOR GEL ,dupa sarbatori merg sa fac si fizioterapie ,ce parere aveti referitor la diagnostic si ce sfaturi imi puteti da .Va multumesc din suflet si sarbatori fericite.

 20. cati spune:

  Mamei mele ,in varsta de 77ani in urma cu cateva luni i-a aparut la umar o umflatura destul de mare ,e apoi s-a intarit.Nu este dureroasa.A facut un rmn,care dupa interpretarea medicului,ar confirma prezenta unei bursite.Dupa consultul altui medic ,s-ar parea ca e un chist sinovial,numai ca e foarte mare (cca 6-7cm).La inceputul lunii decembrie a inceput sa se dezumfle si s-a imuiat pana aproape a disparut .Asta cateva zile dupa care s-a refacut aproape la fel de mare ,dar tot nedureros.Ce credeti ca poate fi?Si ce e de facut?O consultatie la dvs se poate?Multumesc !

 21. LauraB. spune:

  Buna ziua.Acum 4-5 luni am inceput sa am dureri la genunchiul drept, mai ales atunci cand urcam scarile si indoiam piciorul iar incheietura o simteam intepenita.M am prezentat la medic la BFT care m a trimis sa fac radiografie iar rezultatul a fost,,modificari incipiente de gonartroza".Am primit tratament cu Artroflex -pliculete ,antiinflamatoare-Vimovo si fizioterapie (curenti,sunet si ultrascurte).Durerea a mai cedat la acest genunchi insa problema e ca de cateva zile a inceput sa ma doara si genunchiul stang (durere la coborat scarile si atunci cand il indoi sau rasucesc piciorul).Am 43 ani,1,73 inaltime si 97 kg.Stiu ca ,greutatea este mare si asta imi agraveaza problema dar am inceput un program de slabire sub indrumarea unui nutritionist .Vreau sa precizez ca la piciorul stand am varice.Ce ma sfatuiti sa fac?
  Multumesc

  • Buna ziua.
   In sine ca sa va simtiti mult mai bine, trebuie sa existe un cumul de actiuni: scadere in greutate, fizioterapie de 3/4 ori pe an, cresterea nivelului de activitate prin kinetoterapie periodica si infiltratii intraarticulare. In plus varicele trebuie rezolvate.
   Numai bine!

 22. Tintea Andrei spune:

  Buna ziua,

  V-am scris acum 2 luni asta:

  " Ma numesc Tintea Andrei si doresc sa va pun o intrebare.
  In urma cu 8 luni am facut o operatie de ligament incrucisat (LIA). Operatia a decurs foarte bine, m-am recuperat foarte repede si dupa 7 luni am inceput sa fac sport ca inainte de operatie. Dupa toate astea acum 2 sapatamani dupa o alergare de 2 ore, a inceput sa se auda o pocnitura la intinderea piciorului, acesta pocnitura apare doar daca incordez piciorul. Intrebarea mea este daca sa imi fac griji sau poate sa fie trecatoare? Am uitat sa mentionez ca nu doare absolut deloc".

  Mi-ati scris un tratament, l-am luat si incepuse sa imi treaca, dar dupa aproximativ o luna a revenit acea pocnitura si mai ales una puternica dimineata. Crede-ti ca este necesara o programare la dumneavostra?

 23. Mioara spune:

  Buna ziua.Am fost diagnosticata cu gonartroza in faza incipienta.Am 44 de ani,1,72 inaltime si 90 de kg in prezent (pt ca am avut 95 si am reusit sa slabesc 5 kg intr o luna).Am facut fizioterapie 10 zile ,durerea a mai cedat si pot sa indoi genunchii .Va rog sa ma ajutati:ce trebuie sa fac sa tin gonartroza in faza aceasta adica sa nu mai evolueze ?(in afara de scaderea in greutate de care sunt constienta si am inceput deja sa fac ceva in sensul acesta).E necesar sa mai fac sedinte de fizioterapie sau trebuie infiltratii?
  Multumesc!

 24. Darie spune:

  Bună ziua, Dle Doctor Andrei Bogdan! Mama mea, 74 de ani, are gonartroză bilaterală cu dureri fff mari de genunchi. A facut fizioterapie, a folosit tot felul de tratamente, unguente. Ce injectabil recomandati pentru infiltratii si daca se poate la clinica dv.

 25. Adriana spune:

  Bună ziua,

  Soțul meu a fost operat în noiembrie de ruptura LIA prin tehnica tendon ischiogambieri (sper ca este termenul corect). A mers primele 6 săptămâni cu 2 cârje, următoarele 2 saptamani cu o carja și iei, la 8 săptămâni de la operație, a renunțat și la aceasta. A făcut exerciții de recuperare toată perioada. Încă nu are flexia completa – similara cu a piciorului neoperat. Și când flexeaza mai puternic simte o durere pe partea exterioara a genunchiului operat. Este fireasca aceasta durere? Este o problema faptul ca nu are încă extensia completa sau mai poate recupera săptămânile ce urmează? Va mulțumesc anticipat.

 26. Angheluta Adriana spune:

  Buna ziua .Am 38 ani si in urma cu 3 ani am fost diagnosticata in urma Rmn -lui cu tumora cu celule gigant la capatul distal al femurulul (drept).La biopsie a iesit Osteoclastom si mi s a facut rezectie .urmata de o proteza de reconstructie.Am facut kinetoterapie iar dupa 1 an flexia genunchiului era de 60 grade In urma ecografiei de parti moi reiese ca am facut bursita .Medicul care m a operat (din Bucuresti…eu sunt din Iasi)a incercat sub anestezie generala sa mi l flecteze dar nu a reusit decit 10 grade …fara sa imi explice de ce nu se flecteaza mai mult .Acum la 3 ani de la operatie piciorul meu se flecteaza 90 grade dar durerea pe care o am in timpul flexiei este groaznica nu cedeaza la antiiflamatoare ..dar incerc sa ma obisnuiesc cu aceasta durere.
  Mentionez ca eu lucrez ca asistenta medicala pe Terapie intensiva si fac fata cu brio la toata munca care se cere. .
  Intrebarea mea este urmatoare:
  Exista o solutie ptr.ca sa pot flecta piciorul mai bine chiar daca ar fi vorba de o interventie si sa nu mai am aceea durere.As putea veni la dvs la clinica ptr .o recuperare mai buna?.Am uitat sa mentionez ca merg regulat la control si din punct de vedere radiologic este f.bine .
  As fi foarte bucuroasa daca mi ati raspunde !!!
  Cu respect Adriana Angheluta Iasi

 27. Dorneanu Florentina spune:

  Buna ziua,
  Sufar foarte rau de monturi la ambele picioare. Am citit despre dv. ca faceti minuni si ca vindecati prin operatie aceste monturi. Am 59 de ani si sunt pensionara. Va rog sa-mi spuneti cat costa aceasta operatie si daca este suportata de CNAS. Va multumesc.

 28. nastalin andreea spune:

  buna ziua, am 24 ani si recent mi s a pus diagnostic de osteoscleroza subcondrala bilaterala in urma unei radiografii,am fost la mai multi medici incercand sa aflu daca pot face ceva in privinta asta, dar mi s a spus ca este in regula,pot sta linistita, nu e nicio problema! puteti sa mi spuneti daca este benefic sa fac un RMN?chiar nu stiu ce sa fac mai departe, daca trebuie sa mai investighez sau sa las lucrurile asa! va rog mult sa mi raspundeti! va multumesc!

 29. Gabi Maxim spune:

  Bună ziua,

  Ma numesc Gabi Maxim, 30 de ani, 186 cm/83 kg,activ, profesie sedentara, nu practic sport de performanta.
  În urma unor traumatisme mai vechi la genunchiul drept, s-au desprins din cartilajul genunchiul corpi liberi care creau ocazional disconfort la mers și de câteva luni genunchiul s-a umflat Durerea era prezenta episodic, îndeosebi noaptea, dar în general puteam merge fără probleme pe distante scurte-medii. Am fost operat artroscopic și s-au extras patru corpi liberi care au fost hrăniți de lichidul sinovial deși erau desprinși.
  Diagnosticul principal pus însă a fost: condromalacie platou tibial extern grad IV, iar secundar condropatie patelara grad II. Medicul mi-a spus ca genunchiul e destul de artrozat în compartimentul extern și pe fata de contact a Pamelei.
  În compartimentul extern, condiția este agravata de o deviație genu valgum pe care o am din copilărie (bilateral) dar căreia nu i-am dat importanță pana acum.
  Dumnealui mi-a zis ca unica soluție care poate prelungi realmente funcția și lipsa durerii la nivelul genunchiul este sa se corecteze chirurgical deviația prin osteotomie pentru a micșora presiunea pe compartimentul extern. Știu ca este o intervenție majora, e preferabil sa se facă și bilateral ținând cont de situație, dar este chiar necesar sa se ajungă acolo?
  Gradul de deviație este moderat, identic la ambele membre. Nu am unghiul exact pentru ca nu am mai urmat alte investigații în acest sens. În principiu nu sunt pregătit sa fac intervenția, sunt destui factori de luat în calcul înainte de asa o decizie. Dumneavoastră credeți ca sunt și alte alternative de ameliorare a uzurii articulației, decât corecția chirurgicala?
  Deja, restricțiile de efort/încărcare recomandate le pun în aplicare.

  Va mulțumesc!

  • Buna ziua.
   Probabil ca indicatia pusa de medicul dstra este corecta.
   Alternative exista dar doar pentru simptome si pentru regenerarea articulatiei dar fara o corectie a axului biomecanic, rezultatele sunt partiale.
   Numai bine!

 30. Madalina spune:

  Buna ziua! Ma numesc Madalina,am 21 ani si in urma cu o luna jumatate am simtit o durere in centrul degetului mare de la mana stanga. Initial nu am luat in seama,dar durerea s-a amplificat si ulterior s a umflat putin degetul si zona care il inconjoara. Pentru inceput am mers la medicul de familie care mi a zis ca este inflamat si mi a dat antibiotic timp de 7 zile. Dupa ce am terminat antibioticul nu s a schimbat nimic, simteam arsuri,furnicaturi si durerea s a extins si la degetul aratator. Am mers sa fac o radiografie,care a iesit buna. Nimic la oase,nimic lezat. Doamna doctor de la radiografie m a sfatuit sa merg la o consultatie la ortopedie. Am mers,i am povestit cum sta treaba si mi a dat tot antibiotic 10 zile si aflamil. Le am luat doar 5 zile,si nici o imbunatatire. Aceleasi furnicaturi si sensibiltate la nivelul degetelor. Dupa 5 zile am mers din nou la un alt doctor,care mi a sfatuit sa nu mai iau antibioticul,deoarece nu e vorba despre nicio infectie si mi a recomandat troxevasin unguent. Dupa 2-3 zile durerile s au mai ameliorat,dar apoi au revenit. Dupa o saptamana am renuntat sa mai folosesc unguentul,deoarece pielea incepuse sa se exfolieze. Inca persista aceleasi furnicaturi si incapacitatea de a imi folosi foarte bine aceste doua degete.Daca ating ceva cu ele simt un disconfort si nu am putere in ele.pot sa le misc,dar nu pot face aproape nimic cu ele deoarece cand ating ceva simt usturime.In palma,unde se termina degetul aratator am o mica umflatura. Am citit ceva despre sindromul de tunel carpian,ar putea fi vorba despre asta? Daca tine de domeniul dumneavoastra as dori o consultatie.

 31. Matianu Mihaela spune:

  Buna ziua,am un copil de 7 ani diagnosticat cu picior plat valg bilateral.Am încercat corecția cu kinetoterapie cam de patru ani,dar cu rezultate minime,poarta incaltaminte ortopedica,dar la sfatul dr.Topa kinetoterapeutul la care mergem as vrea sa ajung la dv.pentru operația cu implanturi Hyprocure. Cum trebuie procedat pentru programare?Va multumesc,si astept raspuns de la dv.

 32. GORCEA NICOLAE spune:

  Am 78 ani , sunt pensionar , sunt bolnav de diabet cu toate consecințele , am inima în fibrilație și alte ,,fericiri” asociate . Am fost internat la Sp. Foișor pentru protezarea genunchiului drept , la care mă ,,bucur” de o gonartroză de peste 10 ani , care mi-a făcut viața un chin . Când trebuia să intru în sala de operații , anestezistul a refuzat să mă primească din cauza bolii de inimă . Vă rog spuneți-mi dacă am vreo șansă să mă fac bine , în condițiile în care , fiind pensionar , nu dispun nici de prea mulți bani . Îmi cer scuze că v-am ocupat timpul cu problemele mele . GORCEA NICOLAE .

 33. Cristina spune:

  Buna ziua, am si eu o intrebare: va pot gasi la spitalul Floreasca pentru o consultatie? Multumesc anticipat. O zi buna.

 34. CarmenP spune:

  Buna ziua,

  Va rog sa ma ajutati in problema pe care o am: am 27 ani si fac de 3 ani un sport solicitant pentru genunchi, acesta consta in efort intens, fandari, deplasari rapide pe directii diverse. Concluzia RMN -ului facut in ianuarie in urma unei accidentari a fost leziune menisc medial de tip bucket handle. (modificari de grosime si semnal la nivelul corpului meniscului medial asociind componenta meniscala cu tipografie intercondiliana, menisc lateral fara anomalii de semnal sau grosime, hipersemnale liniare la nivelul insertiei tibiale a LIA-fine rupturi fibrilare, respectiv acumulare fluida ce bordeaza LIA in 1/3 superioara). Dupa ce mi se „debloca” genunchiul, puteam sa fac sport in continuare, pana la un moment dat cand am simtit ca nu il mai pot intinde f bine si simt o intepatura.
  Intrebarea este daca imi recomandati interventia chirurgicala . Multumesc frumos!

 35. ciprian spune:

  BUNA SEARA D LE DOCTOR, tendinoza cronica la tendonul acuhilean.daca se poate in cazul unei interventii chirurgicale, ce puteti sa mi spuneti despre contaminarile intraspitalicesti si cat de periculoase sant acestea . multumesc numai bine

 36. Gabi spune:

  Buna ziua,

  Consultatie in vederea unui diagnostic mai clar/optiuni de tratament pentru o leziune de cartilaj pe platoul tibial oferiti doar in Sanador?

 37. Madalina spune:

  Buna ziua
  In urma cu 2 ani a trebuit sa fac o artroscopie .diagnosticul dat : artroza ,inceput de menisc , brida mediopatelara , leziune condrala , amiotrofie cvadriceps si m i s a zis ca am cartilajul moale . Am urmat sfatul domnului doctor .. infiltratii si exercitii . Acum sunt mai rau ca inaintea artroscopiei. Intr o zi la munca m am aplecat dupa un obiect si am simti o taietura sub genunchi . M a durut ingrozitor pentru cateva minute nu am putut pasi normal . Ma doare foarte tare in partea laterala a genunchiului ( exterior ) dar si glezna ( tin sa precizez ca petrec foarte multe ore in picioare ) . Eu voi merge in țara abea luna viitoare si voi apela la ajutorul unu i ortoped .
  Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat . Va multumesc anticipat
  Cu respect Madalina

 38. Catalin spune:

  Buna ziua!

  Numele meu este Catalin, am 29 de ani si in urma cu cativa ani am fost diagnosticat cu ruptura de menisc + ligamentele incrucisate afectate, in urma unei ecografii in care medicul incerca sa depisteze afectiunea printre pixeli(asa ca nu pot sa va spun exact care este afectiunea exacta). Respectiva accidentare s-a produs pe terenul de fotbal, in timpul unei schimbari de directie (greutatea corpului influentand destul de mult). In momentul acela am apelat la o clinica privata, la care eram abonat, au spus ca nu este cazul de RMN, mi-au facut o radiografie(nu se vedea nimic), o ecografie, insa atitudinea medicului ortoped care m-a consultat nu mi-a placut deloc(parea foarte deranjat ca doream sa aflu detalii despre riscuri, recuperare si daca mai pot sa fac sport la nivelul de dinainte de operatie.) asa ca nu am mai facut operatia. Intre timp am pierdut aproximativ 10 kg din momentul accidentarii, presiunea pe genunchi a scazut si am revenit pe terenul de fotbal asumandu-mi riscul ca meniscul va ceda iar, lucru care s-a intamplat, uneori usor, dupa doua zile nu mai simt dureri, dar uneori ramane umflat si simt dureri aprox 2-3 saptamani. Ultima data s-a intamplat saptamana aceasta si m-am sarutat sa mai am aceasta problema de cate ori practic un sport sau fac ceva ce pune presiune pe genunchi.
  Am gasit multe pareri bune despre dvs, asa ca sunt convins ca dumneavoastra sunteti cel mai in masura sa ma lamuriti si eventual sa ma ajutati.
  1. Stiu ca fara un RMN nu se poate afla cu exactitate ce parti ale genunchiului sunt afectate, dar din experienta dvs, persoanele care au evitat operatia si-au agravat starea genunchiului intr-un mod ireversibil?
  2. Medicul respectiv mi-a spus ca interventia ar fi de scoaterea fragmentelor afectate din menisc fara sa inlocuiasca cu nimic. Din cate am citit exista posibilitatea de a le lega pana la vindecare. Extractia partilor afectate influenteaza mobilitatea sau rezistenta meniscului? In mod logic, ar trebui sa fie mult mai slab si riscul de recidiva ar fi acelasi ca si inainte de operatie.
  3. Credeti ca la 5-6 ani dupa afectiunea initiala, peste 10 alte accidentari similare, mai am vreo sansa sa practic vreun sport solicitant pentru genunchi(ex fotbal)?
  4. Exista vreun risc asupra sanatatii sau asupra operatiei daca la 24-48 de ore as avea un zbor cu avionul de doua ore? Lucrez in vest-ul Europei, iar acest lucru ar insemna sa am un timp limitat de a ma intoarce inapoi dupa operatie.

  Sper ca nu va rapesc prea mult timp cu aceste intrebari (stiu ca sunt inconstient ca am evitat atata timp sa ma tratez) si astept un raspuns din partea dumneavoastra cu mare interes. Eventual, sper ca veti fi disponibil pentru o asemenea operatie.
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 39. Dumbrava Genovica spune:

  Buna ziua! Atat eu cat si copilul de 3 ani si 7 luni am fost diagnosticati cu rahitism hipofosfatemic, pentru el as vrea sa intreb cateva lucruri. Picioarele sunt ca 2 paranteze, acuza dureri adesea, ne temem foarte tare de fracturi, intrebarea mea este mai aveti astfel de cazuri? Ati operat astfel de cazuri? Incepand cu ce varsta recomandati!

 40. Eugen fechete spune:

  Dupa un ct la mana stanga am fost diagnosticat cu dubla fractura scafoid…una intreaga si un 1/3….mana a fost pusa in ghips si repetand ct la 6 sapt fractura nu sa vindecat..doctorul a spus sa mai stau o sapt in ghips dupa care voi trece la orteza dar nu stiu pt cat timp..intrebarea mea este sa mai stau asa sau ar trebui operatie pt ca stau degeaba..as putea sa va pun ct online daca doriti pt ca sunt din jud satu mare..va multumesc

  • Buna ziua.
   Teoretic fractura de scafoid are indicatie chirurgicala, dar si tratamentul ortopedic este o varianta perioada medie de imobilizare fiind de 12 saptamani.
   Va sfatuiesc sa urmati sfaturile medicului curant.
   Numai bine!

 41. Gina spune:

  Buna ziua,

  Numele meu este Gina, am 59 ani și în urma cu aproximativ un an mi s-a umflat genunchiul stang. Nu imi dau seama cu exactitate care a fost cauza problemei. După câteva zile genunchiul s-a dezumflat, insa simultan mi-au apărut și dureri care nu au disparut total niciodata. Acestea sunt favorizate în general de solicitarea genunchiului (urcarea scarilor, mișcări bruște, căratul obiectelor mai grele). In noiembrie am făcut și un RMN care a concluzionat următoarele: Menisc intern cu hipersensibilitate la nivelul cornului posterior, cu atingerea suprafețelor articulare superioare și Menisc extern cu leziune orizontala longitudinală la nivelul corpului și cornului anterior.
  Mă puteți va rog ajuta cu opinia dumneavoastră privind optiunile pe care le am?
  Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
  Cu stima,

 42. Silvia Slabu spune:

  Buna ziua,
  As avea si eu o intrebare, am de foarte multa vreme dureri de spate, in ultima perioada ma dor destul de tare mai toate articulatiile la maini, coate, genunchi, in special genunchiul stang si oasele cred, sunt ingrijorata sa ma doara asa la 26 de ani si nu stiu unde sa merg pentru un consult aprofundat. Este in aria dumneavoastra de specialitate, as putea face o programare la dvs caci nu stiu la ce fel de doctor ar trebui sa merg. Multumesc, o zi buna!

 43. Georgina spune:

  Buna seara…sotul meu a facut rmn si a primit rezultatul k are corpi vertebrali aliniati la margineaposterioara. Nu se vizualizeaza tasari Ale corpilori vertebrali.noduli schmorl T11-L5.Modificari de tip degerativ modic l si ll L5 S1…discurile intervertebrale L5-s1 deshidratate. Hernie de material discal postero -lateral dreaptaL4-L5 ce asociaza debord discal circunferential eccentric in dreapta-contact radicular L4 dreapta foraminal. Stenoza foraminala dreapta L5-S1 prin debord discal lateralizat dreapta cu conflict radicular L5 dreapta.canal rahidian fara Modificari de calibru. Con medular si filumterminale fara modificari de aspect si semnal …concluzi….hermiere de material discal postero-lateral L4-L5. Contact radicular dreapta foraminal. Stenoza foraminala dreapta L5-s1prin debord discal lateralizat dreapta cu conflict radicular L5 dreapta….Va rog frumos daca ne puteti spune Cat de grav e si ce e de facut…..va multumesc anticipat

 44. Lamba Teodor spune:

  Buna ziua!
  Ma numesc Teodor, am 18 ani si aproximativ acum 7 luni mi-am rupt LIA la schi. Am fost operat acum 5 luni la Spitalul Militar Bucuresti si am urmat 4 luni de recuperare la o clinica din orasul meu. Dupa toate aceste lucruri , inca nu-mi simt piciorul in regula. De exemplu daca stau 15-20 de minute cu el indoit ramane blocat pentru cateva minute, dupa care pot iar sa-l folosesc aproximativ normal. Am vazut intr-un articol ca dumneavoastra faceti infiltratii cu celule STEM recoltate din osul bazinului si m-ar interesa daca aceasta procedura ar putea sa ma ajute cu ceva.( extensia o am completa, dar este insotita de destul de multa durere, iar de la flexie lipsesc cateva grade)
  Multumesc anticipat!

 45. Andrei G. spune:

  Buna seara,

  In urma efectuarii unui control RMN una dintre concluzii a fost aceasta:
  -cornul posterior și corpul meniscului medial sunt trunchiate cu siguranță aproape secundar față de meniscectomia parțială anterioară. există o posibilă ruptură recurentă prin rămășița cornului posterior al meniscului medial.

  V-as fi recunasctor daca mi-ati oferi un raspuns si as dori sa pastram legatura in rezolvarea acestei probleme.

  Va multumesc anticipat!

 46. Florina spune:

  Buna ziua am un baietel cu diacnostic de leziune osteolitica metafiza ce inseamna e ceva grav.La ghenunchi stang si bazin

 47. Dana spune:

  Buna ziua. 42 ani, femeie, ocupatie: profesor
  Din noiembrie 2016 ma confrunt cu o problema la umarul strang. Pe scurt: a debutat cu o durere moderata a bratului stang (de la umar la cot), care s-a intensificat destul de rapid si care mi-a impiedicat orice miscare a bratului. Timp de 3 luni (in care am facut tratament cu antiinflamatoare, fizioterapie si am vazut mai multi reumatologi si un neurolog) nu mi-am putut folosi bratul (aveam senzatia ca se sparge la orice miscare). Nu am raspuns la niciun tratament din cele administrate, in sensul ca durerea nu a cedat deloc.
  Primul diagnostic pus in urma consultului la reumatolog si a ecografiei: Tendinita calcifianta supraspinos (ecografie: calcifiere de mici dimensiuni la nivelul tendonului subscapular si de aprox. 5 mm in faza rezorbtiva la nivelul supraspinosului cu conflict acromial la miscarea de abductie.
  Un alt diagnostic: Tendinoza supraspinos, discopatie C4-C5 cu radiculalgie… (aici nu am inteles ce scrie) – mentionez ca in noiembrie 2015 facusem o radiografie cervicala cu rezultatul – ingustarea spatiului articular interapofizar)
  Abia in februarie, in urma unor tratamente cu diverse antiinflamatoare, infiltratii cu Diprophose si cu antialgice foarte puternice, urmate iar de fizioterapie si gimnastica subacvatica durerea a inceput sa cedeze (in raport cu primele luni, cand a fost groaznic), dar umarul meu era deja blocat, asa ca urmatorul diagnostic a fost capsulita retractila. Durerile au ramas destul de intense, am urmat un program de 3 saptamani la spitalul de recuperare din Cluj, unde am avut urmatoarele rezultate la investigatii:
  Ecografie umeri bilateral: umar drept: tenosinovita de TCLBB, subscapular, conflict coracoidian, multiple calcifieri la insertia supraspinosului pe tubercul, fara colectie BASD, calcifiere a supraspinosului in partea anterioara; umar stang (acesta nu mi-a facut nicio problema inca): imagine transonica in partea anterioara a bursei SASD Tendon ClBB in culisa, T subscapular, subspinos, infraspinos normale
  Conscluzie: Tendonoza calcificata de supraspinos drept std III, Tenosinovita cap lung biceps brahial dr, bursita cr SASD
  Radiografie umar drept: Artroza tuberozitara; cateva mici chiste subcondrale la nivelul capului humeral drept
  Tratament cu antiinflamatoare, Gabaran, Fastum gel, recomandarea ortopedului: Gimnastica medicala, FKT
  A trecut aproape o jumatate de an de atunci si durerea de umar continua si pare sa se agraveze. Fac kineto de 3 ori pe saptamana si mai fac exercitii si acasa, dar nu mi-am recuperat mobilitatea.
  Saptamana asta am facut un RMN care am sperat sa lamureasca niste lucruri, am primit urmatoarele rezultate:
  REZULTAT:
  Tendonul subscapular nu prezinta modificari de structura.
  Tendonul capului lung al bicepsului este in pozitie normala la nivelul culisei bicipitale, cu fina lama de lichid intratecal, insa fara modificari de structura a tendonului.
  Tendoanele muschilor supra si infraspinos nu prezinta modificari de structura.
  Fara anomalii la nivelul labrumului glenoidal.
  Nu se constata anomalii suspecte de structura osoasa la nivel gleno-humeral.
  Fara modificari de structura la nivelul grupurilor musculare a coafei rotatorilor.
  Colectie intraarticulara in cantitate mica.
  Colectie lichidiana prezenta la nivelul burselor subcoracoidiana si subacromiala.

  CONCLUZIE:
  Bursita subcoracoidiana si subacromiala.

  Par mai putine lucruri decat pe analizele anterioare si totusi durerea si blocajul persista. In prezent nu mai iau niciun antiinflamator. Precizez ca nu am suferit niciun traumatism care sa declanseze durerea, inainte de asta faceam sport de 3 ori pe saptamana (aerobic). Ati putea, va rog, sa imi spuneti daca ar mai trebui sa fac ceva investigatii suplimentare? Sau sa imi recomandati ce pasi sa mai urmez? Va multumesc

 48. Maria T spune:

  Buna ziua,
  Am proteza de genunchi marca Zimmer la piciorul drept si am recomandare de RMN pentru glezna si genunchiul stang. Aflu pareri diferite daca pot sau nu sa fac acest RMN. Dumneavostra ce stiti? Pot sa fac RMN la un picior daca am proteza la celalalt?
  Va multumesc!

 49. Gabi spune:

  Bună ziua .Am efectuat RMN Concluzii tendinopatie.Sdr.de impingement pe tendonul m supraspinos Leziune labrala tip SLAP modif. artrozice acromio claviculare .eroziuni si chisturi osaose subcondrale.E nevoie de operatie ? Unde pot face operatia ?vă multumesc mult . O ZI FRUMOASĂ

 50. Gabi spune:

  Bună seara.Domnul dr. eu am aceste dureri de umăr de un an.E urgent pt operatie ? Se face prin CNAS sau cu plată?Cât costă operatia?Doresc să fiu la dispozitia dvs. ptr. operatie.Se poate?Unde vă pot găsi. la ce spital?Vă. Multumesc mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.