• 19 ian. 2013
  • Raspunsuri: 0
  • Vizualizari: 361

Patofiziologia osificarii heterotopice neurologice:

Implica un proces inflamator cu cresterea fluxului de sange in tesuturile moi. Matricea osoasa este mineralizata, iar secventa atinge finalul in 6-18 luni de evolutie. S-au suspectat cauze locale, sistemice, neurale si hormonale pentru osificare.

 Diagnostic:

  Aceasta conditie are inca o patologie necunoscuta. Aproximativ 10-35% dintre pacientii cu osificare heterotopica prezinta reducere semnificativa a miscarilor articulatiilor afectate. Acestia prezinta articulatii anchilozate. Conditia este descoperita la pacientii cu leziuni cerebrale si ale maduvei spinarii cu afectarea umerilor, cotului, genunchilor.

  Osificarea legata de leziunile cerebrale sau ale meduvei spinale nu regreseaza si determina durere si imobilizarea articulatiilor afectate, cu anchiloza completa si dizabilitate severa. Printre pacientii cu deficite neurologice, 10% au limitari functionale severe prin osificare heterotopica. Extinderea afectarii este asociata cu prognostic negativ pentru recuperarea pacientilor cu leziuni cerebrale. La pacientii cu leziuni ale maduvei spinarii, fosii mari de osificare duc la strapungerea pielii si imposibilitatea unei pozitii ortostatice a coloanei.

0 0 votes
Article Rating
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x