• 8 ian. 2013
  • Raspunsuri: 0
  • Vizualizari: 477

s14La nivelul antebratului sunt urmatoarele compartimente:  volar, dorsal si intermediar.

Antebraţul este divizat în două compartimente – al flexorilor şi al extensorilor, dispuse anterior şi posterior faţă de scheletul osos al regiunii format din ulnă şi radius.

Compartimentul anterior (flexor) contine: muşchiul flexor radial profund si superficial al carpului, muşchiul flexor profund al degetelor, muşchiul flexor superficial al degetelor, muşchiul flexor ulnar al carpului, muşchiul pătrat pronator, muşchiul rotund pronator, si nervii median si ulnar.

Compartimentul posterior (extensor) contine muschii: brahioradial , extensor radial lung si scurt al carpului, extensor ulnar al carpului, extensor al degetelor , abductor lung al policelui, extensor lung si scurt al policelui, supinator si anconeus cat si nervul  si artera radiala.

s13 s11

s16Fasciotomia se efectueaza printr-o incizie longitudinala la nivelul compartimentului afectat evitand tesuturile nobile.  Plaga este irigata din plin si pansata cu un bandaj steril necompresiv. Se initiaza un tratament antibiotic si antialgic pentru confortul pacientului. Dupa 48h sau peste,in functie de severitatea afectiunii, plaga se sutureaza daca pielea nu este in tensiune si edemul in remisiune. In cazul unui edem pronuntat se recurge la o grefa de piele.

 s17

s18

Complicatiile se datoreaza in general unei simptomalogii vagi sau a prezentarii tarzii a pacientului.

s15

Unul dintre cei mai importanti parametrii in tratamentul acestei afectiuni, dupa aplicarea tratamentului chirurgical, este reprezentat de  recuperarea medicala.  Va sfatuim sa mergeti in cateva clinici din tara specializate in tratarea acestei afectiuni:

Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.