Doctor Ortoped Andrei Bogdan Ioan

  • 10 mart. 2013
  • Raspunsuri: 701
  • Vizualizari: 78.065

Screenshot_1

 

Calificative: vezi profil                                    Facebook: vezi profil

Sfatul Medicului: vezi profil                            Google+: vezi profil

 

Ma numesc Andrei Bogdan Ioan si sunt este medic ortoped in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si colaborator al sistemelor medicale: Medlife si Centrokinetic. Ca o scurta istorie a carierei mele, am absolvit facultatea de medicina la Targu Mures, ulterior al luat examenul de rezidentiat pe ortopedie, Bucuresti si am inceput cariera de rezident la Spitalul de Urgenta Sfantu Pantelimon, sub egida prof. dr. Cristea Stefan, unde am lucrat 3 ani. In aceasta perioada am efectuat si 2 stagii de pregatire in spitalul Sahlgrenska Goteborg, Suedia, sub egida dr. Branemark. Imediat dupa ce am inceput cariera de medic am dat examen de preparator universitar in cadrul catedrei de Anatomie a UMF Carol Davila Bucuresti, unde am profesat timp de 5 ani, efectuand o activitate didactica intensa alaturi de studentii mei. In 2008, m-am tranferat la spitalul universitar Elias, unde am profesat timp de 1 an alaturi de prof. dr. H. Orban, participand la peste 200 de artroplastii de genunchi si sold. Ulterior m-am transferat la spitalul de Urgenta Floreasca, in cadrul sectiei prof. dr. Popescu Ghe.

Inca din anul 2009 am inceput sa profesez in mediu privat, initial in provincie in clinica Medis din Campina, ulterior in Bucuresti la clinica SOS. In anul 2011 am inceput o colaborare cu sistemul Medicover, atat la spital cat si in policlinica. In anul 2013 m-am transferat in sistemul medical Sanador, avand activitate preponderenta in cadrul spitalului, in care am efectuat pana in prezent in jur de 800 de interventii chirurgicale. Totodata ofer consultatii in cadrul clinicii Centrokinetic.

Din anul 2008 sunt doctorant in stiinte medicate „Osseointegrarea si protezarea in amputatiile membrului superior”, iar din 2009 Colaborator la Institutul de Biochimie al Academiei Romane in cadrul proiectului de cercetare: „Biocompatibilitatea filmelor de hidroxiapatita depuse pe materiale de tip implant”, iar din septembrie 2015 Doctor in Medicina.

In 2016 am devenit Sef de Lucrari in cadrul Catedrei de Ortopedie a UMF Carol Davila Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Pe parcursul carierei mele am devenit membru in mai multe societati medicale romanesti si internationale:

sorotIsposrats

EFASesska

Ma caracterizez ca o persoana probabil foarte ambitioasa, corecta, civilizata, obsedata de munca mea,  dedicand in jur de 12 ore pe zi pentru ceea ce fac. Am ajuns la concluzia ca ortopedia este singurul hobby pe care il am, dar sunt fericit cu ceea ce fac, cand am rezultate si cand vad pacienti fericiti, care in acelasi timp ma apreciaza pentru ceea ce fac.

In ultimii ani m-am supraspecializat în chirurgie artroscopica – miniinvaziva, efectuand pana in prezent peste 2500 de artroscopii de genunchi, glezna si umar ( meniscectomie si sutura de menisc, ligamentoplastie, repararea instabilitatilor de rotula, repararea instabilitatilor de umar, sutura coafei muschilor rotatori, refacerea stabilitatii gleznei, tratamentul afectiunilor de cartilaj). Am efectuat cursuri de specialitate in Germania, Austria, Polonia, Spania, Suedia, Slovenia, Italia, Belgia si Franta. Am reusit sa ajung sa cunosc cei mai buni ortopezi din lume specializati in chirurgia minniinvaziva a umarului si genunchiului, sa vad cum gandesc, ce fac, cum pun indicatiile medicale si care sunt tehnicile chirurgicale pe care le folosesc. Cred ca mai am foarte multe de invatat, mai ales ca medicina este intr-un deceniu in care evolueaza extrem de rapid, in fiecare an aparand noi si noi tehnici si implanturi. Ca particularitati in profesia mea: am reusit impreuna cu echipa mea sa efectuam reconstuctii ligamentare personalizate la nivelul genunchiului cu rezultate remarcabile, in special pentru LIA, am obtinut rezultate foarte bune in suturile meniscale, aceasta fiind principala abordare in tratamentul acestei patologii, folosim frecvent terapiile biologice care la nivel mondial vor fi cel mai mare progres in urmatoarele 2 decenii, am ajuns la un nivel bun in chirurgia umarului, o chirurgie mult mai greu abordabila decat cea a genunchiului. Ar fi foarte multe de spus despre ceea ce facem ca echipa, incepand cu investigarea pacientului, tehnici chiruricale si metode de recuperare. Daca aveti rabdare, le veti gasi in site-ul nostru care insumeaza in prezent 450 de articole, fiind cel mai complex, explicit si vizitat site de ortopedie din Roamania. Acest site reprezinta munca mea si a echipei mele de peste 3 ani, si va spun sincer ca scriem si modificam, adaugam, schimbam idei zilnic, astfel incat sa il facem cat mai util pentru pacienti.

Medicina sportiva este un domeniu de mare interes pentru mine, de aceea am publicat peste 150 de articole de specialitate, incercand sa explic patologia frecvent intalnita la nivelul umarului si genunchiului. Am o colaborare stansa cu medici radiologi supraspecializati in patologia sitemului osteo-articular, atat in Romania cat si in Olanda, reusind prin investigatii paraclinice de specialitate (ecografie, CT, RMN) sa elucidez si sa tratez cu succes patologia sportiva. As putea sa remarc aportul dr Ghiea Sorin, medic primar radiolog, Presedintele Societatii Romane de Imagistica Musculo-Scheletala, si al dnei dr. Tache Georgiana, medic colaborator al centrului de recuperare Centrokinetic.

In prezent, pot spune ca ma consider in primul rand un clinician foarte bun, pentru ca citind si scriind atatea articole am reusit sa aprofundez foarte multe informatii, necesare formularii unui diagnostic corect. Eu consider ca primul pas in tratarea unei boli, este un diagnostic corect. Am o experienta extrem de bogata, acumulata in tratamentul non-chirurgical al afectiunilor ortopedice: artroze, tendinite, fasceite, rupturi musculare, efectand peste 5000 de infiltratii (solutii vascoelastice, antiinflamatoare, PRP, STEM cells).

In prezent domeniile de interes sunt reprezentate si de chirurgia piciorului, de aceea am efectuat cursuri de suprespecializare in Germania, Polonia si Belgia, si am tratat cu succes urmatoarele afectiuni: hallux valgus (monturi), hallux rigidus, degetul in ciocan, picior plat valg. Statistic in ultimii 4 ani am efectuat in cadrul spitalului Sanador in jur de 200 de corectii la nivelul gleznei si piciorului. In 2014 am reusit sa aduc in Romania cura chirurgicala pentru picior plat valg cu Hyprocure, aceasta fiind cea mai performanta, putin invaziva si de succes metoda folosita in lume. In 2015 erau peste 30000 de pacienti tratati cu succes in lume, in peste 60 de tari. In Romania am operat peste 50 de pacienti prin aceasta metoda, corectia fiind completa. Pentru mai multe informatii va invit sa accesati: http://picior-plat.ro/

Am participat la numeroase cursuri postuniversitare şi stagii de pregătire organizate de societati de specialitate sau universitati medicale de renume in Germania, Austria, Suedia, Franţa, Polonia, Belgia, Slovenia şi Romania. In prezent lunar particip la conferinte, simpozioane, cursuri, congrese, pentru ca eu consider ca pentru a progresa am nevoie sa indeplinesc doi parametrii: sa capat experienta din ceea ce fac alti colegi, si sa capat experienta din ceea ce fac eu.

In anul 2016, m-am alaturat proiectului Centrokinetic, probabil una dintre cele mai bune clinici de recuperare din Bucuresti. Imi doresc ca in aceasta clinica sa pot coordona pacientii corect din punct de vedere al recuperarii, alaturi de dna dr. Simona Savulescu, deoarece consider ca rezultatul final al oricarui tratament ortopedic depinde in mare masura de procesul de recuperare. Am reusit sa implementam in acest proiect sistemul Reflex (un program de urmarire a pacientului in cursul procesului de recuperare, cu ajutorul unor senzori), placa Quickboard pentru testarea si recuperarea pacientilor. Sunt mandru sa lucrez alaturi de multi oameni extrem de bine pregatiti precum Alin Voica, Christos Poulis, Oana Antonic, Alina Iatan, Cornle Dragoi, etc, o adevarata echipa care ma ajuta sa ofer pacientilor programe complete de recuperare.

Cursuri postuniversitare:   

  • 2007 – Sp.Clinic Foisor, Aborduri chirurgicale – sold MIS in artroplastia primara
  • 2007 – Sp. Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Ecografia in diagnosticul precoce al luxatiei congenitale sold.
  • 2007 – Sp. Clinic Colentina, 2010-Sp.Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Actualitati in chirurgia piciorului-hallux valgus
  • 2008 – Sp.Cinic de Urgenta Sf. Pantelmon, Artroscopia genunchiului –  ligamentoplastia ACL.
  • 2008 – Viena, Austria, International Shoulder Course
  • 2008 – Sp Universitar de Urgental, Principii de baza in artroscopia de genunchi
  • 2008 – Graz, Austria, Basic arthroscopic course – knee, shoulder
  • 2008 – Poiana Brasov, Curs AO: Principii in Managementul Operator al Fracturilor
  • Mai 2009, septembrie 2009 – Shalgreska Hospital Goteborg, Suedia, Stagiu de pregatire
  • 2009 – Strasbourg, France, Advance arthroscopic course: knee
  • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Tratamentul actual in fracturile supra – condiliene femur
  • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Date moderne de fiziologie si patologie osoasa: particularitati ale fracturii pe osteoporoza.
  • 2011 – Oslo, Norvegia, Artroscopia si chirurgia genunchiului, Societatea Europeană de Traumatologie Sportivă
  • 2011 – Paris, Franta, Tehnici chirurgicale minim invazive în artroplastia de sold anterolaterală
  • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Conduita terapeutica in fractura de femur la politraumatizati.
  • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Osteosinteza in fracturile de col femural.
  • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Mainii
  • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Gleznei si Piciorului
  • 2012 – Strasboug, Franta, Challenges in the proximal Femur
  • 2012 – Lyon, France, Stagiu de pregatire – chirurgia gleznei si piciorului (hallux valgus, picior plat)
  • 2012 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire – ligamentoplastie, transplant de cartilaj articular
  • 2013 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea genunchiului Stryker
  • 2013 – Munchen, Germania, Course shoulder and knee surgery – Artro lab
  • 2013 – Wels, Austria, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
  • 2014 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea soldului Stryker
  • 2014 – Poznan, Polonia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
  • 2014 mai – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
  • 2014 – Paris, Franta, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
  • 2014 octombrie – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
  • 2014 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire in artroscopia de umar si genunchi
  • 2015 – Advence Course on Shoulder Arthroscopy, Val d’Isere, Franta
  • 2015 – Munchen, Germania, Curs de chirurgie a gleznei si piciorului
  • 2015 – Anwerp, Belgia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
  • 2015 – Bucuresti, Curs Stryker: Metode osteosinteza la nivelul membrului superior
  • 2015 – Bucuresti, Curs Ronda Medical: Metode de fixare in reconstructia LIA
  • 2015 – Lyon, Franta, ISAKOS Congress
  • 2015 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
  • 2015 – Timisoara, Romania, Al XX-lea Congres National de Radiologie si Imagistica Medicala – in calitate de Lector: „Corelatii clinice, paraclinice si terapeutice  in patologia umarului”
  • 2015 – Banja Luka, Bosnia, VI Balkan Congress of Arthroscopy, Sports Traumatology and Knee Surgery
  • 2015 – Berlin, Germania, Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery-Berlin: GIII Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery
  • 2015 – Bucuresti Romania, al XVI-lea Congres National de Ortopedie si Traumatologie
  • 2016 – Val d’Isere, Franta, 6th Advence Course on Knee Arthroscopy
  • 2016 – Bucuresti, Romania, SRATS Congress (Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva)
  • 2016 – Novi Sad, Serbia, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells, PRP)
  • 2016 – Barcelona, Spania, 17th ESSKA Congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
  • 2016 – Bucuresti, Romania, Curs de Rezonanta Magnetica si Ecografie in Patologia Articulatiilor Gleznei si Cotului, incitat in calitate de Lector: „Traumatologia sportiva la nivelul gleznei si cotului”
  • 2016 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
  • 2016 – Amsterdam, Olanda, Stagiu de pregatire in chirurgia miniinvaziva a umarului  Dr. Maarten van der List
  • 2016 – Bucuresti, Al II-lea Congres al Clubului Regal al Medicilor
  • 2017 – Munchen, Germania, Advance shoulder surgery – Artro lab
  • 2017 – Budapesta, Ungaria, EFAS (Cogresul European de Chirurgia Gleznei si Piciorului)
  • 2017 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
  • 2017 – Bucuresti, Tehnici reconstructive ale cartilajului articular
  • 2017 – Timisoara, Congresul National de Ortopedie si Traumatologie
  • 2017 – Poznan, Polonia, Advanced Knee and Shoulder Arthroscopic Course (RehaClinic)
  • 2018 – Bucuresti, Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva, SRATS
  • 2018 – Glasgow, Scotia, 18th ESSKA congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
  • 2018 – Budapesta, Ungaria, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells BMAC, PRP, LipoGems)
  • 2018 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
  • 2018 –  Belgrad, Serbia, Al 5-lea Simpoziin de Medicina Regenerativa, Speaker Invited cu lucrarea „Importanta terapiilor regenerative in reconstructia logamentului incrucisat anterior”
  • 2019 – Torino, Italia, Curs de terapie regenerativa: Transferul de microgrefe cartilaginoase in afectiunile ortopedice
  • 2019 – Londra, Anglia, Advanced knee course (leziuni complexe multiligamentare la nivelul genunchiului

Domeniile  mele de interes profesional sunt:

Chirurgie artroscopica – miniinvaziva (genunchi, umar, glezna): transplante ligamentare (LIA, LIP, MPFL, LCL, ALL, CC Ligaments) – autogrefe/alogrefe/grefe sintetice, autotransplate osteocartilaginoase, osoase, augmentari ligamentare, osoase, artrodeza artroscopica de glezna, refacerea instabilitatii umarului, reinsertia coafei muschilor rotatori (supraspinos, infraspinos, substapular),  tenodeza muschi biceps brahial, capsulectomie in frosen shoulder.

Terapiile regeneratice cu PRP, cel STEM.

Chirurgia picicorului (Hallux valgus, Hallux rigidus, Deget in ciocan, Tailor bunion, Metatarsalgii, Picior plat, Picior cav).

 

Contact:

Ofer  consultatii miercuri sau vineri in cadrul clinicii Centrokinetic, in intervalul orar 14.00-19.00. Pentru programari va rog sunati la nr: 0786602299 sau 0755055216.

In incheierea acestei prezentari as dori sa adaug ca imi doresc intotdeauna sa existe un respect reciproc intre medic si pacient, pentru ca eu personal ma gandesc sa aplic doar tratamente  corecte, rapide si eficiente. Iar acest deziderat nu poate fi obtinut fara ajutorul echipei mele:

Dr, Ghiea Sorin 

FotografulTAU-9928 FotografulTAU-9884

 

  • Dr. Onut Ciprian – medic rezident ortoped
  • Nedelea Daniel – asistent medical
4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

701 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Buna ziua D-l Dr, In urma cu doua luni am suferit un traumatism foarte puternic la cot, in urma caruia am suferit o fractura de cap radial stang, tip mason III. Cu toate ca am inteles ca existau mai multe solutii pentru interventia chirurgicala, in urma interventie mi-a fost scos definitiv acest os. Am facut recuperare si inca fac dar mi-a aparut un proces de osificare (cred ca asa se numeste) in urma caruia iau tratamnent pentru stoparea acestuia, sincer imi este foarte teama, am dureri foarte mari inca la mana, sunt constienta ca nu voi mai avea mobilitatea mainii… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna seara. Teoretic protezarea este indicata la tineri, oferind in primul rand stabilitate articulatiei, si pe planul doi mobilitate. Trebuie sa discutati cu un medic de recuperare pentru a elabora un program special, astfel incat sa ajungeti, daca se poate, in parametrii doriti. Numai bine!

Anonymous

Multumesc foarte mult pentru raspuns .Sper din toata inima sa-si rezolve problema mergand pe drumul indicat de dvs.

Sanatate si numai bine va doresc

Anonymous

Bua ziua.Am un baiat de 13 ani care a jucat fotbal pana anul acesta in luna martie.Acum 2 ani la un meci a sesizat durere la genunchi, am mers la spitalul Grigore Alexandrescu unde I sa facut radiografie dupa care au spus ca durerile sunt de la crestere.Au trecut anii durerile sunt la fel asa ca am facut anul acesta alta radiografie din care iarasi nu au vazut nimic.Am reusit sa facem rmn la care rezultatul medical spune:Ex.IRM la nivel genunchi stang:-acumulare fluida in cantitate mica retropatelar si la nivelul spatiului articular al genunchiului stang-imagine liniarain hipersemnal PD cu supresia… Read more »

Anonymous

Continuare
-subtierea cartilajului cu discontinuitati si eroziune subcondrala la nivelul condilului femural medial.-fara modificari posttraumatice la nivelul segmentelor osoase.Concluzie:leziune grd.1 corn posterior-lez.cartilaj.
Ce avem de facut ? Cum procedem pentru o consultatie? Va multumesc mult pentru timpul acordat.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Interpretarea RMN-lui nu este concludenta pentru ca nu ne ofera o concluzie ferma despre starea cartilajului articular. Va sfatuiesc in primul rand sa mergeti la dr. Ghiea de la Spitalul Medicover in vederea unui second opinion pe RMN. Dnul dr este specializat in imagistica aparatului loco-motor si astfel rezultatul investigatiei va avea calitate superioara. Apoi va puteti face o programare la 0786602299. O zi buna!

Anonymous

Buna seara,
Am fost diagnosticat cu ruptura coafa rotatorie si labrum glenoidal anterior (pe baza rezultatelor RMN). Medicului ortoped mi-a recomandat interventia chirurgicala artroscopica si sa iau legatura cu dvs.
Unde ma pot adresa pentru programarea consultatiei?
Va multumesc anticipat.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Va sfatuiesc sa vorbiti cu asistentul meu la nr 0786602299 in vederea unei programari.
O zi buna!

Anonymous

Buna ziua!Va rog ,daca se poate ,sa primesc un raspuns de la dumneavoastra.In urma cu opt saptamani am suferit o interventie chirurgicala la nivelul antepiciorului stang.S-a practicat cura hallux valgus-ului prin:exostozectomie M1,osteotomie M1 de tip Chevron,osteotomieF1,D1 tip A kin,retensionare capsulo-sesamoidiana.Deoarece am avut si grifa digitala(deget 2),s-a practicat si osteotomie M2,tip Weil.Acum,dupa 8 saptamani,nu observ nici o imbunatarire la nivelul degetului 2.Chiar daca este edematiat,tot "in ciocan" este,si prezinta o importanta redoare articulara.Medicul meu este foarte zgarcit cu vorbele,iar eu nu stiu ce sa cred.Sa fie un esec,tehnica chirurgicala a fost cea potrivita?Dumeavoastra ce credeti?Cum trebuie sa arate un deget ‘in… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Daca degetul este tot in ciocan, atunci ceva imi scapa. Tratamentul degetului in ciocan repinde de gradul de afectare al articulatiei interfalangiene. Teoetic este foarte corect ce v-a facut, si va sfatuiesc sa discutati cu dnul dr in vederea corectarii deformarii. Este posibil sa intervina din nou dupa o perioada pentru o corectie completa, uneori nefiind posibila corectia completa primara. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnule doctor, In urma cu multi ani in urma (11) in timpul unui meci de fotbal am suferit o entorsa la genunchiul stang. Atunci mi s-a pus diagnosticul intindere LIA cat si un traumatism usor al meniscului. De atunci am mai suferit mici entorse la acest genunchi, insa doar in cazul practicarii anumitor sporturi (fotbal, tenis). In rest, totul normal. In urma cu o luna, in urma unui alt meci de fotbal, am suferit o alta entorsa, in urma careia genunchiul s-a umflat. Am fost la un medic, mi s-a recomandat o investigatie RMN, in urma careia mi… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. In primul rand este corect ca aveti nevoie de o interventie chirurgicala. Legat de repararea genunchiului, aici putem discuta despre anumite aspecte care se pot corecta si altele care nu se pot corecta, si anume: ruptura de LIA se rezolva prin reconstructie, meniscul se poate incerca sutura lui, dar sansele de reusita sunt relativ mici pentru leziunea este veche. Totusi este singurul tratament acceptat, fara meniscetomie completa tinand cont de varsta dstra. Mai este o problema f importanta: modificarile artrozice aparute. Discutia este ampla. Legat de sport: trebuie fizio si kinetoterapie, nu sporturi de pivotare: fotbal, basket, tenis,… Read more »

Anonymous

Buna ziua. Acum o luna de zile, eram la un meci de handbal si in timp ce alergam mi-a sarit genunchiul drept…Am facut un RMN, iar doctorul mi-a spus ca am ligamentul incrucisat anerior rupt si ca trebuie sa ma operez.
Acum nu pot intinde piciorul de tot, dar nici nu pot sa il indoi de tot.
La dumneavoastra cat costa o operatie de asta?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Pentru astefel de intrebari va rog sa discutati cu reprezentanta mea din Spitalul Sanador la numarul 0755108681. Numai bine!

Anonymous

Buna seara.Sunt Daniela din Iasi.Ca urmare a raspunsului primit, as vrea sa va mai adresez o intrebare.S-ar putea face corectia odata cu extragerea suruburilor?Va multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna seara. Nu stiu ce suruburi trebuie sa scoateti, ele normal raman pe loc fiind din titan. Numai bine!

Anonymous

Buna seara,domnule doctor,multumesc pentru raspunsul dat comentariului meu din data de 16 noiembrie.Am inceput sa fac kinetoterapie(jumatate de ora pe zi),la recomandarea d-nului doctor.Credeti ca este posibila o corectie odata cu extragerea suruburilor?Multumesc!

Anonymous

Buna seara.Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema.Nu stiu ce sa cred si ce sa mai fac.Am citit tot ce-am gasit pe net despre cura hallux valgus si am vazut ca acele suruburi din titan trebuie sa ramana pe loc.Ce s-ar putea intampla daca vor fi scoase,asa cum mi-a spus doctorul care m-a operat.Nu exista un protocol care trebuie respectat, in ceea ce priveste materialele de osteosinteza?Oare sa ma adresez altui medic?Initial,am vrut sa ma operez la Bucuresti,insa n-am putut din cauza distantei.Multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Va sfatuiesc sa mergeti la acelasi medic, pentru ca asa se procedeaza in toate tarile civilizate. Medicul dstra stie ce materiale s-au folosit si care este situatia locala cel mai bine. Numai bine!

Anonymous

Bună seara!
Am 39 ani, cu diagnosticul, Sechele maladia Perthes,subluxatie sold bilateral,sechele post fractura femur stang,anchiloza genunchi drept in extensie,redoare genunchi stang,coxartoza bilateral avansata sec, vreau sa va întreb dl, doctor, ce se poate face ca boala mea sa nu se agraveze mai rau,
Va Multumesc !

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Boala dstra are o evolutie lent progresiva si sincer nu se poate face nimic ca sa opriti boala in evolutie. Numai bine!

Anonymous

Buna seara! Diagnostic examinare RMN umar stang.nativ: Secvente ponderate T1, Pd_fs,T2-fs,in diferite planuri: Se evindetiaza articulatie acromio-claviculara cu minima reactie osteofitica marginala,la nivelul fetei profunde; Colectie fluida reziduala in proiectia bursei subracromio-deltoidiene,in cantitate redusa; Aspect normal al ligamentului coraco-acromial; Ruptura interstitiala "a minima" insertie humerala,tendon supraspinos,de aspect stabil; Tendonul capului lung al bicepsului in pozitie normala; se mentine aspect usor edematiat al portiunii intraarticulare(cu ruptura fibrala a minima ‘a minima asociata’); minima colectie fluida reziduala peritendinoasa; Fara hipersemnal patologic in proiectia tendonului infraspinos,subcapular, si teres minor. Colectie fluida intraarticulara si la niv.recesului subscapular in cantitate redusa; Fara anomalii de semnal… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Conform rezultatului de la RMN nu este nevoie de artroscopie de umar, dar rezultatul trebuie corelat cu examenul clinic al umarului. Va astept la o consultatie! Numai bine

Anonymous

buna ziua am platfus inca din copilarie iar acum la virsta de 50 de ani am dureri groaznice la mers in acelasi timp piciorul stg.sa deformat enorm va rog datimi un sfat referitor la un remediu .dupa 3 min de mers am dureri groaznice sfatuitima ce as putea face ….multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Tratamentul este eminamente chirurgical in cazul dstra, tinand cont de simptomele pe care le aveti.
Deformarea trebuie corectata.
Va sfatuiesc sa va adresati unui medic ortoped in vederea unui examen clinic si a unor investigatii radiologice.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara!
Dl, Doctor , la raspunsul pe care mi la.ti lasat in data de 28 noembrie, as vrea sa va mai intreb, o protezare de genunchi drept, sau protezare de solduri ar putea sa.mi diminueze actroza bilaterala avansata, va intreb ca am dureri mari de mijloc si nu mai stiu ce sa fac, am facut bai balneoclimaterice dar durerile persista, nu mai stiu ce sa mai fac ,
Va Multumesc pentru timpul acordat,

Anonymous

Buna ziua,
tatal meu a fost diagnosticat cu coxartroza dr. si gonartroza stg. si are dureri foarte mari.Din pacate, refuza operatia pe motiv ca are 75 de ani,are probleme cu inima si cu tensiunea si bineinteles influentat si de ceea ce a vazut si a auzit de la pacientii pe care i-a vazut prin spitalele prin care a fost si nu in ultimul rand din motive financiare.Eu nu am parerea directa a unui ortoped, el merge singur la medic locuind intr-un satuc din jud.Bacau, iar eu in Bucuresti.
M-ar interesa daca exista tratamente care sa-i atenueze durerea.
Va multumesc!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Exista o terapie prin infiltratii cu corticosteroizi, cu rezultate exceptionale dar pe termen scurt:2-3 luni. In toate tarile civilizate acest tip de tratament se aplica pacientilor care refuza operatia sau au riscuri foarte mari.
Numai bine!

Anonymous

Multumesc mult pentru timpul acordat.

Anonymous

buna ziua siva multumesc pt raspuns va mai deranjez cu o intrebare as vrea ca aceasta operatie pt platfusul si deformatia piciorului stg.sa ofac in cadrul clinicii dv.si o adoua intrebare cit va trebui sa stau imobilizat si un cost estimativ …va multumesc mult.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Tehnica chirurgicala depinde de gradul deformarii. Nu pot sa emit o parere obiectiva fara o consultatie. In principiu recuperarea este inceputa a doua zi dupa operatie, si dureaza intre 1 si 6 luni, in functie de tehnica operatorie.
Cost: depinde de tehnica operatorie, de implanturile folosite si de spital.
Numai bine!

Anonymous

Am un RMN cu traiect liniar orizontal de fisura intersand cornul posterior si corpul meniscului intern, cu atingerea ambelor corticale, cu erodarea si subtierea cartilajului de acoperire condilian femulral si tibial intern si discreta edematiere a osului subcondrial adiacent. Ce sfat imi dati?
multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Aveti indicatie chirurgicala conform rezultatului de la RMN de aceea va sfatuiesc sa faceti un consult la un medic ortoped.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua! Dl dr. Andrei,sunt mama unei fetite,de fapt a unei domnisoare de 20ani,din Ploiesti. A facut sport de performanta,scrima de la varsta de 8ani si la 16ani parasutism,insa in urma unei meningite urmate de un abces cerebral (in ianuarie 2013), nu a mai avut voie sa practice aceste sporturi. eu ii multumesc bunului Dumnezeu ca este in viata si bine din punct de vedere fizic,psihic si intelectual. insa ,cam la doua luni de la intoarcerea de la spital a inceput sa acuze dureri de genunchi,dimineata ii trebuiau cateva minute sa se ridice din pat,deci la ridicarea de jos(acum la… Read more »

Anonymous

Buna ziua d-le doctor, Va rog frumos sa ma ajutati sa gasesc o solutie buna pentru sotul meu,in varsta de 44 de ani care are o problema medicala la genunchiul drept. In urma examenului IRM fectuat la inceputul lunii sunt urmatoarele concluzii: -ruptura corn posterior menisc intern si leziuni grd.II-III corn posterior menisc extern si grd.I-II coarne anterioare menisc intern si extern.-leziuni interstitiale LIA si LCM -leziuni de cartilaj platouri tibiale,condil femural medial si rotula dreapta -mic chist sinovial intercondilian profund,in vecinatatea LIP -minima contuzie osoasa marginala platou tibial intern -modificari de gonartroza dreapta In urma acestor concluzii credeti ca… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Sincer este destul de greu sa ma pronunt doar dupa rezultatele de la RMN, care sincer sunt imprecise: este leziune de menisc gr II sau III. Leziunea gr II nu se op, gr III da. Ce stadiu sunt leziunile de cartilaj? Sunt intrebari al caror raspuns putem sa il obtinem doar daca veniti la consultatie. Ca pret: la spitalul Sanador artroscopia simpla este 2000 ron. Dar daca leziunea de menisc trebuie suturata si nu scoasa, este nevoie de ancore, etc. Deci trebuie sa va care este situatia si ce indicatie operatorie exista. Va astept!

Anonymous

Buna seara d-le doctor,

Va multumim frumos, urmand sa venim la consultatie pentru a afla toate detaliile despre ceea ce trebuie facut in continuare!

Cu consideratie,

Mihaela Manea

Anonymous

Buna ziua !
Am fost operat de higroma prerotuliana acum 3 saptamani.La 2 zile dupa operatie mergeam cu bastonul fara probleme conform graficului de recuperare putin cate putin.De aproape o saptamana genunchiul se umfla putin la mers si simt o tinere de la muschii din spate ai piciorului atat la cei de sus cat si la cei de jos ai genunchiului.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Bursita prerotuliana este o afectiune care nu are legatura cu articulatia, este un chist superficial.
Teoretic intre acest chist si simptomele actuale nu este nici o legatura. Bazandu-ma pe descrierea dstra nu pot sa formulez o parere obiectiva. Va sfatuiesc sa discutati din nou cu medicul dstra. Numai bine!

Anonymous

COMPLETARE!

Este ceva in neregula ?

Va multumesc!

Anonymous

Buna seara dl dr. fiind diagnosticata cu hallus valgus la piciorul dr cu recomandarea ptr interv chirurgicala,va rog sa mi raspundeti daca fiind in tratament cu FOSAVANCE de 3 luni, interventia are contraindicatii? cu stima , Liana E.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Tratamentul chirurgical nu este contraindicat.
Succes!

Anonymous

Buna ziua,
Ma intereseaza care este varsta minima pentru o operatie de ligamentoplastie. Fiul meu,sportiv care in februarie va implini 15 ani, a fost diagnosticat cu ruptura de LIA (RMN). Momentan, nu acuza dureri si a inceput kinetoterapia.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. In centre de ortopedie infantila, s-au facut ligamentoplastii incepand cu 8-10 ani, deci teoretic nu este o varsta minima. Doar ca nu exista leziuni de acest gen la copii si mai mici. Reconstructia ligamentului este necesara mai ales daca copilul face sport. S-a demonstrat ca ligamentoplastia la copii 8-10 ani nu afecteaza dezvoltarea, iar grefa odata integrata se va mari odata cu cresterea copilului. Momentan copilul trebuie sa faca fizio-kinetoterapie, pana va decideti in legatura cu operatia. Succes!

Anonymous

La multi ani. Va urez un 2015 mai bun ca 2014 .Acum o luna m-am trezit dupa ceva miscare cu o durere in lateralul genunchiului. Din ce am citit as putea avea sindromul tractului ilio-tibial . Nu am fost la un consult deoarece nu stau intr-o zona prea urbana. Intre timp am luat antiinflamatoare si am aplicat gel pe zona . Sunt sanse sa nu fi trecut afectiunea?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Este posibil orice. Va trebuie un consult si o ecografie.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua, dl doctor!
Am fost diagnosticat cu o formatiune tumorala ram pubian si cotil drept.Am fost la un control si trebuie facuta reconstructia zonei cu ciment si parte osoasa.Pot face aceasta operatie si la dvs.? Va multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Ce fel de tumora este? Unde ati fost investigat si ce indicatie chirurgicala aveti, cu exactitate?

Anonymous

Buna ziua!
CT l – am facut la Elias iar concluzia este : Proces expansiv osteolitic ilio si ischio -pubian drept cu subtieri/intreruperi de corticala osoasa ce permit procidenta procesului patologic spre micul bazin, spre planul muscular superficial anterior (muschi pectineu) si spre cotilul drept (condrosarcom?).
Va multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Daca ati fost la Elias, insemna ca ati intrat in contact cu dr Orban…este cel mai experimentat chirurg al nostru pe tumori. Va pot ajuta si eu, dar trebuie sa veniti sa va consult si mai ales sa vad toate investigatiile!

Anonymous

Buna ziua!
In urma investigatiei la dl.dr Orban mi-a recomandat sa fac operatia in strainatate, numai ca nu dispun de atatia bani si prefer sa gasesc pe cineva in Romania.In speranta ca ma puteti ajuta, spuneti-mi unde si cand sa ma programez la dumneavoastra.
Va multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Puteti veni sa va consult, dar nu ma pot pronunta momentan daca pot sa fac interventia sau nu. Este o interventie complicata si trebuie sa vad cu exactitate despre ce este vorba.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua. Am o fetita de 12 ani cu platfus. Are picioarele (gleznele deformate) din acest motiv, are dureri cand merge mai mult, nu poate sa alerge la sport desi incearca cu disperare sa mearga la dansuri si baschet. Am inteles ca exista o proteza care sa o ajute. Operatia si proteza sunt decontate de casa de sanatate? operatia la privat este prea costisitoare (cel putin asa am auzit). Va rog sa ma ajutati cu o varianta rezonabila. Multumesc anticipat si cu respect.

Anonymous

Buna ziua domnule doctor. La femurul piciorului drept am fost diagnosticat cu osteomielita cronica(stafilococul auriu).Am fost operat dar inca infectia persista prin 4 fistule la nivelul femurului. Ce pot sa mai fac si m-ar interesa daca dumneavoastra m-ati putea ajuta?? Va multumesc!!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Din pacate nu va pot ajuta. Nu am experienta. Numai bine!!

Anonymous

Buna ziua .am hiperlaxitate ligamentara la ambii umeri.inurma cu 6luni am fost lovit cu piciorul in umar .durerile sunt progresive mai ales noaptea.am facut ecograf iar rezultatul a fost psh amfacut rmn iar rezultatul este degenerare cu ruptura labrumului anterior minima bursita subacromio-subdeltoideana mic chist subcondral la insertia infraspinosului pe capul humeral va rog sa-mi spuneti ce se poate face

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Cazul, conform RMN este eminamente chirurgical si consta in refacerea labrumului anterior, artroscopic, sau augmentarea osoasa la nivelul cavitatii glenoide pentru a mari capitalul osos, in functie de particularitatea cazului. Va astept la o consultatie!

Anonymous

Buna ziua d-le doctor Fiica mea in varsta de 21 ani care la nastere a avut luxatie de sold,atunci fiind rezolvata,acum i-au aparut dureri la mers chiar dupa 200 metri.La un consult la un consult la dl dr.Predescu de la Regina Maria dupa un RMN efectuat i-a pus urmatorul diagnostic:. 1.Sindrom de impingement sold dr(femuro-acetabular impingement syndrom) Dispazie luxanta sold gr.I. Recomandari:Interventia chirurgicala.Artroscopie de sold+osteotomie. Dansul ne-a recomandat sa cautam o clinica de ortopedie in afara tarii.Intrucat am citit ca dvs.v-ati pregatit mult si in clinici din Europa poate puteti sa-mi recomandati unde sa mergem.Deasemeni vreau sa va intreb daca… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu stiu sincer sa va recomand unde sa mergeti pentru ca nu am vazut facandu-se astfel de operatii, pentru ca nu am cautat eu personal. Ele se fac sigur, dar nu stiu unde sa va recomand. Incercati in Germania sau Austria. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua, dle doctor.Nu cred ca va mai amintiti de mine.Ne am cunoscut cand avea tatal dv.probleme si ati fost la CASMB pt aprobare. As dori sa mi spuneti cum va pot contacta, as vrea niste sfaturi de la dv. daca se poate. O zi buna.

Anonymous

am un baiat de11 ani cu picior plat bilateral putem veni la dv pentru o consultatie

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va astept!

Anonymous

rezultat.tendonul achilian prezinta 0 treime medie tumefiere,hipoecogenitate intreruperea unor fibre.aspectul ecografic pledeaza pentru ruptura partiala de tendon achilian.un tratament fara intreruperea activitatii se poate?

Anonymous

Buna ziua.In mai 2014 an avut un fost lovit de un stivuitor urmarea acestui accident-trei fracturi :metatarsiene,blocul cuboid si calcaneul .Tratamentul a constat intr-o atela gipsata si o perioada lunga de recuperare (kineto si fizioterapie)Acum am dureri in zona gleznei si o senzatie de rigiditate .am facut zilele trecute un CTpe care vreau sa-l vedeti si dv,dar pentru asta va rog sa-mi dati o adresa de emailunde sapot trimite cd-ul de la tomograf, Interpretarea medicului radiolog este urmatoarea: zona de osteoliza de 13,7mm in treimea inferioara tibie dreapta.Fractura veche calcaneu drept vicios consolidata. Calcaneul drept,astragalul si osul cuboid apar cu… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Din pacate nu va pot ajuta pentru ca nu pot sa va ofer ceea ce sperati: mobilitate. Aveti cateva articulatii afectate iremediabil, cu artroza(imbatranite) – afectiune iremediabila, cu osteoporoza…leziuni pentru care nu exista tratament de vindecare. Pentru a scapa de dureri la un moment dat veti ajunge la blocarea unor articulatii si veti pierde si mai multa mobilitate.
Imi pare rau!
Numai bine!

Anonymous

buna ziua st un tanar de 27 de ani am czut eri in umaru drept si cred ca sa rup sau sa intmplat ceva acolo ma doare in grozitor

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Pentru programare va rugam sa suneti la 0786602299.
Va rugam sa efectuati un RMN inainte de consultatie.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua, unde va pot gasi pentru o consultatie, Sanador, Medicover sau centrul medical cutera?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Pentru programare va rog sa sunati la 0786602299.
Numai bine!

Anonymous

buna seara .pe 19 februarie am trimis un rezultat .astept un raspuns va rog frumos .buna seara

Anonymous

Buna seara,
Mama mea ( 70 ani) are deget in ciocan posttraumatic ( afirma ea) si mont. Nu are dureri, doar discrete contracturi musculare. Se poate opera doar degetul in ciocan fara mont?
Multumesc!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Daca nu are dureri, nu merita sa faca nici o interventie.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua! Tatal meu a fost diagnosticat in urma unui examen RMN cu urmatoarele: Menisc intern cu ruptura radiara si oblic-orizontala corn posterior si corp. Condromalacie femuro-tibiala interna incipienta.
Mici encondroame femural si fibular.
Minima hidrartroza cu chist Baker rupt.

Pentru acest diagnostic este nevoie de interventie chirurgicala sau s-ar putea rezolva si in alt mod?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Conform diagnosticului RMN, este nevoie de interventie chirurgicala.
Numai bine!

Anonymous

buna seara dl doctor.am 28 de ani,in urma unui rmn ,dupa multe investigatii am fost diagnosticat cu spondilodiscita nespecifica la coloana,la vertebrele L4,L5. am facut testul idr pentru tbc rezultat negativ, analizele la sange, vsh in parametri normali.desi am urmat cu antiinflamatoare durerea revine dupa incetarea tratamentului! acum am dureri si catre soldul drept!ce ma sfatuiti?multumesc anticipat!

Anonymous

.Buna ziua.Am un baiat de 17 ani care a efectuat un RMN la genunchi si rezultatul este urmatorul: ruptura cornului posterior al meniscului medial-leziune gradul III ,plaja de edem osos la insertia tendonului direct semimembranos ,leziune focala intestitiala in treimea medie a ligamentului incrucisat anterior,bursita gastrocnemian mediana-semimembranoasa si subgastrocnemiana.Mentionez ca acum trei ani la acelasi picior a avut fractura de femur cu deplasare in urma caruia a avut genunchiul umflat 1 an pina i s-au scos tijele si a schiopatat cam 1 an jumatate. Este cazul de operatie ?Va multumesc

Anonymous

Buna ziua d-le doctor,
Am 54 de ani si cam de doi ani de zile am o durere la articulatia degetului mare de la piciorul stang, in special atunci cand merg si sunt incaltat, dar nu mereu ci cam la doua,trei luni.Doarece durerea a devenit din ce in ce mai mare si mai deasa, am facut o radiografie si diagnosticul a fost:exostoza la nivel metatarsian I la degetul mare de la piciorul stang.Va rog sa-mi spuneti cum se poate trata aceasta afectiune?

Va multumesc.
Cu stima,
G. Caplescu

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Probabil boala dstra este hallux rigidus, dar este o parere subiectiva fara sa vad piciorul si radiografia.
Va sfatuiesc sa veniti la o consultatie ca sa pot emite o parere obiectiva.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua ! Am si eu o problema,,am 16 ani si de vreo 2 saptamani am observat ca am monturi (la piciiorul stang este mai mere ca la cel drept) voiam sa va intreb daca operatia intr un spital de stat este gratuita

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
La toate spitalele de stat este gratuita, dar trebuie sa va cumparati suruburile speciale necesare pentru operatie.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara Domnule Doctor ! Am 26 de ani si de aprx. 2 ani ma doare din ce in ce mai tare soldul drept in timpul noptii ( imi afecteaza somnul, nu pot dormi nici macar 2 ore pe o parte – ma doare si daca dorm pe partea stanga si daca dorm pe dreapta) , si uneori daca ma doare prea tare noaptea soldul, imi ramane durerea si pe zi ,in special la mers. As vrea sa vin la un consult la dvs., dar as vrea sa fac analize de sange inainte ( de reumato sau ce imi recomandati… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa faceti un RMN de sold, la dr Ghiea la Spitalul Medicover. Apoi va astept la o consultatie.
Pentru programare la RMN, sunati prin sistem in Medicover, apoi pentru consultatie sunati la 0786602299.
Numai bine!

Anonymous

Stimate Domnule Doctor, Vă adresez rugămintea de a emite o opinie vizavi de situația mea pe care v-o prezint în câteva rânduri. Sunt conștientă că nu înlocuiește un examen clinic. Acum 6 luni am început să simt dureri în zona genunchiului, scurte și intense, pe partea laterală interioară – la ambii genunchi. Cu timpul s-au acutizat și au devenit persistente, aproape nu mai puteam merge! Am fost la câțiva medici, am avut tot felul de diagnostice (gonartroză ș.a.), dar durerea nu trecea. La București mi s-a pus diagnosticul de tendinită bilaterală (de către un medic reumatolog; precizez că analizele- repetate… Read more »

Anonymous

Buna ziua…imi cer scuze pentru abordare dar va rog mult sa imi raspundeti in limita in care puteti…daca puteti….! Dupa un traumatism inchis genunchi la un sportiv,care in urma unei radiografi si a unui examen clinic in urgenta s-a ridicat suspiciunea de ruptura de ligament incrucisat anterior,Rmn- ul ii s-a sugerat dupa retragerea edemului pe motiv ca nu ar fi elucidatoare investigatia… Pe termen scurt pot aparea complicatii vasculare??…precizez ca genunchiul este tumefiat si nu poate realiza flexie,extensie sau sa calce in el…suntem ca pe "ace" pana la efectuarea Rmn ului 🙁 Multumesc mult!!!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Indiferent de momentul ales pentru RMN, nu puteti sta asa: trebuie sa se faca punctie din genunchi, se scoate lichidul(sange probabil), se aplica gheata, antiinflamatoare locale si orale, fizioterapie obligatoriu si RMN. Cu cat stati sa asteptati mai mult, cu atat va fi mai greu pentru pacient, mai ales ca face sport. Numai bine!

Anonymous

Am 23 ani si am o problema la genunchiul drept Acum cativa ani obisnuiam sa sar pe scari in jos pe piciorul dtept dar nu am simtit nimic…in ultimii 4 ani merg pe la sala dar nu constant si in urma antrenamentelor pentru picioare am inceput sa simt dupa genuflexiuni fandari si flexii din stand ca am un discomfort la grnunchiul drept…cu timpul am inceput sa simt un fel de presiune sa zic asa in genunchi dupa antrenament si am observat ca a inceput sa imi pocneasca genunchiul cand il intind la maxim…cu timpul desi am facut unele pauze chiar… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Va sfatuiesc sa faceti un control la un medic ortoped si un RMN in vederea stabilirii unui diagnostic. Pocniturile pot fi considerate normale, dar depinde daca sunt sau nu insotite de durere. Numai bine!

Anonymous

De ce se poate descimenta o proteza pusa deun an si ceva?cu toate ca nu s a simtit bine mama mea dupa protezare acum la radiografiei s a spus ca are oasele moi si se descimenteaza.Va rog sa mi raspundeti daca e adevarat sau poate fi culpa medicala,dorim sa ne inscriem la o consultatie la dv,multumim

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Decimentarea unei proteze, poate fi generata de osteoporoza medie sau avansata.
Poate fi determinata de o infectie. Poate fi generata de lipsa unei recuperari adecvate. Nu trebuie omise nici materialele furnizate de firmele care aprovizioneaza spitalele cu ciment medical, necesar cimentarii protezelor.
Va sfatuiesc sa discutati cu medicul curant.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara. Am primit o lovitura in coapsa stanga in timpul unui meci de fotbal. muschiul mi sa umflat nu puteam sa il indoi deloc simteam ca mi se rupe in doua am ajuns acasa si mi-am pus gheata a doua zi si am continuat sa asa vreo cateva zile, iar umflatura mi sa lasat la nivelul genunchiului .ma durea cand mergeam si cand il indoiam. dupa vreo 2 saptamani am mers la medicul de familie si mi-a spus ca am doar o contractura musculara mi-a dat sa iau niste pastile si unguent sa ma dau eu am vrut sa… Read more »

Anonymous

Buna ziua sunt din Iasi.Am o fata de 16 ani dignosticata cu sold in resort sting aparut in urma unui traumatism (cazut pe scari) in urma cu doi ani. Am facut si un RMN si in prezent face kinetoterapie am dori si noi sa facem o consultatie la dumneavoastra. Va multumesc,

701
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x