Coxartroza – semne si simptome

Simptome: Coxartroza are un debut insidios. Durerea are iniţial caracter mecanic, iar apoi devine invalidantă. Initial apare o jena la nivelul articulatiei soldului,perceputa in regiunea inghinala. Trebuie diferentiata fata de durerea ce apare in afectiunile coloanei lombare (sciatalgia-durere pe traectul n. sciatic in partea posterioara a fesei si coapsei). Durerea este perceputa dimineata sau dupa o perioada de repaus,si dispare odata cu mobilizarea soldului. Ulterior durerea apare din ce in ce mai frecvent,atat in dinamica cat si in repaus.
Alte simptome: cracmente la mobilizarea articulaţiei, reducerea mobilităţii articulare, reducerea extensiei, a rotaţiei interne, abducţiei, poziţie vicioasa (flexie, adducţie, rotaţie externă), semnul Patrik (pacientul nu poate duce maleola externa a piciorului afectat de-a lungul marginii anterioare a tibiei opuse), semnul pantofului Duvernay (încălţare pe la spate,prin flexia gambei pe coapsa), diferenţa de lungime a membrelor.

c1a c8

Unul dintre cei mai importanti parametrii in tratamentul acestei afectiuni, dupa aplicarea tratamentului ortopedic sau chirurgical, este reprezentat de  recuperarea medicala.  Va sfatuim sa mergeti in cateva clinici din tara specializate in tratarea acestei afectiuni:
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan

Lasa un comentariu ⇒