Multe probleme de sanatate sunt adesea trecute cu vederea datorita faptului ca acestea nu sunt urgente medicale. De multe ori pacientii sufera diverse afectiuni care provoaca dureri constante fara a cauta ajutor de la medicii specialisti, chiar si in cazurile in care tratamentul sau rezolvarea ar putea fi atat de simple precum cateva ore de terapie fizica sau o reteta prescrisa. Afectiunile aparatului locomotor se numara printre problemele cele mai des intalnite care provoaca dureri constante persoanelor trecute de 60 de ani. Pentru acestea, o vizita la clinica de ortopedie poate insemna rezolvarea problemelor si usurarea simptomelor.

Conditiile in care trebuie vizitata o clinica de ortopedie

Problemele de ortopedie pot aparea pe neasteptate si desi se manifesta clar prin dureri musculare, ale oaselor sau dificultate in a efectua anumite miscari, ele sunt adesea ignorate.

Aceste tipuri de probleme se impart intre accidente care au nevoie de tratament la o clinica de specialitate si boli ale aparatului locomotor.

Accidentele – pot aparea atunci cand programul de exercitii fizice se schimba, cand se trece la un alt nivel sau in momentul in care o persoana de obicei sedentara ia parte la activitati sportive pe o durata mai lunga de timp precum un weekend intreg. Aceste accidente sunt de obicei luxatii sau intinderi musculare care pot aparea inclusiv la atletii cu experienta in momentul in care acestia neglijeaza incalzirea.

Alte tipuri de accidentari includ dislocari si fracturi, in mod special la copii si la persoanele in varsta la care fractura de sold este una dintre cele mai comune probleme intalnite.

Simptomele unor astfel de probleme sunt imposibil de trecut cu vederea, fiind vorba de durere acuta, greu de suportat in momentul in care se incearca folosirea membrului afectat. Cei mai multi pacienti care se prezinta la o clinica de ortopedie si care nu sunt atleti aflati deja in grija unui medic sportiv de specialitate, vin cu astfel de probleme.

Bolile – in cazul bolilor este vorba de simptome de durata, adesea manifestate prin dureri persistente. Din pacate bolile sunt cele care sunt ignorate si raman netratate pe termen lung, afectand calitatea vietii de zi cu zi a pacientului si putand adesea sa apara complicatii.

Orice fel de durere care apare la nivelul muschilor ori a articulatiilor, care presista si revine la intervale periodice, este un motiv pentru o vizita la medicul specialist ortoped. Cu timpul, aceste probleme se agraveaza si pot provoca neplaceri mai mari, pe cand tratate de la aparitia primelor simptome pot fi adesea controlate si oprite din a afecta viata de zi cu zi a pacientului.

Vizita la clinica de ortopedie trebuie facuta in momentul in care pacientul simte ca ceva nu este in regula chiar daca nu exista simptome clare, umflaturi sau dovezi fizice ca s-a provocat o luxatie, fractura sau dislocare, ori ca ar fi vorba de o boala. Medicii specialisti sunt in masura sa determine daca exista sau nu o problema si sa propuna un plan de tratament pentru pacient care poate inbunatati rapid si considerabil situatia. Nu exista nici un motiv pentru care pacientii de orice varsta ar trebui sa suporte dureri constante fara a se prezenta la medic pentru a determina cauza problemei.
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan

Lasa un comentariu →