Cand ar trebui sa mergeti intr-o clinica de ortopedie?

  • 21 feb. 2014
  • Raspunsuri: 12
  • Vizualizari: 3.200

Multe probleme de sanatate sunt adesea trecute cu vederea datorita faptului ca acestea nu sunt urgente medicale. De multe ori pacientii sufera diverse afectiuni care provoaca dureri constante fara a cauta ajutor de la medicii specialisti, chiar si in cazurile in care tratamentul sau rezolvarea ar putea fi atat de simple precum cateva ore de terapie fizica sau o reteta prescrisa. Afectiunile aparatului locomotor se numara printre problemele cele mai des intalnite care provoaca dureri constante persoanelor trecute de 60 de ani. Pentru acestea, o vizita la clinica de ortopedie poate insemna rezolvarea problemelor si usurarea simptomelor.

Conditiile in care trebuie vizitata o clinica de ortopedie

Problemele de ortopedie pot aparea pe neasteptate si desi se manifesta clar prin dureri musculare, ale oaselor sau dificultate in a efectua anumite miscari, ele sunt adesea ignorate.

Aceste tipuri de probleme se impart intre accidente care au nevoie de tratament la o clinica de specialitate si boli ale aparatului locomotor.

Accidentele – pot aparea atunci cand programul de exercitii fizice se schimba, cand se trece la un alt nivel sau in momentul in care o persoana de obicei sedentara ia parte la activitati sportive pe o durata mai lunga de timp precum un weekend intreg. Aceste accidente sunt de obicei luxatii sau intinderi musculare care pot aparea inclusiv la atletii cu experienta in momentul in care acestia neglijeaza incalzirea.

Alte tipuri de accidentari includ dislocari si fracturi, in mod special la copii si la persoanele in varsta la care fractura de sold este una dintre cele mai comune probleme intalnite.

Simptomele unor astfel de probleme sunt imposibil de trecut cu vederea, fiind vorba de durere acuta, greu de suportat in momentul in care se incearca folosirea membrului afectat. Cei mai multi pacienti care se prezinta la o clinica de ortopedie si care nu sunt atleti aflati deja in grija unui medic sportiv de specialitate, vin cu astfel de probleme.

Bolile – in cazul bolilor este vorba de simptome de durata, adesea manifestate prin dureri persistente. Din pacate bolile sunt cele care sunt ignorate si raman netratate pe termen lung, afectand calitatea vietii de zi cu zi a pacientului si putand adesea sa apara complicatii.

Orice fel de durere care apare la nivelul muschilor ori a articulatiilor, care presista si revine la intervale periodice, este un motiv pentru o vizita la medicul specialist ortoped. Cu timpul, aceste probleme se agraveaza si pot provoca neplaceri mai mari, pe cand tratate de la aparitia primelor simptome pot fi adesea controlate si oprite din a afecta viata de zi cu zi a pacientului.

Vizita la clinica de ortopedie trebuie facuta in momentul in care pacientul simte ca ceva nu este in regula chiar daca nu exista simptome clare, umflaturi sau dovezi fizice ca s-a provocat o luxatie, fractura sau dislocare, ori ca ar fi vorba de o boala. Medicii specialisti sunt in masura sa determine daca exista sau nu o problema si sa propuna un plan de tratament pentru pacient care poate inbunatati rapid si considerabil situatia. Nu exista nici un motiv pentru care pacientii de orice varsta ar trebui sa suporte dureri constante fara a se prezenta la medic pentru a determina cauza problemei.

5 1 vote
Article Rating
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Buna ziua, am mari dureri in gambe. Se manifesta noapte in timpul somnului. La mers nu am probleme si nici dureri in timpul zilei. Noaptea cand ma culc dupa o anumita peioada ma apuca aceste dureri daca ma ridic din pat si incep sa merg sau sa stau cu picioarele ridicate imi trece. Nu sunt carcei si nici crampe musculare , sunt niste dureri greu de explicat dar care ma chinuie de foarte multi ani. Am dosar cu toate analizele si tentativele mele medicale de a-mi rezolva problema.

Anonymous

Buna ziua! Am 49 ani si 50kg, dureri din 2015 aparute intr-un interval scurt de timp (1 luna) in zona articulatiei umerilor, genunchi,dureri carpo-metacarpiene ambele maini cu mici deformatii, dureri oase tarsiene picior drept, si periartrita sold stang din 2017 declansata la niste exercitii usoare la kinetoterapie. La antinflamatoare nu reactionez pozitiv, durerea nu trece. Analize reumatologice si de imunitate negative (2015,2016 si 2017), RMN sacroiliace fara sacroiliita (dar cu traumatism prin cadere in 2001), dar cu tiriodita autoimuna cu eutiroidie. Radiografii maini si genunchi 2017 normale, conform varstei. Diverse entezite picioare,genunchi si tendinita sold stang. Ce investigatii si la… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Problema dstra tine eminamente de reumatologie.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara, am dureri rigide de la umarul drept pana la cot in jos.Nu se reflecta mai jos de cot. Am fost undeva si am lucrat si am folosit spatele …………..a doua zi am avut o criza la ligamente de spate.Nu puteam sa ,ma scol.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa mergeti la o evaluare medicala si sa faceti o ecografie sau un RMN in vedera unui diagnostic corect.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara.Sunt tetraplegic de 21 de ani,in urma unui accident.Sufar de coxartroza bilaterala de multi ani,dar nu mai suport durerea,a devenit groaznica.Am fost la spitalul judetean din Focsani,am facu raze din nou (28.05.2018) si la examinarea de catre medicul chirurg ortoped,am solicitat operatia de protezare a soldurilor.Mi s-a raspuns ca acest gen de operatie nu este posibil pt o persoana ca mine,in scaun rulant,nici in tara si nici oriunde in lume,deoarece muschii fesieri nu sunt activi si implantul pur si simplu nu o sa functioneze,neputand fi tinut la locul lui din cauza inactivitatii muschilor fesieri.Parerea d-voastra care este?Va multumesc.

Anonymous

Buna dimineata! De aproape 2 ani am dureri de spate, zona lombara, am facut si o radoigrafie la coloana, in urma careia medicul mi-a zis ca nu am nimic grav, si ca durerile sunt datorita unei pozitii incorecte, si ca imbatranesc si sunt normale aceste dureri (am 25 ani), si mi-a recomandat sa fac mai multa miscare si exercitii.. dar in ultimele luni aceste dureri imi provoaca grav insomnii, si au inceput sa ma doara foarte tare si umeri, cu tot cu omoplati, si sa imi trozneasca foarte tare aproape la fiecare miscare. Ma puteti ajuta cu un sfat, unde… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa faceti un RMN pentru un diagnostic concret.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua..mama mea ,a inceput cu o durere la glezna printr.o junghietura. .locul este un pic umflat. .nu a calcat stramb. Am fost la ortoped si ia dat imflamatoare si ia facut o radiografie doar atat. La radiografie nu arata nimic. PROBLEMA ESTE CA O TINE SI NU POATE MERGE DEOARECEE O DOARE. mama mea are 59 ani . si ia pastile ptr o depresie. Ce ma sfatuiti sa fac?multumesc ast un rasp

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa faceti un program complex de fiziokinetoterapie.
Trebuie să faca si o ecografie de glezna sau un RMN.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua ,

Encondromul dispus pe femur trebuie neaparat operat ?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Depinde de caracteristici(localizare, evolutie, dimensiuni).
Numai bine!

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x