• 20 ian. 2013
  • Raspunsuri: 0
  • Vizualizari: 132

Pentru a se pune  diagnosticul trombozei venoase profunde, medicul va  adreseaza  o serie de intrebari despre simptomele pe care le aveti. Un examen clinic va fi efectuat pentru a descoperii orice modificare de volum sau consistenta a membrelor inferioare. Medicul va poate recomanda apoi sa efectuati unul din examenele care urmeaza:

Examenul ecografic Doppler-investigatia de electie. La ecografie se poate vizualiza fluxul sangvin, ca si un eventual cheag de sange. Uneori este necesara efectuarea mai multor examene ecografice.

CT sau RMN pot vizualiza tesuturile si pot arata existenta unui cheag de sange. Uneori, prezenta unui tromb (cheag) este descoperita accidental, cand medicul efectueaza aceasta investigatie pentru alta boala.

Teste sangvine. Aproape toti pacientii cu tromboza venoasa profunda prezinta un nivel crescut al unei substante care dizolva trombii numita D-dimeri. Totusi, D-dimerii pot fi modificati si in alte afectiuni, si de aceea astazi acest test este folosit doar pentru a elimina diagnosticul de tromboza venoasa profunda si pentru a identifica persoanele cu risc crescut de tromboza venoasa profunda.

Venografia. Consta in injectarea unei substante de constrast intr-o vena de calibru mare la nivelul gleznei si piciorului. O imagine radiologica vizualizeaza circulatia venoasa cu evidentierea unui eventual tromb.Acest examen este mai putin utilizat, pentru ca este invaziva.

0 0 votes
Article Rating
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x