• 1 feb. 2013
  • Raspunsuri: 0
  • Vizualizari: 676

 Pentru a diagnostica si trata cat mai corect o tumora osoasa trebuie sa respectam cateva reguli de aur:

1. Niciodata nu trebuie inceput un tratament fara diagnostic, chiar daca trebuie sa facem biopsie in aproape toate cazurile.
2. Tesuturile prelevate prin biopsie nu trebuiesc trimise la mai multi anatomopatologi, fiind nevoie insa de un anatomopatolog cu experienta in tumorile osoase.
3. Nu trebuie considerat raspunsul anatomopatologului ca un examen de necontestat; cazul trebuie discutat in contextul lui, chiar daca uneori trebuie repetata biopsia pentru a elucida diagnosticul.
4. Tratamentul tumorilor osoase trebuie inceput numai de cei care vor putea asigura continuitatea lui pe etape, in functie de evolutia tumorii.

Tumorile osoase reprezinta neoformatii cu origine celulara sau tisulara, fiind autonome (se dezvolta singure, independente), progresive, si fara finalitate. Ele se impart in benigne, tumori cu grad mic de malignitate si maligne.

Unul dintre cei mai importanti parametrii in tratamentul acestei afectiuni, dupa aplicarea tratamentului ortopedic sau chirurgical, este reprezentat de  recuperarea medicala.  Va sfatuim sa mergeti in cateva clinici din tara specializate in tratarea acestei afectiuni:

Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.