• Doctor Andrei Ioan Bogdan

   

   

  Facebook: vezi profil

  Google+: vezi profil

  Recenzii:

  Calificative: vezi profil

  SfatulMedicului: vezi profil

  DocPlanner: vezi profil

   

   

  Ma numesc Andrei Bogdan Ioan si sunt este medic ortoped in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si colaborator al sistemelor medicale: Sanador si Cutera Medical Center. Ca o scurta istorie a carierei mele, am absolvit facultatea de medicina la Targu Mures, ulterior al luat examenul de rezidentiat pe ortopedie, Bucuresti si am inceput cariera de rezident la Spitalul de Urgenta Sfantu Pantelimon, sub egida prof. dr. Critea Stefan, unde am lucrat 3 ani. In aceasta perioada am efectuat si 2 stagii de pregatire in spitalul Sahlgrenska Goteborg, Suedia, sub egida dr. Branemark. Imediat dupa ce am inceput cariera de medic am dat examen de preparator universitar in cadrul catedrei de Anatomie a UMF Carol Davila Bucuresti, unde am profesat timp de 5 ani, efectuand o activitate didactica intensa alaturi de studentii mei. In 2008, m-am tranferat la spitalul universitar Elias, unde am profesat timp de 1 an alaturi de prof. dr. H. Orban, participand la peste 200 de artroplastii de genunchi si sold. Ulterior m-am transferat la spitalul de Urgenta Floreasca, in cadrul sectiei prof. dr. Popescu Ghe.

  Inca din anul 2009 am inceput sa profesez in mediu privat, initial in provincie in clinica Medis din Campina, ulterior in Bucuresti la clicnica SOS. In anul 2011 am inceput o colaborare cu sistemul Medicover, atat la spital cat si in policlinica. In anul 2013 m-am transferat in sistemul Medical Sanador, avand activitate preponderenta in cadrul spitalului, in care am efectuat pana in prezent in jur de 300 de interventii chirurgicale. Totodata ofer consultatii in cadrul clinicii Cutera Medical Center.

  Din anul 2008 sunt doctorant in stiinte medicate „Osseointegrarea si protezarea in amputatiile membrului superior”, iar din 2009 Colaborator la Institutul de Biochimie al Academiei Romane in cadrul proiectului de cercetare: „Biocompatibilitatea filmelor de hidroxiapatita depuse pe materiale de tip implant”, iar din septembrie 2015 Doctor in Medicina.

  Pe parcursul carierei mele am devenit colaborator cu mai multe societati medicale romanesti si internationale:

  sorotIsposrats

  EFASesska

  Ma caracterizez ca o persoana probabil foarte ambitioasa, corecta, civilizata, obsedata de munca mea,  dedicand in jur de 12 ore pe zi pentru ceea ce fac. Am ajuns la concluzia ca ortopedia este singurul hobby pe care il am, dar sunt fericit cu ceea ce fac, cand am rezultate si cand vad pacienti fericiti, care in acelasi timp ma apreciaza pentru ceea ce fac.

  In ultimii ani m-am supraspecializat în chirurgie artroscopica – miniinvaziva, efectuand pana in prezent peste 600 de artroscopii de genunchi, glezna si umar ( meniscectomie si sutura de menisc, ligamentoplastie, repararea instabilitatilor de rotula, repararea instabilitatilor de umar, sutura coafei muschilor rotatori, refacerea stabilitatii gleznei, tratamentul afectiunilor de cartilaj). Am efectuat cursuri de specialitate in Germania, Austria, Suedia, Slovenia, Belgia si Franta. Am reusit sa ajung sa cunosc cei mai buni ortopezi din lume specializati in chirurgia minniinvaziva a umarului si genunchiului, sa vad cum gandesc, ce fac, cum pun indicatiile medicale si care sunt tehnicile chirurgicale pe care le folosesc. Cred ca mai am foarte multe de invatat, mai ales ca medicina este intr-un deceniu in care evolueaza extrem de rapid, in fiecare an aparand noi si noi tehnici si implanturi. Ca particularitati in profesia mea: am reusit impreuna cu echipa mea sa efectuam reconstuctii ligamentare personalizate la nivelul genunchiului cu rezultate remarcabile, in special pentru LIA, am obtinut rezultate foarte bune in suturile meniscale, aceasta fiind principala abordare in tratamentul acestei patologii, folosim frecvent terapiile biologice care la nivel mondial vor fi cel mai mare progres in urmatoarele 2 decenii, am ajuns la un nivel bun in chirurgia umarului, o chirurgie mult mai greu abordabila decat cea a genunchiului. Ar fi foarte multe de spus despre ceea ce facem ca echipa, incepand cu investigarea pacientului, tehnici chiruricale si metode de recuperare. Daca aveti rabdare, le veti gasi in site-ul nostru care insumeaza in prezent 450 de articole, fiind cel mai complex, explicit si vizitat site de ortopedie din Roamania. Acest site reprezinta munca mea si a echipei mele de peste 3 ani, si va spun sincer ca scriem si modificam, adaugam, schimbam idei zilnic, astfel incat sa il facem cat mai util pentru pacienti.

  Medicina sportiva este un domeniu de mare interes pentru mine, de aceea am publicat peste 150 de articole de specialitate, incercand sa explic patologia frecvent intalnita la nivelul umarului si genunchiului. Am o colaborare stansa cu medici radiologi supraspecializati in patologia sitemului osteo-articular, atat in Romania cat si in Olanda, reusind prin investigatii paraclinice de specialitate (ecografie, CT, RMN) sa elucidez si sa tratez cu succes patologia sportiva. As putea sa remarc aportul dr Ghiea Sorin, medic primar radiolog, Presedintele Societatii Romane de Imagistica Musculo-Scheletala, si al dnei dr. Tache Georgiana, coordonatoarea centrului de recuperare Sanador.

  In prezent, pot spune ca ma consider in primul rand un clinician foarte bun, pentru ca citind si scriind atatea articole am reusit sa aprofundez foarte multe informatii, necesare formularii unui diagnostic corect. Eu consider ca primul pas in tratarea unei boli, este un diagnostic corect. Am o experienta extrem de bogata, acumulata in tratamentul non-chirurgical al afectiunilor ortopedice: artroze, tendinite, fasceite, rupturi musculare, efectand peste 1500 de infiltratii (solutii vascoelastice, antiinflamatoare, PRP, STEM cells).

  In prezent domeniile de interes sunt reprezentate si de chirurgia piciorului, de aceea am efectuat cursuri de suprespecializare in Germania, Polonia si Belgia, si am tratat cu succes urmatoarele afectiuni: hallux valgus (monturi), hallux rigidus, degetul in ciocan, picior plat valg. Statistic in ultimii doi ani am efectuat in cadrul spitalului Sanador in jur de 100 de corectii la nivelul gleznei si piciorului.

  Am participat la numeroase cursuri postuniversitare şi stagii de pregătire organizate de societati de specialitate sau universitati medicale de renume in Germania, Austria, Suedia, Franţa, Polonia, Belgia, Slovenia şi Romania. In prezent lunar particip la conferinte, simpozioane, cursuri, congrese, pentru ca eu consider ca pentru a progresa am nevoie sa indeplinesc doi parametrii: sa capat experienta din ceea ce fac alti colegi, si sa capat experienta din ceea ce fac eu.

  Cursuri postuniversitare:   

  • 2007 – Sp.Clinic Foisor, Aborduri chirurgicale – sold MIS in artroplastia primara
  • 2007 – Sp. Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Ecografia in diagnosticul precoce al luxatiei congenitale sold.
  • 2007 – Sp. Clinic Colentina, 2010-Sp.Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Actualitati in chirurgia piciorului-hallux valgus
  • 2008 – Sp.Cinic de Urgenta Sf. Pantelmon, Artroscopia genunchiului –  ligamentoplastia ACL.
  • 2008 – Viena, Austria, International Shoulder Course
  • 2008 – Sp Universitar de Urgental, Principii de baza in artroscopia de genunchi
  • 2008 – Graz, Austria, Basic arthroscopic course – knee, shoulder
  • 2008 – Poiana Brasov, Curs AO: Principii in Managementul Operator al Fracturilor
  • Mai 2009, septembrie 2009 – Shalgreska Hospital Goteborg, Suedia, Stagiu de pregatire
  • 2009 – Strasbourg, France, Advance arthroscopic course: knee
  • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Tratamentul actual in fracturile supra – condiliene femur
  • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Date moderne de fiziologie si patologie osoasa: particularitati ale fracturii pe osteoporoza.
  • 2011 – Oslo, Norvegia, Artroscopia si chirurgia genunchiului, Societatea Europeană de Traumatologie Sportivă
  • 2011 – Paris, Franta, Tehnici chirurgicale minim invazive în artroplastia de sold anterolaterală
  • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Conduita terapeutica in fractura de femur la politraumatizati.
  • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Osteosinteza in fracturile de col femural.
  • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Mainii
  • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Gleznei si Piciorului
  • 2012 – Strasboug, Franta, Challenges in the proximal Femur
  • 2012 – Lyon, France, Stagiu de pregatire – chirurgia gleznei si piciorului (hallux valgus, picior plat)
  • 2012 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire – ligamentoplastie, transplant de cartilaj articular
  • 2013 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea genunchiului Stryker
  • 2013 – Munchen, Germania, Course shoulder and knee surgery – Artro lab
  • 2013 – Wels, Austria, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
  • 2014 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea soldului Stryker
  • 2014 – Poznan, Polonia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
  • 2014 mai – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
  • 2014 – Paris, Franta, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
  • 2014 octombrie – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
  • 2014 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire in artroscopia de umar si genunchi
  • 2015 – Advence Course on Shoulder Arthroscopy, Val d’Isere, Franta
  • 2015 – Munchen, Germania, Curs de chirurgie a gleznei si piciorului
  • 2015 – Anwerp, Belgia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
  • 2015 – Bucuresti, Curs Stryker: Metode osteosinteza la nivelul membrului superior
  • 2015 – Bucuresti, Curs Ronda Medical: Metode de fixare in reconstructia LIA
  • 2015 – Lyon, Franta, ISAKOS Congress
  • 2015 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
  • 2015 – Timisoara, Romania, Al XX-lea Congres National de Radiologie si Imagistica Medicala – in calitate de Lector: „Corelatii clinice, paraclinice si terapeutice  in patologia umarului”
  • 2015 – Banja Luka, Bosnia, VI Balkan Congress of Arthroscopy, Sports Traumatology and Knee Surgery
  • 2015 – Berlin, Germania, Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery-Berlin: GIII Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery
  • 2015 – Bucuresti Romania, al XVI-lea Congres National de Ortopedie si Traumatologie
  • 2016 – Val d’Isere, Franta, 6th Advence Course on Knee Arthroscopy
  • 2016 – Bucuresti, Romania, SRATS Congress (Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva)
  • 2016 – Novi Sad, Serbia, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells, PRP)

  goteborg oslo

  Buc1 Buc2

  strasbourg munchen

  munchen2 wels

  poznan valdoltra2

  turn-eiffel-noaptea valdoltra

  101472maxim _i39726439

   

  Domeniile  mele de interes profesional sunt:

  Chirurgie artroscopica – miniinvaziva (genunchi, umar, glezna): transplante ligamentare (LIA, LIP, MPFL, LCL, ALL, CC Ligaments) – autogrefe/alogrefe/grefe sintetice, autotransplate osteocartilaginoase, osoase, augmentari ligamentare, osoase, artrodeza artroscopica de glezna, refacerea instabilitatii umarului, reinsertia coafei muschilor rotatori (supraspinos, infraspinos, substapular),  tenodeza muschi biceps brahial, capsulectomie in frosen shoulder.

  Chirurgie artroplastica genunchi, sold, umar.

  Chirurgia picicorului (Hallux valgus, Hallux rigidus, Deget in ciocan, Tailor bunion, Metatarsalgii, Picior plat, Picior cav).

  Osteosinteza fracturilor recente.

  In ultimii, am reusit sa tratez cu succes pacientii cu hemofilie, prin diferite metode incluzand tratamente artroscopice dar si protezarea genunchiului si osteosinteza fracturilor.

  Contact:

  Ofer  consultatii miercuri sau vineri in cadrul Cutera Medical Center, in intervalul orar 12.00-18.00. Pentru programari va rog sunati la nr: 0734137954.

  In incheierea acestei prezentari as dori sa adaug ca imi doresc intotdeauna sa existe un respect reciproc intre medic si pacient, pentru ca eu personal ma gandesc sa aplic doar tratamente  corecte, rapide si eficiente. Iar acest deziderat nu poate fi obtinut fara ajutorul echipei mele:

  Georgiana-TACHE_Medic-primar-Recuperare-medicala-223x300  Dr, Ghiea Sorin  dr. gavrila mihai

  • Dr. Crintea Alexandru – medic specialist ortoped
  • Dr. Gican Vlad – medic rezident ortoped
  • Dr. Ciuperca Dragos – medic rezident ortoped
  • Alin Voica – kinetoterapeut
  • Alina Iatan – kinetoterapeut
  • Nedelea Daniel – asistent medical

  Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan

  Lasa un comentariu →
 • Adaugat de Berechet Gabriela in data de martie 16, 2014, 3:00 pm

  Buna ziua d-le doctor
  La recomandarea dv am facut pt trohanterita interna fizioterapie, kinetoterapie -aceste proceduri le-a stabilit fizioterapeutul-si am luat 10 zile arcoxia-120_90mg.
  Durerea a diminuat foarte mult,dar la mers inca mai simt blocaj in articulatie.
  Am facut pana acum 10 sedinte de fiziot. Si 5 de kineto.-voi continua kinetoterapia.
  Mi-ati zis sa va spun cum ma simt ca sa-mi spuneti ce considerati ca trebuie sa fac in continuare.Astept recomandarile dv. si va multumesc

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Teodorescu in data de septembrie 12, 2015, 9:00 am
   in reply to Berechet Gabriela

   Buna ziua domnule doctor! Acum 8 luni am fost operat de catre dumneavoastra din cauza unei rupturi de ligamente incrucisate si azi sunt intr-adevar fericit de rezultatul pe care l-ati realizat si pe care l-am realizat.Am intrat la Politie dar fara ajutorul dumneavoastra nu as fi reusit acest lucru!! Daca inca nu v-ati dat seama cine sunt, sa stiti ca sunt pacientul cu grefa uriasa din Slobozia!Vreau sa va spun ca am muncit enorm ca sa pot aduce genunchiul si implicit piciorul in stare de un concurs la politie unde dupa cum stiti proba sportiva este dificila.Insa toate aceste nu as fi putut sa le fac daca dumneavoastra nu a-ti fi existat in viata mea! A fost o mare onoare si placere sa va cunosc!Va multumesc pentru mainile dumneavoastra minunate,pentru tot ceea ce ati facut pentru mine!!!!Va recomand cu cea mai mare incredere pentru profesionalism,pentru sufletul dumnavoastra,pentru tot ceea ce ati facut pentru mine!!!Tot respectul pentru dumneavoastra!!!Va doresc o viata plina de reusite in continuare si multa sanatate !!!Va salut!!!

   Raspunde →
   • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de septembrie 14, 2015, 5:38 pm
    in reply to Andrei Teodorescu

    Buna seara. Sigur ca va stiu dupa nume in primul rand si dupa dorinta de a intra la Politie in al doilea timp, si despre discutia pe care am avut-o cand ati venit prima data la mine si am vorbit despre scopul interventiei noastre, in care v-am spus ca daca stiti gramatica, o sa intrati ca genunchiul nu este o problema. Se pare am avut dreptate. Spor in cariera care va urma. Multumesc pentru aprecieri. Numai bine!

    Raspunde →
  • Adaugat de CAMPEAN SIMONA CRISTINA in data de octombrie 19, 2015, 7:26 am
   in reply to Berechet Gabriela

   Am fost diagnosticata cu sarcom epiteloid antebrat dr., acum 5 ani, am fost operata de doua ori in tara si o data in Germania unde mi s-a extirpat zona in limite oncologice, din ulna a fost prelevat in tara un segment de cca. 2-3cm, care in Germania a fost inlocuit cu o grefa din creasta iliaca, si au pus o tija care insa nu a ramas fixata in suruburi in zona incheietueii palmei. Cele doua suruburi au iesit la interval de cateva saptamani unul dupa altul, fapt pentru care am avut doua mici interventii de extragere a lor. Tija a ramas fixata doar in zona cotului iar in capatul tijei care a ramasa libera am o durere permanenta. Din cauza radioterapiei grefa nu prezinta (pe radiografie) o imagine clara, se pare ca s-a "prins" doar la capatul inferior fapt pentru care nu cunosc daca tija se mai poate scoate…nu stiu daca trebuie…in Germania mi s-a spus dupa operatie ca va ramane acolo.
   Va rog din suflet sa-mi spuneti ce trebuie sa fac si daca ma puteti ajuta.

   Raspunde →
   • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de octombrie 19, 2015, 6:39 pm
    in reply to CAMPEAN SIMONA CRISTINA

    Buna ziua.
    Daca tija este de titan va sfatuiesc sa faceti un RMN pentru a vedea gradul de vascularizatie si integrare a grefei, si pozitia exacta a grefei in vederea unei decizii de a fi scoasa sau nu.
    Va astept cu investigatia pe mail.
    O zi buna!

    Raspunde →
    • Adaugat de CAMPEAN SIMONA CRISTINA in data de octombrie 20, 2015, 4:34 am
     in reply to Andrei Ioan Bogdan

     Buna ziua d-le doctor.
     Va multumesc mult pentru raspuns, tija este din titan si voi face RMN.
     Multa sanatate.

     Raspunde →
  • Adaugat de Marga Dumitrescu in data de aprilie 16, 2016, 5:18 pm
   in reply to Berechet Gabriela

   Dl.Doctor, as dori sa va intreb daca se pot face infiltratii on coloana mamei mele in varsta de 87 de ani. Are dureri lombare insuportabile.
   Va multumesc anticipat pt.raspuns.

   Raspunde →
 • Adaugat de leo in data de martie 21, 2014, 6:29 am

  Buna ziua,
  D-l Doctor ma bucur sa va vad (chiar si virtual).
  va doresc sanatate multa si numai impliniri frumoase>>>

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de mai 3, 2014, 9:41 am
   in reply to leo

   Multumesc. O zi buna!

   Raspunde →
  • Adaugat de Ciofatoiu Cristian in data de mai 22, 2014, 9:15 am
   in reply to leo

   Buna ziua Dl.Doctor,sunt tatal unui baiat de 18 ani din Craiova care face fotbal la o echipa din localitate.In timpul unui meci la o incercare de schimbare de directie spre stanga, piciorul drept ia ramas infipt in gazon auzindu-se un trosnit la genunchi si o durere puternica,dupa care nu a mai putut continua jocul.Genunchiul drept s-a umflat,nu foarte mult iar in decurs de o saptamana am folosit gheata si diclofenac,
   dupa 9-10 zile de la accidentare am hotarat sa efectuam un RMN care a avut urmatorul rezultat:edem osos,ruptura de LIA,ruptura de corn posterior menisc medial, pavilion osos cu traiecte de fracturi oculte,ligament colateral extern cu traiect sinuos(rezultat scris de doctorul radiolog).
   Cu rezultatul si CD-ul RMN am consultat un doctor ortoped care a confirmat diagnosticul in urma examenului clinic si care ne-a recomandat operatia(metoda cu o sigura banda-implant artificial,sucuzati-ma daca gresesc)dar si faptul ca in urma acestei interventii ar fi recomandata renuntarea la sportul de performanta.Avand speranta ca nu va deranjam,va rugam daca puteti sa ne acordati un sfat in aceasta privinta(daca exista un tip de interventie in urma careia am putea relua activitatea sportiva)si modalitatea de a ne programa pentru o consultatie si eventual o interventie chirurgicala(daca se poate si niste preturi sa stim daca ne putem permite, noi parintii fiind personal bugetar contractual.
   Va multumim!

   Raspunde →
   • Adaugat de Andrei Ioan in data de mai 23, 2014, 11:35 am
    in reply to Ciofatoiu Cristian

    Buna ziua. Sigur ca exista metode. Discutia este mai ampla, si va rog sa faceti o programare la nr. 0734137954. O sa va spun toate aspectele si stabilim conduita. Pana atunci copilul trebuie sa faca fizio-kinetoterapie, obligatoriu. O zi buna!
    Dr. Andrei Ioan Bogdan

    Raspunde →
 • Adaugat de enache in data de martie 31, 2014, 6:52 pm

  Buna ziua! Mama mea in vbarsta de 67 ani sufera de gonartroza fapt pentru care este nevoie de operatie. Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac in continuare, Suntem din Campina. Va multumesc!

  Raspunde →
 • Adaugat de ciprian in data de aprilie 9, 2014, 4:01 pm

  buna.am citit articolul d-voastra si m am regasit total cu dureriile la muschiul brahial. le am de vre o 4 ani la mana dreapta si numa nu mi trec.la orice efort mai solicitant apar problemele.cat m ar costa o operatie? daca sunteti amabil… as face orice numa sa scap de dureriile astea . va multumesc

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de mai 3, 2014, 9:29 am
   in reply to ciprian

   Buna ziua. In primul rand trebuie sa aveti un diagnostic clar, sa va consult ca sa va pot spune ce indicatie de tratament aveti. Va astept la clinica.

   Raspunde →
 • Adaugat de Simona in data de aprilie 24, 2014, 8:06 am

  Buna ziua d-le doctor,
  Am o proteza totala de sold necimentata de 10 ani, cu care m-am simtit foarte bine pana acum o saptamana, cand am facut imprudenta sa ridic un pachet de vreo 10 kg (inconstienta) pe care l-am dus cam 30 de m. Pe moment nu am avut nicio durere, dar apoi, constientizand ce greseala am facut, ….am senzatia unui disconfort, nu mai am curaj sa calc pe picior, parca simt "trosnituri" in articulatie.
  Credeti ca s-a produs "inevitabilul" , sau sa mai am rabdare o perioada ?
  Multumesc ,
  Simona

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de mai 3, 2014, 9:33 am
   in reply to Simona

   Buna ziua. Va sfatuiesc sa faceti o radiografie ca sa vedeti care este starea articulatiei si a protezei. Nu aveti de ce sa asteptati. Succes!

   Raspunde →
   • Adaugat de Andrei Florea in data de iunie 24, 2014, 2:44 pm
    in reply to Andrei Ioan

    Buna ziua.

    Am 34 de ani si locuiesc in Austria. In aprilie 2014 am fost operat la genunchi, ruptura de menisc. Din august 2014 tot la un interval de 2-3 saptamani mi se umfla genunchiul; daca ridic ceva sau calc din greseala stramb se umfla imediat.

    Pana acum am f la 3 doctori. Primul mi-a spus doar sa ma plimb si sa nu fac ex. fizice. Al doilea a spus ca cartilagiul e distrus si am luat medicamente de sute de euro, fara niciun rezultat. Acum sunt la al treilea doctor care mia spus ca ar fi Plica Syndrom dar ca trebuie sa fac MRT sa fie sigur.

    Simptomele care le am:
    -piciorul de la genunchi in jos amorteste cand stau pe scaun
    -cand merg parca ramane tot timpul in urma, am senzatia ca il tarasc dupa mine :(
    -cand nu e umflat nu doare nimic (pot merge ore), cand se umfla si apas in zona de pe partea interioara a genunchiului, intre oase, doare;
    -cand e umflat nu pot sa il indoi.

    Am incercat si cu exercitii fizice dar nu m-a ajutat cu nimic.

    Va rog sa imi spune-ti dc se poate parerea d-stra au ce ar trebui sa fac.

    Va multumesc

    Raspunde →
    • Adaugat de Andrei Florea in data de iunie 26, 2014, 7:59 am
     in reply to Andrei Florea

     Ieri am primit rezultatele de la MRT:
     – reducere semnificativă a volumului de "Hinternhorn"(deutlicher Volumen reduktion von Hinterhorn)
     -ligamentele si meniscul sunt in ordine
     -lichid la genunchi ca si la Synovitis
     -Mediopatellaris Plica. Rotula putin lateralizata. Chondropathie nesimnificativa (Plica mediopatellaris. Patella gering lateralisiert. Keine signifikante Chondropathie)

     Raspunde →
     • Adaugat de Andrei Ioan in data de iunie 28, 2014, 11:12 pm
      in reply to Andrei Florea

      Din RMN reiese ca aveti un sindrom de plica mediala care se rezolva tot artroscopic prin indepartarea ei, in principiu. Se poate trata si cu fizioterapie, dar depinde de gradul inflamatiei si de simptome. Bafta!

      Raspunde →
    • Adaugat de Andrei Ioan in data de iunie 28, 2014, 11:10 pm
     in reply to Andrei Florea

     Buna ziua. Fara discutii este obligatoriu un RMN, care ne va elucida asupra diagnosticului, pentru ca cele 3 pareri medicale sunt usor subiective, iar a mea ar fi si mai rea pentru ca nu v-am consultat. Ne auzim cu rezultatul si va spun ce este de facut!
     Dr. Andrei Ioan Bogdan

     Raspunde →
 • Adaugat de Munteanu Violeta in data de aprilie 26, 2014, 8:39 pm

  Buna seara dl doctor. Sunt mama unei fetite de 13 ani care face balet de 6 ani la Scoala de coregrafie Floria Capsali din Bucuresti.Astazi la lectia obisnuita de balet,rotula genunchiului drept i s-a deplasat.Ce ar trebui sa facem? Mulltumesc foarte mult.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de mai 3, 2014, 9:35 am
   in reply to Munteanu Violeta

   Buna ziua. Din pacate daca a suferit o luxatie de rotula, ligamentul femuro-tibial intern s-a rupt si sansele de refacere sunt minime. Ar trebui investigata fetita cu radiografii si ecografie, intre timp purtata o orteza pentru rotula 3 saptamani, si in functie de rezultatele investigatiilor ales tratamentul corect si complet. Succes!

   Raspunde →
 • Adaugat de Tmor marius in data de mai 1, 2014, 3:50 pm

  Buna ziua.am urmatorul diagnostic;gleza stanga;tendinita Achileana ,cu usoara peritendinita,fara ruptura….Glezna dreapta;Tendinita Achileana,cu minima peritendinita,fara ruptura.Mic chist al ligamentului interosos planetar calcaneo-navicular,sau usoara bursita.Va rog sa-mi spuneti ce fel de tratamenta as avea nevoie si daca se poate trata fara operatie.Va multumesc!!!

  Raspunde →
 • Adaugat de Rotaru Ionel in data de mai 5, 2014, 4:56 am

  Buna ziua !
  Mama mea in varsta de 73 de ani a fost internata datorita unor dureri ingrozitoare in zona soldurilor care coborau pana la genunchi.Dupa externare si continuarea tratamentului medicamentos acasa durerile persista si sunt si mai profunde.Am rugamintea sa-mi dati un sfat privind calea de urmat .Diagnosticul externare :LOMBOSCIATICA BILATERALA
  Diagnostic secundar:POLISISCOPATIE LOMBARA
  FRACTURA CORP VERTEBRAL L3
  OSTEOPOROZA ALGICA DIFUZA TIP II
  SPONDILODISCARTROZA CERVICALA
  ARTROZA FEMURO PATERALA
  SINDROM MIOFASCIAL VERTEBRAL
  Astept raspunsul Dumneavoastra .
  Multumesc!

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de mai 10, 2014, 5:49 am
   in reply to Rotaru Ionel

   Buna ziua. Va sfatuim sa va adresati unui centru specializat in neurochirurgie, fiind de compententa acestei ramuri medicale. O zi buna!

   Raspunde →
 • Adaugat de nicoleta p in data de mai 6, 2014, 3:18 pm

  buna ziua, in luna iulie anul trecut au aparut brusc dureri la genunchi in urma unor contorsionari ale picioarelor intr-un parc de distractii in copaci. In ianuarie am facut RMN la piciorul stg – am avut ca si rezultat leziune meniscala interna gr II la nivelul cornului posterior, iar la genunchiul drept (mai)- leziuni degenerative gradul II corn posterior MI si lama fina de lichid situata in bursa subcvadipicitala. Intre ce doua RMN-uri am facut si infiltratiile cu acid hialuronic care trebuiau sa amelioreze durerile. Dupa infiltratiile respective timp de mai bine de doua saptamani am avut dureri in continuare care s-au complicat si cu senzatia de arsura sub genunchi si intepaturi laterale. Precizez ca dupa infiltratii am luat Arcoxia (120) 4 zile si urmatoarele doua saptamani cate 4zile arcoxia(90),la recomandarea medicului fara nici o ameliorare a durerii, Dona un plic pe zi si Peascledine. In aprilie am fost la Felix unde din cauza durerilor am facut 11 zile injectabil Movalis si am facut si 9 zile de fizioterapie.Din pacate durerile sunt aproape la fel mai putin arsura de dupa infiltratii… la Felix au pus ca si diacnostic Gonartroza bilaterala. . iar in Bucuresti condomalacie bilaterala pe baza RMN genunchi stg. AM 37 ani, 1.68 si 58 kg. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns deoarece nu stiu cum sa ameliorez durerea si nu stiu cat de grav este.In plus vrem sa facem o vacanta de doua luni incepand cu iunie, in jurul lumii si momentan nu prea pot sa ma gandesc decat la complicatii. multumesc!

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de mai 10, 2014, 5:55 am
   in reply to nicoleta p

   Buna ziua. Situatia este mai complicata si este greu sa va dau un sfat doar pe baza a ceea ce ati scris dstra. Ar trebui sa vad investigatiile, sa vedem modul in care au fost interpretate RMN-urile, sa facem un examen clinic pentru a stabili locul durerii, gradul de mobilitate, etc. Va astept pentru toate aceste lucruri. O zi buna!
   Dr. Andrei Ioan Bogdan

   Raspunde →
 • Adaugat de macrina in data de mai 14, 2014, 12:54 pm

  Buna ziua, am fost diagnosticata cu leziune musculara coafa rotatorie umar drept.

  Raspunde →
 • Adaugat de BARBU NELUT in data de mai 25, 2014, 8:12 am

  Buna ziua d-le doctor, Am 50 de ani si am monturi la ambele picioare , sunt foarte dureroase . Daca se pot opera , cit dureaza refacerea dupa operatie si daca se fac programari pentru operatie? Multumesc,

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de iunie 8, 2014, 12:10 pm
   in reply to BARBU NELUT

   Buna ziua.
   Tratamentul este doar chirurgical, iar recuperarea dureaza in medie 3 luni, cu amendamentul ca pacientul merge de a doua zi postoperator.
   Va astept la o consultatie.
   Dr. Andrei Ioan Bogdan

   Raspunde →
 • Adaugat de pgabriela in data de iunie 1, 2014, 9:28 pm

  Buna seara!
  Mama mea in varsta de 68 ani, a fost diagnosticata in 2011 cu coxartroza stg gonartroza bilaterala. La externare, diagnostic principal a fost boala artrozica vertebroperiferica, spondilodiscartoza lombara, lombalgie cronica acutizata, artroza mainii, gonartroza bilaterala forma severa invalidanta predominant stanga, osteopenia difuza postmenopauza. Desi de-a lungul timpului a fost sub observatie medicala si a facut mai multe tratamente, suporta o durere continua foarte mare la maini, solduri, genunchi, coloana. As dori sa stiu daca doar interventia chirurgicala este o solutie in a scapa de durere si ce s-ar putea face in acest sens.
  Multumesc.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de iunie 8, 2014, 12:12 pm
   in reply to pgabriela

   Buna ziua.
   Va recomand sa veniti la o consultatie cu toate investigatiile pe care le aveti.
   O zi buna!
   Dr. Andrei Ioan Bogdan

   Raspunde →
 • Adaugat de bogan in data de iunie 3, 2014, 8:50 am

  Buna ziua! Domnule doctor, in urma ultimului RMN mi s-a stabilit: GENUNCHI DREPT- modificari de semnal intrameniscale la nivelul cornului posterior al meniscului intern cu aspect degenerativ, ligament incrucisat anterior cu grosime redusa dar fara discontinuitati evidente, minima hidrartroza, modificari de semnal cu aspect fibros la nivelul grasimii Hoffa (postoperator)
  GENUNCHI STANG:modificari de semnal intrameniscale la nivelul cornului posterior al meniscului intern cu aspect degenerativ; patela in pozitie joasa; formatiune de 28/17/12 mm intraosoasa, la nivelul diafizei distale femurale, bine delimitata, cu contur usor neregulat, fara edem al maduvei osoase adiacente.
  Am fost 2 artroscopii la piciorul drept in urma cu 5 respectiv 4 ani in urma. Niciun rezultat. Durerile sunt permanente, chiar si dupa 10 minute de stat in picioare. Ce credeti ca este de facut?

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de iunie 8, 2014, 12:03 pm
   in reply to bogan

   Buna ziua. Dpdv al investigatiilor(RMN), articulatia dr nu arata foarte rau si ar trebui ca simptomele dstra sa nu fie foarte accentuate. Normal ca prima intebare este daca medicul radiolog este specializat pe articulatii…adica medicul care a facut interpretarea. In plus ar trebui sa va vad, sa va consult pentru mai multe detalii. O zi buna!

   Raspunde →
 • Adaugat de Minciu Vali in data de iunie 9, 2014, 3:16 pm

  Buna ziua.

  Sunt mama unui baiat de 13 ani care face fotbal de la 7 ani. In ultimul timp a acuzat dureri la genunchiul drept in timpul antrenamentelor. Rezultatul RMN este urmatorul: Osteocondrita disecanta condil femural extern (17mm/7mm),anterior, fara detasare de fragmente osoase, stabila.
  Displazie trohleara.
  I s-a recomandat kinetoterapie, intreruperea activitatii sportive si repetarea RMN dupa o perioada de 3 luni.
  Inca mai acuza dureri de genunchi, uneori, in timpul mersului. Are o periopada de repaos de 2 luni, o luna si jumatate de kinetoterapie in urma careia muschii atrofiati au inceput sa-si revina.
  Se poate vindeca? Cand va putea sa-si reia activitatea sportiva.
  Multumesc.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de iunie 10, 2014, 8:05 pm
   in reply to Minciu Vali

   Buna ziua. Din pacate nu acesta era tratamentul corect. Trebuia sa faca repaus complet de la activitate, adica nici macar sa nu calce pe membrul cu problema 6 saptamani si foraje de revascularitatie a zonei. Este o interventie miniinvaziva in care se fac cu o brosa subtire cateva gaurele prin osul bolnav in cel sanatos. Este singura varianta curativa corecta. Va sfatuiesc sa nu mai asteptati si sa repetati RMN si sa imi transmiteti situatia.

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

   Raspunde →
 • Adaugat de MINCIU VALI in data de iunie 11, 2014, 2:24 pm

  Va multumesc pentru raspuns. Am sa repet RMN si am sa va transmit rezultatul.
  As putea veni la o consultatie cu baiatul?

  Raspunde →
 • Adaugat de constanta daniela in data de iunie 14, 2014, 9:46 am

  Buna ziua.
  Mama mea are 70 de ani si de 3-4 ani sufera groaznic de genunchi mai ales picior stang, merge foarte greu iar noaptea urla de durere.
  in ultimi 2 ani a fost internata la Ana Arslan Otopeni , la alt cabinet de reumatologie din Ploiesti iau fost injectat ser senovial , cam asa ceva daca zic corect, va rog daca se poate ceva pentru ameliorarea durerilor sau am inteles mai nou – celule stem , tratament , operatie, analize, etc.
  Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns incurajator.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de iunie 15, 2014, 12:50 pm
   in reply to constanta daniela

   Buna ziua. Intr-adevar in prezent exista foarte multe alternative, dar depinde de starea genunchiului, de gradul de artroza. Ar trebui sa veniti la o consultatie cu radiografii facute la ambii genunchi sau macar la cel bolnav si va spun ce se poate face si ce rezultate se obtin.
   O zi buna!

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

   Raspunde →
 • Adaugat de Costache Lavinia in data de iunie 19, 2014, 8:24 am

  Buna ziua. Am 49 de ani si am fost diagnosticata cu calcificare la nivel acromion stang. Am urmat tratament cu movalis , 15 mg injectabil si fosfat de dexametazona,8 mg ,5 fiole. Durerea nu a cedat nici acum dupa doua saptamani de la tratament. Nu am simtit nici o ameliorare. Am dureri si noaptea. Aceste dureri au aparut in luna mai ,dar erau foarte usoare .Nu ma deranjau. Dintr-o data nu am mai putut misca si ridica mana. Va rog daca ma puteti ajuta ,mai ales pentru durerile care au devenit insuportabile. Va multumesc .

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de iunie 21, 2014, 1:39 pm
   in reply to Costache Lavinia

   Buna ziua. Calcificarile la nivelul umarului, determina o reactie inflamatorie locala puternica, bursite subacromiale si leziuni ale ms supraspinos. Tratamentul este eminamente chirurgical, artrosocpic si consta in decompresia subacromiala. Este o discutie subiectiva bazata pe relatarea dstra, pentru indicatiile clare se stabilesc in urma unui examen clinic. Va astept la o consultatie in vederea stabilirii unei conduite terapeutice. Va rog sa luati legatura cu asistentul meu la nr 0786602299 in vederea unei programari. O zi buna!

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

   Raspunde →
  • Adaugat de Costache Lavinia in data de iunie 24, 2014, 6:38 am
   in reply to Costache Lavinia

   Va multumesc.

   Raspunde →
 • Adaugat de Ratunzeanu Luminita in data de iunie 19, 2014, 7:37 pm

  Buna seara! In urma unei miscari "gresite" sotul meu a fost diagnosticat (examen RMN) cu: "Traiect de ruptura corn posterior menisc extern. Leziune completa ligament incrucisat anterior. Leziune partiala de tip interstitial edematos la nivelul insertiei
  femurale a ligamentului colateral extern si tendonului popliteu si la
  nivelul insertiei femurale a ligamentului colateral intern.
  Contuzie musculara poplitee si gastrocnemiana laterala. Bursita supra si retropatelara."
  Accidentul s-a produs acum aprox. 25 de zile, timp de 14 zile a stat cu piciorul intr-o atela gipsata si ulterior intr-un gips circular (cf recomandarilor medicului ortoped local- Slobozia, Ialomita). Ulterior, un alt medic ortoped consultat i-a recomandat o orteza, considerand gipsul o mare greseala. Cel de-al treilea medic (Spitalul Foisor) a considerat ca piciorul trebuie sa fie liber, utilizat si trebuie facuta recuperarea musculara. Toate acestea in vederea operatiei, pe care urma sa o efectueze dumnealui. Din pacate am inteles ca exista ceva probleme administrative la nivelul spitalului (nu exista fonduri pentru suportarea cheltuielilor cu kit-ul pt operatie si pacientii nu isi pot plati singuri acest chit, cf Legii sanatatii?!), ceea ce ar conduce la efectuarea acestei operatii undeva in luna august.
  In conditiile prezentate va rog imi spuneti care este parerea dvs. despre situatia sotului meu si unde puteti fi gasit pentru o consultatie? Mentionez ca ne dorim ca operatia sa fie realizata cat mai repede, pentru ca momentan se deplaseaza doar cu ajutorul carjelor, ceea ce a condus la o blocare a activitatii profesionale.

  Va multumesc!
  Cu respect,
  Luminita Ratunzeanu

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de iunie 21, 2014, 1:35 pm
   in reply to Ratunzeanu Luminita

   Buna ziua. Leziunile pe care sotul dstra le-a capatat la genunchi, in primul rand, se rezolva doar chirurgical. In al doilea rand utilizarea unei imobilizari gipsate nu este indicata. Exista mai multe probleme care trebuiesc tratate dupa urmatorul algoritm si urmatoarea gandire: leziunea de menisc si ruptura LIA – se trateaza chirurgical, iar leziunile partiale ale ligamentelor colaterale – nechirurgical. Datorita asocierii dintre aceste 4 leziuni tendinoase, operatia nu este indicata in primele 6 saptamani de la traumatism, pentru ca rezultatul este unul slab. Pacientul este obligat sa poarte o orteza mobila de genunchi, care sa ii permita sa indoaie si sa indrepte genunchiul, orteza avand intarituri de metal pe medial si lateral care au rol de a proteja ligamentele colaterale. In toata aceasta perioada de 6 saptamani este obligat sa faca fizio-kinetoterapie pentru a pastra tonusul muscular si mobilitatea. Va rog sa vb cu asistentul meu Daniel la nr 0786602299, luni dimineata, si va astept la o consultatie marti, urmand sa stabilim etapele urmatoare. O zi buna!

   Raspunde →
   • Adaugat de Luminita Ratunzeanu in data de iunie 22, 2014, 1:50 pm
    in reply to Andrei Ioan

    Va multumesc pentru raspuns! Luni o sa facem programarea. Cu respect, Luminita Ratunzeanu

    Raspunde →
  • Adaugat de Sandru Elisabeta Georgeta in data de februarie 21, 2016, 10:03 am
   in reply to Ratunzeanu Luminita

   Buna ziua,
   am avut un accident in 26 ian 2016 de la urgenta am primit diagnostic- fractura glena stanga si imobilizata cu bandaj Dessault cu scoaterea lui in 26 februarie.Am cerut un RMN in 5 febr. si am primit urmatorul rezultat
   ”IMR umar stang nativ
   Fractura cominutiva la nivelul glenei cu atingerea suprafetei articulare,cu deplasare si angulare anterioara a fragmentelor osoase,in acest context capul humeral aparand subluxat posterior.Se constata edem difuz al partilor moi perilezional.
   Arie de hipersemnal osos T2/hiposemnal T 1 la nivelul marii tuberozitati humerale cu aspect de edem osos,cu usoara intrerupere de corticala in partea posterioara ,fara desprinderi osoase, cu semnificatie mai probabila de fisura asociata cu arie de contuzie [ in contextul post traumatic ].Minima ancosa Hill-Sachs.
   Fara leziuni acute posttraumatice vizibile la nivelul articulatiei acromio-calviculare,in schimb exista minime modificari artrozice.
   Revarsat lichidian intraarticular gleno-humeral in cantitate medie.Minim revarsat la nivelul bursei subacromio-deltoidiene.
   Hipersemnal intratendinos la nivel supraspinos,pe o lungime de cca 40mm,fara intrerupere evidenta de fibre ,cu aspect de tendinopatie.
   Fara anomalii evidente de traiect sau semnal la nivelul tendoanelor infraspinos ,mic rotund si subscapular.
   Tendonul lung al bicepsului este normal situat, fara anomali de semnal vizibile, cu usoara colectie peritendinoasa, mai probabil extensie a hidrartrozei humerale .
   Concluzie ;
   Fractura cominutiva a glenei cu usoara deplasare a fragmentelor osoase si subluxatie posterioara a capului humeral.
   Aspect de fisura asociata cu arie de contuzie la nivelul marii tuberozitati humerale.
   Tendinopatie de supraspinos,fara semne de ruptura. ”
   Va rog sa-mi spuneti ce trbuie sa fac in continuarecare sunt pasii corecti pe care trebuie sa-i fac pentru ami recupera mana stanga.
   va multumesc pentru timpul accordat

   Raspunde →
   • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de februarie 21, 2016, 2:12 pm
    in reply to Sandru Elisabeta Georgeta

    Buna ziua.
    Din pacate diagnosticul nu este unul imbucurator. Faptul ca fractura a implicat suprafata articulara si fiind o fractura cu deplasare, vindecarea va duce la o suprafata de contact neregulata, iar coeficientul de frecare dintre scapula si capul humeral va creste. In timp va aparea artroza, fara a putea spune exact cand. Totusi problema este destul de bine tolerata de pacienti, pentru ca umarul nu sustine greutatea corpului, cum sunt genunchiul, soldul sau glezna. Tinand cont ca a trecut 1 luna de la fractura, in momentul in care medicul curant va scoate imobilizarea, trebuie sa incepeti un program serios de kinetoterapie.
    Numai bine!

    Raspunde →
 • Adaugat de Evelina in data de iunie 29, 2014, 11:24 am

  Buna ziua domnule dr. Andrei Ioan, soacra mea are 65 de ani si are un mont de operat la piciorul drept deformarea este destul de mare. As vrea sa stiu ce costuri implica operatia si proteza? Mentionez ca doamna este pensionara si locuieste in provincie. Va multumesc anticipat! Cu stima!

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de iulie 1, 2014, 7:56 pm
   in reply to Evelina

   Buna ziua.
   Operatia de monturi(hallux valgus) implica, pe scurt, o consultatie prealabila prin care imi dau seama cat de mare este deformarea si care sunt afectiunile asociate. Interventia se efectueaza in regim privat (Spitalul Sanador sau Medicover), cu spitalizare de o singura zi. Anestezia este rahidiana la care se adauga una locoregionala, pacientul simtand in postoperator, pe o scara de la 1 la 10, dureri de maxim 1-2. A doua zi, pacienta este externata, putand merge cu incarcare totala, cu o gheata speciala. Dupa 30 de zile pacienta schimba incaltamintea cu una normala. Pretul ajunge cu tot cu implanturi, cazare, mancare, anestezie, operatie la 3000 ron, cu aproximatie. Numai Bine!

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

   Raspunde →
 • Adaugat de Daniel Szekely in data de iulie 3, 2014, 9:32 am

  Buna ziua, am 37 de ani si sunt balerin de profesie, sunt si alergator (alerg zilnic minim 6km pe beton din pacate) de multi ani. Am la ambele gambe cateva herni transfasciale (destul de simetrice) au fost ecografiate. Am la nivelul tibilor niste unflaturi (destul de simetric la ambele, pe stanga sunt mai evidente), doi ortopezi mi-au spus ca este un fenomen intalnit la anumiti sportivi, pe radiografie nu se evidentiaza nimic deosebit. Eu am alergat ani de zile in incaltaminte inadecvata (cu talpa convexa) care mi-a solicitat puternic gambele, momentan am achizitionat incaltaminte speciala pt. alergatori. Intrebarea mea este cum se numesc aceste "duluri" de pe creasta tibiala? si cum pot sa imi gestionez antrenamentele pentru a nu suprasolicita gambele. Scuze pentru explicatiile haotice si va multumesc. Cu respect

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de iulie 5, 2014, 3:38 am
   in reply to Daniel Szekely

   Buna ziua. Ar trebui sa faceti o ecografie pentru a clarifica diagnosticul la un medic radiolog specializat in probleme de medicina sportiva. Legat de gestionarea antrenamentelor, acest lucru trebuie sa il discutati cu un medic de recuperare. O zi buna!

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

   Raspunde →
 • Adaugat de Manuela in data de iulie 3, 2014, 1:54 pm

  Mama mea are varsta de 80 de ani neimpliniti, un diabet de tip 2 insulino-sustenabil cu 60 de unitati in 3 doze/zi de Apidra si o doza de 50 de unitati de Lantus. Asociat diabetului, are bolile specifice… un inceput de ulcer varicos, hipertensiune, neuropatie, retinopatie o hepatita cronica. Din cauza ca face atat de multa insulina si nu face nici un fel de miscare pentru ca nu poate din cauza durerilor de mijloc… in ultima jumatate de an a mai pus inca 8 kg fata de cele 80 pe care le avea deja.

  Stiu ca trebuie sa slabeasca, dar din pacate abia merge la baie… nu se pune problema de gimnastica sau alt efort. Durerile de miloc sunt atat de puternice incat nici la masa nu poate sta pe scaun mai mult de 5 minute…
  Rezultatul raportului medical in urma RMN-ului este:scolioza toraco-lombara
  la nivelul platoului inferior L1 si superior L2, benzi de hipersemnal T1 si T2 cu aspect degenerativ inflamator (modificari Modic II)
  osteofitoza anterioara si laterala bilaterala etajata, cu formare de punti oasoase la nivel toracal inferior si lombar
  mici hernii instrasopngioase etajate de la nivel T12 la nivel L5 pe platourile inferior T12 si T4 si superior L4
  pensari si deshidratari discale etajate de la nivel L1 panala nivel L4
  protruzii discale circumferentiale etajate la nivel L1-L2, L2-L3, L3-L4 si L4-L5, cu stergerea grasimii epidurale, infustarea formenelor de conjugare, amprentarea sacului dural si a radacinilor nervoase adiacente
  modificari artrozice la nivelul micilor atrticulatii posterioare de la nivel L1 la nivel S1
  hipertrofia ligamentelor galbene
  absenta anomaliilor de semnal la nivelul conului medular.
  Pentru că nu este transportabilă aș vrea să știu dacă puteți face ceva pentru ea… și dacă răspunsul dumneavoastră este pozitiv, unde vă pot găsi.
  Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

  Raspunde →
 • Adaugat de iulia in data de iulie 12, 2014, 4:26 pm

  Buna ziua ! Sunt nepoata doamnei Timpau Elisaveta . Are cocxaltroza. Ar interesa-o cat costa proteza pentru soldul stang . Multumesc !

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de iulie 16, 2014, 12:09 pm
   in reply to iulia

   Buna ziua. Intr-un spital de stat exista un program national de protezare, astfel proteza este gratuita. Intr-un spital privat, proteza se cumpara iar pretul variaza intre 1000 si 2000 euro, in functie de tipul protezei. O zi buna!

   Raspunde →
 • Adaugat de Catalina Bejan in data de iulie 20, 2014, 6:09 pm

  Buna seara,
  Va rugam tare mult sa ne ajutati si pe noi .Mama mea in varsta de 70 de ani are gonartroza la genunchiul stang,i s-a strambat piciorul si se deplaseaza tare greu cu ajutorul unui baston.In urma cu 3,4 ani am mers cu ea la ortoped si i-a recomandat proteza.Ne-a spus ca nu sunt compensate,dar aflu acum ca se poate compensa o parte din ea)Va rugam sa ne spuneti unde trebuie sa ne adresam si ce dosar sa intocmim ptr a beneficia si ea de o proteza ,chiar daca trebuie sa asteptam .Daca se poate sa ne dati un sfat,mama sufera de parkison st II si cardiopatie ischemica.Credeti ca se poate opera ,in cazul cand obtinem o proteza?Va multumesc anticipat si astept un raspuns de la dv.Suntem din Bacau si am consultat un medic ortoped din Neamt,daca e nevoie ne ducem oriunde in tara numai sa -i fie bine.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de iulie 27, 2014, 6:22 am
   in reply to Catalina Bejan

   Orice pacient care necesita o protezare a unei articulatii, trebuie evaluata din punct de vedere al starii generale de sanatate, trebuie evalute riscurile, si apoi se decide daca aceasta operatie merita sau nu. Va sfatuiesc sa mergeti la Iasi, unde este centru universitar si probabil ca puteti obtine o proteza fara probleme. O zi buna!

   Raspunde →
 • Adaugat de vica in data de iulie 27, 2014, 8:17 am

  Buna ziua.Sunt mama unui baietel de 13 ani care a avut o fractura de cot in urma cu 6 luni, a fost imobilizat in aparat gipsat 10 zile.In urma vizitelor la medic i s-a dat diagnosticul de:Fractura condil humeral extern drept consolidat.Fractura partiala cap radial drept cu inlocuire intraarticulara a profilului radial.I s-a recomandat consult neurologic si kinetoterapie.De 2 luni facem kinetoterapie , miscarea este limitata si dureroasa.Va rog din suflet sa ma indrumati ce sa fac.Va multumesc .

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de iulie 31, 2014, 7:05 pm
   in reply to vica

   Buna ziua. Trebuie sa veniti cu baiatul sa il vad, sa imi aratati radiografiile, si abia apoi va pot sa un raspuns concret. Pentru programare sunati la numarul 0786602299. O zi buna!

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

   Raspunde →
 • Adaugat de Nusa Z in data de iulie 30, 2014, 5:38 pm

  Buna ziua, in ianuarie am fost diagnisticata prin investigatie RMN cu posibil encondrom-leziune rotund ovalara, net conturata,cu diam.cranio-caudal de 63mm,anterio-posterior 10mm si transvers 16mm, cu multiple calcificari, in 1/3 proximala a diafizei humerale, problema a fost diagnosticata concomitent cu alte afectiuni(PSH umar dr, boala artrozica vertebroperif.,artroza acromio-claviculara, sindrom reumatoid sec.) in cadrul comp.reumatologie. In iunie am repetat radiografie, se pare ca dimensiunea encondrom nu s-a modificat, atunci mi s-a facut subacromial dr. Diprofos+Xilina pentru a vedea evolutia dureroasa, dupa cca.1 luna a revenit durearea si pe zona encondromului, avand recomandarea supravegeherii ortopedice. Va rog sa-mi spuneti daca in aceasta situatie ar putea da un indiciu cat de cat concret scintigrafia osoasa cu Tc 99, sau ar fi mai indicata biopsia direct a formatiunii.
  Am gandit varianata scintigrafiei deoarece am senzatia ca e posibil ca astfel de formatiuni sa existe si pe alte oase, in plus biopsia implica anestezie, ar putea fi un pic problematica datorita tratamentelor pentru afectiuni cardiace.
  Evident scintigrafia implica un cost, nu stiu care e cea mai buna cale de urmat in acest moment, nu sunt din Bucuresti, la reumatologie am fost la Cantacuzino si va trebui sa revin la control in sept/oct. nu stiu daca e bine sa aman problema cu encondromul pana atunci, cand voi face o programare si la dvs. Mi-ar prinde bine un sfat din partea dvs. Va multumesc!

  Raspunde →
 • Adaugat de ade in data de august 6, 2014, 11:29 pm

  Buna seara. Am 26 de ani, iar acum doi ani si jumatate ( martie 2012) am avut doua fisuri in zona talpii ( initial mi s-a spus ca am fractura in zona gleznei si am avut piciorul in ghips pentru 5 saptamani). Dupa ce am scos piciorul din ghips aveam dureri ingrozitoare si piciorul foarte umflat , iar pentru a ma deplasa m-am folosit de carje pentru inca 2 luni. Dupa aceasta perioada am renuntat la carje, insa inca schiopatam si aveam dureri foarte mari. In momentul in care mi-am rupt piciorul ( daca pot spune asa) nu eram in tara, iar cand am revenit ( in luna august) am mers la medic si in urma a noi radiografii mi s-a spus ca de fapt nu avusesem fractura la glezna, ci doua fisuri pe talpa si am fost diagnosticata cu sindromul algoneurodistrofic. Am facut tratament cu calcitonina, iar durerea s-a ameliorat si nu mai schiopatam. Insa acum sunt doi ani de cand am fost diagnosticata cu acest sindrom si inca am piciorul umflat si am dureri continue la glezna si pe talpa ( uneori mai mici, alteori foarte suparatoare), zona unde ma doare se incalzeste si de foarte multe ori se invineteste. De curand durerea s-a mutat si catre genunchi ( durere pe care o aveam si cand schiopatam). Nu stiu ce sa fac pentru a-mi ameliora durerea. As fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta intr-un fel.

  Raspunde →
 • Adaugat de Razvan in data de august 9, 2014, 6:41 am

  Buna ziua,

  In urma unei instabilitati a genunchiului drept, a unei usoare dureri in jurul lui si a unei lipse partiale de mobilitate, am efectuat un RMN.

  Concluziile au fost:
  – Condrolomacie patelara grad 2 asociind modificari cu aspect de solutii de continuitate partiale de versant medical cartilaginos patelar grad ICRS 2-3. Structuri nodulare cu posibil substrat adenopatic poplitee si infrapoplitee necesitand corelatie cu antecedentele specifice. Fara leziuni notabile menisc sau ligamentare decelabile la nivelul genunchiul drept.

  Ce parere aveti?

  Multumesc,
  Razvan

  Raspunde →
 • Adaugat de Ciurumelea Roxana in data de august 9, 2014, 8:07 am

  Buna ziua,d-le doctor.In urma radiografiilor tatal meu in varsta de 70 de ani trebuie oprerat la sold(proteza).As dori sa stiu daca protezele sunt decontate sau contra cost!Va multumesc.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de august 12, 2014, 5:16 pm
   in reply to Ciurumelea Roxana

   Buna ziua. Exista si proteze prin CNAS si proteze contra-cost. In medie, cele de cumparat sunt mai bune conform studiile publicate. Succes!

   Raspunde →
 • Adaugat de Lara in data de august 9, 2014, 9:57 pm

  Am 28 ani. Am dureri de picior drept de la sold pana la genunchi. Am fost la neurolog. Mi-a prescris antiinflamatoare. Am fost la neurochirurg. Mi-a recomandat sa merg la ortoped. Pe doc medicale scrie lombalgii. Acceptati sa ma programez pt o consultatie la dvs?

  Raspunde →
 • Adaugat de roxana in data de august 11, 2014, 3:14 pm

  Buna ziua d-l doctor,ma numesc chiriac ionut am 35 de ani sunt din mangalia ,si am probleme cu amandoi genunchi am facut RMN si am diagnostic la genunchiul stang condromalacie retropatelara la debut,grad1 stoller,leziune meniscala interna grad 2 stoller,leziune lia grad 1 stoller,fina hidartroza.Si la genunchiul drept leziune lia grad 2 stoller,discreta tendinita cvadricipitala si patelara la insertiile rotuliene,fina hidartroza.va rog frumos sa imi spuneti si mie ce este de facut daca este de operatie sau de tratament.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de august 12, 2014, 5:14 pm
   in reply to roxana

   In mod normal ar trebui facuta o artroscopie la genunchiul care doare mai tare, pentru a investiga si mai bine articulatia, ulterior se pot face niste infiltratii pentru refacerea cartilajului articular (plasma cu trombocite). Va astept la o consultatie!

   Dr. Andrei Ioan Bogdan

   Raspunde →
 • Adaugat de elena nicolaescu in data de august 13, 2014, 7:39 am

  Buna ziua,
  Am postat si eu un comentariu si implicit rugamintea de a-mi spune opinia dv.,pe pagina referitoare la programul de protezare al CNAS, pe 8 aug a.c. Pentru a nu rescrie, ati putea sa va uitati pe el? Va multumesc.

  Raspunde →
 • Adaugat de roxana in data de august 13, 2014, 7:21 pm

  d-le doctor problemele de la genunchiul stang sunt din luna decembrie iar la dreptu din luna iunie. Pot face infiltratiile acestea la ambi genunchi fara sa ma operez?si mai am o problema cu soldurile ma dor cand stau in pat.probabil ca merg schiop de multe luni?e posibil sa se fi inflamat?

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de august 17, 2014, 2:49 pm
   in reply to roxana

   Buna ziua. Puteti face infiltratii dar depinde de diagnostic. Va astept la o consultatie ca sa va pot da un raspuns obiectiv. O zi buna!
   Dr. Andrei Ioan Bogdan

   Raspunde →
 • Adaugat de ade in data de august 13, 2014, 8:45 pm

  Buna seara. Am 26 de ani, iar acum doi ani si jumatate ( martie 2012) am avut doua fisuri in zona talpii ( initial mi s-a spus ca am fractura in zona gleznei si am avut piciorul in ghips pentru 5 saptamani). Dupa ce am scos piciorul din ghips aveam dureri ingrozitoare si piciorul foarte umflat , iar pentru a ma deplasa m-am folosit de carje pentru inca 2 luni. Dupa aceasta perioada am renuntat la carje, insa inca schiopatam si aveam dureri foarte mari. In momentul in care mi-am rupt piciorul ( daca pot spune asa) nu eram in tara, iar cand am revenit ( in luna august) am mers la medic si in urma a noi radiografii mi s-a spus ca de fapt nu avusesem fractura la glezna, ci doua fisuri pe talpa si am fost diagnosticata cu sindromul algoneurodistrofic. Am facut tratament cu calcitonina, iar durerea s-a ameliorat si nu mai schiopatam. Insa acum sunt doi ani de cand am fost diagnosticata cu acest sindrom si inca am piciorul umflat si am dureri continue la glezna si pe talpa ( uneori mai mici, alteori foarte suparatoare), zona unde ma doare se incalzeste si de foarte multe ori se invineteste. De curand durerea s-a mutat si catre genunchi ( durere pe care o aveam si cand schiopatam). Nu stiu ce sa fac pentru a-mi ameliora durerea. As fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta intr-un fel.

  Raspunde →
 • Adaugat de Rebeca in data de august 17, 2014, 12:15 pm

  Bună ziua. În 4 iulie am suferit o fractură de epifiză distală de radius la mâna stângă. Mi s-a făcut reducţie şi mi s-a pus mâna în gips. În 14 august (după 6 săptămâni) mi s-a scos gipsul. Doctorul a spus că osul este consolidat.
  Este normal să mi se învineţească mâna dacă o ţin în jos chiar şi câteva secunde?
  Vă mulţumesc anticipat.
  Cu stimă,
  Rebeca.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de august 17, 2014, 2:58 pm
   in reply to Rebeca

   Buna ziua. Dupa o fractura raman fenomene vasculo-nervoase pentru cateva luni (2-8). De aceea putem spune ca simptomele sunt oarecum normale. Sfatul este subiectiv pentru ca nu am vazut nici o radiografie. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de nic in data de septembrie 17, 2014, 10:40 am

  Buna ziua. In luna iunie 2014 am fost operat pentru o farctura cominutiva bitiberozitara platou tibial (fractura extremitatii superioare a tibiei cu fractura fibulei (orice parte) la piciorul drept. prin care mi-a fost montata o placa blocata. Acum nu mai pot sa indoi piciorul decat aproximativ 80 – 90 grade. Sa fie din cauza ca am stat prea mult cu piciorul inghips? Cineva mi-a zis ca o sa fac artroza. Se mai poate face ceva?

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de septembrie 17, 2014, 7:57 pm
   in reply to nic

   Buna ziua. Nu pot sa fac astfel de aprecieri, mai ales ca nici nu ati mentionat ca ati stat in gips si ce perioada…Apoi fara o radiografie pararea este mult prea subiectiva. Va astept la o consultatie, cu o radiografie sau CT in vederea unei pareri obiective. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Tănțica in data de septembrie 17, 2014, 7:30 pm

  Buna seara, domnule doctor.
  Am 42 de ani; am fost diagnosticata cu gonartroza, dar la genunchiul drept am si un chist baker (15,3 / 13,4). Si tot la piciorul drept am fost operata de varice (laparoscopic) in urma cu 12 ani, iar acum au cam recidivat. Acum 1 an, am facut o luna de zile fizioterapie si kinetoterapie si urmeaza sa fac din nou; iau si tratament medicamentos. Ma doare foarte tare piciorul drept, in special noaptea si in pozitie de repaus si aproape ca nu-l pot indoi. Cat de grav este ? Ce ar trebui sa mai fac?

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de septembrie 17, 2014, 7:55 pm
   in reply to Tănțica

   Buna ziua. Situatia dstra este destul de complicata tinand cont de diagnosticele complicate. Pentru a putea da un raspuns obiectiv, trebuie sa va consult, sa vad cu exactitate starea genunchiului si starea generala a organismului. Va astept!

   Raspunde →
 • Adaugat de viorel in data de septembrie 19, 2014, 12:45 pm

  Buna ziua, domnul doctor. Am 21 de ani,1,76 m, 65 kg. Cu 2 ani in urma am avut un accident la fotbal, in rezultat : leziunea cornului anterior al meniscului medial cu extruzie usoara si deplasare proximala.Am facut doar proceduri, la jumate de an am fost ok. Insa bine m-am simtit doar jumate de an,dupa care de un an am dureri ce nu cedeaza practic deloc.Am facut acum iar ecografie si mi-a iesit :aspect subtiat al cartilajului hialin,semne de artroza femuro-patelara,leziunea meniscului medial cu extruzie moderata,gonartroza incipienta,aspect ingrosat al ligamentului cruciat anterior,semn pentru leziune.
  Pot mentiona ca durerile se intensifica cind merg si cind stau in picioare.Genunchiul este stabil,mobilitatea buna,dar dureri ingrozitoare.Trosneste sub rotula la flexie. As dori o parere.
  Mersi anticipat!!!

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de septembrie 20, 2014, 8:26 am
   in reply to viorel

   Buna ziua.
   Ecografie este o investigatie subiectiva si limitata ca informatii care pot fi oferite despre articulatia genunchiului. Va sfatuiesc sa faceti un RMN, pe baza caruia se poate stabili un diagnostic clar si o conduita terapeutica. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de lara in data de septembrie 20, 2014, 11:51 pm

  Am fost diagnosticat cu NACF stadiul VI dreapta.(postprednison cel mai probabil)
  Mi se poate pune proteza, daca am proces inflamator intramedular cervical (cauze neidentificate) si usoare parestezii la picioare (zona labelor picioarelor)?
  Am luat cortizon 1 an si 3 luni. Am 29 ani.
  Cum se hraneste osul daca se introduce proteza in maduva femurului? Eu avand deja o disfunctie a maduvei. Se accentueaza paresteziile? Scuze pt felul cum am exprimat temerile mele.
  Multumesc.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de septembrie 21, 2014, 8:43 pm
   in reply to lara

   Buna ziua. Intrebarea dstra este oarecum nefondata atata timp cand nu aveti cunostinte medicale…pe scurt osul are aport sangvin de la nivelul periostului, musculaturii care se insera pe el, are sursa proprie directa de vascularizatie….ceea ce vreau sa va spun ca nu trebuie sa va preocupe astfel de probleme, ci care este proteza care urmeaza sa fie pusa pentru ca aceasta operatie este CU ESEC PROGRAMAT = PROTEZA NU TINE TOATA VIATA, avand o rata de uzura zilnica. Cum si unde faceti recuperare? Cum va modifica viata proteza? Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de lara in data de septembrie 21, 2014, 10:02 pm

  Va multumesc domnule doctor pentru raspuns. Numai pentru faptul ca v-ati gandit pt mine la aceste aspecte, ar merita sa am un asemenea medic prieten. Sunt un tanar proesor si trebuie sa ma duc la copii. Deocamdata fara proteza de sold, dar din pacate, in curand cu acest sprijin. Dumneavoastra efectuati protezare de sold? Exista posibilitatea sa am proteza compatibila cu RMN, avand in vedere ca terbuie sa fac RMN cervical la 6 luni?. Va multumesc.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de septembrie 28, 2014, 4:57 pm
   in reply to lara

   Protezele nu sunt compatibile cu RMN, iar legat de operatie in toate spitalele universitare din Romania, aceasta operatie a devenit o rutina. Aveti multiple optiuni. Succes!

   Raspunde →
 • Adaugat de razvan in data de septembrie 24, 2014, 8:11 am

  Buna ziua domnul doctor,

  Am fost diagnosticat cu condropatie femurala interna grad IV si in urma unei radiografii ORTHOLEG s-a constatat ca am piciorul stramb. Am citit ca exista posibilitatatea regenerarii cartilajului cu ajutorul unei matrice cu colagen, dar nu stiu daca in cazul meu este potrivit si daca acest procedeu are rezultate pe termen lung si daca se face in Romania. Imi puteti da, va rog, cateva detalii si sfaturi ce sa fac in continuare? Daca aveti alta varianta, as vrea sa stiu si pot veni la dvs la o consultatie (sunt din provincie). Am 80 kg si 1,68 m.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de septembrie 28, 2014, 5:00 pm
   in reply to razvan

   Buna ziua. In principiu, tot ceea ce exista in lumea asta, este si in Romania, dara daca axul membrului este modificat, atunci orice metoda de refacere a cartilajului este inutila. Veniti la o consultatie si va explic. Pentru programare: 0786602299. O zi buna!

   Raspunde →
 • Adaugat de Filip Luminita in data de septembrie 26, 2014, 9:39 am

  Am un baietel de 11 ani care are platfus.Il dor picioarele si oboseste si la ora de sport.As dori sa-mi spuneti daca se poate opera platfusul.Multumesc anticipat.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de septembrie 28, 2014, 5:11 pm
   in reply to Filip Luminita

   Buna ziua. Sigur ca se poate opera, tehnica este miniinvaziva: 1 incizie mica de 5 mm prin care se introduce un implant special care rezolva problema. Va astept la o consultatie in vederea tratametului.
   O zi buna!

   Raspunde →
 • Adaugat de cocari in data de octombrie 3, 2014, 4:08 pm

  Buna ziua Am 41 de ani am o coxartroza bilaterala intr-o faza mai avansata si sunt interesat daca se poate face protezare beneficiind de programul national de protezare? Care este procedura?

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de octombrie 5, 2014, 7:59 pm
   in reply to cocari

   Buna ziua.
   Trebuie sa va alegeti un spital si un medic curant si impreuna cu el puteti beneficia de acest program. Nu toate spitalele beneficiaza de acest program, dar in general, cele universitare sunt incluse in program. Succes!

   Raspunde →
 • Adaugat de STEFAN GABRIELA in data de octombrie 5, 2014, 5:29 pm

  Buna seara,
  Am un baiat de 16 ani si acum o luna,cand a fost la epilat,cea de la salon a observat in partea de sus a piciorului stang o umflatura,ca un ganglion foarte mare,care se observa numai cand se incordeaza(zona muschiuloasa) si care nu e dureroasa.va rog frumos sa-mi spuneti carei sectii medicale sa ma adresez si daca tine de competenta unui ortoped pot lua legatura cu d-voastra?astept urgent un raspuns de la d-voastra pe (mobirefdesign@yahoo.com) si un nr de telefon daca e sa ma programez la d-voastra.mentionez ca sunt din
  targoviste.va multumesc!

  Raspunde →
  • Adaugat de stefan gabriela in data de octombrie 8, 2014, 9:12 am
   in reply to STEFAN GABRIELA

   Am un baiat de 16 ani si am observat in partea de sus a piciorului stang o umflatura,ca un ganglion foarte mare,care se observa numai cand se incordeaza si care nu e dureroasa.va rog frumos sa-mi spuneti carei sectii medicale sa ma adresez
   va multumesc!

   Raspunde →
 • Adaugat de Viorel Popa in data de octombrie 7, 2014, 5:50 pm

  Buna seara domnule doctor .
  In urma cu ceva timp aproximativ 12 ani am avut o entorsa puternica la genunghiul stang ,ca urmare am mers la un dr.ortoped care prin metode clasice m-ia transmis ca am leziune LIA ,din nefericire in data de 28.09.2014 am facut din nou o entorsa puternica ,dupa care m-am hotarat sa fac un examen RMN .
  Rezultatul examinari RMN din 06.10.2014 este urmatorul :

  -MI cu distructie a cornului posterior si a versantului posterior al corpului.
  -ME cu modificari degenerative ,fara traiecte de ruptura.
  -Ruptura completa a LIA.
  -LIP,ligamente colaterale ,retinacule patelare cu traiect continuu si semnal omogen.
  -Patela cu cateva eroziuni condrale,fara modificari osoase subcondrale.
  -Mici osteofite marginale si cateva eroziuni condrale trohleare femurale.
  -Distructii condrale multiple pe versantul medial femuro-tibial,cu cateva focare de edem osos subiacent.
  -Moderat edem in paniculul adipos infrapaletar.
  -Mica reactie lichidiana intraarticulara cu grosimea medie de 4-5mm.
  -Chist popliteu intern cu diametrul axial de 4,6cm si longitudinal 7cm,cu fuzee lichidiene de 5-6mm care se extinde de-a lungul muschiului gambei.

  Concluzie :
  Status postentorsa genunchi stg cu ruptura MI , LIA si efractie de chist popliteu ; modificari de gonartroza.

  Am varstra de 34 se ani sunt din loc.Deva ,si vreau sa ma operati dumneavoastra ,tin sa va spun ca din cauza frici nu m-am operat mai repede ,dar acuma simt piciorul cat este grav.
  Cum trebuie sa procedez?

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de octombrie 7, 2014, 6:39 pm
   in reply to Viorel Popa

   Buna ziua. In primul rand trebuie sa intelegeti ca starea genunchiului dstra este grava, tinand cont ca sunt leziuni foarte vechi care au degradat genunchiul foarte tare. Din pacate rezultatele pe care le putem obtine acum sunt incomparabil inferioare cu ceea ce se putea obtine acum 10 ani. De ce? Pentru ca au aparut leziuni degenerative, adica artroza cu toate caracteristicile ei pentru care nu se poate da timpul inapoi. Normal ca starea genunchiului se poate imbunatatii, dar niciodata nu veti avea un genunchi fara nici o problema. Pentru inceput trebuie neaparat sa veniti sa va consult, cu toate investigatiile. Va rog sa va faceti si radiografii de genunchi, fata si profil, si analize de sange: HEMOGRAMA, VSH, PCR, FIBRINOGEN. Pentru programare sunati la nr. 0786602299. Seara buna!

   Raspunde →
 • Adaugat de doru in data de octombrie 12, 2014, 4:03 am

  D-le doctor,sotia fiului meu are dureri foarte mari la sold cu prelungire spre genunchi ,a facut RMN,imagistica la un aparat special in Ungaria iar acu si un CT toti medicii ii spun ca nu e de operat dar nici unul nu-i da un diagnostic exat.Mentionez ca acu o luna a facut tratament la Spitalul de Recuoerare Felix,de Recuperare Felix dar nici acolo nu a primit un diagnostic exat.Cu toate aceste investigatii ati putea sa dati un diagnostic? Va multumesc anticipat.Mentionez ca are dureri foarte mari mai ales noaptea.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan in data de octombrie 13, 2014, 7:55 pm
   in reply to doru

   Buna ziua.
   Intrebarea dstra este relativa pentru ca nu stiu daca pot da sau nu un diagnostic, atata timp cat nu stiu nimic despre pacienta sau despre investigatii. Pot sa incerc daca veniti la o consultatie. O zi buna!

   Raspunde →
 • Adaugat de popa viorel in data de octombrie 16, 2014, 11:13 am

  buna ziua ,
  Am vorbit cu dumneavoastra in data de 7 luna aceasta ,si va spune-am ca am facut un test rmn cu diacnosticul ce viu l-am spus, leziune lia si mi,testul rmn spunea d-soara asistenta ca dureaza aprox 20 min ,si a durat exact 43 min ,dupa 4 zile dela examenul rmn sa inflamat foarte tare glezna stg (am avut cu ceva timp in urma o fractura de maleola la aceasta),si o durere foatre intensa la baza coloanei cervicale cand stau in repaus ,in urma rmn cam toate partile corpului care au suferit accidentari (la fotbal) sau inflamat si dor.
  Folosesc de 4 zile unguent FINALGON si RUMALAYA GEL fara nici o reducere a dureri in special la glezna si la gat
  Am o programare la d-voastra pe 24 luna aceasta pentru consultatie.
  Este normal sa apara aceste inflamati in urma unui examen RMN ?

  Raspunde →
 • Adaugat de Voica Mihaela in data de octombrie 16, 2014, 3:57 pm

  Buna ziua,
  Ma numesc Mihaela, am 27 de ani si de 3 ani genunchiul meu drept se umfla fara sa ma fi lovit anterior, se umfla cand este frig afara. Am fost tratata cu antibiotice si cu antiinflamatoare si de fiecare data imi trecea. Anul trecut insa nu vroia sa imi treaca si am ajuns la urgente cu genunchiul. Aici mi s-a spus ca am ruptura de menisc, fara nici o radiografie sau rmn. Am stat 10 zile cu atela si am luat detralex si flamexin. Cand am scos ghipsul nu mai avea nimic. Acum iarasi s-a umflat si am hotarat sa fac un RMN . Rezultatul RMN-ului este urmatorul: Intindere recenta de ligament colateral lateral, cu discontinuitatea catorva fibre si hidrartroza asociata. Pe baza acestui rezultat mi s-a spus ca am un ligament rupt si trebuie sa ma operez. Este adevarat? Va multumesc.

  Raspunde →
 • Adaugat de Aurora. Virginia Balanean in data de octombrie 30, 2014, 2:44 pm

  Buna ziua domnle doctor,am 47 de ani si am fost diagnosticata cu o tenosinovita de quervain,in urma unei efort mare facut timp de o luna la munca, acum 8 luni.De atunci am facut 2 cicluri de fizio si kinetoterapie,dar fara rezultat ,tratamente cu antiinflamatoare si antidolorifice,fara rezultat,5 fiole de DEXAMETAZONA,care au ameliorat mult durerile dar am avut reactii adverse urate.dupa 10 zile au inceput durerile la fel ca inainte.AM dureri foarte mari la degetul mare de la amandoua mainile,durerea radiaza in sus e foarte acuta,la orice miscare parca cineva imi dezlipeste pielea pe viu de catre os, va rog sa imi spuneti daca d.voastra ma puteti ajuta cu ceva ,nu stiu la cine sa apelez,am auzit ca se poate face ceva infiltratii in teaca tendonului,as veni la o consultatie daca ma puteti ajuta sau o recomandare. Multumesc mult ptr raspuns ! lauravirginia@libero.it

  Raspunde →
 • Adaugat de Gabriela Botez in data de octombrie 30, 2014, 7:22 pm

  Buna seara!
  Fiica mea, de 14 ani, studiaza baletul si de cateva zile acuza dureri la genunchiul drept. A facut o radiografie, fata si profil, si pe buletinul de analiza scrie: plaja de demineralizare ce pare sa intrerupa corticala anterioara a tibiei la nivelul epifizei proximale drepte; cartilaje de crestere deschise. Ati putea sa-mi dati un diagnostic prezumtiv? Cat de grav este si ce ar fi indicat sa facem in situatia data? Va multumesc!

  Raspunde →
 • Adaugat de TRASCA ELENA in data de octombrie 31, 2014, 1:01 pm

  Buna ziua d-le doctor,

  Am constatat ca faceti parte dintre medicii care incearca sa descopere cauza unei boli, nu trece imediat la o interventie chirurgicala si, de aceea indraznesc sa va rog sa-mi dati un sfat.
  Iata despre ce e vorba. Sora mea are ceva probleme de sanatate : anemie Biermer cu deficit de vitamina B12, gastrita cronica atrofica , picioare reci si care amortesc etc.( este sub tratament de specialitate) .
  De ceva timp are dureri foarte mari de calcaie nu numai la mers , dar si cand nu se misca.
  A mers la clinica Medicover Ploiesti ( are ctr. de servicii medicale ) pentru investigatii. A facut radiografie si apoi a mers la medicul ortoped cu rezultatul .
  Diagnosticul dat a fost: osteofitoza calcaneana bilaterala.
  I s-a prescris un tratament dar nu se simte nici o ameliorare.
  As dori sa-mi spuneti ce alte investigatii ar trebui sa mai faca pentru a descoperi cauza reala si a evita o eventuala interventie chirurgicala si a primi tratamentul cel mai adecvat.

  Multumesc anticipat.

  Elena Trasca
  PLOIESTI

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 2, 2014, 7:27 pm
   in reply to TRASCA ELENA

   Buna ziua.
   Radiografia este totusi o investigatie primitiva.
   Va sfatuiesc sa faca o ecografie sau un RMN, dar trebuie sa fie realizat de catre un medic specializat in probleme osteo-articulare.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de nicoleta in data de octombrie 31, 2014, 1:43 pm

  Buna ziua D-l Dr,
  In urma cu doua luni am suferit un traumatism foarte puternic la cot, in urma caruia am suferit o fractura de cap radial stang, tip mason III. Cu toate ca am inteles ca existau mai multe solutii pentru interventia chirurgicala, in urma interventie mi-a fost scos definitiv acest os. Am facut recuperare si inca fac dar mi-a aparut un proces de osificare (cred ca asa se numeste) in urma caruia iau tratamnent pentru stoparea acestuia, sincer imi este foarte teama, am dureri foarte mari inca la mana, sunt constienta ca nu voi mai avea mobilitatea mainii de 100% dar ce pot face sa scap de dureri si sa-mi recapat cel putin 70% din mobilitatea mainii? Mana e inca umflata , de foarte multe ori incerc sa o misc dar nu ma asculta, incerc sa fac miscari dar tremura cu toate ca o relaxez. Sunt inca tanara si imi doresc enorm sa ma vindec. O proteza poate fii o solutie?

  Va multumesc anticipat

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 2, 2014, 7:25 pm
   in reply to nicoleta

   Buna seara. Teoretic protezarea este indicata la tineri, oferind in primul rand stabilitate articulatiei, si pe planul doi mobilitate. Trebuie sa discutati cu un medic de recuperare pentru a elabora un program special, astfel incat sa ajungeti, daca se poate, in parametrii doriti. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de TRASCA ELENA in data de noiembrie 5, 2014, 8:45 am

  Multumesc foarte mult pentru raspuns .Sper din toata inima sa-si rezolve problema mergand pe drumul indicat de dvs.

  Sanatate si numai bine va doresc

  Raspunde →
 • Adaugat de Simion Florina in data de noiembrie 7, 2014, 1:46 pm

  Bua ziua.Am un baiat de 13 ani care a jucat fotbal pana anul acesta in luna martie.Acum 2 ani la un meci a sesizat durere la genunchi, am mers la spitalul Grigore Alexandrescu unde I sa facut radiografie dupa care au spus ca durerile sunt de la crestere.Au trecut anii durerile sunt la fel asa ca am facut anul acesta alta radiografie din care iarasi nu au vazut nimic.Am reusit sa facem rmn la care rezultatul medical spune:Ex.IRM la nivel genunchi stang:-acumulare fluida in cantitate mica retropatelar si la nivelul spatiului articular al genunchiului stang-imagine liniarain hipersemnal PD cu supresia grasimii, fara atingerea suprafetelor meniscale la nivelul cornului posterior menisc intern.-ligament incrucisat anterior intins, cu semnal omogen si contur pastrat.-subtierea cartilajului articular

  Raspunde →
 • Adaugat de Simion Florina in data de noiembrie 7, 2014, 1:53 pm

  Continuare
  -subtierea cartilajului cu discontinuitati si eroziune subcondrala la nivelul condilului femural medial.-fara modificari posttraumatice la nivelul segmentelor osoase.Concluzie:leziune grd.1 corn posterior-lez.cartilaj.
  Ce avem de facut ? Cum procedem pentru o consultatie? Va multumesc mult pentru timpul acordat.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 8, 2014, 5:17 pm
   in reply to Simion Florina

   Buna ziua.
   Interpretarea RMN-lui nu este concludenta pentru ca nu ne ofera o concluzie ferma despre starea cartilajului articular. Va sfatuiesc in primul rand sa mergeti la dr. Ghiea de la Spitalul Medicover in vederea unui second opinion pe RMN. Dnul dr este specializat in imagistica aparatului loco-motor si astfel rezultatul investigatiei va avea calitate superioara. Apoi va puteti face o programare la 0786602299. O zi buna!

   Raspunde →
 • Adaugat de Dumitrescu Cristian in data de noiembrie 11, 2014, 9:15 pm

  Buna seara,
  Am fost diagnosticat cu ruptura coafa rotatorie si labrum glenoidal anterior (pe baza rezultatelor RMN). Medicului ortoped mi-a recomandat interventia chirurgicala artroscopica si sa iau legatura cu dvs.
  Unde ma pot adresa pentru programarea consultatiei?
  Va multumesc anticipat.

  Raspunde →
 • Adaugat de daniela damian in data de noiembrie 16, 2014, 3:23 pm

  Buna ziua!Va rog ,daca se poate ,sa primesc un raspuns de la dumneavoastra.In urma cu opt saptamani am suferit o interventie chirurgicala la nivelul antepiciorului stang.S-a practicat cura hallux valgus-ului prin:exostozectomie M1,osteotomie M1 de tip Chevron,osteotomieF1,D1 tip A kin,retensionare capsulo-sesamoidiana.Deoarece am avut si grifa digitala(deget 2),s-a practicat si osteotomie M2,tip Weil.Acum,dupa 8 saptamani,nu observ nici o imbunatarire la nivelul degetului 2.Chiar daca este edematiat,tot "in ciocan" este,si prezinta o importanta redoare articulara.Medicul meu este foarte zgarcit cu vorbele,iar eu nu stiu ce sa cred.Sa fie un esec,tehnica chirurgicala a fost cea potrivita?Dumeavoastra ce credeti?Cum trebuie sa arate un deget ‘in ciocan’,dupa operatie?Cu stima,Daniela din Iasi.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 18, 2014, 6:03 pm
   in reply to daniela damian

   Buna ziua. Daca degetul este tot in ciocan, atunci ceva imi scapa. Tratamentul degetului in ciocan repinde de gradul de afectare al articulatiei interfalangiene. Teoetic este foarte corect ce v-a facut, si va sfatuiesc sa discutati cu dnul dr in vederea corectarii deformarii. Este posibil sa intervina din nou dupa o perioada pentru o corectie completa, uneori nefiind posibila corectia completa primara. Numai bine!

   Raspunde →
   • Adaugat de Mircea Andone in data de noiembrie 19, 2014, 7:30 am
    in reply to Andrei Ioan Bogdan

    Buna ziua domnule doctor,

    In urma cu multi ani in urma (11) in timpul unui meci de fotbal am suferit o entorsa la genunchiul stang. Atunci mi s-a pus diagnosticul intindere LIA cat si un traumatism usor al meniscului. De atunci am mai suferit mici entorse la acest genunchi, insa doar in cazul practicarii anumitor sporturi (fotbal, tenis). In rest, totul normal. In urma cu o luna, in urma unui alt meci de fotbal, am suferit o alta entorsa, in urma careia genunchiul s-a umflat. Am fost la un medic, mi s-a recomandat o investigatie RMN, in urma careia mi s-a dat urmatorul verdict:
    – ruptura LIA, cu extremitatea distala vizibila cazuta posterior;
    – ruptura "in toarta de cos" MI;
    – fractura trabeculara platou tibial postero-extern, cu arii de edem osos spongios subcondral;
    – fractura trabeculara subcondrala condil femural lateral, cu minima neregularitate de contur cortical supraiacenta si edem osos adiacent;
    – subtieri cartilaje de acoperire condilar femural medial, de platou tibial intern si condil femural extern;
    – LIP, ligamente colaterale medial si lateral cu morfologie si semnal RM in limite normale;
    – reactii fluid-hematice in cantitate mica retropatelar intern si extern si intraarticular;
    – fabela prezenta.

    Sunt constient ca am nevoie de operatie pentru repararea genunchiului, pe care sunt hotarat sa o fac la inceputul anului viitor. Ce as dori sa va intreb este daca pana atunci as putea continua cu activitati sportive usoare pe acest genunchi (genoflexiuni, alergari usoare), sau este necesara incheierea oricarei activitati de acest fel. Multumesc frumos,

    Raspunde →
    • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 19, 2014, 9:18 pm
     in reply to Mircea Andone

     Buna ziua.
     In primul rand este corect ca aveti nevoie de o interventie chirurgicala. Legat de repararea genunchiului, aici putem discuta despre anumite aspecte care se pot corecta si altele care nu se pot corecta, si anume: ruptura de LIA se rezolva prin reconstructie, meniscul se poate incerca sutura lui, dar sansele de reusita sunt relativ mici pentru leziunea este veche. Totusi este singurul tratament acceptat, fara meniscetomie completa tinand cont de varsta dstra. Mai este o problema f importanta: modificarile artrozice aparute. Discutia este ampla. Legat de sport: trebuie fizio si kinetoterapie, nu sporturi de pivotare: fotbal, basket, tenis, ski, etc…
     Numai bine!

     Raspunde →
 • Adaugat de Mariuta in data de noiembrie 19, 2014, 9:11 am

  Buna ziua. Acum o luna de zile, eram la un meci de handbal si in timp ce alergam mi-a sarit genunchiul drept…Am facut un RMN, iar doctorul mi-a spus ca am ligamentul incrucisat anerior rupt si ca trebuie sa ma operez.
  Acum nu pot intinde piciorul de tot, dar nici nu pot sa il indoi de tot.
  La dumneavoastra cat costa o operatie de asta?

  Raspunde →
  • Adaugat de damian daniela in data de noiembrie 19, 2014, 4:05 pm
   in reply to Mariuta

   Buna seara.Sunt Daniela din Iasi.Ca urmare a raspunsului primit, as vrea sa va mai adresez o intrebare.S-ar putea face corectia odata cu extragerea suruburilor?Va multumesc.

   Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 19, 2014, 9:13 pm
   in reply to Mariuta

   Buna ziua. Pentru astefel de intrebari va rog sa discutati cu reprezentanta mea din Spitalul Sanador la numarul 0755108681. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Damian Daniela in data de noiembrie 19, 2014, 3:50 pm

  Buna seara,domnule doctor,multumesc pentru raspunsul dat comentariului meu din data de 16 noiembrie.Am inceput sa fac kinetoterapie(jumatate de ora pe zi),la recomandarea d-nului doctor.Credeti ca este posibila o corectie odata cu extragerea suruburilor?Multumesc!

  Raspunde →
 • Adaugat de Damian Daniela in data de noiembrie 20, 2014, 6:19 pm

  Buna seara.Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema.Nu stiu ce sa cred si ce sa mai fac.Am citit tot ce-am gasit pe net despre cura hallux valgus si am vazut ca acele suruburi din titan trebuie sa ramana pe loc.Ce s-ar putea intampla daca vor fi scoase,asa cum mi-a spus doctorul care m-a operat.Nu exista un protocol care trebuie respectat, in ceea ce priveste materialele de osteosinteza?Oare sa ma adresez altui medic?Initial,am vrut sa ma operez la Bucuresti,insa n-am putut din cauza distantei.Multumesc

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 22, 2014, 8:36 am
   in reply to Damian Daniela

   Buna ziua. Va sfatuiesc sa mergeti la acelasi medic, pentru ca asa se procedeaza in toate tarile civilizate. Medicul dstra stie ce materiale s-au folosit si care este situatia locala cel mai bine. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Andrei Ioan leone in data de noiembrie 23, 2014, 6:50 pm

  Bună seara!
  Am 39 ani, cu diagnosticul, Sechele maladia Perthes,subluxatie sold bilateral,sechele post fractura femur stang,anchiloza genunchi drept in extensie,redoare genunchi stang,coxartoza bilateral avansata sec, vreau sa va întreb dl, doctor, ce se poate face ca boala mea sa nu se agraveze mai rau,
  Va Multumesc !

  Raspunde →
 • Adaugat de Andrei in data de noiembrie 23, 2014, 9:13 pm

  Buna seara!
  Diagnostic

  examinare RMN umar stang.nativ:

  Secvente ponderate T1, Pd_fs,T2-fs,in diferite planuri:

  Se evindetiaza articulatie acromio-claviculara cu minima reactie osteofitica marginala,la nivelul fetei profunde;

  Colectie fluida reziduala in proiectia bursei subracromio-deltoidiene,in cantitate redusa;

  Aspect normal al ligamentului coraco-acromial;

  Ruptura interstitiala "a minima" insertie humerala,tendon supraspinos,de aspect stabil;

  Tendonul capului lung al bicepsului in pozitie normala; se mentine aspect usor edematiat al portiunii intraarticulare(cu ruptura fibrala a minima ‘a minima asociata’); minima colectie fluida reziduala peritendinoasa;

  Fara hipersemnal patologic in proiectia tendonului infraspinos,subcapular, si teres minor.

  Colectie fluida intraarticulara si la niv.recesului subscapular in cantitate redusa;

  Fara anomalii de semnal osos ale capului humeral;

  Labrumul articular conservat;

  Fara leziuni vizibile ale ligamentului,gleno- humerale;

  Fata modificari patologice ale capsulei articulare.

  Fara anomalii de semnal muscular.

  Conccl:

  Fata de examenul precedent se mentine aspect usor edematic al portiunii intraarticulare a tendonului lung al bicepdului(cu ruptura fibralara a minima ‘a minima asociata’) minima colectie fluida reziduala peritendinoasa;

  Ruptura interstitiala ‘a minima’,insertie humerala,tendon supraspinos,de aspect stabil;

  Colectie fluidala reziduala in cantitate redusa in proiectia bursei subacromio-deltoidiene,precum si intraarticulara si la nivelul recesul subcapular;

  Sunt ex sportiv de performata.Am intrerupt activitatea sportiva de 10 luni.Va rog sa-mi spune-ti daca necesita o artoscopie.Cat de grav ii problema mea?Imi doresc din suflet sa fac sport.
  Va multumesc anticipat de raspuns!

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 27, 2014, 7:14 pm
   in reply to Andrei

   Buna ziua. Conform rezultatului de la RMN nu este nevoie de artroscopie de umar, dar rezultatul trebuie corelat cu examenul clinic al umarului. Va astept la o consultatie! Numai bine

   Raspunde →
 • Adaugat de radu prisacaru in data de noiembrie 28, 2014, 4:25 pm

  buna ziua am platfus inca din copilarie iar acum la virsta de 50 de ani am dureri groaznice la mers in acelasi timp piciorul stg.sa deformat enorm va rog datimi un sfat referitor la un remediu .dupa 3 min de mers am dureri groaznice sfatuitima ce as putea face ….multumesc

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 30, 2014, 5:33 am
   in reply to radu prisacaru

   Buna ziua.
   Tratamentul este eminamente chirurgical in cazul dstra, tinand cont de simptomele pe care le aveti.
   Deformarea trebuie corectata.
   Va sfatuiesc sa va adresati unui medic ortoped in vederea unui examen clinic si a unor investigatii radiologice.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Andrei Ioan leone in data de noiembrie 30, 2014, 4:35 pm

  Buna seara!
  Dl, Doctor , la raspunsul pe care mi la.ti lasat in data de 28 noembrie, as vrea sa va mai intreb, o protezare de genunchi drept, sau protezare de solduri ar putea sa.mi diminueze actroza bilaterala avansata, va intreb ca am dureri mari de mijloc si nu mai stiu ce sa fac, am facut bai balneoclimaterice dar durerile persista, nu mai stiu ce sa mai fac ,
  Va Multumesc pentru timpul acordat,

  Raspunde →
 • Adaugat de ana in data de decembrie 2, 2014, 8:35 am

  Buna ziua,
  tatal meu a fost diagnosticat cu coxartroza dr. si gonartroza stg. si are dureri foarte mari.Din pacate, refuza operatia pe motiv ca are 75 de ani,are probleme cu inima si cu tensiunea si bineinteles influentat si de ceea ce a vazut si a auzit de la pacientii pe care i-a vazut prin spitalele prin care a fost si nu in ultimul rand din motive financiare.Eu nu am parerea directa a unui ortoped, el merge singur la medic locuind intr-un satuc din jud.Bacau, iar eu in Bucuresti.
  M-ar interesa daca exista tratamente care sa-i atenueze durerea.
  Va multumesc!

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de decembrie 5, 2014, 12:15 pm
   in reply to ana

   Buna ziua. Exista o terapie prin infiltratii cu corticosteroizi, cu rezultate exceptionale dar pe termen scurt:2-3 luni. In toate tarile civilizate acest tip de tratament se aplica pacientilor care refuza operatia sau au riscuri foarte mari.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de radu prisacaru in data de decembrie 3, 2014, 2:29 pm

  buna ziua siva multumesc pt raspuns va mai deranjez cu o intrebare as vrea ca aceasta operatie pt platfusul si deformatia piciorului stg.sa ofac in cadrul clinicii dv.si o adoua intrebare cit va trebui sa stau imobilizat si un cost estimativ …va multumesc mult.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de decembrie 5, 2014, 12:22 pm
   in reply to radu prisacaru

   Buna ziua.
   Tehnica chirurgicala depinde de gradul deformarii. Nu pot sa emit o parere obiectiva fara o consultatie. In principiu recuperarea este inceputa a doua zi dupa operatie, si dureaza intre 1 si 6 luni, in functie de tehnica operatorie.
   Cost: depinde de tehnica operatorie, de implanturile folosite si de spital.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Marian Liviu in data de decembrie 3, 2014, 7:55 pm

  Am un RMN cu traiect liniar orizontal de fisura intersand cornul posterior si corpul meniscului intern, cu atingerea ambelor corticale, cu erodarea si subtierea cartilajului de acoperire condilian femulral si tibial intern si discreta edematiere a osului subcondrial adiacent. Ce sfat imi dati?
  multumesc

  Raspunde →
 • Adaugat de iulia in data de decembrie 5, 2014, 12:06 pm

  Buna ziua! Dl dr. Andrei,sunt mama unei fetite,de fapt a unei domnisoare de 20ani,din Ploiesti. A facut sport de performanta,scrima de la varsta de 8ani si la 16ani parasutism,insa in urma unei meningite urmate de un abces cerebral (in ianuarie 2013), nu a mai avut voie sa practice aceste sporturi. eu ii multumesc bunului Dumnezeu ca este in viata si bine din punct de vedere fizic,psihic si intelectual. insa ,cam la doua luni de la intoarcerea de la spital a inceput sa acuze dureri de genunchi,dimineata ii trebuiau cateva minute sa se ridice din pat,deci la ridicarea de jos(acum la fel o doare,cand se ridica dupa scaun),ce mai mi-a atras atentia,cand se intindea in pat avea un tremur al piciorului necontrolat. Am fost la control,am facut aslo,fiind marit800,a facut moldamin timp de 6luni ,cand a repetat analizele si aslo scazuse,insa durerile au mai scazut in intensitate,dar nu de tot.Intre timp am fost si la control la controlmla Conf. dr. Nicolae Iagaru care ne a confirmat ca nu are nimic reumatologic. genunchii au durut o mereu,dar in ultimul timp acuza din nou dureri mari,mai ales la genunchiul stang ( atunci cand merge nu poate indrepta genunchiul ) i,i trosnesc la indoire. Mentionez ca pe toata perioada spitalizarii pt meningita au durut-o f rau inchieturile picioarelor. m-am gandit sai fac un rmn si daca s-ar putea sa vin la Dumneavoastra la spital pt un control . Multumesc anticipat!…imi cer scuze daca am repetat mesajul!

  Raspunde →
 • Adaugat de MANEA MIHAELA in data de decembrie 9, 2014, 9:25 am

  Buna ziua d-le doctor,

  Va rog frumos sa ma ajutati sa gasesc o solutie buna pentru sotul meu,in varsta de 44 de ani care are o problema medicala la genunchiul drept.
  In urma examenului IRM fectuat la inceputul lunii sunt urmatoarele concluzii:
  -ruptura corn posterior menisc intern si leziuni grd.II-III corn posterior menisc extern si grd.I-II coarne anterioare menisc intern si extern.-leziuni interstitiale LIA si LCM
  -leziuni de cartilaj platouri tibiale,condil femural medial si rotula dreapta
  -mic chist sinovial intercondilian profund,in vecinatatea LIP
  -minima contuzie osoasa marginala platou tibial intern
  -modificari de gonartroza dreapta

  In urma acestor concluzii credeti ca se impune o interventie chirurgicala?
  Daca da , intrebarea nostra este daca putem sa facem o programare in acest sens la d-voastra si eventual sa ne comunicati cat costa o astfel de interventie.

  Multumesc frumos!
  Mihaela Manea

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de decembrie 10, 2014, 8:07 pm
   in reply to MANEA MIHAELA

   Buna ziua.
   Sincer este destul de greu sa ma pronunt doar dupa rezultatele de la RMN, care sincer sunt imprecise: este leziune de menisc gr II sau III. Leziunea gr II nu se op, gr III da. Ce stadiu sunt leziunile de cartilaj? Sunt intrebari al caror raspuns putem sa il obtinem doar daca veniti la consultatie. Ca pret: la spitalul Sanador artroscopia simpla este 2000 ron. Dar daca leziunea de menisc trebuie suturata si nu scoasa, este nevoie de ancore, etc. Deci trebuie sa va care este situatia si ce indicatie operatorie exista. Va astept!

   Raspunde →
   • Adaugat de MANEA MIHAELA in data de decembrie 11, 2014, 6:16 pm
    in reply to Andrei Ioan Bogdan

    Buna seara d-le doctor,

    Va multumim frumos, urmand sa venim la consultatie pentru a afla toate detaliile despre ceea ce trebuie facut in continuare!

    Cu consideratie,

    Mihaela Manea

    Raspunde →
 • Adaugat de zosin in data de decembrie 10, 2014, 9:39 am

  Buna ziua !
  Am fost operat de higroma prerotuliana acum 3 saptamani.La 2 zile dupa operatie mergeam cu bastonul fara probleme conform graficului de recuperare putin cate putin.De aproape o saptamana genunchiul se umfla putin la mers si simt o tinere de la muschii din spate ai piciorului atat la cei de sus cat si la cei de jos ai genunchiului.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de decembrie 10, 2014, 8:01 pm
   in reply to zosin

   Buna ziua.
   Bursita prerotuliana este o afectiune care nu are legatura cu articulatia, este un chist superficial.
   Teoretic intre acest chist si simptomele actuale nu este nici o legatura. Bazandu-ma pe descrierea dstra nu pot sa formulez o parere obiectiva. Va sfatuiesc sa discutati din nou cu medicul dstra. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de zosin in data de decembrie 10, 2014, 9:50 am

  COMPLETARE!

  Este ceva in neregula ?

  Va multumesc!

  Raspunde →
 • Adaugat de LILIANA ENACHE in data de decembrie 12, 2014, 5:47 pm

  Buna seara dl dr. fiind diagnosticata cu hallus valgus la piciorul dr cu recomandarea ptr interv chirurgicala,va rog sa mi raspundeti daca fiind in tratament cu FOSAVANCE de 3 luni, interventia are contraindicatii? cu stima , Liana E.

  Raspunde →
 • Adaugat de Vasile Gabriela in data de decembrie 19, 2014, 1:55 pm

  Buna ziua,
  Ma intereseaza care este varsta minima pentru o operatie de ligamentoplastie. Fiul meu,sportiv care in februarie va implini 15 ani, a fost diagnosticat cu ruptura de LIA (RMN). Momentan, nu acuza dureri si a inceput kinetoterapia.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de decembrie 19, 2014, 9:41 pm
   in reply to Vasile Gabriela

   Buna ziua. In centre de ortopedie infantila, s-au facut ligamentoplastii incepand cu 8-10 ani, deci teoretic nu este o varsta minima. Doar ca nu exista leziuni de acest gen la copii si mai mici. Reconstructia ligamentului este necesara mai ales daca copilul face sport. S-a demonstrat ca ligamentoplastia la copii 8-10 ani nu afecteaza dezvoltarea, iar grefa odata integrata se va mari odata cu cresterea copilului. Momentan copilul trebuie sa faca fizio-kinetoterapie, pana va decideti in legatura cu operatia. Succes!

   Raspunde →
 • Adaugat de Grumeza Constantin in data de ianuarie 1, 2015, 12:35 pm

  La multi ani. Va urez un 2015 mai bun ca 2014 .Acum o luna m-am trezit dupa ceva miscare cu o durere in lateralul genunchiului. Din ce am citit as putea avea sindromul tractului ilio-tibial . Nu am fost la un consult deoarece nu stau intr-o zona prea urbana. Intre timp am luat antiinflamatoare si am aplicat gel pe zona . Sunt sanse sa nu fi trecut afectiunea?

  Raspunde →
 • Adaugat de Mardale Costel in data de ianuarie 7, 2015, 9:26 am

  Buna ziua, dl doctor!
  Am fost diagnosticat cu o formatiune tumorala ram pubian si cotil drept.Am fost la un control si trebuie facuta reconstructia zonei cu ciment si parte osoasa.Pot face aceasta operatie si la dvs.? Va multumesc.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de ianuarie 10, 2015, 9:29 am
   in reply to Mardale Costel

   Buna ziua.
   Ce fel de tumora este? Unde ati fost investigat si ce indicatie chirurgicala aveti, cu exactitate?

   Raspunde →
   • Adaugat de Mardale Costel in data de ianuarie 12, 2015, 2:58 pm
    in reply to Andrei Ioan Bogdan

    Buna ziua!
    CT l – am facut la Elias iar concluzia este : Proces expansiv osteolitic ilio si ischio -pubian drept cu subtieri/intreruperi de corticala osoasa ce permit procidenta procesului patologic spre micul bazin, spre planul muscular superficial anterior (muschi pectineu) si spre cotilul drept (condrosarcom?).
    Va multumesc.

    Raspunde →
    • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de ianuarie 12, 2015, 6:46 pm
     in reply to Mardale Costel

     Buna ziua.
     Daca ati fost la Elias, insemna ca ati intrat in contact cu dr Orban…este cel mai experimentat chirurg al nostru pe tumori. Va pot ajuta si eu, dar trebuie sa veniti sa va consult si mai ales sa vad toate investigatiile!

     Raspunde →
 • Adaugat de Mardale Costel in data de ianuarie 14, 2015, 11:55 am

  Buna ziua!
  In urma investigatiei la dl.dr Orban mi-a recomandat sa fac operatia in strainatate, numai ca nu dispun de atatia bani si prefer sa gasesc pe cineva in Romania.In speranta ca ma puteti ajuta, spuneti-mi unde si cand sa ma programez la dumneavoastra.
  Va multumesc.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de ianuarie 14, 2015, 6:08 pm
   in reply to Mardale Costel

   Buna ziua.
   Puteti veni sa va consult, dar nu ma pot pronunta momentan daca pot sa fac interventia sau nu. Este o interventie complicata si trebuie sa vad cu exactitate despre ce este vorba.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de monica in data de ianuarie 27, 2015, 2:47 pm

  Buna ziua. Am o fetita de 12 ani cu platfus. Are picioarele (gleznele deformate) din acest motiv, are dureri cand merge mai mult, nu poate sa alerge la sport desi incearca cu disperare sa mearga la dansuri si baschet. Am inteles ca exista o proteza care sa o ajute. Operatia si proteza sunt decontate de casa de sanatate? operatia la privat este prea costisitoare (cel putin asa am auzit). Va rog sa ma ajutati cu o varianta rezonabila. Multumesc anticipat si cu respect.

  Raspunde →
 • Adaugat de B.Florin in data de februarie 4, 2015, 6:57 am

  Buna ziua domnule doctor. La femurul piciorului drept am fost diagnosticat cu osteomielita cronica(stafilococul auriu).Am fost operat dar inca infectia persista prin 4 fistule la nivelul femurului. Ce pot sa mai fac si m-ar interesa daca dumneavoastra m-ati putea ajuta?? Va multumesc!!

  Raspunde →
 • Adaugat de felicia in data de februarie 7, 2015, 8:02 am

  Buna ziua .am hiperlaxitate ligamentara la ambii umeri.inurma cu 6luni am fost lovit cu piciorul in umar .durerile sunt progresive mai ales noaptea.am facut ecograf iar rezultatul a fost psh amfacut rmn iar rezultatul este degenerare cu ruptura labrumului anterior minima bursita subacromio-subdeltoideana mic chist subcondral la insertia infraspinosului pe capul humeral va rog sa-mi spuneti ce se poate face

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de februarie 7, 2015, 1:08 pm
   in reply to felicia

   Buna ziua. Cazul, conform RMN este eminamente chirurgical si consta in refacerea labrumului anterior, artroscopic, sau augmentarea osoasa la nivelul cavitatii glenoide pentru a mari capitalul osos, in functie de particularitatea cazului. Va astept la o consultatie!

   Raspunde →
 • Adaugat de IBRAM EUGENIA in data de februarie 12, 2015, 7:05 am

  Buna ziua d-le doctor
  Fiica mea in varsta de 21 ani care la nastere a avut luxatie de sold,atunci fiind rezolvata,acum i-au aparut dureri la mers chiar dupa 200 metri.La un consult la un consult la dl dr.Predescu de la Regina Maria dupa un RMN efectuat i-a pus urmatorul diagnostic:.
  1.Sindrom de impingement sold dr(femuro-acetabular impingement syndrom)
  Dispazie luxanta sold gr.I.
  Recomandari:Interventia chirurgicala.Artroscopie de sold+osteotomie.
  Dansul ne-a recomandat sa cautam o clinica de ortopedie in afara tarii.Intrucat am citit ca dvs.v-ati pregatit mult si in clinici din Europa poate puteti sa-mi recomandati unde sa mergem.Deasemeni vreau sa va intreb daca ambele diagnostige se pot rezolva prin artroscopie.
  Va multumesc foarte mult si va doresc multa sanatate.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de februarie 15, 2015, 8:23 am
   in reply to IBRAM EUGENIA

   Buna ziua.
   Nu stiu sincer sa va recomand unde sa mergeti pentru ca nu am vazut facandu-se astfel de operatii, pentru ca nu am cautat eu personal. Ele se fac sigur, dar nu stiu unde sa va recomand. Incercati in Germania sau Austria. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Popa Daniela in data de februarie 13, 2015, 10:26 am

  Buna ziua, dle doctor.Nu cred ca va mai amintiti de mine.Ne am cunoscut cand avea tatal dv.probleme si ati fost la CASMB pt aprobare. As dori sa mi spuneti cum va pot contacta, as vrea niste sfaturi de la dv. daca se poate. O zi buna.

  Raspunde →
 • Adaugat de savaeugenia in data de februarie 15, 2015, 8:31 pm

  am un baiat de11 ani cu picior plat bilateral putem veni la dv pentru o consultatie

  Raspunde →
 • Adaugat de sinteregan ciprian in data de februarie 19, 2015, 9:10 pm

  rezultat.tendonul achilian prezinta 0 treime medie tumefiere,hipoecogenitate intreruperea unor fibre.aspectul ecografic pledeaza pentru ruptura partiala de tendon achilian.un tratament fara intreruperea activitatii se poate?

  Raspunde →
 • Adaugat de nicu razvan in data de martie 4, 2015, 6:55 pm

  Buna ziua.In mai 2014 an avut un fost lovit de un stivuitor urmarea acestui accident-trei fracturi :metatarsiene,blocul cuboid si calcaneul .Tratamentul a constat intr-o atela gipsata si o perioada lunga de recuperare (kineto si fizioterapie)Acum am dureri in zona gleznei si o senzatie de rigiditate .am facut zilele trecute un CTpe care vreau sa-l vedeti si dv,dar pentru asta va rog sa-mi dati o adresa de emailunde sapot trimite cd-ul de la tomograf, Interpretarea medicului radiolog este urmatoarea: zona de osteoliza de 13,7mm in treimea inferioara tibie dreapta.Fractura veche calcaneu drept vicios consolidata. Calcaneul drept,astragalul si osul cuboid apar cu structura osteoporotica ,Articulatia dintre cakcaneu si cuboid apare neregulata . Va rog din suflet ce se poate face sa scap de durere si sa-mi recapat mobilitatea .AM 25 de ani si inainte de acest accident faceam foarte multa miscare si sport (tenis de camp)Sant disperat si accept orice tratament chiar si chirurgical pentru a -mi recapata ,,forma ""de inaite, Multumesc pentru eventualul raspuns si astept o programare ptr. o consultatie 1

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de martie 5, 2015, 4:09 pm
   in reply to nicu razvan

   Buna ziua.
   Din pacate nu va pot ajuta pentru ca nu pot sa va ofer ceea ce sperati: mobilitate. Aveti cateva articulatii afectate iremediabil, cu artroza(imbatranite) – afectiune iremediabila, cu osteoporoza…leziuni pentru care nu exista tratament de vindecare. Pentru a scapa de dureri la un moment dat veti ajunge la blocarea unor articulatii si veti pierde si mai multa mobilitate.
   Imi pare rau!
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Banos Lucica in data de martie 7, 2015, 1:11 pm

  buna ziua st un tanar de 27 de ani am czut eri in umaru drept si cred ca sa rup sau sa intmplat ceva acolo ma doare in grozitor

  Raspunde →
 • Adaugat de GINA DUCU in data de martie 9, 2015, 4:27 pm

  Buna ziua, unde va pot gasi pentru o consultatie, Sanador, Medicover sau centrul medical cutera?

  Raspunde →
 • Adaugat de sinteregan in data de martie 9, 2015, 6:55 pm

  buna seara .pe 19 februarie am trimis un rezultat .astept un raspuns va rog frumos .buna seara

  Raspunde →
 • Adaugat de gina ducu in data de martie 18, 2015, 5:19 pm

  Buna seara,
  Mama mea ( 70 ani) are deget in ciocan posttraumatic ( afirma ea) si mont. Nu are dureri, doar discrete contracturi musculare. Se poate opera doar degetul in ciocan fara mont?
  Multumesc!

  Raspunde →
 • Adaugat de Bianca in data de martie 28, 2015, 1:34 pm

  Buna ziua! Tatal meu a fost diagnosticat in urma unui examen RMN cu urmatoarele: Menisc intern cu ruptura radiara si oblic-orizontala corn posterior si corp. Condromalacie femuro-tibiala interna incipienta.
  Mici encondroame femural si fibular.
  Minima hidrartroza cu chist Baker rupt.

  Pentru acest diagnostic este nevoie de interventie chirurgicala sau s-ar putea rezolva si in alt mod?

  Raspunde →
 • Adaugat de alexandru in data de martie 29, 2015, 6:16 pm

  buna seara dl doctor.am 28 de ani,in urma unui rmn ,dupa multe investigatii am fost diagnosticat cu spondilodiscita nespecifica la coloana,la vertebrele L4,L5. am facut testul idr pentru tbc rezultat negativ, analizele la sange, vsh in parametri normali.desi am urmat cu antiinflamatoare durerea revine dupa incetarea tratamentului! acum am dureri si catre soldul drept!ce ma sfatuiti?multumesc anticipat!

  Raspunde →
 • Adaugat de NEGULESCU SILVIU in data de martie 30, 2015, 9:01 pm

  .Buna ziua.Am un baiat de 17 ani care a efectuat un RMN la genunchi si rezultatul este urmatorul: ruptura cornului posterior al meniscului medial-leziune gradul III ,plaja de edem osos la insertia tendonului direct semimembranos ,leziune focala intestitiala in treimea medie a ligamentului incrucisat anterior,bursita gastrocnemian mediana-semimembranoasa si subgastrocnemiana.Mentionez ca acum trei ani la acelasi picior a avut fractura de femur cu deplasare in urma caruia a avut genunchiul umflat 1 an pina i s-au scos tijele si a schiopatat cam 1 an jumatate. Este cazul de operatie ?Va multumesc

  Raspunde →
 • Adaugat de Caplescu Gheorghe in data de aprilie 15, 2015, 6:54 am

  Buna ziua d-le doctor,
  Am 54 de ani si cam de doi ani de zile am o durere la articulatia degetului mare de la piciorul stang, in special atunci cand merg si sunt incaltat, dar nu mereu ci cam la doua,trei luni.Doarece durerea a devenit din ce in ce mai mare si mai deasa, am facut o radiografie si diagnosticul a fost:exostoza la nivel metatarsian I la degetul mare de la piciorul stang.Va rog sa-mi spuneti cum se poate trata aceasta afectiune?

  Va multumesc.
  Cu stima,
  G. Caplescu

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de aprilie 20, 2015, 6:26 pm
   in reply to Caplescu Gheorghe

   Buna ziua.
   Probabil boala dstra este hallux rigidus, dar este o parere subiectiva fara sa vad piciorul si radiografia.
   Va sfatuiesc sa veniti la o consultatie ca sa pot emite o parere obiectiva.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Simona in data de aprilie 19, 2015, 1:33 pm

  Buna ziua ! Am si eu o problema,,am 16 ani si de vreo 2 saptamani am observat ca am monturi (la piciiorul stang este mai mere ca la cel drept) voiam sa va intreb daca operatia intr un spital de stat este gratuita

  Raspunde →
 • Adaugat de Diana in data de aprilie 27, 2015, 5:36 pm

  Buna seara Domnule Doctor !
  Am 26 de ani si de aprx. 2 ani ma doare din ce in ce mai tare soldul drept in timpul noptii ( imi afecteaza somnul, nu pot dormi nici macar 2 ore pe o parte – ma doare si daca dorm pe partea stanga si daca dorm pe dreapta) , si uneori daca ma doare prea tare noaptea soldul, imi ramane durerea si pe zi ,in special la mers. As vrea sa vin la un consult la dvs., dar as vrea sa fac analize de sange inainte ( de reumato sau ce imi recomandati dvs) ca sa mi le interpretati direct. Eventual sa fac si o radiografie sau ce investigatii mai mi-ati recomanda ! As vrea neaparat sa rezolv problema deoarece imi afecteaza somnul iar ziua sunt obosita si nu ma mai pot concentra la invatat. Multumesc si o seara frumoasa !

  Raspunde →
 • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de aprilie 29, 2015, 9:38 pm

  Buna ziua.
  Va sfatuiesc sa faceti un RMN de sold, la dr Ghiea la Spitalul Medicover. Apoi va astept la o consultatie.
  Pentru programare la RMN, sunati prin sistem in Medicover, apoi pentru consultatie sunati la 0786602299.
  Numai bine!

  Raspunde →
 • Adaugat de Raluka in data de mai 5, 2015, 7:13 pm

  Stimate Domnule Doctor,
  Vă adresez rugămintea de a emite o opinie vizavi de situația mea pe care v-o prezint în câteva rânduri. Sunt conștientă că nu înlocuiește un examen clinic. Acum 6 luni am început să simt dureri în zona genunchiului, scurte și intense, pe partea laterală interioară – la ambii genunchi. Cu timpul s-au acutizat și au devenit persistente, aproape nu mai puteam merge! Am fost la câțiva medici, am avut tot felul de diagnostice (gonartroză ș.a.), dar durerea nu trecea. La București mi s-a pus diagnosticul de tendinită bilaterală (de către un medic reumatolog; precizez că analizele- repetate la 2 luni- nu indicau nimic de natură reumatologică). Am luat Aflamil 10 zile, am pus gheață local, am masat cu unguent, 3-4 zile repaus complet, mi-am revenit. Au trecut doar câteva zile de la terminarea tratamentului și iar mă doare zona genunchilor, nu pot sta mai mult de 30 de min în picioare, nu pot dormi bine, simt că "mă lasă genunchii", că sunt prea grea pentru a putea mă susține aceștia (am 1,72 m și 61 de kg) și mi-e teamă că voi ajunge iar în situația de a nu mai putea merge… Am cheltuit deja o mulțime de bani și tot nu m-am vindecat. Probabil că voi ajunge iar la medic…dar cel puțin să găsesc un remediu. Dvs ce m-ați sfătui?
  Cu stimă, R.D.

  Raspunde →
 • Adaugat de Maria in data de mai 11, 2015, 9:56 pm

  Buna ziua…imi cer scuze pentru abordare dar va rog mult sa imi raspundeti in limita in care puteti…daca puteti….! Dupa un traumatism inchis genunchi la un sportiv,care in urma unei radiografi si a unui examen clinic in urgenta s-a ridicat suspiciunea de ruptura de ligament incrucisat anterior,Rmn- ul ii s-a sugerat dupa retragerea edemului pe motiv ca nu ar fi elucidatoare investigatia… Pe termen scurt pot aparea complicatii vasculare??…precizez ca genunchiul este tumefiat si nu poate realiza flexie,extensie sau sa calce in el…suntem ca pe "ace" pana la efectuarea Rmn ului :( Multumesc mult!!!

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de mai 12, 2015, 3:50 am
   in reply to Maria

   Buna ziua. Indiferent de momentul ales pentru RMN, nu puteti sta asa: trebuie sa se faca punctie din genunchi, se scoate lichidul(sange probabil), se aplica gheata, antiinflamatoare locale si orale, fizioterapie obligatoriu si RMN. Cu cat stati sa asteptati mai mult, cu atat va fi mai greu pentru pacient, mai ales ca face sport. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Bobis Mihai in data de mai 14, 2015, 10:41 pm

  Am 23 ani si am o problema la genunchiul drept
  Acum cativa ani obisnuiam sa sar pe scari in jos pe piciorul dtept dar nu am simtit nimic…in ultimii 4 ani merg pe la sala dar nu constant si in urma antrenamentelor pentru picioare am inceput sa simt dupa genuflexiuni fandari si flexii din stand ca am un discomfort la grnunchiul drept…cu timpul am inceput sa simt un fel de presiune sa zic asa in genunchi dupa antrenament si am observat ca a inceput sa imi pocneasca genunchiul cand il intind la maxim…cu timpul desi am facut unele pauze chiar de cateva luni pocnetul se aude si mai tare( daca e liniste se poate auzi bine). Faceam antrenamentele fara incalzire si lucram cu greutati mari 100 si peste…nu ma doare in general doar se aude pocnetulin ggenunchi, parca undeva sub rotula spre exterior daca observ bine. A inceput sa ma doara doar dupa antrenamente de vreo un an jumate si nu foarte tare dar ma ingrijoreaza…acum dupa o pauza de cateva luni fac cu greutate mai mica dar tot simt ceva acolo si parca e un inceput de durere care nu ma supara dar ma ingrijoreaza…mai mult decat atat ma ingrijoreaza sunetul care se aude cand pocneste cand intind piciorul…
  Ce ar trebui sa fac? Se poate trata si sa mai pot antrena picioarele?

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de mai 18, 2015, 6:14 pm
   in reply to Bobis Mihai

   Buna ziua. Va sfatuiesc sa faceti un control la un medic ortoped si un RMN in vederea stabilirii unui diagnostic. Pocniturile pot fi considerate normale, dar depinde daca sunt sau nu insotite de durere. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de lenuta baston in data de mai 20, 2015, 6:16 pm

  De ce se poate descimenta o proteza pusa deun an si ceva?cu toate ca nu s a simtit bine mama mea dupa protezare acum la radiografiei s a spus ca are oasele moi si se descimenteaza.Va rog sa mi raspundeti daca e adevarat sau poate fi culpa medicala,dorim sa ne inscriem la o consultatie la dv,multumim

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de mai 21, 2015, 4:10 am
   in reply to lenuta baston

   Buna ziua.
   Decimentarea unei proteze, poate fi generata de osteoporoza medie sau avansata.
   Poate fi determinata de o infectie. Poate fi generata de lipsa unei recuperari adecvate. Nu trebuie omise nici materialele furnizate de firmele care aprovizioneaza spitalele cu ciment medical, necesar cimentarii protezelor.
   Va sfatuiesc sa discutati cu medicul curant.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Barsan Adrian in data de iunie 7, 2015, 6:43 pm

  Buna seara. Am primit o lovitura in coapsa stanga in timpul unui meci de fotbal. muschiul mi sa umflat nu puteam sa il indoi deloc simteam ca mi se rupe in doua am ajuns acasa si mi-am pus gheata a doua zi si am continuat sa asa vreo cateva zile, iar umflatura mi sa lasat la nivelul genunchiului .ma durea cand mergeam si cand il indoiam. dupa vreo 2 saptamani am mers la medicul de familie si mi-a spus ca am doar o contractura musculara mi-a dat sa iau niste pastile si unguent sa ma dau eu am vrut sa ma duc la un medic ortoped dar mi-a spus ca nu e nevoie ca e doar o contractura musculara si am continuat sa ma dau cu diverse unguente gen puterea ursului, puterea calului, gheara dracului. Dupa un timp de cateva luni contractura mi-a disparut dar nu am mai putut sa indoi genunchiul de tot. Timpul a trecut si la sfarsitul munii mai am un an de cand am aceasta problema. Acum mi-a ramas un nodul in partea stanga deasupra genunchiului si nu pot sa indoi genunchiul de tot simt ca mi se blocheaza cand vreau sa il indoi de tot iar cand il fortez sau cand ridic ceva greu ma doare. Va rog frumos ma puteti ajuta cu un diagnostic? Ce riscuri sunt daca stau asa? Este ceva grav?

  Raspunde →
 • Adaugat de Ardeleanu Daniela in data de iunie 9, 2015, 8:31 am

  Buna ziua sunt din Iasi.Am o fata de 16 ani dignosticata cu sold in resort sting aparut in urma unui traumatism (cazut pe scari) in urma cu doi ani. Am facut si un RMN si in prezent face kinetoterapie am dori si noi sa facem o consultatie la dumneavoastra. Va multumesc,

  Raspunde →
 • Adaugat de tunaru emil in data de iunie 14, 2015, 4:13 pm

  Buna seara.In urma cu 3 saptamani am fost diagnosticat dupa un examen RMN ,cu gonartroza primitiva bilaterala stad 1.Mi s-a prescris gimnastica medicla,scaderea in greutate-am93kg,1,90m si 52 ani virsta.,plus medicatia de rigoare in aceasta faza a bolii.Rugamintea mea este de a va intreba ce trebuie sa fac in continuarie.Credti ca infiltratiile cu prp sunt oportune acum in acest stadiu al bolii. Daca da,as dori sa fiu programat la dvs.pentru consultatie.Va multumesc.

  Raspunde →
 • Adaugat de R.Daniel in data de iunie 14, 2015, 6:02 pm

  sotia are 38 ani ,are o tumoara la nivelul femurului stg.in portiunea metafizo-diafizara cu dimensiuni 78mmCC,29mmAP SI 32mmLL cu aspectul o displazie fibroasa.Aspectul CT corespunde probabil unui fibrom monosifiant.Rezultatul biopsiei=tumoara mixo-fibroase liposclerozante.CE E DE FACUT MAI DEPARTE???VA MULTUMIM.

  Raspunde →
 • Adaugat de Moroflei Florea in data de iunie 15, 2015, 6:16 pm

  Buna seara domnule doctor, problema mea este legata de scoaterea unei tije femur implantata in ianuarie 2014 fiului meu de 18 ani. Au fost indepartate 2 suruburi. Medicul care a efectuat operatia a fost detasat si in prezent nu mai efectueaza interventii chirurgicale .La ultima discutie avuta cu domnia sa in luna decembrie 2014 stabilisem sa ma prezint cu fiul meu in luna iunie , pentru control si eventual in functie de consolidarea osului dupa fractura deschisa ,scoaterea tijei si a suruburilor ramase. Pentru internare e nevoie de card de sanatate sau de adeverinta. nu se poate verifica in sistem calitatea de asigurat a persoanei? Fiul meu inca este elev la liceu.

  Raspunde →
 • Adaugat de ciprian paul in data de iunie 22, 2015, 11:17 am

  BUNA ZIUA D-LE DOCTOR.poate o ecografie sa nu fie concludenta in privinta unei eventuale rupturi partiale de tendon achilian?ca si tratament imobilizarea 30 de zile este corect?pot sa merg pot sa ma ridic pe varfuri pot sa alerg.ma doare putin doar dupa ce am facut o pauza si ma ridic .sa nu fie ruptura?multumesc o zi buna va doresc

  Raspunde →
 • Adaugat de Militaru Cristina in data de iulie 1, 2015, 8:35 am

  Acum 2 zile m am operat de ruptura LIA si menisc la domnul dr Andrei Bogdan si vreau sa spun ca ma simt foarte bine! Il recomand si ii multumesc in acelasi timp din toata inima pentru ceea ce a facut pentru mine! Este un medic cum foarte rar am intalnit, in care iti poti pune toata incredereA! O persoana foarte foarte bine pregatita, un om rabdator si calm care iti raspunde la orice intrebare! Mergeti cu incredere!!!

  Raspunde →
 • Adaugat de paul in data de iulie 1, 2015, 10:58 am

  Buna ziua,
  Am un copil de 14 ani care a fost diagnosticat cu un chist osos la nivelul piciorului. In urma investigatiilor radiografice a rezultat ca chistul are pereti ososi si este umplut cu o solutie lichida si atinge milimetric corticala in citeva puncte, chist anevrismal. Sunt de acord cu solutia de a extirpa chirurgical chistul, dar fara alte actiuni la nivelul corpului sau chiar cu o metoda mai evoluata conform secolului XXI. Va rog sa imi comunicatii opinia dumneavoastra si etapele de a rezolva aceasta problema pina la inceperea anului scolar.
  Multumesc.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de iulie 1, 2015, 7:08 pm
   in reply to paul

   Buna ziua.
   Nu pot sa ma pronunt atata timp cat nu am vazut investigatiile.
   Din ce am inteles, tratamentul chirurgical propus este corect, deci va sfatuiesc sa urmati pasii indicati de catre medicul dstra curant.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Botan Carmen Daniela in data de iulie 6, 2015, 7:31 am

  Buna ziua,
  Sunt din Radauti, am 60 de ani si ma confrunt cu urmatoarele probleme:anul trecut am foost la Amara de doua ori, pentru a-mi trata durerile de spate -care au trecut-dar spre sfarsitul lunii septembrie , mi-a aparut o usoara durere la genunchiul stang, care pe parcurs s-a amplificat.In luna ianuarie, am stat internata in spital iar diagnosticul a fost gonartroza stg.grad II,pensarea spatiilor articulare in 1/2,efilarea spinelor tibiale.Am mai facut injectii,am luat diverse antiinflamatoare si mi-a trecut durerea la genunchiul stang.Dar, prin aprilie , a inceput sa ma doara dreptul, iar spitalizata-diagnostic:leziune menisc dr. corn anterior si gonartroza.Durerea persista , nu ma mai pot deplasa decat pe distante mici(si asta daca iau un ketonal forte).Mentionez ca de 20 ani am maladia Parkinson, pe care o tin sub control,nu am tremuraturi si nici mersul specific parkinsonienilor.Domnule Doctor, astept un sfat de la dvs.,pentru care va multumesc anticipat.

  Raspunde →
 • Adaugat de Boerean in data de iulie 6, 2015, 4:05 pm

  Buna ziua,
  am 25 de ani,fac sport de la 7 ani(nu de performanta) in urma cu 6 luni am suferit o accidentare la un meci de fotbal ,am sarit la o minge si la aterizare am fost putin dezechilibrat,am pus picioru moale pe sol si am simti si auzit un scrâșnet urmat de o durere aproape insuportabila.Dimineata am mers la urgenta mi sa facut o radiografie diagnostic entorsa genunchi stang+intintere LIA.Am urmat tratamentul prescris de medic,dupa o luna am inceput sa merg pe bicileta la sala dar la efort simteam o unflatura in spatele genunchilui si o durere …Am fost din nou la un ortoped dupa 2 luni situatia sa imbunatatit considerabil m-a consultat mi-a sucit genunchiul in toate directile nu simteam nici o durere ,doar la fandarile pe sejut de pe un picior pe altu simteam o mica durere la genunchi,mi-a spus ca ar fi bine sa fac un RMN.Azi 6.07 am facut RMN-ul am fost nevoit sa astept 3 luni pt RMN deoarece am fost programat prin CAS.
  Rezultat RMN genunchi stang:

  Fisura orizontala in segmentul lateral al menicului intern,fara aspecte de fragmentare menicala sau deplasare.
  LIA edematiat,cu dicontinuitati fibrilare,cu intreruperea continuitatii in segmentulmediu-aspect de ruptura LIA grad inalt(probabil completa).
  Fara modificari ale ligamentelor colaterale sau LIP.
  Fara modificari la nivelul tendoanelor cvadricipital si rotulian.
  Colectie lichidiana intrarticulara, redusa.
  Cartilaj articular pastrat.
  Nu se constata modificari in structura osoasa tibio-femurala sau aspecte de edem osos intraspongios.
  Os supranumerar in fosa poplitee (fabela).
  Concluzii: Fisura orizontala la nivelul meniscului intern.Ruptura LIA grad inalta(probabil completa)

  Eu in prezent pot sa alerg pot sa fac si exerciti la sala de fitness.

  Cum ma sfatuiti sa procedez ce e de facut?

  Va multumesc.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de iulie 9, 2015, 2:53 am
   in reply to Boerean

   Buna ziua.
   Tratamentul este eminamente chirurgical pentru reconstructia LIA si rezolvarea meniscului. Faptul ca puteti alerga si face exercitii, este normal. Pacientilor le este indicat preoperator sa faca aceste lucruri.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Botan Carmen Daniela in data de iulie 9, 2015, 7:38 am

  Va rog din suflet sa-mi raspundeti si mie, suport orice raspuns.

  Raspunde →
 • Adaugat de Guraliuc Daniel in data de iulie 9, 2015, 9:47 pm

  Buna seara.
  In urma cu 3 ani aproximativ am cazut de la o distanta de 3 4 metri,avand ca urmari o mana rupta si un hematon la cap care s-a retras in cele din urma..aparent numai problemele astea.
  Dupa vreo 8 luni a inceput sa ma doara picioru drept , am facut o radiografie si m-a sfatuit sa fac un RMN din care a reiesit Osteonecroza de cap femural bilaterala , mai avansata pe dreapta unde am fost sfatuit de medicul chirurg sa astept cat pot pentru a-mi pune proteza , iar pe partea stanga am facut foraje.Am facut un RMN dupa 3 luni de la foraje si totul era spre bine , pe partea stanga , de atunci nu am mai repetat RMN-ul , de aprox 1 an jumate.
  Piciorul drept ma doare mai mereu..adica in miscare , chiar si la mers,la urcare sau un teren in panta e durerea si mai mare , pe partea stanga nu ma doare de obicei dar sunt zile cand se transmite durerea si acolo.
  Acum am 25 ani , 1.75m si 72 kg.
  Intrebarile mele sunt urmatoarele:
  1.Se poate transmite aceasta boala iubitei mele?intreb pentru ca a durut-o picioru in zona inghinala o perioada de o saptamana , am inteles ca nu se transmite dar vreau sa fiu sigur.
  2.Aceasta boala nu se poate transmite la genunchi sau glezne , adica durerea nu o simt numai in zona inghinala , cand ma doare pulpa , cand genunchiul , cand tibia , dar niciodata in 2 locuri in acelasi timp.Adica nu pot sa patesc ceva si la genunchi daca nu se intervine cat mai repede cu protezarea?
  3.Cunoasteti vreun medicament care sa-mi aline macar putin durerile? avand in vedere ca lucrez la o benzinarie 15 zile pe luna , 12 ore pe zi , si din 12 ore , 11 jumate le stau in picioare.
  Va multumesc frumos!O zi frumoasa!

  Raspunde →
 • Adaugat de Corlean Oana Alexandra in data de iulie 12, 2015, 8:31 am

  Buna ziua! Am 21 de ani si in ultimele luni , mi-au aparut monturi la ambele picioare.Fiind mai pronuntat la piciorul drept.Credeti ca as putea sa ma operez la aceasta varsta?Multumesc!

  Raspunde →
 • Adaugat de Nistor Elena in data de iulie 14, 2015, 6:26 am

  buna ziua domnule doctor.as dori sa.mi fiti de ajutor in cazul mamei mele.are dureri ingrozitoare de genunchi,amelioram cu cite ceva durerile.de la Falticeni ni s.a spus ca are nevoie de proteze la genunchi si solduri.pentru a veni la dumneavoastra ve ar fi mai bine sa facem?un RMN sau computer tomograf?precizez ca mama mea are77ani este pensionara de stat si cu handicap la ochi.as dori sa mai stiu care sunt conditiile de protezare, ca forma privata nu ne permitem prea mult sa platim.va multumesc.elena nistor.

  Raspunde →
 • Adaugat de Apetrei Ionuț in data de iulie 14, 2015, 2:51 pm

  Bună ziua! Acum 6 zile am.fost la fotbal, am căzut rău pe genunchi, am.simțit o durere puternica și nu am mai.putut continua. Am fost la urgente imediat unde am făcut o.radiografie la care a ieșit entorsa la.genunchiul stâng. Mi s a recomandat sa fac.un RMN. Astăzi am.făcut RMN ul și am.următoarele rezultate :
  – Ruptura completa a ligamentului încrucișat anterior, cu lipsa vizualizării inserției femural
  – hipersemnal Pdfs cu aspect neregulat, liniar și globului la nivelul corpului și.conului posterior ale meniscul medial, cu minima interserarea a suprafeței articulare inferioare -leziune grad 2-3
  -Hipersemnal Pdfs interstițial la.nivelul ligamentului colateral medial, precum și în părțile moi adiacente cu păstrarea continuității ligamentele – Ruptura fibrilara
  – Contuzii osoase la nivelul consiliului femural, precum.și a ambelor platouri tibiale, mai important posterolateral, unde se constata și.minime neregularități ale corticaleim
  Mai pe.scurt: concluzii
  -> ruptura completa Lia, cu interserarea inserției femurale
  ->degenerare grad 2 menisc medial
  ->ruptura fibrilara Lcm
  ->Contuzii osoase condil femural lateral, platouri tibiale

  Va rog sa mi spuneți ce e de făcut. Mi s.a spus ca trebuie.Operație, sunt conștient ca trebuie sa ma.operez. Cat durează operația în.sine? Este o.Operație grea? O sa mai.pot juca fotbal vreodată? Va mulțumesc și aștept un răspuns. Zi buna

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de iulie 14, 2015, 7:40 pm
   in reply to Apetrei Ionuț

   Buna ziua. Da, trebuie sa va operati, fara discutii: ligamentoplastie.
   Operatia dureaza 45-80 minute in functie de experienta medicului, este o interventie nu foarte simpla, fiind un transplant.
   Fotbal: da, normal.
   Succes!

   Raspunde →
 • Adaugat de Paduraru Constantin Remus in data de iulie 16, 2015, 11:57 pm

  Buna ziua domnule doctor,va rog frumos sa mi dati un sfat,pe data de 4 mai am fost operat la genunchiul drept, reconstuctia LIA cu o autogrefa fiind fixat cu un surub 10×30 si o (cambra metalica) nu stiu daca e un termen medical general sau specific limbei italiane,acum am o mobilitate foarte buna a genunchiului tonusul muscular destul de bun imi lipseste putina masa musculara a coapsei, ceea ce ma nelinisteste e o usoara durere la nivelul articulatiei genunchiului dupa ce merg mai mult timp si un soc pe care il simt in genunchi aproape la fiecare pas ( ca si cind oasele s ar bate cap in cap) , precizez ca anul trecut in septembrie am fost operat la acelasi genunchi pentru indepartarea unei parti a meniscului medial,am facut toate vizitele postoperarorii,in urma carora dr. chirug mi a zis ca genunchiul e stabil(locuind in Italia am fost operat aici) ce ma sfatuiti sa fac. Va multumesc anticipat

  Raspunde →
 • Adaugat de Mihaela Nicoleta in data de iulie 28, 2015, 1:58 pm

  Buna ziua.Scriu in numele mamei mele,este din Bicaz,Neamt.Are probleme mari cu piciorul stang,a facut RMN iar rezultatele nu sunt prea bune :menisc intern cu ruptura complexa la jonctiunea corp_corn posterior,pe fond degenerativ: menisc extern fara semne certe de ruptura.Ligamente incrucisate anterior si posterior fara ruptura.Modificari edematoase capsulo_ligamentare interne si externe,probabil in cadrul hidrartrozei,fara retractii fibrilare.Ligamente colaterale,retinacule,tendon cvadricipital si tendon patelar fara semne de ruptura : discrete modificari edematoase la jonctiunea miotendinoasa a popliteului.Patela in pozitie normala.Mici leziunicartilaginoase superficiale patelare,fara edem subcondral.Subtierea difuza a cartilajului trohlear,cu mica arie chistico_edematoasa subcondrala de 4,5 mm pe versantul medial.Subtierea difuza a cartilajului femuro_tibial intern cu discret edem subcondral marginal pe ambii versanti,in portiunea mijlocie.Hidrartroza in cantitate mare.Fuzee lichidiene perifasciale la nivelul gastrocnemianului medial,sugerand chist Baker rupt.Modificari edematoase subcutanate pre si infrapatelare cu aspect de bursita superficiala.Va rugam mult spuneti_ne ce este de facut.Ni s_a spus ca ar fi prea tarziu pentru operatie.Va multumesc!

  Raspunde →
 • Adaugat de Horatiu in data de iulie 31, 2015, 1:27 pm

  Buna ziua. Va rog sa imi oferiti o solutie, in urma unei fisuri de menisc, examinata astfel:
  – Meniscul intern prezinta multiple linii de fisura orizontale si verticale;
  – Cartilajul articular cu dimensiuni normale dar cu multiple depuneri de cristale la suprafata;
  – Meniscul extern cu modificari degenerative, prezinta o linie de fisura orizontala completa;
  – Nu prezinta colectii lichidiene;
  – Ligamente, tendoane cu aspect normal;
  – Vase poplitee cu aspect normal;
  – Nu prezinta chist Baker.

  Va multumesc.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de august 2, 2015, 4:50 pm
   in reply to Horatiu

   Buna ziua.
   Teoretic, conform descrierii aveti indicatie operatorie.
   Dar nu este corect sa va spun asta fara sa stiu ce simtiti, ce va supara.
   Ar trebui sa va vad, pentru o parere obiectiva.
   Numai bine!

   Raspunde →
   • Adaugat de Horatiu in data de august 7, 2015, 6:33 pm
    in reply to Andrei Ioan Bogdan

    Va multumesc pentru raspuns. Nu am avut dureri nici la accident si nici acum dupa 1 an. Singura problema e ca se mai umfla genunchiul si nu il mai simt sigur ca inainte pentru a face sporturile ce le faceam.

    Raspunde →
 • Adaugat de cosmin in data de iulie 31, 2015, 8:26 pm

  Buna ziua
  Am 15 ani si sufar de monturi severe inca de mic la ambele picioare si as vrea o interventie chirurgicala , in cat timp pot sa merg , sa incalt adidasi si alte incaltaminte si cam cat mar costa tot si daca ma pot opera la ambele in aelas timp

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de august 2, 2015, 4:46 pm
   in reply to cosmin

   Buna ziua.
   Discutia este f f complexa si depinde de f multi parametrii: varsta, greutate, activitate zilnica, deformatii, osteoporoza prezenta sau nu…
   De aceea va astept la o discutie mai amanuntita, in vederea unei pareri obiective.
   Recuperarea completa dureaza in medie 3-6 luni, si se pot opera in acelasi timp amebele picioare, dar e mai grea perioada de recuperare.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Ciobanu Mihaela in data de august 5, 2015, 8:01 am

  Buna ziua, domnule doctor.
  Stiu ca sunteti in concediu.Va urez zile vesele si senine! Rugamintea mea este sa ma primiti pe 21 aug., cand va intoarceti, la Cutera (stau vis-a-vis, pe Giacomo Puccini nr.21).Am fost programata abia pe 26 aug.(nu am gasit nici la Sanador programare).
  Am facut un RMN la bratul stang-zona umarului – pe 14 iulie – pentru ca ma durea f.f tare, de 3-4 saptamani.
  Concluziile:
  Aspect normal al masei musculare si al tesutului adipos subcutanat din vecinatate.
  Modificari de tip sechelar la nivelul insertiilor tendinoase ale muschilor deltoid si
  supraspinos de pe capul humeral asociate cu mici dezinsertii si geode subcodrale.
  Modificari de tip degenerativ prezente si la nivelul articulatiei acromio-claviculare.
  As vrea, daca se poate sa ma vedeti cat mai curand ,dupa ce va intoarceti, pentru ca ma doare f. f. rau.
  Am fost la un ortoped care mi-a dat Mydocalm si Voltaren, dar nu se rezolva.Un alt medic mi-a recomandat Eqvagel.A fost ceva mai bine , dar nu cred ca se va rezolva.
  Imi cer scuze ca va contactez acum, si in acest mod, dar misc f. greu bratul.
  Va multumesc pentru intelegere si sper sa va vad pe 21 august.

  Mihaela Ciobanu

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de august 10, 2015, 8:05 pm
   in reply to Ciobanu Mihaela

   Buna ziua.
   Veniti pe 21, intre 12.00 si 17.00 cand puteti, fara programare, sau mai bine sunati rugati sa va treaca prima la 11.40.
   Spuneti-le ca ati vorbit cu mine si ca vin mai repede pentru dstra.
   Dati-mi un mesaj cu ce ati rezolvat. Pana ne vedem: Arcoxia 90mg 1tb/zi dupa masa.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de IVAN AURELIA in data de august 10, 2015, 7:46 am

  Buna ziua
  Va rog sa ne ajutati .Va cer ajutorul pentru sotul meu care de ceva timp se confrunta cu o durere mare la un calcai.Aceste dureri le are atat la mers cat si in stare de repaus.Nu stiu ce sa mai faca .Afacut ozonoterapie,laser terapie si nici un rezultat.Mentionez ca are pb cu inima respactiv 5 stenturi la inima.in urma unui infarct,si diabet zaharat tip 2.Are 61 de ani ,1.78 m si 85 KG.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de august 10, 2015, 7:29 pm
   in reply to IVAN AURELIA

   Buna ziua.
   Va sfatuiesc sa mergeti sa faceti o ecografie ca sa aveti un diagnostic clar.
   Este primul pas, apoi un consult ortopedic in vederea unui tratament corect!
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Florian Claudia in data de august 10, 2015, 10:51 am

  Buna ziua,domnul doctor, am aflat ca va intoarceti pe data de 16 August la Spitalul Floreasca,as dori sa va întreb dacă mă puteți vedea in vederea unui consult,am fost diagnosticată cu fractura de metatarsian 5 cu deplasare de 30 grade si mi s a recomandat intervenție chirurgicală cu implant de tija ,diagnostic de la Sanador.Se poate sa mă primiti pt un cosult si dacă e necesar si pt operație?Va multumesc .

  Raspunde →
 • Adaugat de Traian in data de august 12, 2015, 2:44 pm

  Buna ziua !

  Tatal meu are o durere de genunchi si articulatie foarte mari de vreo cativa ani buni , a incercat to felul de injecti medicamente etc, nu a mers . Varsta lui este de 60 ani . De multe ori prefera sa stea in picioare decat sezut . Ia stresat viata ,, .As dori sa faca o consultatie la un doctor specialist ca dumneavoastra -cred ca numai o interventie chirurgicala la-ar ajuta .

  Mult respect ,

  Traian

  Raspunde →
 • Adaugat de Ciobanu Mihaela in data de august 13, 2015, 6:08 am

  Va multumesc mult, domnule doctor.Am rezolvat. Vin la Cutera pe 21 aug. ,ora 11.40.

  Mihaela Ciobanu

  Raspunde →
 • Adaugat de Florian Claudia in data de august 14, 2015, 5:30 pm

  Buna seara,domnul doctor ,m am operat ASA cum m ATI sfătuit de fractura de metatarsian 5 si mi s- a pus un fragment de brosa K la spitalul Foisor .Pentru scoaterea acestui fragment de brosa este nevoie de anestezie locală sau din nou in nervul rahian ?Va multumesc!

  Raspunde →
 • Adaugat de Vochita Robert in data de august 17, 2015, 6:52 am

  Buna ziua d-le doctor.
  Am citit cateva articole mai vechi legate de osteoporoza scrise de dvs. As dorii sa stiu daca aceasta afectiune se mai afla in zona dvs de interes si daca a-ti putea acorda o consultatie in acest sens.
  Sant in posesia destului DEXA analize specifice si as dorii sa incep un tratament eficient , individualizat conform unui management corect.

  Raspunde →
 • Adaugat de Ene Nicoleta in data de august 17, 2015, 10:56 am

  Buna ziua! Mama mea are dureri ingrozitoare la genunchi date de gonartroza. Avem programare pentru consultatie la dumneavoastra. Ea nu prea accepta ideea de interventie chirurgicala. Intrebarea mea este : daca totusi este nevoie de interventie chirurgicala recuperarea este grea si de durata? trebuie sa mentionez ca are si un grad de obezitate. Multumesc mult !

  Raspunde →
 • Adaugat de rusu in data de august 20, 2015, 1:46 pm

  RUPTURA IMPORTANTA DE MENISC SI RUPTURA SPIROIDA,FARA DEPLASARE IN CORPUL MENISCULUI LATERAL.
  DENUDAREA SUPRAFETEI PORTANTE A CONDILULUI FEMURAL MEDIAL SI FINE EROZIUNI SUPERFICIALE IN TREIMEA MEDIALA A CARTILAJULUI PATELAR.
  CANTITATEA MICA DE LICHID INTRAARTICULAR CU FUZARE POSTERIOR SI FORMARE DE CHIST BACKER POPLITEU.
  ACEASTA ESTE INTERPRETAREA D-ULE DOCTOR, VA ROG DACA PUTETI SA MA OPERATI DUMNEAVOASTRA.VA MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT O PROGRAMARE LA CLINICA D-VOATRA PENTRU PROGRAMARE LA OPERATIE. DACA SE POATE IN NOIEMBRIE 2015.ASTEPT RASPUNSUL.
  Mihail Rusu
  19/08/2015 17:44
  Mihail Rusu
  tel 0767347484 rusu mihail

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de august 22, 2015, 9:10 am
   in reply to rusu

   Buna ziua.
   In urma rezultatului pe care il aveti la RMN, se observa ca in zona mediala a genunchiului aveti o importanta leziune de menisc si nu mai aveti cartilaj articular. Din pacate o artroscopie nu va ajuta, pentru ca rezolva doar meniscul, nu si problema cu cartilajul. Deci postoperator veti avea aceleasi simptome. Ceea ce va trebuie este o proteza unicompartimentala de genunchi, adica doar in zona mediala a genunchiului. Eu nu fac aceasta operatie, imi pare rau. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Gabriela in data de august 20, 2015, 3:56 pm

  Buna ziua, dn doctor! Am citit articolul dvs despre sindromul de intersectie si ma regasesc aproximativ in ceea ce ati descris dvs. Tin sa precizez ca de 4 ani practic masajul terapeutic si aceasta durere la incheietura pumnului o am de aproximativ 1 an. As dori o consultatie la dvs, dar vreau sa stiu daca am nevoie de trimitere de la medicul de familie si daca va gasesc la spitalul floreasca. Va multumesc

  Raspunde →
 • Adaugat de Catalina in data de august 25, 2015, 2:31 pm

  Buna Ziua,

  Vroiam sa stiu daca va ocupati si de hernii de disc, de infiltratii , nucleoplastii sau alte metode miniminvazive pentru tratarea ei.
  Va multumesc !

  Raspunde →
 • Adaugat de Vochita Robert in data de august 26, 2015, 10:24 am

  Buna ziua , am o programare la dvs in data de 04-09-2015.
  Am un diagnostic mai vechi (2013)
  de coxartroza bilaterala in faza incipienta .
  V-as ruga sa-mi spuneti daca trebuie sa fac investigatii imagistice inainte de a venii la consult.

  Raspunde →
 • Adaugat de petru iftimie in data de august 30, 2015, 9:28 am

  Buna ziua domnul Doctor.Am 23 ani si am artroza la sold. Cartilaj nu mai am 0%.Va rog sa-mi spuneti daca am sansa sa fac implant cu celule stem si unde.Eu locuiesc in germania.Va rog frumos ce sfat puteti sa-mi dati .Va multumesc.

  Raspunde →
 • Adaugat de N.C. in data de septembrie 3, 2015, 5:19 pm

  Buna ziua!
  Azi am primit examinarea IRM si as dori o opinie si daca se poatesa ma programez la o consultatie .
  -Examinarea genunchi dr evidentiaza traiect liniar in hipersemnal T1 si PD localizat la nivelul cornului posterior al meniscului intern.Meniscul extern are aspect normal.Ligamentele incrucisate anterior si posterior ,ligamentele colaterale si ligamentul patelar au aspect RM normal .Cartilajul de acoperire prezinta fisuri la nivelul fetei posrerioare a rotulei.Structurile osoase componente ale articulatiei genunchiului au semnal RM in limite normale.Minima acumulare fluida pericondilian.Concluzii:Fisura corn posterior menisc intern genunchi drept. Condromacie patelara incipienta.
  cu deosebita stima
  Nicu C.
  PS:imi puteti trimite opinia daca binevoiti maill.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de septembrie 6, 2015, 6:44 am
   in reply to N.C.

   Buna ziua. Raspunsul meu ar presupune un plan de tratament. Dar este un raspuns foarte subiectiv atata timp cat nu stiu ce va supara, de cand, etc. va sfatuiesc sa discutati cu medicul dstra curant. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de ionel in data de septembrie 6, 2015, 5:35 pm

  Buna! As dori sa ma ajutati cu un sfat sau chiar cu o interventie medicala la clinica dvs.: baiatul meu a suferit un accident la fotbal el fiind jucator pe postul de portar in urma cu 14 zile,am fost la cluj la spitalul clinic de recuperare unde i s-a facut o artroscopie genunchelui drept evidentindu-se dupa evacuarea unei hemartroze abundente o ruptura de LIA prin smulgerea insertiei femurale,meniscul extern cu mai multe rupturi transversale pe cornul anterior. s-a practicat rezectia marginala a meniscului extern ,rezectia bontului LIA si notchoplastie.Dr mi-a spus ca din punctul sau de vedere cariera sportiva s-a terminat.Se poate asa ceva la 17 ani sa iti termini cariera? Daca ma puteti ajuta cu un tratament mai nou sau ceva care sa isi poata relua activitatea in clinica dvs ar fi super copilul fiind cu moralul la pamant !
  Va multumesc!

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de septembrie 6, 2015, 7:05 pm
   in reply to ionel

   Buna ziua.
   Din punct de vedere al carierei sportive, este greu de apreciat. Este foarte adevarat ca a suferit o accidentare la o varsta foarte frageda, dar nu trebuie abandonata ideea unei cariere sportive. Fara discutii ca are nevoie de ligamentoplastie si antrenament serios ulterior, si vazut cat de mult recupereaza. Discutia de a reintra in teren se invarte in jurul a 12 luni. Statistic, 50% din sportivii cu rupturi de LIA, operati reintra in sport.
   In acest moment, copilul trebuie sa faca fiziokinetoterapie specializata 6 saptamani, chiar de 2 ori pe zi daca se poate. Apoi ligamentoplastie, iar ulterior continua recuperarea. La 6-9 luni RMN, iar daca totul este ok, reia antrenamentele specifice de portar.
   Daca doriti sa discutam, va sfatuiesc sa faceti recuperare acolo, si daca puteti sa veniti in Bucuresti sa il vad si eu dar peste 4 saptamani de recuperare, ca sa vad cat a recuperat. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Man Marinela Mariana in data de septembrie 17, 2015, 8:05 am

  Buna ziua d-le doctor.
  Sotul meu este diagnosticat cu sindrom obsesiv- compulsiv. Psihologul care il trateaza i-a recomandat sa alerge zilnic cate 2 km pentru a elimina adrenalina in exces. Dupa cateva luni de alergat il doare piciorul drep ( mai exact sub genunchi) si chiar s-a umflat putin genunchiul. A facut o radiografie si a fost la un medic ortoped care i-a pus diagnosticul de tendinita. I-a recomandat repaus 2 saptamani si antinflamatoare, dupa care poate sa-si reia sedintele de alergat. As vrea, daca se poate, sa imi dati un nr. de telefon la care sa ii fac o programare la dvs. Sincer, vreau si parerea altui medic. Nu vreau sa se agraveze situatia.

  Multumesc pentru intelegere.

  O zi buna.

  Marinela Man

  Raspunde →
 • Adaugat de ionita ioan in data de septembrie 28, 2015, 5:47 pm

  Buna seara.Am fost diagnosticat de dumneavoastra cu:ruptura ms supraspinos ,umar inghetat.Rog sa-mi spuneti costurile unei eventuale interventii chirurgicale.Cu stima Ionita Ioan.

  Raspunde →
 • Adaugat de Andrei Panait in data de octombrie 1, 2015, 2:52 pm

   Buna ziua. Am avut luxatie recidivanta externa la rotula, displazie femuro-patelara. S-a facut o transpozitie de tuberozitate tibiala anterioara prin osteotomie de medializare – avansare. S-a efectuat excizie a unei bandelete 1cm pararotulian apoi osteotomia oblica a tuberozitatii, fixata cu 2 suruburi. Perioada recomandata este de 6-8 sapt in atela gipsata. Ce parere aveti dvs despre procedura si cum credeti ca ar trebui facuta recuperarea?
  Multumesc anticipat!

  Raspunde →
 • Adaugat de Andrei in data de octombrie 1, 2015, 2:55 pm

   Buna ziua. Am avut luxatie recidivanta externa la rotula, displazie femuro-patelara. S-a facut o transpozitie de tuberozitate tibiala anterioara prin osteotomie de medializare – avansare. S-a efectuat excizie a unei bandelete 1cm pararotulian apoi osteotomia oblica a tuberozitatii, fixata cu 2 suruburi. Perioada recomandata este de 6-8 sapt in atela gipsata. Ce parere aveti dvs despre procedura si cum credeti ca ar trebui facuta recuperarea?

  Raspunde →
 • Adaugat de Iulian in data de octombrie 4, 2015, 2:25 pm

  Buna ziua, ambii genunchi: leziune gr 3, menisc intern degenerat, cu ruptura orizontala oblica a cornului posterior si corp ce se extinde la marginea exterioara a meniscului, chisturi Backer 41-42/ 12-30 fara inflamatie sau ruptura. De operat sigur trebuie. Ma interesa cat pot sa aman (am palpitatii si sunt operat pe inima) si care este metoda cea mai corecta. Am vazut ca de cativa ani multi dr recomanda alezarea si nu taierea (DYONICS* PLATINUM Blades). Multumesc anticipat. Cu multa stima, Iulian

  Raspunde →
 • Adaugat de cioanta ramona in data de octombrie 9, 2015, 1:01 am

  Imi cer scuze ca va deranjez. Am si eu o problema. Acum 1 an de zile am avut un accident, mai exact o tripla fractura maleolara. Am fost dusa de urgenta la Spitalul Floreasca unde am fost operata de medicul de garda din ziua aceea. Mi s-a pus un surub si o placuta. Dl Doctor mi-a recomandat ca dupa 1 an sa le scot.intrebarea mea este: cat m-ar costa aceasta procedura,si daca este posibil sa o executati dumneavoastra.
  Va multumesc anticipat

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de octombrie 9, 2015, 5:24 pm
   in reply to cioanta ramona

   Buna ziua.
   Va pot ajuta la spitalul Sanador.
   Pentru costuri va rog sa discutati cu asistenta mea Carmen la 0732717947, apoi va rog sa veniti la o consultatie ca sa vad exact particularitatea cazului dstra.
   O zi buna!

   Raspunde →
 • Adaugat de Balbarau Florin in data de octombrie 10, 2015, 4:22 pm

  Îmi cer scuze în primul rând pentru întârzierea postării acestui mesaj însă niciodată nu poate fi tardiv în a mulțumi deși este puțin spus, unui excepțional medic și om (caracteristica pe cale de dispariție în sistemul medical de stat) în persoana d-lui dr Andrei Ioan Bogdan, un profesionist de excepție, o mână de aur a ortopediei.Pe 31.08.2015 numai și numai în urma unei alegeri dictată cred de soartă, am avut privilegiul să fiu pacientul d-lui dr pentru o intervenție de reconstrucție lia și menisc genunchi drept, iar atât preoperator,operația și ulterior totul a decurs normal, mâna de aur a medicului și relația cu pacientul (eu fiind un fricos de 45 ani) conducând la o recuperare constantă ceea ce aduce încredere, cu mențiunea că nu am avut absolut nicio durere postoperatorie.Dacă nu ar fi pedepsit furtul aș comite o singură faptă penală (în pofida meseriei pe care o practic și iubesc) și anume,aș sustrage documentele de identitate a acestui MEDIC pentru a rămâne în țară ca o garanție și siguranță a generațiilor viitoare. Vă mulțumesc că existați și că ați ales această profesie.

  Raspunde →
 • Adaugat de Firu Bogdan in data de octombrie 11, 2015, 8:25 pm

  Buna seara!
  In urma cu 3 ani m-am lovit la unul din genunchi.Uneori am o durere destul de mare, genunchiul trosnește mereu si simt ca nu am o buna stabilitate in el.As vrea sa iau legatura cu dumneavoastră si as vrea sa stiu daca este necesar sa fac RMN-ul la Pitești (orasul in care locuiesc) sau imi faceti totul acolo.Spuneti-mi va rog cum pot lua legatura cu dumneavoastră si ce trebuie sa pregatesc.Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastră!

  Raspunde →
 • Adaugat de CAMPEAN SIMONA CRISTINA in data de octombrie 19, 2015, 7:46 am

  Buna ziua domnule doctor. Revin cu scuzele de rigoare ca am abordat direct problema mea cu mana care m-a ingenunchiat si nu stiu daca mai reusesc sa ma ridic.
  Va doresc multa sanatate.

  Raspunde →
 • Adaugat de Fabiola Ciolac in data de octombrie 22, 2015, 9:39 am

  Buna ziua ,
  Am fost la d-voastra in anul 2013 si cu siguranta cred ca va aduceti aminte de mine.Sunt pacienta cu sinovita cronica vilonodulara genunchi drept.La spitalul Sanador mi-ati facut artroscopie pentru sinovectomie si mi-ati indepartat si chistul Baker, dupa care m-am simtit foarte bine , dar din pacate o perioada scurta de timp.Am citit despre d-voastra si despre ceea ce faceti in prezent ,deoarece genunchiul meu este inca foarte umflat si plin de lichid.Aceasta boala ma chinuie foarte tare.Am citit despre infiltratiile pe care le faceti cu cellule STEM si va intreb daca credeti ca ar fi si pentru mine eficient acest tratament.Va multumesc!

  Raspunde →
 • Adaugat de Magda Botez in data de octombrie 22, 2015, 9:41 am

  Buna ziua!
  Am fost cu fiica mea la dvs la o consultatie si mi-ati recomandat un second opinion la Dr. Ghiea, urmand sa va transmit pe email rezultatul. Ceea ce am si facut, dar n-am primit inca niciun raspuns de la dvs. E posibil sa nu fi primit email-ul meu?

  Raspunde →
 • Adaugat de Topa Ionut in data de octombrie 26, 2015, 9:13 am

  Buna ziua Domnule Doctor,
  Va contactez pentru mama mea care a suferit in 2007 o meniscectomie nemiscat intern. Pana in prezent a fost bine, cu excepția ultimei jumătăti de an de cand prezinta la nivelul ligamentului colaterale intern dureri de tip arsura cu un caracter neperiodic, respectiv 2 saptamani apar dupa care se remote brusc. Dupa ce a efectuat un consult si rmn s-a ajuns la concluzia ca este vorba de o luxare a meniscului restant si pe care noi nu o putem rezolva în Iasi. Credeti ca ati avea o solutie in acest caz?
  Va multumim.
  Ionut Topa
  Kinetoterapeut

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de octombrie 27, 2015, 2:01 pm
   in reply to Topa Ionut

   Buna ziua. Am inteles ca a fost operata, meniscectomie. Si ca acum ‘are o lucatie de menisc’…in ce sens? Este meniscul extruzionat??? Are artroza sau nu? Pentru ca daca are artroza la nivelul compartimentului intern, simptomele provin de acolo. Imi este greu sa va spun ce trebuie facut doar pe baza descrierii dstra. As avea nevoie sa vad RMN dstra!!!

   Raspunde →
 • Adaugat de NICU FERARIU in data de octombrie 28, 2015, 9:24 am

  Buna Ziua dl_doctor. am 40 ani si am fost diagnosticat cu poliarterita genunchi drept partea interna. am fost pus sa fac o serie de analize din care au reisit urmatoarele: vsh 3mm/h intr un interval de 3-12, cpr 288mg/dl intr un interval de 150-400, factor rheumatotoid 22,8 intr un interval de 0-15. restul analizelor fiind normale,am mai fost pus sa fac alte analize pt hbs si hcv si o raza la plamani toate fiind in parametri normali. pot fi aceste rezultate un factor in exprimarea unui astfel de diagnostic?. va gor daca imi puteti da un raspuns. cu respect

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de octombrie 29, 2015, 2:53 am
   in reply to NICU FERARIU

   Buna ziua. De poliarterita la genunchi, nu am auzit, sincer pana acum.
   Dar exista poliarterita nodoasa.( este o vasculita a vaselor medii, care devin inflamate si se distrug, in urma atacului celulelor imune. Se mai numeste si boala Kussmaul-Maier.
   Cauza este necunoscuta. Afecteaza adultii mai frecvent decat copiii si mai mult barbatii decat femeile. Este mai des intalnita la pacientii infectati cu virus hepatitic B. Simptomele bolii pot include oboseala, slabiciune, febra, dureri abdominale, scadeera poftei de mancare, scadere in greutate, dureri musculare si articulare, manifestari cutanate (eruptii, tumefieri, ulceratii, noduli), afectare neurologica (durere, amorteala, furnicaturi, arsuri, accidente vasculare cerebrale, crize epileptice), afectare renala (pana la insuficienta renala), infarct miocardic, necroza intestinala (infarct mezenteric).

   In concluzie nu stiu daca diagnosticul orientativ este aceste sau este artrita/poliartrita/artroza?????

   Raspunde →
 • Adaugat de Catana Aurel in data de octombrie 28, 2015, 3:18 pm

  Buna ziua,

  Ma numesc Aurel Catana, am 54 ani si am fost diagnosticat cu condropatie gr.II la genunchiul stang. Din RMN rezulta afectarea cartilajului pe o suprafata mica.

  Sintom: durere punctuala precisa nedifuza la anumite miscari ale articulatiei in special la rotire, torsiune.In sensul normal de flexie al genunchiului nu am dureri.

  Am urmat timp de 6luni, un tratament compus din glucozamina-condroitina – acid hialuronic-viamina C (SOLARAY), Arcoxia 90mg-10zile.
  Durerile sau mai ameliorat dar tot apar din cand in cand, de ex. la schimbarea de vreme / temperatura.
  Domnule doctor doresc sa-mi spuneti daca e cazul sa incep si cu infiltratii cu acid hialuronic si sa -mi recomandati un produs de calitate. Nu exclud posibilitatea unui consult la dumneavoastra.

  Cu multa consideratie!

  Raspunde →
 • Adaugat de Adrian in data de octombrie 31, 2015, 3:00 pm

  Buna ziua domnule doctor,
  Din pacate nu pot veni pentu un consult de specialitate (momentan sunt plecat din tara) asa ca profit de aces site pentru a sa solicita un sfat.
  La inceputul lunii iulie am avut un accident soldat cu leziunea muschiului cvadriceps si a tendonului. Adica un traumatism prin flex la nivelul coapsei drepte cu plaga delabranta 1/3 medie fata posteriara cu sectiune partiala masa musculara (cvadriceps femural. Am fost internat la Bagdasar pentru interventie chirurgicala iar in luna octombrie am facut o ecografie a muschiului lezat. Am fost sfatut sa practic execritii de recuperare a muschiului lezat dar aici nu am un specialist la care sa apelez in acest sens si nu vreau sa fac ceva gresit asa ca va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac sau eventual ce fel de exercitii sa practic pentru recuperare. Momentan nu am posibilitati de kineto sau fizio-terapie. Pentru alte detalii va stau la dispozitie. Multumesc anticipat.
  Cu stima, Adrian

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 7, 2015, 5:16 am
   in reply to Adrian

   Buna ziua.
   Din pacate nu stiu exact care ste gravitatea leziunii de aceea imi este greu sa va dau un sfat.
   In mod normal trebuie sa va vada un medic de recuperare si sa va coordoneze, dara fara fizio si kinetoterapie o sa aveti sechele.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Bobirci Simion in data de noiembrie 10, 2015, 7:18 am

  Mă numesc simion am avut un accident mam tăiat cu drujba la piciorul stâng diagnostic .plagă tăiată gambă stg fata mediala cu secțiune nerv tibial m.flexoare degete și m.flexor lung haluce acum 4 luni am fost operat .dr din Craiova mia spus să nu merg în el 21 de zile eu am stat 34 de zile după care am început să calc în el ușor. ușor în cât timp se reface nervul tibial și tenoul .am în continuare talpa amortita furnicături și dureri la degete va mulțumesc

  Raspunde →
 • Adaugat de Marian Mauna in data de noiembrie 13, 2015, 9:38 am

  Buna ziua domnule doctor. Am 42 de ani si sunt din Tulcea. De aproximativ 4 luni de zile am dureri, mai mari sau mai mici in functie de cat stau in picioare sau merg, cu preponderenta in zona calcaielor, piciorul drept fiind mai afectat. Mi-am facut o radiografie din care a rezultat ca am osteofite calcaneu bilateral. M-am deplasat la un medic ortoped din Tulcea, care mi-a spus, sau mai bine zis mi-a prescris sa ma ung cu o crema pe care am epuizat-o deja, sa-mi cumpar talonete de la dumnealui, fapt pe care nu l-am facut si daca nu-mi trece sa iau niste supozitoare cu indometacin. Intrucat toata discutia dintre noi a avut la baza doar radiografia, precizez ca nici macar nu m-am descaltat pentru a se uita la picioarele mele, iar radiografia era facută şi citita de o altă clinica, nu de dumnealui personal, mi-am pierdut increderea in domnul doctor din Tulcea şi as dori daca se poate sa-mi sugerati pasii care sa-i urmez in continuare, in varianta agreata de mine si anume de a obtine o programare la dumneavoastra. Inainte de a veni la dumneavoastra este necesar sa fac o alta radiografie aici in Tulcea si sa vin cu ea sau se poate efectua pe loc la cabinetul dumneavoastra? Nu pot sta mai mult de o zi in Bucuresti fiind constrans de servici si de timp. Va multumesc.

  Raspunde →
 • Adaugat de Nicolae Andrei-George in data de noiembrie 14, 2015, 6:37 pm

  Buna seara domnule doctor, am suferit un accident la fotbal acum 1 an de zile , m-am răsucit pe genunchiul stâng după care a troznit ceva in genunchi , de atunci nu reușesc sa mai alerg , am impresia ca genunchiul nu are stabilitate si ca fuge , am efectuat un RMN in luna Martie a acestui an , după care mi sa recomandat fizioterapie , kinetoterapie si exerciții in bazin , dar tot nu mi-am revenit . Sunt din Constanta , dacă a-ți fi de acord sa va trimit pe e-mail rezultatul RMN-ului in format A4 sa va Spune-ți o părere ce ar trebuii sa fac pe mai departe , îmi doresc din suflet sa alerg din nou !
  Va mulțumesc , aștept un răspuns de la dumneavoastră !
  O seara buna !

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 15, 2015, 6:29 am
   in reply to Nicolae Andrei-George

   Buna ziua.
   Conform descrierii simptomelor, probabil aveti o problema la nivelul ligamentului incrucisat anterior, care genereaza o instabilitate.
   Va astept la o consultatie pentru a vedea exact care este situatia clinica si imagistica.
   O zi buna!

   Raspunde →
 • Adaugat de Lucian Vladut in data de noiembrie 21, 2015, 3:31 pm

  Buna ziua ,

  Ma numesc Lucian Vladut.

  Am fost diagnosticat in luna Iulie cu sindrom de împingement ischio-femural in urma unui RMN pe care l-am facut din cauza unor dureri insuportabile in piciorul stâng , regiunea superioară . Din păcate diagnosticul i-a pus in dificultate pe medicii ortopezi si neurologi la care am fost . Doar un medic neurolog , in urma unui control mi-a spus ca pe langa compresia nervului sciatic in spațiul ischio-femural e posibil sa mai am un sindrom de împingement al mușchiului piriform dat fiind durerile din fese . Din ce am citit pe
  Internet in literatura de specialitate amandoua probleme tin de ortopedie si pot fi tratate . Imi puteți spune daca aveti cunostinte de ele ? In caz ca da as veni la dumneavoastră la un control .

  Multumesc

  Raspunde →
 • Adaugat de ciprian in data de noiembrie 25, 2015, 4:48 pm

  buna seara ,d-le doctor.am o tendinoza la tendonul achilian,cronica de peste 3 ani.care potrivit dr.ortoped nu are nici o sansa de vindecare ,doar prin interventie chirurgicala.daca se poate va rog frumos parerea dumneavoastra .multumesc

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 25, 2015, 6:58 pm
   in reply to ciprian

   Buna ziua.
   Daca este de peste 3 ani, atunci situatia nu este imbucuratoare.
   Se poate incerca o terapie regenerativa, iar daca nu da rezultate sau ati incercat si nu a dat rezultate, ramane doar tratamentul chirurgical.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de ciprian in data de noiembrie 26, 2015, 11:03 am

  multumesc pentru raspuns.de terapia regenerativa cu trombocite sau celule stem.azi am aflat prima data de la d-voastra prin articolul scris .eu sant din ardeal si vreau sa fac o programare la tel.afisat.cred ca este necesar sa incerc asa ceva inainte de o eventuala interventie chirurgica.

  Raspunde →
 • Adaugat de Alexandra in data de noiembrie 28, 2015, 7:54 pm

  Bună seara domnule doctor .am și eu nevoie de sfatul dumneavoastră .mama mea în vârstă de 63 ani a fost operată artroscopic la umărul drept ceva de supraspinos .ortopedul de la clinica privată mi a spus ca humerusul atingea de partea de sus a umărului și ca a lărgit spațiul în urma intervenției chirurgicale pentru a nu mai atinge os pe os .la început a crezut ca atinge de clavicula dar în timpul operației a constatat ca nu atinge clavicula.mama are și diabet ia pastile nu insulină 150 180 diabetul .a trecut patru luni în care a avut dureri ca la început .l am sunat pe domnul doctor sa vedem ce e de făcut și i a făcut o infiltratie dar nu știe de ce persista durerea.după infiltrate nu poate sa mai strângă pumnul drept de la aceiași mâna .și are dureri mai mici dar are dureri și după infiltrate.am plătit 47 milioane vechi și după 5 luni tot dureri.va rog îmi dați un sfat din suflet .acum o trimite sa facă rmn la cervicala a făcut dar nu are nimic.ce ziceți? Va multumesc mult..

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de noiembrie 29, 2015, 3:30 am
   in reply to Alexandra

   Buna ziua.
   Informatiile oferite sunt insuficiente, in sensul ca avea ceva la supraspinos…acel ceva ce inseamna mai exact? ce operatie a avut exact? ce protocol de recuperare a urmat? Nu pot da un sfat obiectiv fara aceste informatii. In mod normal perioada medie in care ar trebui sa se simta bine este de 6 luni.
   Numai bine!

   Raspunde →
  • Adaugat de Alexandra in data de noiembrie 29, 2015, 9:36 pm
   in reply to Alexandra

   Da domnule doctor am primit și rezultatul pentru mama .diagnostic sindrom de inpingement acromiotuberozitar cu subacromiala umăr drept .operată.are și diabet beton cum v am scris 150 200 și hipotiroidie.mai scrie ca se intervine chirurgical și se practica decompresia artroscopica subacromiodeltoidiana umăr drept.recuperărilor au fost făcute tot acolo 10 ședințe plus acasă exerciții. Va dau și rezultatul RMN:geoda cap humeral .tenosinovita supraspinos in portiunea distala .osteoartrita acromio-clavicula ra.

   Raspunde →
   • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de decembrie 1, 2015, 5:07 pm
    in reply to Alexandra

    Teoretic si practic tratamentul a fost corect, dar nu pot sa spun daca din punct de vedere chirurgical a fost corect sau nu. Pentru ca nu am participat la operatie, dar indicatia a fost corecta.
    Va sfatuiesc sa continuati fizio-kinetoterapia cu o echipa specializata.
    Numai bine!

    Raspunde →
    • Adaugat de Alexandra in data de decembrie 1, 2015, 5:28 pm
     in reply to Andrei Ioan Bogdan

     Va mulțumesc mult de tot și cu următoarea ocazie dacă va mai fi la dumneavoastră o sa ajungem .nu v am văzut dar după cum îndrumați și cum răspundeți la toată lumea și cum lumea este mulțumită după intervențiile dumneavoastră sunteți un om bun.sănătate și numai bine.

     Raspunde →
 • Adaugat de MARIANA in data de decembrie 1, 2015, 7:22 pm

  BUNA SEARA,
  va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac ; am probleme cu genunchii :
  am facut RMN la ambii genunchi iar rezultatul esteurmatorul:

  IRM GENUNCHI BILATERAL NATIV:
  Protocol de examinarea :sagital; si coronal T2 ,coronal si sagitalPDFat Sat ,coronal T1 si axialT2
  Imagini partial artefactate de miscarile pacvientei ; sub aceasta rezerva examenul IRM evidentiaza :
  -segmente osoase articulare-cu pozitie normala .fara leziuni osoase plaje de maduva hematogena resatnata in metafizele tibio-femurala ,bilateral
  – ligamente colaterale medial si fibular ,ligammete incrucisate anterior si posterior tendoane patelar si cvadrigeminal ,retinacule patelare (medila,lateral,transvers)-aspect normal.
  – flid intasionovial in cntitate medie ,cantonat in principal suprapatelar.
  -grupe musculare din regiunea genunchiuliui -aspect normal.
  in rest ,la nivelul GENUNCHIULUI STANG se evidentiaza:
  -subtierea parcelara a cartilajelor articulare tibio-femurale interne,cu aspect de condromalacie grII-III condiliana si I-II ibiala; condromalacie patelara grI_II la nivelul unghiului dintrefetele articulare patelare.
  -cartilaje articulare tibio-femurale externe-minimsubtiate ,parcelar cu aspect de condromalacie grI_II>
  -osteofote marginale pe versantii articulari tibio-femurali ,mai exprimate pe versantulinternsi pe unghiurile patelare
  – mici geode subcondrale in platoul tibial , secundar condromalaciei
  – menisc extern mult subtiat ,predominent corporeal si cornual anterior,cu edem conual anterior(hipersemnal PD)-leziune gradI
  – menisc intern subtiat global ,pana aproape de disparitie in regiune corporeala ( ce pierde contactul cu suprafetele osoase,prolaband pe sub fibrele colateralului intern) cu edem si traiecte de fisura cornuale posterioare ,ce ating suprafetele meniscale-leziune grad III B.

  la GENUNCHIU STANG: – subtieerea parcelara a cartilajului articular condilian intern,cu aspectul de condromalacie grII_III:
  – cartilaje articulare tibio-femurale -minim subtiate ,parcelar cu aspect de condromalacie grad I-II
  – cartilaj patelar integru;
  -osteofite marginale pe versantii articulari tibio-femurali ,mai exprimate pe versantul intern si pe unghiuri patelare;
  – menisc extern -subtiat ,predominanat corporeal ,cu leziuni degenerative incipiente (ban da orizontala centromeniscala in hiperseminalPD) degenerescenta mucoida ,fara fisuri;
  -menisc intern subtiat global predominent corporeal , cu leziuni degenerative incipiente similar celor externe si cu traiectorie radiara de fisura,corporeo-cornuale anterioare si posterioare,ce favorizeazae prolabare regiunii corporeale pe sub fibrele colateralului intern
  – leziune gr III>

  concluzii;
  modificari degenaerative articulare bilaterale( condarle si meniscale) mai exprimate pe stanga.

  mentionez ca am 55 de ani si cca 95 kg. -sunt de profesie inginer- in prezent auditor ISO- (munca de birou si multe depalasri in tara – cate 8-9 ore de mers)
  va rog sa imi spuneti cam ce ar trebui sa fac ….. am facut pana in prezent recuperare fizio+Kinetoterapie – sub indrumarea d-lui doctor CHIRIAC OVIDIU CRISTIAN(Dr RECUPERARE MEDICALA)
  Am luat antinflamatoare -cca 10 zile pe luna-antinflamatoarea genViMOVO(sau NEO ENDUSIX; NAPROXEN) si MSM sau piascledine…….

  va rog mult sa imi spuneti cam ce ar trebui sa fac …… mi s-a mai spus ca ar trebuI
  sa fac in aceasta faza infiltratii cu ARTHROMEC 3% sau OSTENIL PLUS.

  E NEVOIE DE ARTROSCOPIE , mai sunt in faza de artroscopie SAU DEJA MERG CATRE PROTEZARE?
  MULTUMESC ANTICIPAT!
  CU STIMA
  MARIANA

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de decembrie 9, 2015, 8:04 pm
   in reply to MARIANA

   Buna ziua.
   V-a luat cam mult sa scrieti acest mesaj…mi-a luat si mie ceva sa il citesc.
   Merita sa faceti artroscopii ca sa mai prelungiti viata acestor genunchi si trebuie sa slabiti neaparat.
   Va astept la o consultatie ca sa discutam mai multe.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de ion in data de decembrie 5, 2015, 12:31 pm

  Buna ziua

  Am facut trei operatii pentru menisc.
  Am dureri de genunchi.
  Am facut RMN,si ar rebui sa mi se faca protezarea genunchiului.
  Am 61 ani. Din RMN rezulta ca ligamentele sunt bune.Asi dori sa stiu daca in acest caz pot beneficia de o proteza care imi va permite un grad mai mare de miscare. VA POT TRIMITE CD ul DUMNEAVOASTRA, cu RMN ul si interpretarea?

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de decembrie 9, 2015, 7:47 pm
   in reply to ion

   Buna ziua.
   Va astept la o consultatie ca sa putem discuta despre aceasta problema medicala, in functie de particularitatile cazului dstra.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Mutiu Emilia din Oradea in data de decembrie 5, 2015, 7:45 pm

  Domnule doctor am 50 ani si as vrea sa stiu daca la varsta asta as mai putea face ceva pentru platfus . Daca da, ce investigatii preliminare trebuiesc facute inainte de a ma programa la dumneavoastra. Va multumesc.

  Raspunde →
 • Adaugat de Szabolcs Balogh in data de decembrie 8, 2015, 9:01 pm

  Buna ziua!

  Am avut o entorsa de genunchi, si am facut un RMN. Rezultatul RMN-ului este:
  Ruptura LIA. Leziuni fribrilare si inflamatorii ale LIP. Menisc medial protruzionat. Edem osos la nivelul condilului femural medial (asociat cu eroziune cartilaginoasa) si platoului tibial postero-medial. Modificari gonatrozice incipiente, la nivel medial. Usoara ingrosare sinoviala si colectie lichidiana in cantitate mica/media.

  Recomandarea medicului este:
  – ligamentoplastie
  – reparare leziune cartilaj – microfracturi.

  Imi puteti recomanda un ortoped bun din Cluj-Napoca?

  Raspunde →
 • Adaugat de Buzatu in data de decembrie 10, 2015, 5:19 am

  Bună dimineața. Am 40 ani și sufăr de necroza de cap femural bilaterala.am fost la dvs.aseară la consult în clinica cutera și în urma discuției purtate cu dvs.m-am hotărât ptr.a ma opera (proteza)cat mai repede posibil la un sold,urmând după perioada de 6 luni sa ma operez și la celalalt.va mulțumesc mult și aștept un răspuns de la dvs

  Raspunde →
 • Adaugat de Adina Moisescu in data de ianuarie 11, 2016, 4:59 pm

  Buna ziua,

  Pe 1 ian 2016 am avut un accident la ski si in urma examenului RMN am genunchiul drept afectat cu:
  – ruptura completa LIA;
  – ruptura partiala a fibrelor LCM in 1/3 superioara;
  – ruptura partiala a muschiului politeu la jonctiunea tendino-musculara;
  – meniscuri cu semnal omogen;
  – LCL si LIP – fara modificari aparente;
  – traiecte radiare complexe de fisura osoasa si impactare trabeculara a osului spongios in regiunea marginala postero-externa a epifizei tibiale proximale, cu interesarea corticalei superioare si a suprafetei articulare tibio-peroniere, fara deplasare;
  – modificari similare la nivelul capului peroneului, fara deplasare;
  – arii de contuzie osoasa la nivelul condililor femurali si varfului patelei;
  – acumulari fluide in cantitate medie la nivelul burselor peripatelare;
  – infiltratie edematoasa difuza a tesuturilor moi periarticulare;
  – cartilaj de acoperire aparent normal

  In momentul de fata sunt imobilizata in orteza mobila, insa nu pot flexa piciorul aproape deloc, in momentul cand incerc am durere puternica in lateralul interior al genunchiului. Ce ma sfatuiti sa fac pana ajung la o consultatie (sunt din Pitesti), sa incerc sa flexez mai mult, sa incerc sa fac recuperare medicala sau sa nu fac nimic pana nu ajung la consultatie? V-as fi recunoscatoare pentru o parere, pentru ca medicul ortoped de aici mi-a recomandat imobilizare 6 saptamani si nu stiu daca e cazul sa astept atata timp. Adina Moisescu

  Raspunde →
 • Adaugat de Felie Lila in data de ianuarie 11, 2016, 9:19 pm

  buna seara,

  Am 56 de ani , 1,63m inaltime , 68 kg. Diagnosticul meu este hallux rigidus la piciorul drept. Era dureros la incaltaminte noua iar acum a devenit dureros si la mers. Intrebarea mea este daca se poate opera, cat la suta se poate recupera si care este costul operatiei. Daca se opereaza, in timp poate sa reapara hallux rigidus?

  multumesc,

  Lila Felie

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de ianuarie 13, 2016, 6:12 pm
   in reply to Felie Lila

   Buna ziua.
   Trebuie sa va consult, sa va explic…exista 3 tehnici chirurgicale, iar cea corecta se alege in functie de particularitatea cazului.
   Va astept sa discutam. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de claudiu in data de ianuarie 26, 2016, 6:28 pm

  domnul doctor am si eu o intrebare:pentru refacerea cartilajului la genunchi am inteles ca in momentul de fata se pot face niste infiltratii cu celule stem sau ceva de genul ca nu sunt prea bine informat,intrebarea mea este ca sa mi se faca aceasta infiltratie trebuie sa fiu operat?si cam cat ar dura recuperarea?va multumesc,dak se poate va rog saimi trimeteti raspuns pe adresa de email.bazoiclaudiu@yahoo.com

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de ianuarie 26, 2016, 8:13 pm
   in reply to claudiu

   Buna ziua.
   Operat e mult spus. Stati cateva ore in spital si recoltarea presupune o incizie la piele de 2-3mm.
   Pacientul merge din ziua interventiei.
   Numai bine!

   Raspunde →
   • Adaugat de Claudiu in data de ianuarie 27, 2016, 7:37 am
    in reply to Andrei Ioan Bogdan

    Am vb la sanador si mi sa spus ca se sta o zi in spital si a doua zi se pleaca acasa.dupa ca plec din spital se face ceva recuperare?pot merge la serviciu imediat in ziua urmatoare?

    Raspunde →
 • Adaugat de Filip Adi in data de ianuarie 27, 2016, 3:22 pm

  Buna ziua
  Doresc si eu un sfat, pe data de 3/1/2016 amcazut, mam accidentat la piciorul drept la glezna, mam dus de urgenta la spitalu giurgiu, in urma radiografiei, am intrebat doctorul mia sa zis ca nu este nimic grav, miau pus o orteza gipsata, o asistenta mia zis ca e vorba de o fisura mica, miau prescris o reteta cu aspenter, tador si agocalmin.
  Pe data de 8/1/2016 mam dus la doctorul care ma vazut pe data de 3 iam zis ca gipsu este incomod nu este pus bine, laba picorului se umflase si sa invinetit spre degete, lam rugat sal schimbe, a mai facut o radiografie despre care tot nu mia zis mare lucru, dupa care mia infasurat peste orteza pana la genunchi tot piciorul in gips, ma trimes acasa zicandumi ca dupa 3/4 zile sa pun cate putin piciorul jos sa merg.
  Pe data de 22/1/2016 am fost la control la alt doctor, iam dat 50 lei pe consultatie, sa uitat pe radiografi si mia zis ca este vorba de o fractura si nu trebuia sa pun piciorul jos sa merg, nu a mai facut nici o radiografie mia zis sa revin dupa data de 2/2/2016.
  Dupa care cautand pe net am aflat ca este vorba de o ( fractura maleola externa de tip B fara deplasare ) deacea cred ca mai trebuia facuta o poza sa se vada pozitia fracturi.
  in continoare vreau sa spun ca merg binisor prin casa am renuntat la calmante de 4 zile durere mare nu prea mai este simt doar o usturime in acea zona si pe interior si pe exterior unde este fractura, tod ce ma supara este gipsu care este greu numai cand fortez sa ridic piciorul atunci ma doare,
  Va rog mult sfatuitima ce sa fac sa mai astept sau sal dau jos,
  Si poate imi dati o adresa posibil sa vin la o consultatie.
  Vam specificat tot istoricul meu cu rugamintea sa-mi spuneti daca am fost tratat corespunzator.
  MULTUMESC

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de ianuarie 27, 2016, 6:12 pm
   in reply to Filip Adi

   Buna ziua. Da, ati fost tratat foarte corect. Nu va faceti griji pentru ca o sa va reveniti complet. Trebuie totusi sa veniti sa va vad, sa stiu si eu cum esta fractura ca sa va sfatuiesc in continuare. Pentru programari: 0786602299. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Dana G in data de ianuarie 29, 2016, 11:19 am

  Buna ziua,
  tatal meu in varsta de 72 de ani este diagnosticat cu gonartroza avansata genunchi drept. S-a recomandat o interventie pt. proteza . Ma intereseaza daca prin programul national poate beneficia de o asemenea interventie, daca exista un termen de asteptare si daca puteti face dumneavoastra aceasta interventie chirurgicala . Va multumesc.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de ianuarie 29, 2016, 6:53 pm
   in reply to Dana G

   Buna ziua.
   Da poate beneficia, eu pot sa il operez in Spitalul Sanador.
   Perioada dintre momentul programarii si cel operator este de 1 luna.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Straton Gabriela in data de februarie 1, 2016, 6:03 pm

  Bună ziua!
  Sunt o pacientă care pe 28.02.2016 împlinește 52 de ani. La un an și patru luni m-am îmbolnăvit de poliomielită localizată pe membrul inferior drept, așa că acum am sechele constând în subdezvoltare osoasă, atrofie musculară și scurtare de 7,5 cm.
  La vârsta de 10 ani și jumătate , am avut o intervenție – osteotomie de derotare a gambei – menită să-mi permită să calc pe talpă, deoarece până atunci călcam pe cantul extern al tălpii. Am și „genu valgum”, iar glezna a devenit în timp batantă, astfel încât dacă atunci când pășeam, iar sub talpă era o denivelare, glezna se răsucea aducând talpa înspre interior și pârâia dând senzația că o să se rupă. Un medic ortoped mi-a recomandat o triplă artrodeză la gleznă, pe care am și făcut-o acum aproape cinci ani (pe 9 mai 2011).
  Din primăvara anului trecut, am început să am dureri de genunchi – asta după ce am făcut fizioterapie care a constat în:
  – Ultrasunete și laser pe genunchi;
  – Electrostimulare în zona lombară;
  – Masaj;
  – Kinetoterapie.
  M-am gândit inițial că durerile sunt ca efect al fizioterapie – știți cum spune românul că tratamentul „te răscolește”, însă treptat, durerea s-a acutizat, a intervenit o frecare foarte puternică, la fiecare pas, între capătul tibiei și femur (așa simt eu) pe laterala exterioară , cu senzația de mișcare nefirească în articulație – o trosnitură, o instabilitate, precum și o durere în partea din față, sub rotulă, ca o tăietură.
  Am mers la un ortoped, unde mi-a fost extras 17 ml de lichid și mi-a injectat un DIPROFOS. Ulterior, la o săptămână, mi-a făcut o infiltrație cu OSTENIL simplu, fără manitol, deoarece și-a exprimat părerea că aș da banii degeaba. Am repetat infiltrația peste două săptămâni, însă țin să menționez faptul că, nu m-au ajutat cu nimic cele două infiltrații.
  O vreme am folosit o orteză, însă în afară de faptul că, după ce trosnea puternic genunchiul, eu nu mai mișcam piciorul deloc, iar musculatura nu funcționa (în principal cvadricepsul), durerea era acolo, datorită presiunii exercitată de greutatea corporală pe genunchi.
  Idea este că de la Crăciun mă sprijin în cârje., Mă sprijin puțin și pe piciorul bolnav, astfel încât să nu ajung la punctul la care să trosnească sau să simt tăietura aceea.
  Am fost la consult la doi medici ortopezi, unul și-a exprimat opinia că genunchiul ar trebui protezat, însă faptul că musculatura este atrofiată nu ajută, și ar exista și un risc de decimentare precoce, din cauza artrodezei de gleznă. Un altul e de părere că ar trebui să fac o artrodeză de genunchi, cu tot ce decurge din ea, respectiv scurtarea cu încă 2-3 cm, solicitarea mai puternică a coloanei, etc. De asemenea s-a vorbit și de o laxitate ligamentară.
  Am facut diapuls, 12 ședințe și fac kinetoterapie, iar medicul de la centrul de recuperare la care merg, insistă că prin tonifierea musculaturii, problema o să dispară, dar eu nu simt asta.
  Precizez că nu am dureri în repaus și deși mi s-au recomandat calmante pentru durere, nu le iau pentru că am considerat că nu este necesar.
  Vă rog din suflet să mă ajutați să iau o decizie, iar dacă aveți o soluție mai bună decât cele două, ar fi minunat.
  Dispun de o radiografie în picioare (ortoleg), dar am facut și o tomografie.
  Cu stimă,

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de februarie 2, 2016, 5:25 am
   in reply to Straton Gabriela

   Buna ziua. Ca sa va ajut sa luati o decizie trebuie sa veniti sa vad exact despre ce este vorba si radiografiile. Situatia este complicata din pacate si ambele variante emise de ceilalti medici ortopezi sunt corecte. Sincer v-as sfatui sa mergeti catre o protezare, kinetoterapie continua, sa aveti o greutate optima. Iar in timp daca proteza se decimenteaza, se poate face artrodeza. O proteza de revizie de genunchi cu coada lunga si fixare mai buna, v-ar ajuta mai mult. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Bogdan in data de februarie 3, 2016, 7:58 am

  Buna ziua

  In urma cu 3 saptamani am alunecat pe o suprafata cu gresie pe care se formase o pelicula de gheata. Am simtit dureri
  la genunchiul stang. Sfatuit de un medic generalist am stat in repaos la pat cu piciorul sprijinit de o perna si
  am aplicat gheata. In primele 2 zile, pentru deplasare am folosit carje. In urmatoarele zile durerea fiind mai putin acuta
  m-am deplasat cu ajutorul unui baston. Genunchiul a devenit tot mai flexibil si m-am deplasat pe distante scurte ajutat de
  baston (in momentul de fata pot flexa genunchiul doar pana la 90 de grade si nu mai este umflat).

  In urma unei examinari RMN am consultat un ortoped care mi-a spus ca ar fi trebuit sa port o atela gipsata
  in primele 2 saptamani de la accident si ca nu ar fi trebuit sa calc deloc pe piciorul afectat. Mi-a dat un tratament
  medicamentos si mi-a recomandat repaos total (cu piciorul afectat usor ridicat…) urmand sa ma revada peste o saptamana.
  Mentionez ca am varsta de 35 ani.

  Va scriu pentru ca am devenit putin nelinistit si lipsit de inceredere. Pentru ca variantele din orasul in care ma aflu
  s-au epuizat, va contactez pentru un sfat si pentru o eventuala consultatie (daca considerati ca este cazul, dupa relatarea
  mea sumara).

  Va multumesc pentru timpul pretios acordat,
  Bogdan M.

  Rezultatul RMN:

  Secventele efectuate (sagital, axial si coronal PD fat sat, sagital T1 si coronal T2 me3d) evidentiaza:

  – Segmente osoase cu raporturi normale

  – Plaje hiperintense PD fat sat, de edem osos, proiectate la nivelul versantului posterior al condilului femural lateral,
  cat si in compartimentul posterior al platoului tibial extern, sugestive pentru contuzii osoase.

  – Ligament colateral medial usor largit, hiperintens PD fat sat, cu acumulari fluide periligamentare ce asociaza mica arie
  de edem osos la nivelul epicondilului femural extern

  – Ligamente incrucisate si colateral lateral fara anomalii decelabile pe secventele efectuate

  – Meniscuri dificil de evaluat, artefactate; fisuri transversale ale coarnelor posterioare meniscale interne si externe

  – Cartilaje articulare cu grosime si semnal RM normale

  – Epansament fluid intraarticularin recesurile supra- si parapatelar extern

  – Retinacul patelar intern striat, hiperintens PD fat sat, cu rupturi partiale

  – Infiltrate si acumulari fluide ce bordeaza extremitatea distala a vastului medial, retinaculul patelar medial,
  ligamentul incrucisat anterior si tendonul popliteu.

  Concluzii:

  – contuzii osoase femuro-tibiale postero-laterale
  – rupturi partiale ale ligamentului colateral medial si retinaculului patelar intern
  – fisuri ale coarnelor meniscale intern si extern
  – hidartroza in cantitate medie.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de februarie 3, 2016, 11:28 am
   in reply to Bogdan

   Buna ziua. Din rezultatul RMN, situatia nu este grava.
   Acum sincer ar fi bine sa veniti sa vad si eu filmele ca sa nu existe probleme nediagnosticate si sa va treziti peste 3-6 luni cu alte probleme. Dar conform RMN-lui, trebuie sa stati in repaus relativ 3 saptamani.
   Primele 3 saptamani: orteza cu balama, la mers in extensie completa cu incarcare partiala, carje / fizioterapie / kinetoterapie cu flexie 0-90 de grade / Voltaren gel
   Saptamanile 4-6: kinetoterapie asidua, mers cu orteza cu flexie 0-60 in timpul mersului, si 0-120 la kinetoterapie / Voltaren / gheata
   La 8 saptamani, ar trebui sa fiti recuperat complet.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Mirleneanu Nicolae in data de februarie 5, 2016, 11:56 am

  Buna ziua domnule doctor am sufetit in urma unei partide de fotbal ruperea ligamentului incrucisat anterior si cea a ligamentului colateral medial vroiam sa va intreb daca pot fi operate ambele in aceias operatie si daca traducerea din rmn ruperea recenta ligament colateral medial inseamna ca e rupt de tot va multumesc din suflet.

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de februarie 5, 2016, 6:22 pm
   in reply to Mirleneanu Nicolae

   Buna ziua.
   In 90% din cazuri ligamentul colateral medial(LCM) nu are indicatie operatorie.El are un strat profund de fibre si unul superficial.
   Are indicatie operatorie doar daca se rupe si cel profund, asta insemnand instabilitate foarte mare.
   LIA are indicatie operatorie.
   Daca colateralul intern nu trebuie operat, atunci 2 saptamani imobilizare, apoi 4 fizio – kinetoterapie, apoi reconstructie LIA.
   Daca LCM trebuie reparat, atunci el se opereaza cat mai repede, apoi se face recuperare pana la 2-3 luni, apoi se face reconstructie LIA.
   Acesta este protocolul european. Orice abatere de la aceasta schema, este o mare greseala.
   Va doresc numai bine!

   Raspunde →
   • Adaugat de mirleneanu nicolae in data de februarie 5, 2016, 8:31 pm
    in reply to Andrei Ioan Bogdan

    Va mutumesc din suflet domnule doctor pentru raspuns dar as mai indrazni sa va intreb daca instabilitatea mare la LCM se traduce prin: dupa acidentare am incercat sa fac catva pasi dar imi fugea genunchiul spre interior foarte anatomic adica efectiv nu puteam merge cu el

    Raspunde →
    • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de februarie 6, 2016, 12:56 pm
     in reply to mirleneanu nicolae

     Buna ziua.
     Cam da, asta insemna.
     Probabil trebuie stabilizat, cat mai repede puteti. Ca tehnica se face o fixare cu 2 ancore si o bandeleta speciala de la firma Arthrex. Tehnica se numeste internal bracing. Dupa 3 luni se face ligamentoplastie.
     Numai bine!

     Raspunde →
     • Adaugat de mirleneanu nicolae in data de februarie 6, 2016, 2:06 pm
      in reply to Andrei Ioan Bogdan

      La felul cum le raspundeti oamenilor va pot considera un inger va multumesc frumos si va doresc multa sanatate si fericire si ma bucur mult ca exista oameni ca dumneavoastra .!

      Raspunde →
 • Adaugat de Socol in data de februarie 17, 2016, 6:55 pm

  Buna seara, am efectuat un rmn fetitei mele de 10 ani si jumatate iar rezultatul a fost urmatorul:aspect irm sugestiv pentru displazie trohleara; usor edem osos la nivel condilian femural si mai putin evident epifizar tibial; leziune grad 2 MM. Ce ar trebui sa facem in continuare?

  Raspunde →
 • Adaugat de Ana in data de februarie 21, 2016, 9:56 pm

  Buna seara vreau sa va intreb daca ati jntalnit in leziunile de menisc grad Il si lll arsuri in zona genunchiului si pe picior in jos….nervii gambei iritati cu dureri si fasciculatii ale muschilor.
  Mentionez ca durerea este de 1an si nimeni nu ma lamureste ce este…va pot trimite RMNul meu?….multumesc

  Raspunde →
 • Adaugat de marinela greta in data de februarie 22, 2016, 1:09 pm

  Buna ziua,am un baiat de 20 de ani care practica jocul de handbal.In urma unei accidentari(a cazut pe sold)i s-a umflat f.tare locul respectiv.Ni s-a sugerat ca nu ar fi bine sa i se extraga lichidul.Dupa o jumatate de an umflatura aproape ca a disparut numai ca au inceput durerile de sold.Diagnosticul pus in urma RMN-ului este de bursita de iliopsoas stanga(antero-median de tendonul muschiului iliopsoas in stanga exista o colectie lichidiana fusiforma,ce insoteste tendonul pe o distanta de apx.47mm,cu aspect de bursita de iliopsoas stang).Daca sunteti amabil as dori sa-mi spuneti care ar fi pasii de urmat in continuare.Noi locuim intr-un oras mai mic de langa Cluj si nu stim la cine sa apelam pentru a obtine un tratament pentru aceasta afectiune. Va multumesc!

  Raspunde →
 • Adaugat de sanda in data de februarie 25, 2016, 7:58 pm

  Buna ziua!
  Am 46 de ani si acum 10 luni am calcat stramb pe strada si am cazut cu genunchiul rasucit. In felul acesta mi-am rupt 3 ligamente: Ligamentul colateral extern, LIP si LIA. Ligamentul colateral mi-a fost refacut acum 10 luni. In prezent ma descurc destul de greu deoarece nu am stabilitate pe piciorul bolnav, nu pot urca scari si de coborat nici nu poate fi vorba. Pratic nu pot pleca singura pe strada. Pentru a ,,repara,, piciorul am nevoie de reconstructia LIP si LIA . Am cerut o oferta de pret la clinica privata in cadrul careia mi-a fost reconstruit ligamentul colateral si mi-a facut un pret pe care nu mi-l permit.(18000 lei) As vrea sa stiu daca ma pot opera la un pret mai mic de atat.
  Multumesc anticipat pentru raspuns!

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de februarie 27, 2016, 5:10 am
   in reply to sanda

   Buna ziua.
   Din pacate operatia dstra este foarte complicata, si este nevoie de multe implanturi, de aceea costul interventiei este atat de mare.
   Va doresc succes si va sfatuiesc sa aveti grija ce cautati pentru ca sunt foarte putini medici care fac o asemenea interventie.
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Eduard Costache in data de februarie 29, 2016, 6:54 pm

  Domnule doctor, ce stiti despre sindromul Bertolotti?

  Raspunde →
 • Adaugat de Anghel Bogdan in data de martie 2, 2016, 7:23 pm

  Buna seara,domnule doctor. Ma numesc Bogdan Anghel si am 18 ani. In urma unui meci de fotbal m-am ales cu dureri la genunchiul drept. Am mers la diferiti medici care mi-au dat diferite diagnostice.Unul din ei mi-a spus ca trebuie sa ma operez de menisc,altul mi-a spus ca am doar ciupitura de menisc,un altul mi-a spus ca nu am nimic si mi-a recomandat impachetari cu lioton gel si fastum gel.Am facut aceste impachetari dar tot am dureri.Am facut si IRM iar rezultatul e urmatorul: Secvente efectuate:sagital STIR,PD,axial PD fat sat,coronal T1.
  Fara modificari de semnal T1,STIR la nivelul segmentelor osoase examinate.
  Integritatea ligamentelor colateral,lateral,medial,tract,ilio-tibial,incrucisat anterior si posterior.
  Modificari degenerative,corn,posterior,
  menisc intern.Fara modificari la nivelul cartilajului articular.Cantitate minima de lichid in cavitatea sinoviala.
  CONCLUZII:modificari degenerative corn posterior menisc inters.Bursita minima.

  Dupa o luna si jumatate am incercat sa fac antrenament si simt dureri incontinuare(fac sport de performanta) .Am fost la alt medic ortoped care mi-a recomandat sa fac o infiltratie la genunchi.Dvs ce imi recomandati?Astept raspuns.Multumesc si o seara buna!

  Raspunde →
 • Adaugat de Beniamin Flaviu in data de martie 4, 2016, 9:20 pm

  Buna seara. Ma numesc Beniamin am 26 de ani, vara anului trecut prin luna Iulie m-am accidentat la fotbal. Am facut RMN, mi-au zis ca am ruptura LIA.
  Eu sunt din Oradea, nu vreau sa ma operez la Oradea din anumite motive, m-ar interesa, care sunt costurile acestei operatii? Din cate am auzit acele suruburi sunt scumpe!? As vrea sa stiu, daca voi putea practica din nou fotbalul la acelasi nivel? Deoarece am auzit tot felul de pareri ca nu voi mai putea juca, sau ca va fi prea instabil. Va multumesc anticipat. O seara frumoasa!

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de martie 5, 2016, 9:10 am
   in reply to Beniamin Flaviu

   Buna ziua.
   Legat de rezultate: operatia in prezent are rezultate remarcabile, dar per ansamblu este foarte greu ca genunchiul sa fie exact ca inainte de operatie, sau ca si cum niciodata nu v-ati accidentat. Exista multe statistici, iar rata de recidiva este de 7-8% in lume, 4% la barbati…iar rata de reintoarcere la acelasi nivel de performanta sportiva este de 60%.
   Daca sunteti sportiv amator, va intoarceti fara probleme daca respectati exact pasii recuperarii.
   Legat de costuri: va pot ajuta sa va procurati acele suruburi prin programul national de traumatologie sportiva.
   Dati-mi un mail pe dr.andrei.bogdan@gmail.com
   Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Nemerenco Ludmila in data de martie 11, 2016, 7:28 pm

  Bună ziua!
  Sînt din Republica Moldova.Am un baiat de 11 ani cu paralizie cerebrala infantilî și are picior valg.Puteți să ne dați un sfat domnule doctor.
  Mulțumesc anticipat!

  Raspunde →
 • Adaugat de Nemerenco Ludmila in data de martie 11, 2016, 7:28 pm

  Bună ziua!
  Sînt din Republica Moldova.Am un baiat de 11 ani cu paralizie cerebrala infantilî și are picior valg.Puteți să ne dați un sfat domnule doctor.
  Mulțumesc anticipat!

  Raspunde →
 • Adaugat de Cocis Mariana in data de martie 12, 2016, 9:20 am

  In urma unui control efectuat la un spital din zona mea, pentru ca imi intepenesc articulatiile soldului, mi se limiteaza miscarile spre exterior in lateral, efectuand radiografie, urmata de tomografie, mi s-a descoperit ca am ambele oase iliace in osteoliza, cu corticala dreapta distrusa. Am efectuat apoi RMN, iar rezultatul a fost ca sunt prezente in ambele oase iliace chisturi de 4-5 cm pline cu lichid. Am efectuat si o biopsie din os, avand ca rezultat cheaguri de sange si fibrina. Mi s-a recomandat sa fac embolizare, dar nu mi s-a putut spune unde, pe motiv ca nu cunosc unde as putea sa fac asa ceva. VA ROG, AJUTATI-MA. Nu stiu unde sa mai merg si sa gasesc o rezolvare la problema mea. Deja trei medici de la trei spitale m-au respins ca si caz medical. Am dureri in creasta iliaca dreapta, cu zvacniri, pe partea dreapta nu mai pot dormi si nici sa ma sprijin in piciorul drept, simt o presiune in os si dureri mari.

  Raspunde →
 • Adaugat de georgescu elena in data de martie 18, 2016, 11:08 am

  buna ziua. mama mea in varsta de 72 ani a fost victima unui accident rutier. in 2 luni i s-a dislocat umarul de 3 ori. i-am facut rmn iar rezultatul este ; ruptura completa a tendoanelor supraspinos, infraspinos si biceps brahial – cap lung- ruptura aproape completa a tendonului subscapural, leziune bankart a labrumului antero-inferior. avulsia ligamentului gleno humeral inferior de pe capul femural. incizura hills- sachs pe capul femural, modificari difuze de structura osoasa la nivelul regiunii examinate – umar drept. ce optiuni avem? in caz de interventie chirurgicala daca imi puteti da un pret. va multumesc. o zi frumoasa

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de martie 18, 2016, 5:39 pm
   in reply to georgescu elena

   Buna ziua. Situatia este destul de complicata, atat ca varsta, cat si ca diagnostic. Ca si pret: va astept la o consultatie ca sa discutam. O operez gratuit pentru ca este un caz absolut special, dpdv al leziunilor multiple. Numai bine!

   Raspunde →
 • Adaugat de Cristina in data de martie 18, 2016, 3:18 pm

  Buna ziua domnule doctor! La antepiciorul stang am un chist sinovial 1 cm langa osul interior al incheieturii plantare si la radiologie au aparut entezofite calcaneene, cu reducerea inaltimii boltii plantare. Durerea este ca in fasciita. Terapia prin unde de soc poate afecta chistul sinovial? Chistul sinovial se poate opera?

  Raspunde →
 • Adaugat de Irina in data de martie 20, 2016, 1:13 pm

  Buna ziua! Iertati deranjul, nu vreau sa va rapesc prea mult din timp, insa sunt putin speriata si debusolata.

  Acum 3 zile am suferit o fractura de humerus proximal, care este si deplasata pe deasupra. Momentan este bine, fractura curata, nu doare, este imobilizata, insa imi este clar ca necesita operatie.

  Problema mea este aceea ca sunt o persoana tanara, (25 ani), sportiva si extrem de activa, vreau sa mi recuperez in totalitate mobilitatea si sa nu intampin probleme. As dori de asemenea sa operez cat mai curand, pentru a ma putea recupera cat mai repede desigur.

  Ce parere aveti? Este o interventie complicata? Voi putea reveni la activitati sportive cat de curand? As putea avea o consultatie cu dumneavoastra?

  Iertati tot valul de intrebari, stiu ca este duminica dupa amiaza, insa sunt ingrijorata si mi-as dori sa rezolv cat mai curand, iar dumneavoastra ati fost medicul ce mi-a inspirat incredere atat din punct de vedere medical, cat si uman, ceea ce este mai rar intalnit…

  Multumesc si sper la un raspuns curand!

  O zi minunata va doresc!

  Raspunde →
  • Adaugat de Andrei Ioan Bogdan in data de martie 20, 2016, 6:08 pm
   in reply to Irina

   Buna seara. Din pacate diagnosticul nu este unul foarte prietenos, pentru ca aceste fracturi afecteaza circulatia capului humeral in primul rand, in al doilea interventia este una deschisa si invaziva. In sine fractura trebuie redusa si fixata cu o placa blocata de titan, placa ce nu trebuie scoasa intr-o alta operatie. Daca doriti sa veniti la o consultatie, puteti maine la Sanador la ora 11:50, in spital. Cand ajungeti va inregistrati la receptie si fetele ma anunta!

   Raspunde →
 • Adaugat de Adriana in data de martie 22, 2016, 9:16 am

  Buna ziua d-le doctor ! Am nevoie va rog de sfatul dvs. .. In urma unui rmn le genunchi am primit urmatorul rezultat : eroziuni ale cartilajelor femuro-tibiale interne in special la nivelul condilului intern cu fine modificari de hipersemnal subcondral adiacent ;
  lia esteusor hipertrofiat cu modificari de hipersemnal neomogen in tot ligamentul si aspect desirat in insertia tibiala;
  menisc intern aplatizat , are segmentul mijlociu deplasat extern
  modificari de condropatice superficiale si profunde
  Ce credeti , am nevoie de operatie ?

  Raspunde →
 • Adaugat de Teacă Niculina in data de martie 27, 2016, 6:18 am

  Bună ziua . Am fost diagnosticată co capsulita retractilă a umărului stâng. La examinarea prin rmn nativ și contrast intravenos se evidențiază ruptură parțială a tendonului supraspinos și modificări la nivelului articulației acromio-claviculare și glenohumerale, tendinita bicepsului. Vă rog din suflet să-mi spuneți dacă pot face o programare la dumneavoastră. Cu stimă.

  Raspunde →
 • Adaugat de militaru in data de aprilie 5, 2016, 7:53 am

  BUNA ZIUA, in urma unei fortari a genunchiului …am facut rmn,si as dori sa stiu parerea dumneavoastra ….
  luxatie laterala a rotulei 10 mm,
  dezinsertie la nivel femular a retinaculului patelar medial ,
  displazie trohleara,
  leziune complexa corn posterior menisc intern,
  leziune LIA grd. 2-3
  chist Baker cu modificari inflamatorii adiacente,
  condropatie retropaterala laterala grd 1
  condropatie femurala interna(suprafata portanta laterala )grd.3.

  Raspunde →
 • Adaugat de Gabriela in data de aprilie 6, 2016, 8:16 pm

  Buna seara, in urma cu o luna am avut niste dureri foarte mari la umarul drept. In urma radiografiei mi s-au gasit calcificari peritohiteriene la insertia tendonului sipraspinos. Am facut 3 infiltratii cu Diprophos, tratament cu arcoxia, zaldiar. Dupa
  3 saptamani am facut si un Rmn unde nu s-au mai vazut calcificari, iar interpretare a fost " tendinita edematoasa, sindrom de impingement subacromio-humeral pe tendonul supraspinosului. Am facut si 10
  sedinte de fizioterapie insa durerile sunt aproape la fel de mari si nu imi pot misca sau ridica foarte mult bratul. Urmatoarea recomandare a fost interventia chirurgicala. Ce fel de intreventie se face in acest caz? Este posibil sa am in continuare acele calcificari si sa nu le fi vazut Rmn-ul? Multumesc

  Raspunde →
 • Adaugat de Voila Constantin in data de aprilie 7, 2016, 8:24 am

  Buna ziua,
  Am 52ani, de cateva luni am dureri de umeri , mai ales de umar drept unde mobilitate este mai scazuta, adica cu greu pot duce mana dreapta peste cap la urechea stanga. Am fost la dr. ortoped, am facut radiografie cervicala si umar si mi-a facut 4 sedinte de infiltratii, spunand ca este de la cervicala, dar durerile nu au disparut. Am facut RMN de cervicala si umar drept cu concluziile de mai jos:
  Rezultat RMN Cervicala
  Modificari incipiente de spondiloza cervicala
  Deborduri discale circumferentiale C4-C5, C5-C6, C6-C7

  Rezultat RMN umar drept
  Tumefiere si edem a capsule articulare
  Tumefiere si rupture fibrilare la nivelul tendonului coifului rotatorilor
  Hidartroza
  Artroza acromio-claviculara
  As dori sfatul dvs de specialist, durerile sunt cauzate de coloana sau de umari?, se poate trata sau este nevoie de interventie chirurgicala?
  Pentru programare la o consultative la dvs., este valabil numarul de telefon din acest sait?
  Va multumesc

  Raspunde →
 • Adaugat de Nedelcu Gabriel in data de aprilie 9, 2016, 1:10 pm

  Buna ziua d-le doctor. Am 58 de ani si am fost operat la piciorul drept (amputatie degete 3-5 si un sfert din talpa)- ulcer diabetic. La aceeasi interventie s-a efectuat in acelasi timp si un bypass la acelasi picior pentru refacerea circulatiei. Problema aparuta este ca deoarece ma deplasez greu in carje si numai calcand usor pe calcaiul respectiv, glezna s-a indoit in timp spre interior nefiind posibila momentan indreptarea cu mana decat foarte putin. Daca aveti o adresa de mail pot sa va trimit poze pentru a va forma o idee sau daca nu indraznesc prea mult il puteti contacta pe dl. doctor Ionut Munteanu( tot din Sanador) care a efectuat operatiile si la care sunt inca sub tratament. Va multumesc.

  Raspunde →
 • Adaugat de tudor in data de aprilie 24, 2016, 1:39 pm

  povestea mea e asta…pe strada am fost vazut de un batranel care m-a vazut ca merg greu..schiopatez..m-a intrebat daca am coxartroza..am raspuns ca da….a venit tramvaiul ..s-a urcat dupa mine ..a insistat povestidu-mi ca a fost operat de aceiasi afectiune..si repete..uite ce bine e.. merg fara carje..a inceput sa topaie..apoi m-a incurajat sa merg sa ma operez 2 statii a repetat obsesiv…andrei ioan bogdan..se incurca..ioan andrei bogdan ……eu v-am gasit aici..iar omuletul ala mi-a dat mult curaj…am 63 de ani coxartroza sold stang….daca pot veni la o consultatie si daca ma puteti opera in sistemul de stat..pe o eventuala lista de asteptare pe programul national….imi este un pic frica..dar omuletul ala era asa de multumit si daca el s-a facut bine eu de ce nu?

  Raspunde →

Lasa un comentariu

Anuleaza raspuns