• Screenshot_1

   

  Calificative: vezi profil                                    Facebook: vezi profil

  Sfatul Medicului: vezi profil                            Google+: vezi profil

  DocPlanner: vezi profil

   

  Ma numesc Andrei Bogdan Ioan si sunt este medic ortoped in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si colaborator al sistemelor medicale: Sanador si Centrokinetic. Ca o scurta istorie a carierei mele, am absolvit facultatea de medicina la Targu Mures, ulterior al luat examenul de rezidentiat pe ortopedie, Bucuresti si am inceput cariera de rezident la Spitalul de Urgenta Sfantu Pantelimon, sub egida prof. dr. Cristea Stefan, unde am lucrat 3 ani. In aceasta perioada am efectuat si 2 stagii de pregatire in spitalul Sahlgrenska Goteborg, Suedia, sub egida dr. Branemark. Imediat dupa ce am inceput cariera de medic am dat examen de preparator universitar in cadrul catedrei de Anatomie a UMF Carol Davila Bucuresti, unde am profesat timp de 5 ani, efectuand o activitate didactica intensa alaturi de studentii mei. In 2008, m-am tranferat la spitalul universitar Elias, unde am profesat timp de 1 an alaturi de prof. dr. H. Orban, participand la peste 200 de artroplastii de genunchi si sold. Ulterior m-am transferat la spitalul de Urgenta Floreasca, in cadrul sectiei prof. dr. Popescu Ghe.

  Inca din anul 2009 am inceput sa profesez in mediu privat, initial in provincie in clinica Medis din Campina, ulterior in Bucuresti la clinica SOS. In anul 2011 am inceput o colaborare cu sistemul Medicover, atat la spital cat si in policlinica. In anul 2013 m-am transferat in sistemul medical Sanador, avand activitate preponderenta in cadrul spitalului, in care am efectuat pana in prezent in jur de 500 de interventii chirurgicale. Totodata ofer consultatii in cadrul clinicii Cutera Medical Center.

  Din anul 2008 sunt doctorant in stiinte medicate „Osseointegrarea si protezarea in amputatiile membrului superior”, iar din 2009 Colaborator la Institutul de Biochimie al Academiei Romane in cadrul proiectului de cercetare: „Biocompatibilitatea filmelor de hidroxiapatita depuse pe materiale de tip implant”, iar din septembrie 2015 Doctor in Medicina.

  In 2016 am devenit Sef de Lucrari in cadrul Catedrei de Ortopedie a UMF Carol Davila Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

  Pe parcursul carierei mele am devenit membru in mai multe societati medicale romanesti si internationale:

  sorotIsposrats

  EFASesska

  Ma caracterizez ca o persoana probabil foarte ambitioasa, corecta, civilizata, obsedata de munca mea,  dedicand in jur de 12 ore pe zi pentru ceea ce fac. Am ajuns la concluzia ca ortopedia este singurul hobby pe care il am, dar sunt fericit cu ceea ce fac, cand am rezultate si cand vad pacienti fericiti, care in acelasi timp ma apreciaza pentru ceea ce fac.

  In ultimii ani m-am supraspecializat în chirurgie artroscopica – miniinvaziva, efectuand pana in prezent peste 600 de artroscopii de genunchi, glezna si umar ( meniscectomie si sutura de menisc, ligamentoplastie, repararea instabilitatilor de rotula, repararea instabilitatilor de umar, sutura coafei muschilor rotatori, refacerea stabilitatii gleznei, tratamentul afectiunilor de cartilaj). Am efectuat cursuri de specialitate in Germania, Austria, Suedia, Slovenia, Belgia si Franta. Am reusit sa ajung sa cunosc cei mai buni ortopezi din lume specializati in chirurgia minniinvaziva a umarului si genunchiului, sa vad cum gandesc, ce fac, cum pun indicatiile medicale si care sunt tehnicile chirurgicale pe care le folosesc. Cred ca mai am foarte multe de invatat, mai ales ca medicina este intr-un deceniu in care evolueaza extrem de rapid, in fiecare an aparand noi si noi tehnici si implanturi. Ca particularitati in profesia mea: am reusit impreuna cu echipa mea sa efectuam reconstuctii ligamentare personalizate la nivelul genunchiului cu rezultate remarcabile, in special pentru LIA, am obtinut rezultate foarte bune in suturile meniscale, aceasta fiind principala abordare in tratamentul acestei patologii, folosim frecvent terapiile biologice care la nivel mondial vor fi cel mai mare progres in urmatoarele 2 decenii, am ajuns la un nivel bun in chirurgia umarului, o chirurgie mult mai greu abordabila decat cea a genunchiului. Ar fi foarte multe de spus despre ceea ce facem ca echipa, incepand cu investigarea pacientului, tehnici chiruricale si metode de recuperare. Daca aveti rabdare, le veti gasi in site-ul nostru care insumeaza in prezent 450 de articole, fiind cel mai complex, explicit si vizitat site de ortopedie din Roamania. Acest site reprezinta munca mea si a echipei mele de peste 3 ani, si va spun sincer ca scriem si modificam, adaugam, schimbam idei zilnic, astfel incat sa il facem cat mai util pentru pacienti.

  Medicina sportiva este un domeniu de mare interes pentru mine, de aceea am publicat peste 150 de articole de specialitate, incercand sa explic patologia frecvent intalnita la nivelul umarului si genunchiului. Am o colaborare stansa cu medici radiologi supraspecializati in patologia sitemului osteo-articular, atat in Romania cat si in Olanda, reusind prin investigatii paraclinice de specialitate (ecografie, CT, RMN) sa elucidez si sa tratez cu succes patologia sportiva. As putea sa remarc aportul dr Ghiea Sorin, medic primar radiolog, Presedintele Societatii Romane de Imagistica Musculo-Scheletala, si al dnei dr. Tache Georgiana, coordonatoarea centrului de recuperare Sanador.

  In prezent, pot spune ca ma consider in primul rand un clinician foarte bun, pentru ca citind si scriind atatea articole am reusit sa aprofundez foarte multe informatii, necesare formularii unui diagnostic corect. Eu consider ca primul pas in tratarea unei boli, este un diagnostic corect. Am o experienta extrem de bogata, acumulata in tratamentul non-chirurgical al afectiunilor ortopedice: artroze, tendinite, fasceite, rupturi musculare, efectand peste 1500 de infiltratii (solutii vascoelastice, antiinflamatoare, PRP, STEM cells).

  In prezent domeniile de interes sunt reprezentate si de chirurgia piciorului, de aceea am efectuat cursuri de suprespecializare in Germania, Polonia si Belgia, si am tratat cu succes urmatoarele afectiuni: hallux valgus (monturi), hallux rigidus, degetul in ciocan, picior plat valg. Statistic in ultimii doi ani am efectuat in cadrul spitalului Sanador in jur de 100 de corectii la nivelul gleznei si piciorului. In 2014 am reusit sa aduc in Romania cura chirurgicala pentru picior plat valg cu Hyprocure, aceasta fiind cea mai performanta, putin invaziva si de succes metoda folosita in lume. In 2015 erau peste 30000 de pacienti tratati cu succes in lume, in peste 60 de tari. In Romania am operat peste 50 de pacienti prin aceasta metoda, corectia fiind completa. Pentru mai multe informatii va invit sa accesati: http://picior-plat.ro/

  Am participat la numeroase cursuri postuniversitare şi stagii de pregătire organizate de societati de specialitate sau universitati medicale de renume in Germania, Austria, Suedia, Franţa, Polonia, Belgia, Slovenia şi Romania. In prezent lunar particip la conferinte, simpozioane, cursuri, congrese, pentru ca eu consider ca pentru a progresa am nevoie sa indeplinesc doi parametrii: sa capat experienta din ceea ce fac alti colegi, si sa capat experienta din ceea ce fac eu.

  In anul 2016, m-am alaturat proiectului Centrokinetic, probabil una dintre cele mai bune clinici de recuperare din Bucuresti. Imi doresc ca in aceasta clinica sa pot coordona pacientii corect din punct de vedere al recuperarii, alaturi de dna dr. Simona Savulescu, deoarece consider ca rezultatul final al oricarui tratament ortopedic depinde in mare masura de procesul de recuperare. Am reusit sa implementam in acest proiect sistemul Reflex (un program de urmarire a pacientului in cursul procesului de recuperare, cu ajutorul unor senzori), placa Quickboard pentru testarea si recuperarea pacientilor. Sunt mandru sa lucrez alaturi de multi oameni extrem de bine pregatiti precum Alin Voica, Christos Poulis, Oana Antonic, Ionut Mihaila, etc, o adevarata echipa care ma ajuta sa ofer pacientilor programe complete de recuperare.

  Cursuri postuniversitare:   

  • 2007 – Sp.Clinic Foisor, Aborduri chirurgicale – sold MIS in artroplastia primara
  • 2007 – Sp. Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Ecografia in diagnosticul precoce al luxatiei congenitale sold.
  • 2007 – Sp. Clinic Colentina, 2010-Sp.Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Actualitati in chirurgia piciorului-hallux valgus
  • 2008 – Sp.Cinic de Urgenta Sf. Pantelmon, Artroscopia genunchiului –  ligamentoplastia ACL.
  • 2008 – Viena, Austria, International Shoulder Course
  • 2008 – Sp Universitar de Urgental, Principii de baza in artroscopia de genunchi
  • 2008 – Graz, Austria, Basic arthroscopic course – knee, shoulder
  • 2008 – Poiana Brasov, Curs AO: Principii in Managementul Operator al Fracturilor
  • Mai 2009, septembrie 2009 – Shalgreska Hospital Goteborg, Suedia, Stagiu de pregatire
  • 2009 – Strasbourg, France, Advance arthroscopic course: knee
  • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Tratamentul actual in fracturile supra – condiliene femur
  • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Date moderne de fiziologie si patologie osoasa: particularitati ale fracturii pe osteoporoza.
  • 2011 – Oslo, Norvegia, Artroscopia si chirurgia genunchiului, Societatea Europeană de Traumatologie Sportivă
  • 2011 – Paris, Franta, Tehnici chirurgicale minim invazive în artroplastia de sold anterolaterală
  • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Conduita terapeutica in fractura de femur la politraumatizati.
  • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Osteosinteza in fracturile de col femural.
  • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Mainii
  • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Gleznei si Piciorului
  • 2012 – Strasboug, Franta, Challenges in the proximal Femur
  • 2012 – Lyon, France, Stagiu de pregatire – chirurgia gleznei si piciorului (hallux valgus, picior plat)
  • 2012 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire – ligamentoplastie, transplant de cartilaj articular
  • 2013 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea genunchiului Stryker
  • 2013 – Munchen, Germania, Course shoulder and knee surgery – Artro lab
  • 2013 – Wels, Austria, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
  • 2014 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea soldului Stryker
  • 2014 – Poznan, Polonia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
  • 2014 mai – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
  • 2014 – Paris, Franta, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
  • 2014 octombrie – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
  • 2014 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire in artroscopia de umar si genunchi
  • 2015 – Advence Course on Shoulder Arthroscopy, Val d’Isere, Franta
  • 2015 – Munchen, Germania, Curs de chirurgie a gleznei si piciorului
  • 2015 – Anwerp, Belgia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
  • 2015 – Bucuresti, Curs Stryker: Metode osteosinteza la nivelul membrului superior
  • 2015 – Bucuresti, Curs Ronda Medical: Metode de fixare in reconstructia LIA
  • 2015 – Lyon, Franta, ISAKOS Congress
  • 2015 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
  • 2015 – Timisoara, Romania, Al XX-lea Congres National de Radiologie si Imagistica Medicala – in calitate de Lector: „Corelatii clinice, paraclinice si terapeutice  in patologia umarului”
  • 2015 – Banja Luka, Bosnia, VI Balkan Congress of Arthroscopy, Sports Traumatology and Knee Surgery
  • 2015 – Berlin, Germania, Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery-Berlin: GIII Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery
  • 2015 – Bucuresti Romania, al XVI-lea Congres National de Ortopedie si Traumatologie
  • 2016 – Val d’Isere, Franta, 6th Advence Course on Knee Arthroscopy
  • 2016 – Bucuresti, Romania, SRATS Congress (Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva)
  • 2016 – Novi Sad, Serbia, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells, PRP)
  • 2016 – Barcelona, Spania, 17th ESSKA Congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
  • 2016 – Bucuresti, Romania, Curs de Rezonanta Magnetica si Ecografie in Patologia Articulatiilor Gleznei si Cotului, incitat in calitate de Lector: „Traumatologia sportiva la nivelul gleznei si cotului”
  • 2016 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
  • 2016 – Amsterdam, Olanda, Stagiu de pregatire in chirurgia miniinvaziva a umarului  Dr. Maarten van der List
  • 2016 Bucuresti, Al II-lea Congres al Clubului Regal al Medicilor
  • 2017 Munchen, Germania, Advance shoulder surgery – Artro lab

  goteborg oslo

  Buc1 Buc2

  strasbourg munchen

  munchen2 wels

  poznan valdoltra2

  turn-eiffel-noaptea valdoltra

  101472maxim _i39726439

   

  Domeniile  mele de interes profesional sunt:

  Chirurgie artroscopica – miniinvaziva (genunchi, umar, glezna): transplante ligamentare (LIA, LIP, MPFL, LCL, ALL, CC Ligaments) – autogrefe/alogrefe/grefe sintetice, autotransplate osteocartilaginoase, osoase, augmentari ligamentare, osoase, artrodeza artroscopica de glezna, refacerea instabilitatii umarului, reinsertia coafei muschilor rotatori (supraspinos, infraspinos, substapular),  tenodeza muschi biceps brahial, capsulectomie in frosen shoulder.

  Chirurgie artroplastica genunchi, sold.

  Chirurgia picicorului (Hallux valgus, Hallux rigidus, Deget in ciocan, Tailor bunion, Metatarsalgii, Picior plat, Picior cav).

  Osteosinteza fracturilor recente.

  In ultimii, am reusit sa tratez cu succes pacientii cu hemofilie, prin diferite metode incluzand tratamente artroscopice dar si protezarea genunchiului si osteosinteza fracturilor.

  Contact:

  Ofer  consultatii miercuri sau vineri in cadrul clinicii Centrokinetic, in intervalul orar 14.00-19.00. Pentru programari va rog sunati la nr: 0786602299.

  In incheierea acestei prezentari as dori sa adaug ca imi doresc intotdeauna sa existe un respect reciproc intre medic si pacient, pentru ca eu personal ma gandesc sa aplic doar tratamente  corecte, rapide si eficiente. Iar acest deziderat nu poate fi obtinut fara ajutorul echipei mele:

  Dr, Ghiea Sorin 

  FotografulTAU-9928 FotografulTAU-9884

   

  • Dr. Ciuperca Dragos – medic rezident ortoped
  • Nedelea Daniel – asistent medical

  Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan

  Require Flash player

  Lasa un comentariu →
 • Adaugat de Berechet Gabriela in data de martie 16, 2014, 3:00 pm

  Buna ziua d-le doctor
  La recomandarea dv am facut pt trohanterita interna fizioterapie, kinetoterapie -aceste proceduri le-a stabilit fizioterapeutul-si am luat 10 zile arcoxia-120_90mg.
  Durerea a diminuat foarte mult,dar la mers inca mai simt blocaj in articulatie.
  Am facut pana acum 10 sedinte de fiziot. Si 5 de kineto.-voi continua kinetoterapia.
  Mi-ati zis sa va spun cum ma simt ca sa-mi spuneti ce considerati ca trebuie sa fac in continuare.Astept recomandarile dv. si va multumesc

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Teodorescu in data de septembrie 12, 2015, 9:00 am
   in reply to Berechet Gabriela

   Buna ziua domnule doctor! Acum 8 luni am fost operat de catre dumneavoastra din cauza unei rupturi de ligamente incrucisate si azi sunt intr-adevar fericit de rezultatul pe care l-ati realizat si pe care l-am realizat.Am intrat la Politie dar fara ajutorul dumneavoastra nu as fi reusit acest lucru!! Daca inca nu v-ati dat seama cine sunt, sa stiti ca sunt pacientul cu grefa uriasa din Slobozia!Vreau sa va spun ca am muncit enorm ca sa pot aduce genunchiul si implicit piciorul in stare de un concurs la politie unde dupa cum stiti proba sportiva este dificila.Insa toate aceste nu as fi putut sa le fac daca dumneavoastra nu a-ti fi existat in viata mea! A fost o mare onoare si placere sa va cunosc!Va multumesc pentru mainile dumneavoastra minunate,pentru tot ceea ce ati facut pentru mine!!!!Va recomand cu cea mai mare incredere pentru profesionalism,pentru sufletul dumnavoastra,pentru tot ceea ce ati facut pentru mine!!!Tot respectul pentru dumneavoastra!!!Va doresc o viata plina de reusite in continuare si multa sanatate !!!Va salut!!!

   Raspunde →
   • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de septembrie 14, 2015, 5:38 pm
    in reply to Andrei Teodorescu

    Buna seara. Sigur ca va stiu dupa nume in primul rand si dupa dorinta de a intra la Politie in al doilea timp, si despre discutia pe care am avut-o cand ati venit prima data la mine si am vorbit despre scopul interventiei noastre, in care v-am spus ca daca stiti gramatica, o sa intrati ca genunchiul nu este o problema. Se pare am avut dreptate. Spor in cariera care va urma. Multumesc pentru aprecieri. Numai bine!

    Raspunde →
  • Adaugat de CAMPEAN SIMONA CRISTINA in data de octombrie 19, 2015, 7:26 am
   in reply to Berechet Gabriela

   Am fost diagnosticata cu sarcom epiteloid antebrat dr., acum 5 ani, am fost operata de doua ori in tara si o data in Germania unde mi s-a extirpat zona in limite oncologice, din ulna a fost prelevat in tara un segment de cca. 2-3cm, care in Germania a fost inlocuit cu o grefa din creasta iliaca, si au pus o tija care insa nu a ramas fixata in suruburi in zona incheietueii palmei. Cele doua suruburi au iesit la interval de cateva saptamani unul dupa altul, fapt pentru care am avut doua mici interventii de extragere a lor. Tija a ramas fixata doar in zona cotului iar in capatul tijei care a ramasa libera am o durere permanenta. Din cauza radioterapiei grefa nu prezinta (pe radiografie) o imagine clara, se pare ca s-a "prins" doar la capatul inferior fapt pentru care nu cunosc daca tija se mai poate scoate…nu stiu daca trebuie…in Germania mi s-a spus dupa operatie ca va ramane acolo.
   Va rog din suflet sa-mi spuneti ce trebuie sa fac si daca ma puteti ajuta.

   Raspunde →
   • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de octombrie 19, 2015, 6:39 pm
    in reply to CAMPEAN SIMONA CRISTINA

    Buna ziua.
    Daca tija este de titan va sfatuiesc sa faceti un RMN pentru a vedea gradul de vascularizatie si integrare a grefei, si pozitia exacta a grefei in vederea unei decizii de a fi scoasa sau nu.
    Va astept cu investigatia pe mail.
    O zi buna!

    Raspunde →
    • Adaugat de CAMPEAN SIMONA CRISTINA in data de octombrie 20, 2015, 4:34 am
     in reply to Andrei Ioan Bogdan

     Buna ziua d-le doctor.
     Va multumesc mult pentru raspuns, tija este din titan si voi face RMN.
     Multa sanatate.

     Raspunde →
  • Adaugat de Marga Dumitrescu in data de aprilie 16, 2016, 5:18 pm
   in reply to Berechet Gabriela

   Dl.Doctor, as dori sa va intreb daca se pot face infiltratii on coloana mamei mele in varsta de 87 de ani. Are dureri lombare insuportabile.
   Va multumesc anticipat pt.raspuns.

   Raspunde →
  • Adaugat de Tintea Andrei in data de octombrie 28, 2016, 9:19 am
   in reply to Berechet Gabriela

   Buna ziua,

   Ma numesc Tintea Andrei si doresc sa va pun o intrebare.
   In urma cu 8 luni am facut o operatie de ligament incrucisat (LIA). Operatia a decurs foarte bine, m-am recuperat foarte repede si dupa 7 luni am inceput sa fac sport ca inainte de operatie. Dupa toate astea acum 2 sapatamani dupa o alergare de 2 ore, a inceput sa se auda o pocnitura la intinderea piciorului, acesta pocnitura apare doar daca incordez piciorul. Intrebarea mea este daca sa imi fac griji sau poate sa fie trecatoare? Am uitat sa mentionez ca nu doare absolut deloc. Multumesc si va doresc o zi frumoasa.

   Raspunde →
   • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de octombrie 28, 2016, 3:07 pm
    in reply to Tintea Andrei

    Buna ziua. Nu este o problema si nu are legatura cu operatia. Probabil este o inflamatie locala care a modificat lubrefierea articulatiei cu lichid sinovial.
    Va sfatuiesc sa luati 1 tb de Arcoxia 90mg zi 7 zile si Synotabs 2tb pe zi 30 zile.
    Numai bine!

    Raspunde →
  • Adaugat de OPRISOR VICTORIA in data de octombrie 30, 2016, 7:11 am
   in reply to Berechet Gabriela

   Buna ziua! Am 56 de ani,luxatie de sold drept de la 9 ani.As dori sa aman protezarea soldului, dar durerile sunt tot mai mari.Cu un an in urma am facut o injectie ANTALVASC..M-a ajutat o luna, poi au revenit durerile.Ce tratament imi recomandati? Va multumesc!

   Raspunde →
  • Adaugat de monica in data de decembrie 9, 2016, 8:43 pm
   in reply to Berechet Gabriela

   Buna seara, domnule doctor, am un prieten care in urma cu 2 ani jumate as sunferit un accident rutier,in urma caruia a avut fractura de memur imobilizata cu tija si suruburi, a facut ceva recuperare dar incompleta. in urma cu un an incepuse sa alerge(inainte de accident era atlet) apoi a acucat brusc dureri. i s-a spus ca a suprasolicitate genunchiul a facut repaus si fizioterapei. rezultatele nu au fost cele asteptate. a facut si un RMN,pe care insa nu reuseste nimeni sa il interpreteze corect si sa il ajute in rezolvarea problemelor. Astept un raspun din partea dumneavoastra cu speranta ca sunteti singurul care va da un verdict corect. Multe multumiri!

   Raspunde →
 • Adaugat de leo in data de martie 21, 2014, 6:29 am

  Buna ziua,
  D-l Doctor ma bucur sa va vad (chiar si virtual).
  va doresc sanatate multa si numai impliniri frumoase>>>

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de mai 3, 2014, 9:41 am
   in reply to leo

   Multumesc. O zi buna!

   Raspunde →
  • Adaugat de Ciofatoiu Cristian in data de mai 22, 2014, 9:15 am
   in reply to leo

   Buna ziua Dl.Doctor,sunt tatal unui baiat de 18 ani din Craiova care face fotbal la o echipa din localitate.In timpul unui meci la o incercare de schimbare de directie spre stanga, piciorul drept ia ramas infipt in gazon auzindu-se un trosnit la genunchi si o durere puternica,dupa care nu a mai putut continua jocul.Genunchiul drept s-a umflat,nu foarte mult iar in decurs de o saptamana am folosit gheata si diclofenac,
   dupa 9-10 zile de la accidentare am hotarat sa efectuam un RMN care a avut urmatorul rezultat:edem osos,ruptura de LIA,ruptura de corn posterior menisc medial, pavilion osos cu traiecte de fracturi oculte,ligament colateral extern cu traiect sinuos(rezultat scris de doctorul radiolog).
   Cu rezultatul si CD-ul RMN am consultat un doctor ortoped care a confirmat diagnosticul in urma examenului clinic si care ne-a recomandat operatia(metoda cu o sigura banda-implant artificial,sucuzati-ma daca gresesc)dar si faptul ca in urma acestei interventii ar fi recomandata renuntarea la sportul de performanta.Avand speranta ca nu va deranjam,va rugam daca puteti sa ne acordati un sfat in aceasta privinta(daca exista un tip de interventie in urma careia am putea relua activitatea sportiva)si modalitatea de a ne programa pentru o consultatie si eventual o interventie chirurgicala(daca se poate si niste preturi sa stim daca ne putem permite, noi parintii fiind personal bugetar contractual.
   Va multumim!

   Raspunde →
   • Adaugat de Andrei Ioan in data de mai 23, 2014, 11:35 am
    in reply to Ciofatoiu Cristian

    Buna ziua. Sigur ca exista metode. Discutia este mai ampla, si va rog sa faceti o programare la nr. 0734137954. O sa va spun toate aspectele si stabilim conduita. Pana atunci copilul trebuie sa faca fizio-kinetoterapie, obligatoriu. O zi buna!
    Dr. Andrei Ioan Bogdan

    Raspunde →
 • Adaugat de enache in data de martie 31, 2014, 6:52 pm

  Buna ziua! Mama mea in vbarsta de 67 ani sufera de gonartroza fapt pentru care este nevoie de operatie. Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac in continuare, Suntem din Campina. Va multumesc!

  Raspunde →
 • Adaugat de ciprian in data de aprilie 9, 2014, 4:01 pm

  buna.am citit articolul d-voastra si m am regasit total cu dureriile la muschiul brahial. le am de vre o 4 ani la mana dreapta si numa nu mi trec.la orice efort mai solicitant apar problemele.cat m ar costa o operatie? daca sunteti amabil… as face orice numa sa scap de dureriile astea . va multumesc

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de mai 3, 2014, 9:29 am
   in reply to ciprian

   Buna ziua. In primul rand trebuie sa aveti un diagnostic clar, sa va consult ca sa va pot spune ce indicatie de tratament aveti. Va astept la clinica.

   Raspunde →
 • Adaugat de Simona in data de aprilie 24, 2014, 8:06 am

  Buna ziua d-le doctor,
  Am o proteza totala de sold necimentata de 10 ani, cu care m-am simtit foarte bine pana acum o saptamana, cand am facut imprudenta sa ridic un pachet de vreo 10 kg (inconstienta) pe care l-am dus cam 30 de m. Pe moment nu am avut nicio durere, dar apoi, constientizand ce greseala am facut, ….am senzatia unui disconfort, nu mai am curaj sa calc pe picior, parca simt "trosnituri" in articulatie.
  Credeti ca s-a produs "inevitabilul" , sau sa mai am rabdare o perioada ?
  Multumesc ,
  Simona

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de mai 3, 2014, 9:33 am
   in reply to Simona

   Buna ziua. Va sfatuiesc sa faceti o radiografie ca sa vedeti care este starea articulatiei si a protezei. Nu aveti de ce sa asteptati. Succes!

   Raspunde →
   • Adaugat de Andrei Florea in data de iunie 24, 2014, 2:44 pm
    in reply to Andrei Ioan

    Buna ziua.

    Am 34 de ani si locuiesc in Austria. In aprilie 2014 am fost operat la genunchi, ruptura de menisc. Din august 2014 tot la un interval de 2-3 saptamani mi se umfla genunchiul; daca ridic ceva sau calc din greseala stramb se umfla imediat.

    Pana acum am f la 3 doctori. Primul mi-a spus doar sa ma plimb si sa nu fac ex. fizice. Al doilea a spus ca cartilagiul e distrus si am luat medicamente de sute de euro, fara niciun rezultat. Acum sunt la al treilea doctor care mia spus ca ar fi Plica Syndrom dar ca trebuie sa fac MRT sa fie sigur.

    Simptomele care le am:
    -piciorul de la genunchi in jos amorteste cand stau pe scaun
    -cand merg parca ramane tot timpul in urma, am senzatia ca il tarasc dupa mine 🙁
    -cand nu e umflat nu doare nimic (pot merge ore), cand se umfla si apas in zona de pe partea interioara a genunchiului, intre oase, doare;
    -cand e umflat nu pot sa il indoi.

    Am incercat si cu exercitii fizice dar nu m-a ajutat cu nimic.

    Va rog sa imi spune-ti dc se poate parerea d-stra au ce ar trebui sa fac.

    Va multumesc

    Raspunde →
    • Adaugat de Andrei Florea in data de iunie 26, 2014, 7:59 am
     in reply to Andrei Florea

     Ieri am primit rezultatele de la MRT:
     – reducere semnificativă a volumului de "Hinternhorn"(deutlicher Volumen reduktion von Hinterhorn)
     -ligamentele si meniscul sunt in ordine
     -lichid la genunchi ca si la Synovitis
     -Mediopatellaris Plica. Rotula putin lateralizata. Chondropathie nesimnificativa (Plica mediopatellaris. Patella gering lateralisiert. Keine signifikante Chondropathie)

     Raspunde →
     • Adaugat de Andrei Ioan in data de iunie 28, 2014, 11:12 pm
      in reply to Andrei Florea

      Din RMN reiese ca aveti un sindrom de plica mediala care se rezolva tot artroscopic prin indepartarea ei, in principiu. Se poate trata si cu fizioterapie, dar depinde de gradul inflamatiei si de simptome. Bafta!

      Raspunde →
    • Adaugat de Andrei Ioan in data de iunie 28, 2014, 11:10 pm
     in reply to Andrei Florea

     Buna ziua. Fara discutii este obligatoriu un RMN, care ne va elucida asupra diagnosticului, pentru ca cele 3 pareri medicale sunt usor subiective, iar a mea ar fi si mai rea pentru ca nu v-am consultat. Ne auzim cu rezultatul si va spun ce este de facut!
     Dr. Andrei Ioan Bogdan

     Raspunde →

Lasa un comentariu

Anuleaza raspuns