Doctor Ortoped Andrei Bogdan Ioan

 • 10 mart. 2013
 • Raspunsuri: 674
 • Vizualizari: 63.782

Screenshot_1

 

Calificative: vezi profil                                    Facebook: vezi profil

Sfatul Medicului: vezi profil                            Google+: vezi profil

 

Ma numesc Andrei Bogdan Ioan si sunt este medic ortoped in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si colaborator al sistemelor medicale: Medlife si Centrokinetic. Ca o scurta istorie a carierei mele, am absolvit facultatea de medicina la Targu Mures, ulterior al luat examenul de rezidentiat pe ortopedie, Bucuresti si am inceput cariera de rezident la Spitalul de Urgenta Sfantu Pantelimon, sub egida prof. dr. Cristea Stefan, unde am lucrat 3 ani. In aceasta perioada am efectuat si 2 stagii de pregatire in spitalul Sahlgrenska Goteborg, Suedia, sub egida dr. Branemark. Imediat dupa ce am inceput cariera de medic am dat examen de preparator universitar in cadrul catedrei de Anatomie a UMF Carol Davila Bucuresti, unde am profesat timp de 5 ani, efectuand o activitate didactica intensa alaturi de studentii mei. In 2008, m-am tranferat la spitalul universitar Elias, unde am profesat timp de 1 an alaturi de prof. dr. H. Orban, participand la peste 200 de artroplastii de genunchi si sold. Ulterior m-am transferat la spitalul de Urgenta Floreasca, in cadrul sectiei prof. dr. Popescu Ghe.

Inca din anul 2009 am inceput sa profesez in mediu privat, initial in provincie in clinica Medis din Campina, ulterior in Bucuresti la clinica SOS. In anul 2011 am inceput o colaborare cu sistemul Medicover, atat la spital cat si in policlinica. In anul 2013 m-am transferat in sistemul medical Sanador, avand activitate preponderenta in cadrul spitalului, in care am efectuat pana in prezent in jur de 800 de interventii chirurgicale. Totodata ofer consultatii in cadrul clinicii Centrokinetic.

Din anul 2008 sunt doctorant in stiinte medicate „Osseointegrarea si protezarea in amputatiile membrului superior”, iar din 2009 Colaborator la Institutul de Biochimie al Academiei Romane in cadrul proiectului de cercetare: „Biocompatibilitatea filmelor de hidroxiapatita depuse pe materiale de tip implant”, iar din septembrie 2015 Doctor in Medicina.

In 2016 am devenit Sef de Lucrari in cadrul Catedrei de Ortopedie a UMF Carol Davila Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Pe parcursul carierei mele am devenit membru in mai multe societati medicale romanesti si internationale:

sorotIsposrats

EFASesska

Ma caracterizez ca o persoana probabil foarte ambitioasa, corecta, civilizata, obsedata de munca mea,  dedicand in jur de 12 ore pe zi pentru ceea ce fac. Am ajuns la concluzia ca ortopedia este singurul hobby pe care il am, dar sunt fericit cu ceea ce fac, cand am rezultate si cand vad pacienti fericiti, care in acelasi timp ma apreciaza pentru ceea ce fac.

In ultimii ani m-am supraspecializat în chirurgie artroscopica – miniinvaziva, efectuand pana in prezent peste 2500 de artroscopii de genunchi, glezna si umar ( meniscectomie si sutura de menisc, ligamentoplastie, repararea instabilitatilor de rotula, repararea instabilitatilor de umar, sutura coafei muschilor rotatori, refacerea stabilitatii gleznei, tratamentul afectiunilor de cartilaj). Am efectuat cursuri de specialitate in Germania, Austria, Polonia, Spania, Suedia, Slovenia, Italia, Belgia si Franta. Am reusit sa ajung sa cunosc cei mai buni ortopezi din lume specializati in chirurgia minniinvaziva a umarului si genunchiului, sa vad cum gandesc, ce fac, cum pun indicatiile medicale si care sunt tehnicile chirurgicale pe care le folosesc. Cred ca mai am foarte multe de invatat, mai ales ca medicina este intr-un deceniu in care evolueaza extrem de rapid, in fiecare an aparand noi si noi tehnici si implanturi. Ca particularitati in profesia mea: am reusit impreuna cu echipa mea sa efectuam reconstuctii ligamentare personalizate la nivelul genunchiului cu rezultate remarcabile, in special pentru LIA, am obtinut rezultate foarte bune in suturile meniscale, aceasta fiind principala abordare in tratamentul acestei patologii, folosim frecvent terapiile biologice care la nivel mondial vor fi cel mai mare progres in urmatoarele 2 decenii, am ajuns la un nivel bun in chirurgia umarului, o chirurgie mult mai greu abordabila decat cea a genunchiului. Ar fi foarte multe de spus despre ceea ce facem ca echipa, incepand cu investigarea pacientului, tehnici chiruricale si metode de recuperare. Daca aveti rabdare, le veti gasi in site-ul nostru care insumeaza in prezent 450 de articole, fiind cel mai complex, explicit si vizitat site de ortopedie din Roamania. Acest site reprezinta munca mea si a echipei mele de peste 3 ani, si va spun sincer ca scriem si modificam, adaugam, schimbam idei zilnic, astfel incat sa il facem cat mai util pentru pacienti.

Medicina sportiva este un domeniu de mare interes pentru mine, de aceea am publicat peste 150 de articole de specialitate, incercand sa explic patologia frecvent intalnita la nivelul umarului si genunchiului. Am o colaborare stansa cu medici radiologi supraspecializati in patologia sitemului osteo-articular, atat in Romania cat si in Olanda, reusind prin investigatii paraclinice de specialitate (ecografie, CT, RMN) sa elucidez si sa tratez cu succes patologia sportiva. As putea sa remarc aportul dr Ghiea Sorin, medic primar radiolog, Presedintele Societatii Romane de Imagistica Musculo-Scheletala, si al dnei dr. Tache Georgiana, medic colaborator al centrului de recuperare Centrokinetic.

In prezent, pot spune ca ma consider in primul rand un clinician foarte bun, pentru ca citind si scriind atatea articole am reusit sa aprofundez foarte multe informatii, necesare formularii unui diagnostic corect. Eu consider ca primul pas in tratarea unei boli, este un diagnostic corect. Am o experienta extrem de bogata, acumulata in tratamentul non-chirurgical al afectiunilor ortopedice: artroze, tendinite, fasceite, rupturi musculare, efectand peste 5000 de infiltratii (solutii vascoelastice, antiinflamatoare, PRP, STEM cells).

In prezent domeniile de interes sunt reprezentate si de chirurgia piciorului, de aceea am efectuat cursuri de suprespecializare in Germania, Polonia si Belgia, si am tratat cu succes urmatoarele afectiuni: hallux valgus (monturi), hallux rigidus, degetul in ciocan, picior plat valg. Statistic in ultimii 4 ani am efectuat in cadrul spitalului Sanador in jur de 200 de corectii la nivelul gleznei si piciorului. In 2014 am reusit sa aduc in Romania cura chirurgicala pentru picior plat valg cu Hyprocure, aceasta fiind cea mai performanta, putin invaziva si de succes metoda folosita in lume. In 2015 erau peste 30000 de pacienti tratati cu succes in lume, in peste 60 de tari. In Romania am operat peste 50 de pacienti prin aceasta metoda, corectia fiind completa. Pentru mai multe informatii va invit sa accesati: http://picior-plat.ro/

Am participat la numeroase cursuri postuniversitare şi stagii de pregătire organizate de societati de specialitate sau universitati medicale de renume in Germania, Austria, Suedia, Franţa, Polonia, Belgia, Slovenia şi Romania. In prezent lunar particip la conferinte, simpozioane, cursuri, congrese, pentru ca eu consider ca pentru a progresa am nevoie sa indeplinesc doi parametrii: sa capat experienta din ceea ce fac alti colegi, si sa capat experienta din ceea ce fac eu.

In anul 2016, m-am alaturat proiectului Centrokinetic, probabil una dintre cele mai bune clinici de recuperare din Bucuresti. Imi doresc ca in aceasta clinica sa pot coordona pacientii corect din punct de vedere al recuperarii, alaturi de dna dr. Simona Savulescu, deoarece consider ca rezultatul final al oricarui tratament ortopedic depinde in mare masura de procesul de recuperare. Am reusit sa implementam in acest proiect sistemul Reflex (un program de urmarire a pacientului in cursul procesului de recuperare, cu ajutorul unor senzori), placa Quickboard pentru testarea si recuperarea pacientilor. Sunt mandru sa lucrez alaturi de multi oameni extrem de bine pregatiti precum Alin Voica, Christos Poulis, Oana Antonic, Alina Iatan, Cornle Dragoi, etc, o adevarata echipa care ma ajuta sa ofer pacientilor programe complete de recuperare.

Cursuri postuniversitare:   

 • 2007 – Sp.Clinic Foisor, Aborduri chirurgicale – sold MIS in artroplastia primara
 • 2007 – Sp. Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Ecografia in diagnosticul precoce al luxatiei congenitale sold.
 • 2007 – Sp. Clinic Colentina, 2010-Sp.Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Actualitati in chirurgia piciorului-hallux valgus
 • 2008 – Sp.Cinic de Urgenta Sf. Pantelmon, Artroscopia genunchiului –  ligamentoplastia ACL.
 • 2008 – Viena, Austria, International Shoulder Course
 • 2008 – Sp Universitar de Urgental, Principii de baza in artroscopia de genunchi
 • 2008 – Graz, Austria, Basic arthroscopic course – knee, shoulder
 • 2008 – Poiana Brasov, Curs AO: Principii in Managementul Operator al Fracturilor
 • Mai 2009, septembrie 2009 – Shalgreska Hospital Goteborg, Suedia, Stagiu de pregatire
 • 2009 – Strasbourg, France, Advance arthroscopic course: knee
 • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Tratamentul actual in fracturile supra – condiliene femur
 • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Date moderne de fiziologie si patologie osoasa: particularitati ale fracturii pe osteoporoza.
 • 2011 – Oslo, Norvegia, Artroscopia si chirurgia genunchiului, Societatea Europeană de Traumatologie Sportivă
 • 2011 – Paris, Franta, Tehnici chirurgicale minim invazive în artroplastia de sold anterolaterală
 • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Conduita terapeutica in fractura de femur la politraumatizati.
 • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Osteosinteza in fracturile de col femural.
 • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Mainii
 • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Gleznei si Piciorului
 • 2012 – Strasboug, Franta, Challenges in the proximal Femur
 • 2012 – Lyon, France, Stagiu de pregatire – chirurgia gleznei si piciorului (hallux valgus, picior plat)
 • 2012 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire – ligamentoplastie, transplant de cartilaj articular
 • 2013 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea genunchiului Stryker
 • 2013 – Munchen, Germania, Course shoulder and knee surgery – Artro lab
 • 2013 – Wels, Austria, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
 • 2014 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea soldului Stryker
 • 2014 – Poznan, Polonia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
 • 2014 mai – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
 • 2014 – Paris, Franta, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
 • 2014 octombrie – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
 • 2014 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire in artroscopia de umar si genunchi
 • 2015 – Advence Course on Shoulder Arthroscopy, Val d’Isere, Franta
 • 2015 – Munchen, Germania, Curs de chirurgie a gleznei si piciorului
 • 2015 – Anwerp, Belgia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
 • 2015 – Bucuresti, Curs Stryker: Metode osteosinteza la nivelul membrului superior
 • 2015 – Bucuresti, Curs Ronda Medical: Metode de fixare in reconstructia LIA
 • 2015 – Lyon, Franta, ISAKOS Congress
 • 2015 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
 • 2015 – Timisoara, Romania, Al XX-lea Congres National de Radiologie si Imagistica Medicala – in calitate de Lector: „Corelatii clinice, paraclinice si terapeutice  in patologia umarului”
 • 2015 – Banja Luka, Bosnia, VI Balkan Congress of Arthroscopy, Sports Traumatology and Knee Surgery
 • 2015 – Berlin, Germania, Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery-Berlin: GIII Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery
 • 2015 – Bucuresti Romania, al XVI-lea Congres National de Ortopedie si Traumatologie
 • 2016 – Val d’Isere, Franta, 6th Advence Course on Knee Arthroscopy
 • 2016 – Bucuresti, Romania, SRATS Congress (Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva)
 • 2016 – Novi Sad, Serbia, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells, PRP)
 • 2016 – Barcelona, Spania, 17th ESSKA Congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
 • 2016 – Bucuresti, Romania, Curs de Rezonanta Magnetica si Ecografie in Patologia Articulatiilor Gleznei si Cotului, incitat in calitate de Lector: „Traumatologia sportiva la nivelul gleznei si cotului”
 • 2016 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
 • 2016 – Amsterdam, Olanda, Stagiu de pregatire in chirurgia miniinvaziva a umarului  Dr. Maarten van der List
 • 2016 – Bucuresti, Al II-lea Congres al Clubului Regal al Medicilor
 • 2017 – Munchen, Germania, Advance shoulder surgery – Artro lab
 • 2017 – Budapesta, Ungaria, EFAS (Cogresul European de Chirurgia Gleznei si Piciorului)
 • 2017 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
 • 2017 – Bucuresti, Tehnici reconstructive ale cartilajului articular
 • 2017 – Timisoara, Congresul National de Ortopedie si Traumatologie
 • 2017 – Poznan, Polonia, Advanced Knee and Shoulder Arthroscopic Course (RehaClinic)
 • 2018 – Bucuresti, Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva, SRATS
 • 2018 – Glasgow, Scotia, 18th ESSKA congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
 • 2018 – Budapesta, Ungaria, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells BMAC, PRP, LipoGems)
 • 2018 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
 • 2018 –  Belgrad, Serbia, Al 5-lea Simpoziin de Medicina Regenerativa, Speaker Invited cu lucrarea „Importanta terapiilor regenerative in reconstructia logamentului incrucisat anterior”
 • 2019 – Torino, Italia, Curs de terapie regenerativa: Transferul de microgrefe cartilaginoase in afectiunile ortopedice
 • 2019 – Londra, Anglia, Advanced knee course (leziuni complexe multiligamentare la nivelul genunchiului

Domeniile  mele de interes profesional sunt:

Chirurgie artroscopica – miniinvaziva (genunchi, umar, glezna): transplante ligamentare (LIA, LIP, MPFL, LCL, ALL, CC Ligaments) – autogrefe/alogrefe/grefe sintetice, autotransplate osteocartilaginoase, osoase, augmentari ligamentare, osoase, artrodeza artroscopica de glezna, refacerea instabilitatii umarului, reinsertia coafei muschilor rotatori (supraspinos, infraspinos, substapular),  tenodeza muschi biceps brahial, capsulectomie in frosen shoulder.

Terapiile regeneratice cu PRP, cel STEM.

Chirurgia picicorului (Hallux valgus, Hallux rigidus, Deget in ciocan, Tailor bunion, Metatarsalgii, Picior plat, Picior cav).

 

Contact:

Ofer  consultatii miercuri sau vineri in cadrul clinicii Centrokinetic, in intervalul orar 14.00-19.00. Pentru programari va rog sunati la nr: 0786602299 sau 0755055216.

In incheierea acestei prezentari as dori sa adaug ca imi doresc intotdeauna sa existe un respect reciproc intre medic si pacient, pentru ca eu personal ma gandesc sa aplic doar tratamente  corecte, rapide si eficiente. Iar acest deziderat nu poate fi obtinut fara ajutorul echipei mele:

Dr, Ghiea Sorin 

FotografulTAU-9928 FotografulTAU-9884

 

 • Dr. Onut Ciprian – medic rezident ortoped
 • Nedelea Daniel – asistent medical

674 Comments

 1. Maria spune:

  Buna ziua. Dl.doctor va rog sa-mi spuneti daca pot sa fac balneofizioterapie ls o statiune cu apa sarat termrla.Am fost operata in 24 mai 2017 artroplastie totala sold dr. cu proteza cimentata..Multunesc.

 2. Florin B spune:

  Buna ziua d-le dr. Fiul meu, in varsta de 15 ani, sportiv, are la ambele calcaie niste osteofite calcaneene, destul de mari care au inceput sa fie suparatoare. Ce ne recomandati ptr micsorarea lor? Multumim mult!

  • Buna ziua.
   Trebuie sa faceti fizioterapie.
   Numai bine!

   • MARIA CICA spune:

    Stimate Dle. Dr. Bogdan
    Va scriu din Melbourne-Australia. Am programarea la specialist abia in decembrie.Am 75 de ami. Problema la genunchi a aparut in urma cu 12 zilecand mergeam, s-a auzit un mic sunet si nu mai puteam pune piciorul drept pe pamant.In prezent am dureri dar pot merge putin.
    La MRI s-a stabilit urmatorul diagnostic:
    Gross degeneration and tearing of the posteriuor horm medial meniscus with extrusion. Longitudinal tear in the medial collateral ligament at its femoral attachment.Sunteti amabil sa im faceti unele recomandari ?
    Cu stima
    Maria Cica

   • Buna ziua.
    Aveti indicatie chirurgicala artroscopica. Numai bine!

  • Rusu Adela spune:

   Buna seara!!

   In urma efectuarii unui RMN la genunchiul drept, mi s-a pus urmatorul dg.:
   -cornul anterior la menisculuiintern este extruzionat partial, iar cornul posterior prezinta o leziune de grad 3
   -meniscul extern prezinta la nivelul cornului anterior o leziune liniara in hipersemnal cu traiectul orizontal ce nu comunica cu suprafetele articulare, cu semnificatia de leziune de grad 2
   -ligamentul incrucisat anterior e ingrosat, in hipersemnal si intrerupt aproape in totalitate in 1/3medie (ruptura incompleta)
   -ligamentul incrucisat posterior -fsra modificari de traiect sau semnal, fara discontinuitati
   -lligamente colaterale, tendon patelar cvadricipital cu aspect normal
   -hidrartroza cu grosime max de 13mm,retrol suprapatelar si la nivelul recesului sinovial posterior, fosa poplitee libera
   -modificari degenerative importante, cu reducerea spatiului articular femuro-tibial,compartiment intern, osteofite marginale, cartilaje cu grosime redusa si suprafete neregulate
   -rotula e normal pozitionata si prezinta o discreta leziune condrala in hipersemnal la nivelu fatetei patelare laterale
   -pe secventa STIR efectuata,se evidentiaza edem osos subcondral la nivelu condil femural medial si al oplatoului tibial medial.
   Va rog foarte mult sa-mi spuneti ce ma asteapta oare:operatie, artroplastie sau…????
   Multumesc mult!!

   • Buna ziua.
    Nu sunt date suficiente ca sa va raspund. Ar trebui sa stiu varsta, greutatea, actuvitatea.
    In principiu protezarea este inducatia chirurgicala.
    Numai bine!

 3. Florescu N. spune:

  Buna ziua D-le Dr. Am 70 ani si de cca 6 luni am dureri la umarul stang. Am efectuat RMN-ul si rezultatul este: modificari degenerative articulare si tendinoase cu importante componenta inflamatorie acuta intra si mai ales la nivelul burselor periarticulare; ruptura partiala tendon supraspinos si versant anterior labrum glenoidal. Am fost sportiv de performanta, n-am avut accidente si acum joc tenis. Ce recomandati pentru remediere? Cu stima

 4. Ani Lucia spune:

  Buna seara.Ma numesc Ani Lucia si in data de 06.01.2017 am avut un accident de masina si dupa efectuarea unui CT am avut utmatorul diacnostic:COLECTIE AERICA PLEURALA STANGA CU GROSIME MAXIMA DE 1.3 CM.Fractura cominutiva cu deplasarea fragmentelor osoase la nivelul 1/3 medii clavicula stanga.Fractura cominutiva cu deplasarea fragmentelor osoase la nivelul coastelor II,II,IV si VII ci cu deplasare la nivelul coastelor IV si V.Fracturi costale fara deplasare pe linia medioclaviculara anterioara stanga coaste I si II si pe linia axilara stanga coaste II si IV cu emfizem subcutanat la nivelul peretelui toracic stang in dreptul coastelor III si IV.In urma acestui diagnostic am fost imibilizata dupa o saptamana intr.un ghips de la gat pana desupra de buric fiindu-mi lasata libera mana dreapta timp de 28 de zile,Dupa ce mi s-a dat jos gipsul am ramas in locul unde a fost clavicula rupta cu un ciot inestetic pe vremea aceea care sa retras in prezent si nu se mai vede.Dupa consult ortopedic mi s.a comunicat ca ,clavicula este bine consolidata desi prost pozitionata si mi s-a recomandat kinetoterapie deoarece nu puteam sa imi misc bratul aproape deloc.Am facut kinetoterapie doua luni jumatate si am reusit sa imi misc bratul destul de ok si m.am intors la activitatile zilnice(lucram la Lidl )dar sincer va spun ca nu m.am protejat de fapt nu aveam cum si am ridicat baxuri de marfa care depaseau 10 kg.Problema mea este urmatoarea:
  In urma acestui accident chiar inainte de a incepe serviciul am ramas cu o durere in spate respectiv in locul unde a fost rupta clavicula dar durerea este in spate.Este o durere intr.un punct fix si este ca o usturime parca ma roade ceva acolo,sincer chiar nu stiu cum sa o explic si uneori dar nu tot timpul parca am senzatia ca as avea un nod in gat.Aceasta durere este zilnica.Am facut un ECK la inima ,un consult la plamani si totul este ok.In urma unui nou consult la ortoped mi s-a recomandat un RMN coloana cervicala -nativ si rezultatul este urmatorul:se evidentiaza protuzii discale posterioare si lateroforaminale bilaterale na vivel C3 -C4 ;extruzie discala posterioara si lateroforaminala bilaterala la nivel C5, cu diametrul cranio-caudal de pana la 9 mm;moderata deshidratare difuza la nivelul discurilor C2-C5;rectitudine de profil;scolioza dorsala superioara,dextroconcava cu vertebre rotate in ax spre stanga;leziuni moderate de spondilartroza si uncartroza difuza.Am fost trimisa si am consultat un medic neurochirurg si medic torace si mi s-a spus ca durerea si simtomele pe care le am eu nu au nici o legatura cu rezultatul RMN,mi s-a spus doar sa ma feresc sa mai ridic greutati mari.In urma rezultatelor si dupa efectuarea si unei radiografii mi s.a spus ca nu se vede nimic deosebit doar ca ,clavicula nu este corect prinsa desi consolidata d.l doctor ortoped m.ia recomandat kinetoterapie si masaj terapeutic(m-ia spus ca el crede ca am o contractura musculara) ceea ce fac si in prezent .Cand mi se face masajul se simte in locul unde am eu durerea un nod care parca nu isi dat drumul.La masaj acel loc nu ma doare simt doar o apasare un disconfort pe partea stanga de la umar pana la mijlocul spatelui de sus in jos si de la dreapta la stanga dar doar pe partea stanga desi masajul chiar imi place in locul respectiv unde este durerea..In urma kinetoterapiei simt ca la exercitiile de indintere a bratului durerea se atenueaza insa atunci cand ridic bratul in sus si in lateral deasupra capului atunci simt durerea in spate in puctul acela fix.Mai port si un ham cu magneti care imi tine spatele drept (nu mi.a fost recomandat de nimeni desi eu am transmis d.lui doctor ca port uneori acest ham )si in urma caruia durerile se atenueaza si ma simt ok insa d.l doctor a spus sa nu il port tot timpul.In acest sens va rog frumos ce imi recomandati sa mai fac caci intr.adevar durerea acum nu mai este zilnica este cam la trei zile insa cand ma doare simt ca nu mai pot.Seara cand ma pun in pat ma lasa durerea si dimineata ma trezesc super ok fara dureri insa dupa ceva activitate chiar si dupa o simpla plimbare ma ia durerea din senin.Va multumesc si va rog sa imi iertati insistenta si unele greseli.

 5. Ani Lucia spune:

  Va multumesc.

 6. camelia spune:

  buna dimineata,as dori sa stiu cat costa o consultatie la dvs. ,precizand ca in urma cu o luna si jumatate am efectuat o artroscopie la genunchi cu diagnosticul de externare sinovectomie partiala si shaver ligamente,,dupa care am facut exercitii acasa date de medic si 3 infiltratii cu plasma dar fara nici un rezultat,ma simt bine si mi se umfla genunchiul si trosnesc toate articulatiile corpului parca si mai rau ca inainte…as dori o alta parere si alt consult,daca nu cumva ma grabesc pt ca aceiasi problema o am si la celalalt genunchi si nu as vrea sa fac aceleasi proceduri fara rezultat,neavand in momentul de fata stabilitate buna pe cel operat..doresc sa stiu daca ar trebui sa mai astept pana la 3 luni in speranta ca ma vindec sau se schimba ceva in timp dupa tot tratamentul efectuat,dr.recomandandu-mi acum si fizioterapie. pe care nu am inceput-o inca, sau poate as putea veni la dvs. pt a incepe alta terapie ce nu include operatie din nou,daca, considerati ca medicul din prezent nu m-a tratat bine !
  multumesc!
  astept raspunsul dvs.! o zi frumoasa!

 7. Bogdana spune:

  Buna seara

  As avea nevoie de o interpretare de.a dumneavoastra a unui RMN genunchi.

  Imi puteti lasa o adresa de mail un va pot trimite rezultatul atasat?

  Va multumesc!

  • Buna ziua.
   Fiind medic ortoped, nu fac interpretari de RMN neavand aceasta competenta.
   Interpretarea RMN o face medicul radiolog.
   Medicul ortoped trebuie sa ofere o solutie pe baza diagnosticului dat de medicul radiolog. Numai bine!

   • Bogdana spune:

    Buna seara

    Va multumesc pentru raspuns. Poate ca m.am exprimat eu gresit, dar am facut un rmn la genunchiul drept si avem si interpretarea scrisa si am nevoie de parerea dumneavoastra ca medic ortoped, adica ce trebuie sa facem ib n urma a ceea ce a iesit pe rmn. De la interpretarea scrisa a rmn.ul am o poza facuta si d.asta aveam nevoie de o adresa de mail ca sa o atasez pentru ca altfel v.as fi scris aici ce a iesit la rmn dar nu pot da copy paste.

    Va multumesc!

 8. Sorana Paturca spune:

  Buna ziua. Las si eu aici cateva cuvinte… pentru toti cei care mai au vreo umbra de indoiala legate de profesionalism, de asumare, de respectarea cuvantului dat, de echilibru si eficienta. In decembrie 2016 am mers cu fiul meu – in varsta de 18 ani, inotator de performanta, la Dl. Doctor Andrei Bogdan pt picior plat valg bilateral (calca mult in interior cu ambele picioare, calcaiele erau deviate spre exterior, nu putea alerga, nu putea sta mult in picioare si incepusera durerile de spate). A recomandat interventie chirurgicala (implant HyProCure) si alungire de tendoane. A raspuns tuturor intrebarilor copilului, ne-a aratat, ne-a demonstrat, ne-a desenat si ne-a dat toate detaliile pentru a lua o decizie… si am luat-o pe loc. Am stabilit ca se opereaza la finalul sezonului competitional (adica sfarsit august). Am sunat in iulie, ne-am programat la sfarsitul lui august la operatie, ne-am prezentat la consultul preoperator… internat dimineata… operat… externat a doua zi la pranz. In prima zi nu a pus picioarele jos (nu a calcat pe ele), a doua zi a inceput sa apese usor si sa se ridice sprijinit, a treia zi a inceput recuperarea, a incea zi a intrat fara carje in cabinerul Domnului Doctor la control, in a cincisprezecea zi a reluat antrenamentele fara a avea nici un fel de durere sau problema…Picioarele nu au pierdut absolut deloc din mobilitate sau flexibilitate, sunt drepte, incaltamintea nu se mai strica, se poate incalta cu tenesi etc. (lucruri care deranjau si dureau inainte :)). Au trecut doua luni si jumatate de la operatie, este recuperat complet, concureaza alaturi de Lotul National si tocmai a realizat cei mai buni timpi ai sai in cadrul unui concurs international. Asadar…. pe scurt…. ni s-a spus ca totul va fi ok… si asa a fost. Ca mama am fost linistita, relaxata… cumva am avut permanent senzatia aceea de siguranta. Poate pentru ca singurul medic din tara care practica acest tip de interventie este tanar, rabdator, cu mintea deschisa, o persoana practica si eficienta, care a gandit lucrurile astfel incat sa asigure copilului meu continuarea unei cariere sportive de succes 🙂 Multumim si mult succes in continuare !

 9. David spune:

  Buna ziua,

  In 2009 fiul meu atunci in varsta de 13 ani a fost operat de epifizioliza. Medicii mi-au spus ca trebuie sa stea cu acele cleme pana se termina perioada de crestere. Acum are 21 de ani si ar trebui scoase. Il puteti opera? Multumesc frumos!

 10. Draghici MARIA spune:

  Buna seara,
  sunt pacienta dv.fac infiltratii cu Kenalog avind o coxactroza sold drept protezat iar cel sting cu durere.Vin cu intrebarea la dv:infiltratia cu arthromac 3% nu m-ar ajuta mai mult?daca da la ce interval de timp ar trebui sa le fac?
  Multumesc.

 11. gagiu iulian laurentiu spune:

  Buna ziua .ma numesc Gagiu Iulian Laurentiu si sunt din Suceava.Va contactez in legatura cu mama mea . Este suspect de discita lombara si as dori sa va trimit RMN-ul pentru o adoua parere. Din 2015 mama are infectii repetate cu E-coli si o data cu Proteus Mirrabilis. Daca veti dori sa ne ajutati am urmatoarea adresa de e-mail : gagiu2000@gmail.com sau telefonul 0744223619.Va multumim.

 12. Oana spune:

  am 34 de ani si acum doua nopti mi s-a blocat umarul drept. Prin UPU, in urma efectuarii unei radiografii la umar si a unui consult reumatologic, am fost diagnosticata cu PSH cu calcefiere, cu mentiunea verbala..severa. Sunt pe tratament acum, 5-10zile cu Roticox, Clortimazol, Omez , Magneziu, Diclofrnac si urmeaza efectuarea unor analize de sange, insa mi s-a recomandat si un consult al medicului ortoped dupa terminarea tratamentului. Ma puteti ajuta? Ce sfaturi imi dati? Precizez ca mi s-a recomandat repaus al bratului 10 zile si fara fizioterapie sau kinetoterapie, cu toate ca dupa prima zi de tratatent am inceput sa misc f putin mana si durerile nu mai sunt asa intense.

 13. SERBAN spune:

  Buna ziua domnul doctor.In urma unei artroscopii de menisc la piciorul drept efectuata in urma cu 2luni am ramas cu o durere pronuntata pe partea interioara a genunchiului.Mentionez ca durerea este f.mare la flexia piciorului,flexie ce nu poate fi efectuata total(nu pot sta pe genunchi)Care este cauza si ce se poate face?Multumesc.

 14. Claudia Mihaila spune:

  Buna ziua, tatal meu in varsta de 72 de ani sufera de coxartroza bilaterala si miastenia gravis. Are dureri incredibile si abia mai poate merge. Va rog sa imi spuneti daca infiltratiile cu celule stem sunt recomandate in cazul coxartrozei. Va multumesc!

  • Buna ziua.
   Daca este avansata coxartroza,nu sunt indicate.
   Numai bine!

  • Negrariu Mihaela spune:

   Buna ziua, am facut o interventie de Hallux valgus, in urma cu 30 zile, cu osteoteotomie, am avut restrictie locomotorie o luna, intrebarea mea este daca acum pot incepe sa misc degetul mare, cate putin, sau este prea devreme.Pot incepe un program de fiziokinetoterapie?

 15. Margareta spune:

  Buna ziua,stimate domnule doctor.Sunt profesor pensionar ,65 ani,si sufar de luxatie congenitala inalta de sold.Va rog din suflet sa mi recomandati o clinica specializata in strainatate ,Germania sau Austria,si un nume de referinta in domeniu pt o interventie chirurgicala sau tratament prin formularul E111,Am dureri groaznice ,de care am suferit intreaga viata,dar neavând posibilitati financiare ,desi in urma cu 20 de ani mi s a recomandat operatia in strainatate, nu am putut sa ajung acolo,iar acum situatia ma obliga la acest pas,dar nu reusesc sa primesc nicio indrumare de la medicii curanti .Va multumesc mult,si sper ca nu veti ignora mesajul meu.Cu stima , Margareta.

 16. suteu mirela spune:

  Buna ziua,ma numesc Suteu Mirela din Focsani,am 49 de ani. In data de 3 ianuarie in urma unui accident casnic mi-am luxat genunchiul stang.In urma RMN-ului efectuat am urmatorul diagnostic:
  -Fara modificari de semnal T1,STIR la nivelul segmentelor osoase examinate.
  -Integritatea tractului ilio-tibial si a ligamentului incrucisat posterior.
  -Intindere la nivelul ligamentelor colaterale.
  -Ruptura acuta incompleta de ligament incrucisat anterior.
  -Leziune meniscala grad 2 la nivelul cornului posterior al meniscului intern.
  -Fara modificari la nivelul cartilajului articular.
  -Cantitate minima de lichid in cavitatea sinoviala si la nivelul bursei suprapatelare.
  Mentionez ca am stat imobilizata, 9 zile, intr-o orteza fixa,la recomandarea medicului de la UPU.
  In data de 12 ianuarie am ajuns la Spitalul Foisor la Dr. Stoica Ioan Cristian care mi-a recomandat fizioterapie si kinetoterapie timp de 10 zile si o orteza Don Joy 4 ceea ce si fac acum.
  In continuare simt nesiguranta in genunchi si dureri.
  In situatia prezentata ce sfaturi puteti sa imi dati.
  Va multumesc.

 17. Maria spune:

  Buna ziua. M-am nascut cu un tendon mai scurt al calcaiului drept si acum este scurt cu 3 cm. Intrebarea mea este: ,,Poate acesasta problema sa fie o cauza a obosirii inimii?„ Va multumesc anticipat!!!!

  • Buna ziua.
   In nici un caz. Numai bine!

   • Maria spune:

    Mai am o intrebare daca nu va suparati……am talpile picioarelor plate in ambele parti; si in interior si in exterior. Am talpici ortopedici care au umplutura numai pentru arcada din interior. ,, Exista talpici care sa aiba umplututura atat pentru interior cat si pentru exterior in asa fel ca sa mentina echilibrul pe ambele parti, sa nu duca picioarele prea in interior s-au prea in exterior; si daca nu, ce mi-ati recomanda sa fac?” Va multumesc mult si imi cer scuze ca nu v-am adresat si acesta intrebare in comentariul de mai sus.

  • Rusu Doina spune:

   Buna seara, d-le dr!!!
   Am o nelamurire:la intrebarea mea mai ampla din 12aprilie 2018 ora ;707 ati omis sa-mi raspundeti;de ce oare?Pt ca am pus aceeasi intrebare inainte cu o zi dar dg a fost in linii mari si nu detaliat?
   Astept totusi si va rog mult sa-mi raspundeti dupa enuntarea tuturor detaliilor din rezultatele examinarilor.(pt o edificare mai corecta!!)
   Va multumesc mult.
   cu stima si consideratie, Doina R

 18. IBRAM EUGENIA spune:

  Eugenia
  Buna ziua.In urma unui RMN mi s-a pus diagnosticul de osteoartrita coxofemurala avansata.Intrebarea mea este daca se poate regenera cartilajul cu celule stem.Mentionez ca am varsta de 61 ani.
  Va multumesc!

 19. Florin Bocioc spune:

  Buna ziua. In urma unei caderi de la inaltime (cca. 80 cm), mama mea (in varsta de 73 ani) a suferit o „1. fractura pubis drept, fractura ram inferior stg. 2. conuri vertebrale deviate posterior” conform buletinului de analize radiologige UPU. In scrisoarea medicala este precizat „contuzie regiune lombara”cu indicatii repaus la pat – 4 sapt. si tratament medicamentos cu aflamil, clozoxam si ranitidina, fara internare sau alte interventii. Precizez ca mama sufera de osteoporoza, pentru care se si trateaza. Intrebarea mea este daca se impune imobilizarea la pat sau se pot face miscari usoare (ex. ridicare in pozitia sezut sau pe o parte a corpului) si daca se impune o a doua opinie.
  Va multumesc pentru amabilitate !

 20. Alex oprea spune:

  Buna ziua! Am și eu o problema, in urma cu o luna m-am operat prin artroscopie la genunchiul stâng pentru ruptura de menisc. Mi s-au verificat și ligamentele, toate bune, inafara de LIA, fiind rupt parțial. In operatie mi s-a constatat ca ligamentul nu e rupt complet și ca este bun fiind lăsat așa. Acum la o luna după operatie, încă nu mi-am recăpătat mersul normal, dar când încerc sa merg normal parca resimt o înțepătura fix in mijlocul genunchiului și cred ca este ligamentul. Îl mai resimt din când in cand dar nu mereu. Menționez ca am 18 ani, 1,8m , 74 kg. Sunt foarte speriat și nu știu ce sa fac, îmi e frica sa nu ajung și la o ligamentoplastie. Nu ma doare foarte tare și Menționez ca am flexie completa și extensie la fel. Fac recuperare acasa și fac exerciții pe pat cu piciorul îndoit, trăgând de degete spre mine forțând coapsa iar când îndoi la loc mai simt uneori ligamentul. Sper sa îmi dați un răspuns cât de cât ca sa știu dacă trebuie sa ma sperii sau nu

  • Buna ziua.
   In primul rand recuperarea se face intr.un centru specializat, nu acasa.
   In al doilea rand trebuie sa aveti incredere in medicul care v.a operat ca nu e nevoie de ligamentoplastie.
   Numai bine!

 21. Buna ziua, in urma unei cazaturi am fost indrumata sa efectuez un rmn. Am facut rmn.ul la piciorul stang si s.a constatat ca: LIA _ cu aspect edematizat „destramat” cu discontinuitate fibrilara totala in 1/3 medie si retractia capatului liber spre platoul tibial;
  Fisuri gradul II la nivelul cornual posterior ambele meniscuri. Pot scapa de operatie si sa continui o viata normala si solicitanta?

 22. Nohai spune:

  Buna seara! Am fost operata pe 24.03 de ruptura de menisc si ligament colateral intern. (S-a făcut astroscopie genunchi drept si sutura MCL). Am purtat orteza in extensie, 3 sapt neavand voie sa îndoi genunchiul . După 2 sapt am început kinetoterapie. Îngrijorarea mea este ca nici acum nu pot flexa genunchiul, max 30° si asta cu dureri f mari. Kinetoterapeutul\ Dr susțin ca treb sa am răbdare. Credeți ca este normal?

 23. CRISTIAN spune:

  Pentru sindrom de impigement cu tendinită cronică umăr stâng vizibil pe RMN am făcut infiltrații cu PRP la dr Stefan Irimia acum o săptămână.Problema este că durerile nu cedează deloc.Sunt dezamăgit, credeți că se poate opera la Sp. Floreasca? Vă mulțumesc.

 24. claudiu spune:

  Buna ziua , ma numesc Claudiu , am aproximativ 1 an de zile de la efort mers pe jos si am ramas cu dureri lombare insa in special de sacru si catre nervul pudendal(am un tablou horific al durerii) , am consultat aproximativ 300 medici , nu am un diagnostic precis , facut 8 rmn uri etc durerile sunt aproape la fel , am consumat tone de medicamente , am incercat aproape orice , Am facut un RMN recent la Sanador la unde a evidentiat minime modificari inflamatorii cronice la nivelul articulatiilor sacro-iliace cu discret edem oso pe versantul articular dreot in 1/3 superioara .Pare o sacroileita pe chestie mecanica , poate sa dea dureri asa de mari pe perioada asa de mare am vazut ca d-voastra aveti cunostinte solide de aceasta boala .cum as putea sa vin la d-voastra sa ma consultati , sunt disperat .

  • Buna ziua.
   Diagnosticul trebuie pus de catre un medic radiolog, nu de ortoped pentru ca nu putem afla mai nimic din ex clinic.
   Va sfatuiesc sa faceti o reevaluare la dr. Ghiea Sorin la sp. Monza.
   Numai bine+

 25. Adriana spune:

  Buna ziua… Am o fetita de 17 ani, care are o mica problema la piciorul stang.este vorba despre faptul ca se vede capul tibiei iesit din articulatie, in exteriorul picioru;lui. Aceasta a aparut brusc,fara a avea dureri de nici un fel la nicvelul genunchiului. Dincolo de faptul ca este inestetic, aparand ca si cum ar avea osul rupt in exterior, singura probleme este ca nu poate indoi bine genunchiul, gamba indoindu-se in exterior, cumva.
  Nu stiu ce s-a intamplat, poate fi cauza unui traumtatism, si nici copilul nu popate sa imi spuna. Am fost la medicul specialist, cu care se trateaza deja de scolioza, am facut o radiografie si acolo se vede doar ca tibia a „alunecat ” in exterior. Dumnealui trateaza la fiecare control scolioza pt care ne-am programat, dar despre picior, nu poate sa imi spuna ce sa facem, curios… Dumneavoastra ce parere aveti?
  Multumesc frumos.

 26. Ani spune:

  Buna seara.Ma numesc Ani Lucia si v.am scris si in data de 29 octombrie2017.In urma unui accident rutier din 06.01.2017 am ramas cu o durere in spate.Durerea acum nu mai este numai in acel punct fix a coborat si mai jos fiind paralel cu coloana undeva pe la muschi la omoplatul stang..Vazand ca nu imi trece durerea am fost la un nou control si mi s.a recomandat un CT torace grilaj costal + omoplat stang si am primit urmatorul rezultat:Anamnestic status post vechi traumatism-accident rutier ianuarie 2017. .Veche fractura 1/3 medie clavicula stanga,vicios consolidata.Vechi fracturi la nivelul arcurilor costale posterioare stangi coaste IV,V,VI,VII,VIII si arc anterior coaste stangi III,IV si V.Fracturile de la nivelul arcurilor costale posterioare stangi,IV,V si VI prezinta o consolidare vicioasa cu angulare ce realizeaza artroze cu procesele transverse stangi ale corpilor vertebrali toracali adiacenti.Fara leziuni osoase posttraumatice evidente CT la nivelul scapulei stangi.Corpi vertebrali toracali aliniati la marginea posterioara,fara tasari.Pulmoni expansionati;fara leziuni patologice CT.Trahee si bronsii principale libere.Fara acumulari fluide patologice la nivelul pleurei;fara colectii fluide patologice.Va rog sa imi spuneti daca in acest caz sunt recomandate infiltratiile PRP si daca imi vor alina durerile. Si va rog sa imi recomandati ce fel de tratamente sau interventii sa mai fac pentru a tine acesta durere sub control( medicamente , bai in statiuni ,diete,sport ,masaj,etc.)pe langa acele infiltratii cu PRP . Va multumesc si iertati insistenta si unele greseli.O seara excelenta.Miiiiii de scuze.Sunt din jud.Caras Severin.Am 44 ANI ,1,67 m si 60 kg.

 27. Islam Farag Zein spune:

  Buna seara, imi prezentati incredere,prin urmare va rog sa imi recomandati cel mai bun loc in care se poate face scintigrafie all body, am avut recent o operatie de excizie a unui sarcom al deltoidului de la umarul stang

 28. Marius spune:

  Buna ziua,

  Acum 7 luni am suferit un accident si mi-am rupt osul metacarpian 5. Am suferit o interventie chirurgicala si mi s-a fixat osul cu o placuta. Dupa 6 luni am scos placuta iar mobilitatea mainii nu este refacuta. Nu reusesc sa fac un pumn complet, reusesc sa inchid cam 30 grade din 90. Am facut o saptamana kinetoterapie dupa scoaterea placutei iar in rest acasa cu un burete in apa. Cat timp trebuie sa continui cu exercitiile de kineto pentru a imi recupera in totalitate mobilitatea.
  Va multumesc!

 29. marcela spune:

  Buna seara,
  As dori da stiu daca situația in care ma aflu eu acum este o artrita reumatoidala septică
  Genunchi f.umflat ,cald,dureros,rosu cu debut brusc.
  Ulterior febra 39,frison chiar si in spital sub tratament cu antibiotice.
  Acum sînt tot in spital fara un diagnostic

 30. Le Iuliana spune:

  Buna ziua, as dori sa stiu pentru tatal meu in varsta de 83 de ani care are gonartroza la ambii genunchi, daca e posibil sa faca tratament cu celule stem.Daca au mai fost pacienti de aceasta varsta care au facut tratament cu acesta celule atunci ar dori sa faca o programare la dvs.
  Cu respect.

 31. fac spune:

  Buna ziua, ma numesc Aldea Adina din Craiova si am fost diagnosticata, in urma R.M.N.-ului cu osteom osteoid subglenoid la umarul stang.Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac. Multumesc!

 32. Stefan Croitoru spune:

  Buna ziua domnule doctor,

  Am 31 de ani si am fost diagnosticat cu o afectiune numita Ankylosing Spondylitis. Un reumatism situat la baza coloanei vertebrale. Din cauza acestei afectiuni imi sunt afectate articulatiile. Genunchii, inchietura dreapta, si unele zone ale coloanei. Durerile sunt foarte agresive si continue afectandu-mi viata de zi cu zi. Va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva. Multumesc anticipat.

 33. Stefan Croitoru spune:

  Buna ziua domnule doctor,

  Credeti ca injectiile cu celule stem nu pot ajuta?

  Va multumesc.

 34. Ani Lucia spune:

  Buna ziua.Ma numesc Ani Lucia si v.am scris si in data de 05 mai 2018.In urma unui CT torace grilaj costal + omoplat stang am primit urmatorul rezultat:Anamnestic status post vechi traumatism-accident rutier ianuarie 2017. .Veche fractura 1/3 medie clavicula stanga,vicios consolidata.Vechi fracturi la nivelul arcurilor costale posterioare stangi coaste IV,V,VI,VII,VIII si arc anterior coaste stangi III,IV si V.Fracturile de la nivelul arcurilor costale posterioare stangi,IV,V si VI prezinta o consolidare vicioasa cu angulare ce realizeaza artroze cu procesele transverse stangi ale corpilor vertebrali toracali adiacenti.Fara leziuni osoase posttraumatice evidente CT la nivelul scapulei stangi.Corpi vertebrali toracali aliniati la marginea posterioara,fara tasari.Pulmoni expansionati;fara leziuni patologice CT.Trahee si bronsii principale libere.Fara acumulari fluide patologice la nivelul pleurei;fara colectii fluide patologice.Am efectuat acum 3 saptamani si infilteatii PRP dar durerea a ramas aproape aceeasi kineto fac aproape zilnic.Se poate va rog sa imi explicati si mie ce inseamna acest rezultat CT si cat de grav imi poate afecta sanatatea(lucrez in domeniu hotelier _camerista).Am uitat va rog sa va intreb daca in cazul meu se poate interveni chirurgical si ce medic ar trebui sa consult in acest caz.Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastre si va doresc multa sanatate.Va rog sa imi iertati insistenta.

 35. Marian spune:

  Buna ziua ,
  In urma unui IRM genunchi rezultatul este urmatorul : Ligamentul incrucisat anterior este destructurat cvasitotal , cu edem interstitial semnificativ si cu imposibilitatea urmaririi continuitatii fibrelor.Accidentarea a avut loc in urma cu 2 luni dar durerea persista ca in prima zi…ce este de facut?
  Varsta : 26 ani
  Multumesc !

 36. Cristina spune:

  Bună seara, fetița mea in vârsta de 8 ani a fost diagnosticata cu maladie exostozanta. As dori să stiu daca este suficient sa fie urmărite imagistic si clinic sau ar trebui scoase din moment ce au grad ridicat de degenerare? Multumesc!

 37. Cristina spune:

  Imi puteți spune, va rog, unde as putea face RMN întregului schelet pentru a vedea exact dacă mai există și alte exostoze in afara de cele pe care le stiu?
  Mulțumesc frumos pentru timpul acordat!

 38. Teodora spune:

  Buna ziua ! Am 19 ani si de cand sunt mica am tendinta sa calc in interior cu ambele picioare. Pana acum nu am bagat in seama acest aspect,insa de cateva luni am o durere in centrul talpii care apare doar dupa un repaus de mers ,iar in timpul miscarii dispare. Credteti ca ar fi grav? Se se poate corecta ? Va multumesc si o zi buna va doresc !

 39. T spune:

  Buna ziua.
  Am fost diagnosticat cu ruptura de menisc mediala de grad 3.
  As dori sa fac operatie de sutura menisc la dumneavoastra dar m-ar interesa cat dureaza in general pana la programarea operatie?
  Faceti operatia doar la spitalul Floreasca sau si la una din clinicile unde sunteti colaborator?
  Multumesc!

 40. Cimpoeru Claudiu spune:

  Buna seara,va scriu pentru tatal meu, in varsta de 73 de ani, 1,78 inaltime,85 kg. In urma cu aproximativ 5 ani a fost diagnosticat cu gonartroza la ambii genunchi.A urmat mai multe tratamente,in timp situatia a fost tinuta sub control.A urmat tratament cu Arcoxia,90 mg,Aflamil,Diclac,Tramadol,Algocalmin,Celadrin,Kolagen,Reumabloc,Rumalaya.
  De 6 luni, situatia s-a inrautatit la piciorul drept, durerile nu mai cedeaza la calmante si antiinflamatoare ,piciorul a devenit impotent functional..
  In urma unei radiografii , medicul ortoped a stabilit diagnosticul: gonartroza primara si puseu algic pe partea dreapta I-a schimbat medicamentatia cu Vimovo,Polar Frost Gel si Fleximovil,dar situatia s-a inrautatit. I-a mai precizat ca singura solutie este o operatie de protezare a genunchilui.
  Dat fiind ca situatia de recupere nu-i permite acest lucru, as dori, sa stiu daca considerati ca situatia lui medicala ofera alternativa unor infiltratii, ori alt tratament alternativ la operatie.Probabil puteti stabili acest lucru pe baza unei consultatii
  Multumesc!

 41. Alin spune:

  Buna ziua. Acum 2 săptămâni în timpul unui meci de fotbal am fost lovit la genunchiul drept si mi s-a deplasat rotula. Am făcut RMN de genunchi iar rezultatul este:
  – menisc intern și extern cu hipodemnal omogen
  – ligament incrucisat anterior lax, cu grosime crescută si hipersemnal PD , leziune parțială grad 2
  – leziune aproape completa de ligament colateral medical
  – modificări de semnal prost de tip edematos la nivelul platoului trivial si ambii condili femurali, mai importante extern
  – ligament incrucisat posterior, ligament colaterale intern cu traiect, grosime si semnal in limite normale
  – tendol patelar si cvadriceps de aspect normal
  – cartilaj cu grosime normală fara modificări patologice de semnal
  – randament fluid la nivelul bursei suprapatelare – grosime maxima 11 mm
  – patria cu înclinație laterala
  – modificări edematoase la nivelul țesutului subcutanat periarticular

  Va rog sa imi spuneti daca este nevoie de operatie in cazul meu.
  Mentionez ca in momentul asta nu pot îndoi mai mult de 90° piciorul. Port o orteza fixa si incerc sa nu fac mare efort.
  Multumesc ! Alin

 42. Doina spune:

  Buna ziua!
  Va scriu pentru mama mea, pana reusim sa ajungem la Bucuresti pentru o a treia parere. Dupa primul consult, i s-a spus ca e suspecta de ruptura de menisc si posibil si un inceput de gonartroza (are 66 de ani, are osteopenie, acum 2 ani a fost operata de stenoza lombara). La al doilea consult, i s-a spus ca, din cauza platfusului (care nu stiu de ce nu i-a fost diagnosticat pana acum, cu toate ca a facut si fizioterapie si kinetoterapie) are probleme cu soldurile, genunchii si are si monturi la ambele picioare. Dupa al doilea consult i s-a spus ca printr-o operatie care sa corecteze platfusul se vor rezolva si celelalte probleme. E posibil?

 43. Mirela spune:

  Bună ziua în urma cu 4 ani fiul meu s-a operat de lia și menisc a făcut recuperare și infiltrate prp totul a fost bine pana acum 1 luna când în urma unei alergări și probabil unei mișcări greșite genunchiul i-a rămas blocat .fiind intr-o școală militara l-au trimis la un spital unde își s-a spus ca o bucata de menisc de 7mm migrația în vecinătatea inserții dispare a lipsit și modificări edemoase la insertia proximala a grefonului lia fără întreruperea grefonului băiatul a fost operat doar la menisc în data de 16 mai a început recuperarea imediat nu are dureri dar în timp ce face exercițiile se aude ceva trosnind în interiorul genunchiului și cam o data pe zi piciorul păcate își pierde stabilitatea și se simte un mic joc al tibiei. Ce putem face ce presupune o alta operatie lia va mulțumim anticipat

 44. Doina spune:

  Va multumesc pentru raspuns!

 45. Alina A spune:

  Buna ziua,

  In urma cu 7 zile am facut o entorsa cu intindere si a altor parti ale gleznei. Am un edem in jurul gleznei, echimoze perimaleolar extern cu dureri perimaleolar extern.
  Am incercat sa fac o programare la dumneavoastra, dar nu am gasit nimic disponibil pana in luna Iulie.Se poate sa ma

  • Buna ziua.
   Va sfatuiesc sa va programati la Centrokinetic la dr. Ghiea la o ecografie de glezna (0755055216), apoi veniti sa va vad si va sfatuiesc sa faceti un program complex de recuperare bazat pe fizio si kinetoterapie.
   Numai bine!

 46. Ticu Carmen spune:

  Buna ziua am cazut de la 60 cm inaltime pe mana dreapta si am o ruptura totala a tendonului m supraspinos ce imi recomandati?

 47. Ion Irimia spune:

  Buna ziua dl. doctor
  In septembrie 2013 am fost pacientul d stra la Floreasca unde am facut o protezare a soldului drept.
  Acum in urma efectuarii unor radoografii si reziltatelor interpretate au rezultat urmatoarele:
  – bazin in incidenta de fata: modificari de artroza coxo-femurala stanga – modificari de structura osoasa la nivelul suprafetelor osoase articulare, ingustarea parcelara a spatiului articular;
  – genunchi bilateral in incidenta de fata si profil: modificari de gonarteoza bilaterala – exostoze marginalela nivelul condililor femurali, platourilor tibiale si rotulelor, spatiul articular tibio-femural pastrat bilateral.
  Practic a merge a devenit un chin ptr mine.
  Intrebarea este: trebuie protezat si soldul stang si daca pentru refacerea cartilajului la genunchi se pot face infiltratii cu celule stem?
  Am 49 de ani, iar orice deplasare a devenit un calvar. Ma gandesc sa nu se strice si proteza de pe soldul drept.
  Sanatate multa si astept un raspuns de la dumneavoastra, cum ati facut de fiecare data!

 48. Alex spune:

  Bună ziua!
  Am vârsta de 25 ani și prezint semne de platfus, accentuat membrul drept.
  Sunt din Cluj Napoca si am fost informat legat de intervenția chirurgicală Hyprocure .
  Am sunat la clinica Sanador pt. informații dar nimic concret.
  Vă rog mult aș dori să știu costul complet al acestei intervenții bilaterale și unde mai exact aș putea programa consultatia și operația.
  Vă mulțumesc!!

 49. Valentin Marian spune:

  Buna ziua!
  De aproximativ 6 luni mă confrunt cu durere la nivelul retropiciorului, in zona locului de inserție al tendonului ahilean. Nu sunt zone de tumefacție, durerea apare fie la efort susținut, mers prelungit sau alergare iar la palpare daca tendonul este în tensiune nu simt nimic, însă dacă îl relaxez și fac compresie pe planul osos calcanean durerea este foarte intensa. Am incercat să îl tratez cu antiinflamatoare locale si ibuprofen, ulterior am facut rx la nivelul calcaneului și la indicația ortopedului, care mi-a pus diagnosticul de entezita ahileana, am luat arcoxia de 60, fara efect însă.
  Întrebarea ar fi daca sa trec la fizioterapie sau sa mi se efectueze un IRM și apoi să urmez o noua indicație terapeutica, conformă cu rezultatul irm?
  Mulțumesc.

 50. Mihail Lita spune:

  Buna Ziua! As dori sa stiu daca efectuati si operatii de fixare de tije centromedulare la nivelul tibiei. Am citit un articol al dvs legat de fracturile diafizei tibiale si as dori sa stiu daca sunteti disponibil in acest domeniu. Va multumesc. Cu respect, Mihail Lita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.