• 1 feb. 2013
 • Raspunsuri: 2
 • Vizualizari: 952

  Traumatologia membrului superior se ocupă de diagnosticarea şi tratarea afectiunilor determinate de agenţii mecanici, fizici, chimici şi care interesează scheletul, articulaţiile, musculatura sau vasele şi nervii membrului superior.

Unul dintre cei mai importanti parametrii in tratamentul acestei afectiuni, dupa aplicarea tratamentului ortopedic sau chirurgical, este reprezentat de  recuperarea medicala.  Va sfatuim sa mergeti in cateva clinici din tara specializate in tratarea acestei afectiuni:

Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan

2 Comments

 1. Popescu Maria spune:

  Buna ziua,

  Am fost operata in data de 08,01,2013 ca urmare a unei fracturi de humerus cu deplasare, s-a montat o plata cu 8 suruburi.
  Inca de la inceput au fost probleme cu formarea calusului, dar, domnul doctor dupa a treia luna mi-a spus ca este vindecata in proprtie de 70%.
  Mentionez ca din luna a doua de la operatie au inceput dureri in zomna cotului si zona cu placuta este mai umflata.
  Acum, dupa a saptea luna de la operatie calusul format a disparut, asa cum se vede in radiografie, dl doctor spunand ca este cazul unei noi interventii chirurgicale.
  As dori sa va intreb care ar fi alternativele, mi-a fost recomandat un aparat cu ultrasunete de la EXOGEN care ar vindeca pseudoartrozele, credeti ca este in regula sa incerc si aceasta varianta?
  Astept raspunsul dumneavoastra cu deosebit interes.
  Cu stima,

  Popescu Maria

 2. Ortopedieclinica spune:

  Buna ziua. Nu va lasati pacalita de tot felul de metode neconventionale de tratament. Lipsa consolidarii osului se trateaza doar chirurgical. In mod normal, materialul de osteosinteza pe care il aveti se indeparteaza si se urmeaza cura chirurgicala normala, fiind un protocol. Fixarea osului trebuie reluata cu un implant superior, iar la nivelul focarului de pseudartroza se pune grefa osoasa(os din creasta iliaca sau tibie) care va stimula consolidarea. Va sfatuim sa mergeti la o consultatie la dr Andrei Bogdan pentru o parere obiectiva bazata pe radiografii. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.