• 7 feb. 2014
  • Raspunsuri: 264
  • Vizualizari: 13.125

PRP reprezinta plasma imbogatita cu trombocite. Plasma reprezinta aspectul lichid al sangelui care contine toate elementele celulare cum sunt celulele albe sau rosii, dar si trombocitele. In termeni simpli, trombocitele reprezinta 10% din componentele celulare ale sangelui. In PRP, concentratia de trombocite este de 90%. De aceea, prin definitie PRP inseamna plasma imbogatita cu trombocite.

PRP este o fractiune de sange integral care este centrifugat pentru a se obtine un numar crescut de trombocite si o mare varietate de factori de crestere, cum ar fi:
-factorul de crestere derivat plachetar (PDGF)
-factorul de crestere al endoteliului vascular (VEGF)
-factorul de crestere transformator beta (TGF – B)
-factorul de crestere al fibroblastelor (FGF)
-factorul de crestere insulin-like (IGF)

Ce este special la trombocite?  Continutul bogat in granule, care la randul lor contin factori de crestere, eliberati prin activarea trombocitelor, reprezinta cheia initierii procesului de reparare si vindecare a tesuturilor.

Cum se obtine PRP?

In 15 minute, printr-un procedeu simplu de recoltare-centrifugare a sangelui pacientului, se obtine plasma cu o cantitate de trombocite de pana la 9X mai mare fata de valoarea normala in sange.

procedura

Ce reprezinta terapia cu PRP?

Plasmafereza reprezinta un tratament non-chirurgical de vindecare, folosita in foarte multe domenii, inclusiv in ortopedie si in medicica sportiva. Practic PRP este injectata in regiunea afectata pentru a stimula si a spori procesul de vindecare. PRP este sângele propriu al pacientului modificat prin centrifugare cu scopul de a produce mega doze de „ingredientele” necesare procesului de  vindecare care sunt stocate în trombocitele noastre. Infiltratia cu PRP (plasma imbogatita cu trombocite) actioneaza conform sistemului natural de vindecare al organismului. Avantajul este dat de concentratia foarte mare de trombocite, care odata injectate elibereaza factori de crestere, ce initiaza si amplifica procesul de vindecare.

– Se foloseste in ortopedie din 1990.
– Rationamentul folosirii infiltratiilor cu PRP este de a initia si accelera procesul natural de vindecare si regenerare a tesuturilor prin eliberarea factorilor de crestere derivati din trombocite, direct, la nivelul tesutului afectat.
 – Interesul la nivel mondial in aceasta tehnologie biologica, a crescut recent brusc. Stiinta de baza si datele preclinice, sustin utilizarea PRP pentru o varietate de leziuni si tulburari legate de sporturi.
 – Ingineria biologica este un domeniu cu o evolutie rapida in medicina sportiva si chirurgie ortopedica. Instrumentul biologic ideal ar fi eficient, simplu de utilizat, ieftin, sigur si disponibil imediat la punctul de ingrijire. (PRP) indeplineste multe dintre aceste criterii. 

 

Ce afectiuni pot fi tratate cu PRP?

Conform studiilor actuale, leziunile partilor moi si leziunile de cartilaj sunt receptive la tratamentul cu PRP. Aceste afectiuni sunt: tendinitele (epicondilita, tendinita plantara, achileana, rotuliana, etc), tendinoza, rupturile de tendon, leziuni degenerative tendinoase, rupturi musculare, leziuni de cartilaj (artroza). PRP are indicatie postoperator in: sutura de menisc, ligamentoplastie, suturi/reinsertii tendinoase (coafa muschilor rotatori, Bankard, tendon achilean, tendon rotulian, cvadrigeminal, etc). Este indicata in toate stadiile de artroza, in special dupa artroscopia necesara tratarii leziunilor degenerative de menisc, sinovitei cronice si leziunilor instabile de cartilaj articular.

Stadializarea pe articulatii a afectiunilor tratabile cu PRP:

prp-injection-technique

UMAR: tendinita/ ruptura coafei ms. rotatori, bursita subacromiala, tendinita ms. biceps brahial, leziune SLAP, artrita, artroza
COT: epicondilita laterala/mediala, tenosinovita, artroza
SOLD: sindromul tractului iliotibial, tendinita ms psoas, tendinita trohanteriana, leziuni de labrum, artrita sacro-iliaca (sacroileita)
GENUNCHI: tendinita rotuliana, sindromul tractului iliotibial la biciclisti, tendinita hamstring, artroza, ruptura LIA, LIP, menisc (postoperator).

hamstring.ashx
GLEZNA: tendinita achileana, peroniera, plantara, tibiala posterioara, artroza

Cum vindeca terapia cu PRP?

Factorii de creştere sunt eliberati din cantitati mari de trombocite activate la locul leziunii. Acest lucru duce la o reactie inflamatorie induse, care initiaza o cascada puternica de reactii necesare procesului de vindecare. Factorii de crestere stimuleaza fluxul de sange, promoveaza formarea matricei, care este „baza” tuturor tesuturilor moi, restaurand  tendoanele şi ligamentele, care au fost anterior compromise, şi „inaspreste” cartilajul pentru a deveni mai ferm şi elastic.

– Riscul de infectie este minim, toate kiturile existente pe piata oferind tehnici de recoltare, centrifugare si injectare care respecta regulile de asepsie.
– Tratamentul cu PRP nu este o metoda de dopaj, lucru certificat de Agentia Mondiala Anti-Doping (WADA – World Anti-Doping Agency – 1999) in 2009.
– In USA, tratamentul a fost acceptat fara controverse in Liga Nationala de Fotbal (NFL), in Asociatia Nationala de Baschet (NBA), si in Liga majora de baseball (MLB).

b1

Studiu 42 de reconstructii LIA:       38 de barbati/4 femei

-64% au efectuat 3 infiltratii in saptamanile 3,4,5 dupa operatie

-28,7% au efectuat 1 infiltratie in saptamana 3-4
-7,3% au efectuat 2 infiltratii in saptamanile 3 si 4 dupa operatie
– Am folosit L-PRP la toti pacientii
Rezultate:
– testele de stabilitate efectuate la 3,6,12 saptamani au aratat o crestere a stabilitatii genunchiului – am remarcat o imbunatatire a modului in care se recupereaza pacientii prin scaderea durerii si cresterea mobilitatii genunchiului
– 7 pacienti au necesitat reevaluare RMN postoperator => aspect radiologic mai bun al grefei

ek-acl-mri-images-2

Este terapia cu PRP dureroasa?

Pacientii de obicei tolereaza procedura bine desi dupa injectare este de asteptat sa apara durere avand in vedere raspunsul inflamator indus de PRP.

De cate injectari este nevoie?

In general este nevoie de 1-3 proceduri in functie de tipul de afectiune, de gradul de afectare al structurilor si timpul scurs de la aparitia leziunii. In cazul in care sunt necesare mai multe injectari, timpul necesar intre proceduri este de 1-2 saptamani.
Tendinite moderate (durere moderata, semne inflamatorii minime, durata maxim 1-2 luni): 1 injectare.
Tendinite puternice (durere puternica, semne inflamatorii prezente, durara peste 2 luni): 3-5 injectari
Postoperator (ligamentoplastie, sutura menisc, reinsertie coafa rotatorie, instabilitati umar, cot, genunchi, glezna, suturi/ reinsertii tendinoase): 1-2 injectare la 14 de zile postoperator.
Artroza, indiferent de stadiu: 3 injectari. Eficacitatea terapiei scade odata cu avansarea gradului de artroza.

La ce ne asteptam dupa terapia cu PRP?

Pentru primele 48 de ore, umflarea şi disconfort sunt tipice în zona injectat. Prin urmare, toti pacientii primesc un tratament pentru a controla durerea dupa PRP si o punga cu gheata este necesara dupa injectare in primele 3-4 zile (3-4 aplicatii a cate 30-45 de minute pe zi). Din ziua a V-a, aceste simptome vor disparea. In acest moment, terapie fizica este initiata pentru a optimiza efectul injectarii cu PRP. La o luna de la tratament, leziunile partilor moi trebuie reevaluate ecografic pentru a cunatifica rata de vindecare. Leziunile de cartilaj tratate prin 3 injectari cu PRP sunt reevaluate prin RMN la 1 an de la tratament.

Procesul de vindecare se realizeaza in trei etape:
Etapa inflamatorie – apare imediat dupa infiltratie si pana la 72 ore dupa. In aceasta perioada pacientul poate suferi o amplificare a durerii, datorita inflamatiei ce se produce la nivel local;
Proliferarea celulara – aceasta a doua etapa din procesul de vindecare este foarte importanta datorita numarului foarte mare de celule noi ce se formeaza in perimetrul tesutului lezat, datorita numarului mare de factori de crestere eliberati;
Remodelarea tesutului – Aceasta ultima etapa de vindecare, este reprezentata de diferentierea celulelor nou-formate, celule ce iau locul celulelor distruse in urma leziunii, formand astfel tesutul nobil.

 

Terapia cu PRP are efecte secundare?
Cu exceptia durerii moderate si semnelor inflamatorii care apar in primele zile dupa injectare, studiile au demonstrat ca nu exista alte efecte secundare.

Exista criterii de excludere ale tratamentului cu PRP?
-Anemia severa
-Tulburari de coagulare
-Trombocitopenia

Dr. Andrei Ioan Bogdan este supraspecializat in terapiile regenerative cu PRP si foloseste sistemele Arthrex sau RegenLab, L-PRP.  Experienta a fost acumulata prin cursuri efectuate sub indrumarea dr. Dzihan Abazovic, si prin efectuarea a peste 300 de proceduri. Pentru programari va rugam sa sunati la numarul: 0786602299. 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

264 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

am fost operat deligamentoplastie sileziuni condrale ,mi-a fost recomandat sa fac infiltratii cu prp dar nimeni nu stie unde se pot face in Romania si cat costa acest tratament.Puteti sa-mi raspundeti ,unde si cat ?

Anonymous

buna ziua….m-ar interesa daca tratamentulunei tendinite s-ar finaliza intr-o saptamana…locuiesc in strainatate…multumesc

Anonymous

Buna ziua.
Sufar de artroza la genunchi si am devenit candidat pt. total knee replacement ,dar conditia clinica este mai buna decat
cea radiologica.Intrebarea mea este daca pot beneficia pe termen de cativa ani de la inf.cu prp si care este intervalul de timp intre infiltratii.Ortokinul are efecte mai de lunga durata?Cu multumiri Sorin H

Anonymous

Buna ziua.Pt gonartroza grad 2 ambii genunchi si condromalacie genunchi drept .As dori preturi si unde se poate face.Multumesc

Anonymous

Buna ziua Dl. Doctor Andrei Bogdan,
Am artrita, artroza si am auzit si de alte infiltrari cu cellule stem din grasime pt regenerare. Cumva faceti si acest tip de infiltrari? Va trimit un link primit de la o verisoara Dr. in California. https://www.youtube.com/watch?v=H4T6WReGPro

Anonymous

Buna ziua domnule doctor Andrei, mai exact unde se poate realiza acest PRP?

Anonymous

Buna ziua,

Dr ortoped mi-a recomandat aceasta terapie, PRP, pentru o displazie de sold ( cu care m-am nascut), dar de la care au aparut inevitabil problemele la coloana. Se pare ca am un inceput de artroza care va evolua mai repede la soldul deja bolnav. Problema mea este: daca am trombofilie, este indicat sa fac aceasta infiltratie? Multumesc foarte mult, anticipat.

Anonymous

Ati recomanda injectii cu PRP pentru incercarea de reparare a unui LIA rupt partial? Mi-au fost propuse ca alternativa la interventia chirurgicala. Accidentul l-am suferit pe 19 aprilie. Ar putea exista riscuri majore daca aman operatia si incerc aceasta metoda despre care am vazut si pe site ca este cam putin aplicata in cazul ligamentelor incrucisate rupte.

Anonymous

Dl.doctor, va rog sa imi spuneti daca terapia PRP ar putea sa ajute in metastaze osoase pe coloana si in jurul unei proteze din titan de col femural si in ameliorarea osteofitelor tot pe coloana.Metastaza la picior s-a format in 2009 pornind de la un nodul la san ( format din lovitura ) cu activitate minima maligna si s-au mai format si pe coloana la L4 si L11 de-a lungul timpului.
Va multumesc frumos si va doresc multa sanatate !

Anonymous

Buna ziua,
Ma intereseaza pentru o condropatie / gonartroza la genunchi, daca se recomanda infiltratia cu PRP. Daca da, cate sedinte ar fi necesare, care ar fi pretul pe sedinta, unde se fac aceste sedinte.
Multumesc

Anonymous

Buna ziua am fost diagnosticata cu osteofit genunchi; chist Baker de aproximativ 2 luni. Ma tem de operatie si as vrea sa stiu daca ma ajuta la ceva infltratiile PRP. Mentionez ca de atunci durerea la genunchi nu a cedat si este tot timpul umflat. Multumesc anticipat.

Anonymous

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca se poate folosi aceasta metoda si pentru diagnosticele:
– condropatie rotuliana – pacient 35 ani
– gonartroza – pacient 67 ani.

Multumesc.

Anonymous

Buna seara,am fost diagnosticat cu osteocondrita disecanta la debut(?)dupa interpretarea RMN facut la MedLife.Credeti ca infiltrarea cu PRP m-ar ajuta?Astept cu mare interes raspunsul dvs.Va multumesc.

Anonymous

Buna ziua, am fost diagnosticat cu epicondilita laterala, am facut 9 sedinte de laser terapie si terapie folosind ceva curenti pt aceast diagnostic. Mai am o sedinta..dar din pacate desi stiu ca laserul este un tratament destul de bun, (dar daca este faza incipienta doar) DAR daca este epicondilita mai veche. cred ca primele dureri au aparut acum 1 an si ceva , nu simt ca as fi vindecat. Stiu ca si pentru aceasta afectiune se foloseste infiltratie cu PRP. Sunt necesare mai multe sedinte pt aceasta afectiune ? Cam la ce cost sa ma astept? O orteza m-ar ajuta?.… Read more »

Anonymous

Am facut PRP acum 2 zile la genunchi. Pot continua medicatia (aflamil si pentoxi retard), dar mai ales pot sa mai aplic gelul (Sindolor) ? NU afecteaza gelul materialul injectat in genunchi ?

Anonymous

Buna ziua, sunt un atlet amator si din cauza alergarilor indelungi pe asfalt am facut o tendinoza la tendoanele lui Ahile .Am facut mai multe tratamente printe care si cu SWT ,care nu au reusit decat sa amelioreze durerea dar niciodata sa o vindece.Va rog sa-mi spune-ti daca terapia cu PRP s-ar potrivi pentru problema mea si de cate sedinte ar fi nevoie .Multumesc!

Anonymous

Buna ziua,in urma examinarii RMN, am fost diagnosticat cu ruptura partiala de menisc,in timpul operatiei doctorul mi-a spus ca am fractura condrala.
Mi s-a facut o leziune in os pt.a sangera si nu am avut voie sa pun piciorul jos 5 saptamani, m-am simtit mai bine dupa 3-4luni, dupa un an am inceput sa joc fotbal si am iar probleme.
As dori sa stiu :
Daca acest tratament ma poate ajuta (sa mai pot face sport ,tenis,fotbal ca hobby).
Daca se poate face tratamentul in Timisoara.
Care ar fi costul tratamentului la clinica dvs.
Multumesc anticipat !!!

Anonymous

Buna ziua.Am avut tendonul ahilian rupt.Am fost operat acum un an la trei zile dupa ruptura.mi-a fost acum recomandat PRP.Mai are vreun efect benefic dupa atata timp.Va multumesc

Anonymous

Doctorul ortoped mi-a recomandat acest tratament, am o lovitura in zona calcaiului si a zis ca ar grabi procesul de vindecare…. se merita care ar fi eficienta acestui tratament(procentual in cazurile tratate)? Aveti cabinet si in Craiova(care ar fi cel mai aproape cabinet de orasul meu)?

Anonymous

Buna ziua!Am o inflamatie la tendonul ahilian,diagnostic -tendinoza;dupa rmn,ortopedul mi-a recomandat operatie .Ma poate ajuta aceasta procedura fara operatie?Multumesc anticipat

Anonymous

Buna seara, dl dr. Sunt diagnosticata cu gonartroza, si fac tratament cu anticoagulante. As putea efectua aceasta procedura? Multumesc mult!

Anonymous

Buna ziua! Am fost operat in urma cu 10 zile de ligament colateral extern si voiam sa va intreb daca imi este de folos infiltratia cu PRP? Si daca da, dupa cat timp de la operatie si cate injectii?! Multumesc.

Anonymous

Buna ziua,
Mama (70 ani) acumuleaza destul de des lichid la genunchi (extras in nov 2014, feb 2015 si acum din nou nu mai poate merge si are dureri foarte mari de la genunchi in jos, probabil din nou lichidul s-a acumulat.Lichidul articular a fost analizat, nu s-au gasit infectii sau cristale, doar VSH marit (30).In nov i-au fost facute si injectii cu Arthrum, dar lichidul a continuat sa se a cumuleze. Va rog , ma puteti sfatui cum sa mai procedam, ce tratament ar fi indicat?
Multumesc,

Anonymous

Buna ziua,
Dupa infiltratie care ar fi perioada de repaus?multumesc

Anonymous

Buna ziua,
De curand mi s-a dat diagnosticul de Condromalacie, in urma unor luxatii de aproximativ 10 ani la genunchi.
Mi s-a recomandat acest tratament.
Intrebarea mea este de cate sedinte am nevoie pentru acest tratament, deoarece de la 2 medici am primit 2 raspunsuri diferite.( o sedinta, respectiv 4 sedinte, cate una pe saptamana).
Multumesc anticipat!

Anonymous

Buna ziua ! Domnul doctor, am 43 de ani si am coxartroza la soldul stang, in ce masura m-ar putea ajuta acest procedeu? Multumesc!

Anonymous

Buna ziua. Am o fetita de 13 ani care practica tenis, nivel de performanta. Din ianuarie a avut probleme cu genunchiul si a fost operata (de o saptamana) prin interventie artroscopica. Diagnosticul de dupa operatie este: 1) condropatie grad II rotula (stabilizare leziuni condrale) si 2) plica sinoviala parapatelara (ablatie plica). La consultul de dupa operatie s-a recomandat aceasta infiltratie PRP. Nedumerirea pleaca de la faptul ca, din ceea ce am citit, se pare ca trebuiesc 3 infiltratii de acest tip, insa de la cabinet au spus ca se va face o singura infiltratie la 2 sapt dupa operatie. Va… Read more »

Anonymous

Dupa o fractura de clavicula 1/3 mi s-a montat o tija ,la 9 luni de la operati am fost operata din nou deoarece fractura nu a consolidat punanadumi-se diagnostic de pseudartroza si o placuta titan blocata. In prezent la un an de la cea de-a doua operatie fractura nu a consolidat suficient.Va rog sa-mi spuneti daca procedura PRP da rezultate iin cazul meu.Va multumesc!

Anonymous

Buna ziua, in urma raspunsului dvs. cu privire la efectuarea procedurii PRP pentru tratarea unei pseudartroze de clavicula ,m-am programat pentru data de 27.05.2015 ora 13.30. Intrebarea mea este cu ce documente medicale trebuie sa vin la dvs.? Am rapoartele medicale de la ambele iesiri din spital.Radiografii nu detin deoarece dupa fiecare control raman la dosarul medical,dar daca considerati ca este necesara una pot face.Va multumesc!

Anonymous

gonartroza 3, artroscopie in urma cu 1 an, cu menisectomie partiala interna si 60% menisc discoid rupt,microfracturi subcondrale pt condrilul femural medial in cadrul artrozei, sinovectomie partiala,ablatie corpi liberi intraarticulari.
se poate practica prp? cu ce rezultate , cate sedinte. multumesc.

Anonymous

Buna ziua! Va rog sa.mi spuneti daca aceasta procedura poate fi decontata de casa de asigurari de sanatate. Multumesc

Anonymous

Buna ziua, in urma unui control RMN la umarul stang, am urmatorul rezultat: – Eroziuni ale suprafetelor articulare acromio-claviculare stangi, cu osteofite marginale si edematiere difuza a ligamentelor acromio-claviculare, determinand impingement asupra coafei rotatorilor si bursita subacromiala si subclaviculara asociata. – Os acromial present, de ~ 14/8/7 mm. – Rupture partiale ale fibrelor extremitatii distal a tendonului supraspinos pe ~ 11 mm, asociata cu modificari de tendinopatie cronica la acest nivel. – Leziuni fibrilare partiale interesant tendoanele muschilor subscapular si biceps brachial (capul lung). – Mica acumulare fluiida subcoracoidiana deasupra muschiului subscapular, extinsa in intervalul rotatorilor de-a lungul tendonului capului… Read more »

Anonymous

Buna ziua,

Am fost diagnosticat cu condromalacie patelara si vreau sa va intreb daca un tratament PRP este indicat pentru aceasta conditie.

Multumesc anticipat pentru raspuns,
Andrei

Anonymous

Pentru coxartroza se poate face ceva? Multumesc.

Anonymous

Bună ziua!
În urmă cu 10 zile mi s-a înroşit şi umflat coapsa piciorului drept. Am fost diagnosticat cu celulita apoi sub tratament cu antibiotic situatia s- a agravat si am fost operat de flegmon coapsa dreapta în urmă cu o săptamână. Nu stiu nici acum care a fost cauza dar am o rană adâncă si mare de aprox. 12 cm în diametru şi vă rog frumos să-mi spuneți dacă ar ajuta un tratament cu PRP în jurul rănii pt. o vindecare mai rapidă şi care ar fi riscurile!

Anonymous

Buna ziua,
Anul trecut am fost diagnosticat in urma unui computer tomograf cu mici leziuni superficiale de cartilaj la nivelul rotulei si versantilor compartimentului femuro-tibial intern. In acest an am mers din nou la o simpla consultatie, la aceiasi clinica, si ma diagnosticat cu condromalacie femuro-paletara si compartiment intern genunchi. Iar ca recomandari mi-a zis sa fac un tratament de vascosuplimentare(recomandat Durolane). Intrebarea mea este daca acest tratament ar fi mai bine sa-l fac cu PRP, evitand astfel corticosteroizii.
Va multumesc!

Anonymous

Va multumesc! Revin pentru programare.

Anonymous

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti domnule doctor daca se poate folosi metoda infiltratii P.R.P si pentru diagnosticul de artroza genunchii grad 2-3 si osteofite.
Ma doare genunchiul tare cand ma fixez pe picior.Am facut infiltratii cu Ostenil Plus (cu manitol) fara un rezultat favorabil. Mentionez ca am o varsta mai inaintata 82 ani.
Rog sa-mi spuneti cat costa aceasta infiltratie si locatia unde cabinetului.
Multumesc.

Anonymous

Buna ziua,
Am gonartroza bilaterala,mai grav la genunchiul drept,dar in stare foarte avansata,adica nu mai sunt urme de cartilagiu.Durerile sunt aproape insuportabile si ma doare tot timpul-in repaus,in mers,stand pe scaun sau in pat.Calmantele aproape ca nu imi mai sunt de folos, am ajuns la 4-5 pastille de tramadol de 100. Va rog sa imi spuneti daca infiltratiile cu PRP imi sunt de folos,sau altfel de infiltratii(CRESPINE PLUS,OSTENIL PLUS,SYNOCRON FORTE),sau trebuie sa apelez la proteza.Ma pot ajuta aceste infiltratii sa scap de durere?Am 52 de ani,obezitate gr.II si sunt o femeie foarte activa,trebuind sa merg mult pe jos. Va multumesc!

Anonymous

Buna ziua D le Dr. Am fost operat de ruptura LIA, reconstruit cu grefa recoltata de pe coapsa in 2014 la un an fix m am reoperat din nou la acelasi genunchi de data aceasta ruptura menisc intern nu stiu cum am reusit sa rup si meniscul. In prezent am 70 de zile de la operatia de menisc si 1 an si 3 luni de la reconstructia LIA , am facut infiltratii cu EUFLEXXA si nici o schimbare cu genunchiul meu simt aceiasi durere pe parte interioara si teama de a mi "sarii din nou genunchiul" , instabilitate si la… Read more »

Anonymous

In 2013 mi s-a efectuat prin artroscopie o meniscectomie partiala interna,cura leziunilor condrale condiliene interne (shaver+mivrofracturi), tibiale externe si trohleare; in prezent starea este degradata, la rmn s-au constata urmatoarele:subluxatie extraarticulara coporeala MI cu reducerea in inaltime a spatiului articular, subtierea marcata a cartilajelor de acoperire condilar femural medial si de platou tibial intern, cu arii de edem osos subcondrale pe ambii versanti; usoara subtiere cartilaje de acoperire rituliansi de trohlee femurala, fara edeme osoase, subcondrale;ligament incucisat anterior fascuculat, cu traiect si insertii pastrate; ligament incrucisat posterior, ligamente colaterale medial si lateral cu morfologie si semnal rmn in limite normale;… Read more »

Anonymous

Buna ziua..as dori sa aflu despre aplicatia terapiei prp in cazul hernie de disc cervicale..
grad de eficienta…riscuri…unde se practica..costuri..multumesc frumos

Anonymous

Buna seara ! Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca terapia PRP , ma ajuta in sinovita vilonodulara -genunchi. Artroscopie facuta in noiembrie 2013 , iar in ianuarie 2014 genunchiul se prezenta ca inainte de operatie. Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns!

Anonymous

buna ziua am 46 ani acum 2 ani am facut artroscopie pentru ruptura de menisc in continuare ma doare genunchiul operat la care diagnosticul a fost si de gonartroza credeti ca tratamentul cu prp este indicat ,de cate sedinte este nevoie si cat costa.va multumesc.

Anonymous

37ani, 1.90, 90kg. Tendinita rotuliana stg, de 2 ani. Primul an fara tratament, dimpotriva am fortat genunchiul la recomandarea medicului "se amelioreaza cu cat il folosesti mai mult". Cand nu am mai putut sa cobor scarile am schimbat medicul = RMN si am incercat antiinflamatoare, fizioterapie (laser ultrasunete si curent = zero rezultate) si o infiltratie cu diprofos (2 luni nu m-a mai durut). La ecograf s-a depistat un firicel de cristal pirofosfat de calciu, care e banuit ca fiind vinovatul tendinitei (arcoxia, coldricina = zero rezultat). N-am mai jucat de 3 luni fotbal si ma doare la fel (incercat… Read more »

Anonymous

Sau imi recomadati o altfel infiltratie?

Anonymous

Buna ziua! Am fost diagnosticat cu condropatie gr IV, mi s a spus ca numai printr-o operație costisitoare se poate reface cartilajul. Am o viața activa (scafandru, parasutist). Pot sa practic in continuare sau daca exista niște metode cu care merg in paralel cu viața profesională si a amâna intervenția chirurgicala? Multumesc!

Anonymous

Sunt sperante sa primesc un raspuns, o indrumare la intrebarea din: "Adaugat de Remus Marin in data de mai 27, 2015, 1:51 pm" ?

Anonymous

Am facut o sutura de menisc la genunchi pe 13 august. Este prea tarziu pentru terapia PRP?

Anonymous

buna seara,sora mea a fost dg cu artroza grava periastragalica,si radiologul a zis ca are o articulatie ca o persoana de 80 ani,credeti ca infiltratiile cu trombocite(prp),ar fi o solutie pt ea,pretul total de consultatie -infiltratii,si unde se poate face,nr de telefon.va multumesc

Anonymous

Bună ziua,

În urma investigației IRM fără substanță de contrast, am fost diagnosticata cu osteoartrită coxofemurală stânga. Am primit medicație antiinflamatorie, iau Fleximobil aktiv din luna mai 2015, fac sport si totusi durerea nu cedeaza. Am senzația ca schiopatez . Va rog să mă sfătuiți ce pot face, am 47 ani și nu vreau să apelez la baston sau proteză. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
O zi bună.

Anonymous

Bună ziua domnule doctor am și eu o întrebare dacă sunteți amabil.mama 63 de ani a fost operată artroscopiç la umărul drept de supraspinos.mi S a spus de domnul doctor ca nu s a atins de clavicula ca doar a lărgit locul unde freca humerusul și atât. Timp de doua luni de la operație durerile persistă. A făcut și recuperări dar degeaba.azi după doua luni a făcut o infiltratie iar doctorul a cerut r m n la cervicală .nu știe de ce are dureri.va rog sa ne dați un sfat.va Mulțumesc mult.

Anonymous

Buna ziua,
mama mea in varsta de 82 ani (pe tratament cu pradaxa) sufera de gonartroza. Dupa tratamente cu antiinflamatoare a facut o infiltratie cu acid hialuronic insa fara rezultate notabile. Credeti ca ar putea incerca tratamentul cu celule stem din tesut adipos pt refacerea cartilajului si diminuarea durerilor ?
Va multumesc!

Anonymous

as dori sa stiu care sunt variantele de tratare in fisurile de menisc de grad 1 si grad 3,daca am nevoie de operatie sau nu

Anonymous

Buna ziua,
Sufar de ceva timp de dureri puternice de genunchi.Am facut fizioterapie,infiltratii cu hyalgan ,crespine,diprophos.
In prezent port benzi magnetice si iau vimovo(mi-a crescut tensiunea) si de doua luni iau si celadrin- dar tot am dureri.Va rog daca se poate o evaluare si bineinteles injectii cu prp.mentionez ca am 51 ani si sunt deja depresiva la gandul ca am sa raman fara puterea de a sta in picioare!
unde va pot gasi ? mai este valabil nr.de telefon -am sunat si a raspuns o d-na de la Ortokinetik.

Anonymous

Buna ziua,as dori sa stiu daca faceti infiltratii cu Ortoflex One.Multumesc.

Anonymous

Buna ziua,

Dupa un RMN efectuat in luna decembrie, am fost diagnosticata cu condromalacie. (ligament fisurat 50%).
Mi s-a recomandat sa fac o data la 6 luni injectie cu Ostenil Plus cu Mannitol si infiltratii cu PRP.
Este eficienta aceasta terapie in cazul meu(cu ambele tratamente)?

Multumesc anticipat!

Anonymous

Buna seara

Am fost diagnosticat cu contropatie condil femural, trohlee femurala si rotula

Este indicat tramentul PRP? Am citit ca exista un sistem PRP care presupune o singura infiltratie in loc de 3-5 infiltratii. Este real? Care este costul in acest caz?

Multumesc

264
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x