• 17 apr. 2013
  • Raspunsuri: 58
  • Vizualizari: 4.316

ozone-therapy-san-diegoOzonoterapia este o metodă revolutionara de tratament nemedicamentos pentru o paleta foarte larga de afectiuni, folosuindu-se un amestec de oxigen-ozon, in concentratii variabile in functie de afectiunea tratata. Oxigenul este O2, iar ozonul este O3, astfel putem spune ca ozonul este oxigen cu o molecula adaugata. Ozonul medical se produce prin trecerea unor impulsuri electrice printr-un dispozitiv cu oxigen gradat, iar scopul producerii si folosirii ozonului este stabilitatea oferita celulelor normale si capacitatea de a elimina celulele anormale, imature, bolnave, care sunt straine corpului uman:  virusi, bacterii, fungi. In urma studiilor, s-a demonstrat ca cea mai buna cale ca sa imbunatatesti starea de sanatate a unui pacient, sau sa cresti capacitatea de efort, capacitatea de a produce energie, este ozonoterapia.

Prin metodele sale, ozonoterapia modernă permite reducerea consumului de medicamente alopate şi consecutiv a reacţiilor secundare provocate de acestea.

Principalele proprietăţi ale ozonului:

– antibacteriană, antifungică, antivirala;
– antiinflamatorie şi imunomodulatorie;
– de reglare sistemica a homeostaziei în organism;
– optimizarea funcţiiilor organelor şi sistemelor de organe

Cum acţionează ozonul în organism?ozone-therapy1-300x244

Ozonul are proprietăţi oxidative majore datorită instabilităţii sale care duce la formarea oxigenului atomic şi radicali liberi ai oxigenului şi care acţionează negativ asupra celulelor vii, imature, modificate, straine organismului.  Concentraţiile mari de ozon produc iritarea cailor respiratorii. Numai concentraţiile foarte mici de ozon în oxigen medicinal care sunt de 50 de ori mai mici decât doza toxica minimă (max 80 μg/ml) au un efect terapeutic asupra organismului. Studiile au demonstrat că ozonul nu produce efecte mutagene şi cancerigene. Un studiu al Societăţii Medicale Germane referitor la posibile complicaţii şi reacţii secundare ale ozonoterapiei aduce următoarea concluzie: probabilitatea unei reacţii secundare este de 0,000005% la o şedinţă. Ozonoterapia poate fi considerată drept un stres oxidativ controlat care are drept scop activarea proceselor metabolice şi enzimatice din organism.

-Efectul antimicrobian, antifungic şi antiviral se datoreză atât acţiunii directe a ozonului cât şi capacităţii sale de a forma cu acizii graşi nesaturaţi compuşi foarte activi peroxizi, care acţionează distructiv asupra microorganismelor. Dacă în doze şi concentraţii mici ozonul are o acţiune distructivă locală asupra membranei celulare, atunci în doze mai mari el blochează anumite sisteme enzimatice şi receptori celulari care duc la moartea microorganismelor patogene. Efectul bactericid al ozonului este de doua ori mai mare decat cel al clorului, este la fel de eficient şi în cazurile rezistente la antibioticoterapie, nu induce rezistenţă şi cel mai important lucru: nu acţionează asupra florei saprofite (benefice organismului).

-Refacerea funcţiei de transport de oxigen a sângelui. Administrarea amestecului de oxigen şi ozon duce la creşterea cantităţii de oxigen în sânge, astfel sunt activate procesele metabolice în eritrocite prin creşterea 2,3 difosfogliceratului responsabil de eliberarea oxigenului în sânge, creşte plasticitatea şi rezistenţa membranei eritrocitare.

-Ameliorarea calităţilor reologice (fluidităţii) ale sângelui care la rândul său duce la diminuarea hipoxiei ţesuturilor.
-Acţiune metabolică: chiar şi în cazul administrării unor doze foarte mici de oxigen şi ozon sunt activate o serie întreagă de mecanisme enzimatice, metabolismul lipidelor, proteinelor şi glucidelor cu formare de ATP – principala sursă de energie a celulei. -Studiile au demonstrat faptul că şi în cazul unei administrări locale a amestecului de oxigen-ozon metabolismul celular este intensificat atât la nivel local cât şi la nivelul întregului organism.
-Acţiune imunomodulatorie. Activitatea imunitară este condiţionată de gradul de oxigenare a organismului, de aceea amestecul de ozon- oxigen poate avea un rol important pentru funcţia unitară. În concentraţii mici ozonul are o acţiune de imunostimulare, în concentraţii mari – imunosupresoare.

-În cazul deficienţei imunitare secundare ozonul stimulează atât mecanismele celulare (T-limfocite, monocite), cât şi mecanismele umorale (sinteza de citokine şi în primul rând a interferonului, factorilor de necroză tumorală).
-Acţiune antiinflamatorie: ozonul duce la oxidarea prostaglandinelor-mediatorii proceselor metabolice-fapt care duce la ameliorarea proceselor metabolice şi diminuare inflamaţiei.
-Acţiune antioxidantă şi detoxifiantă a ozonului se manifestă prin capacitatea lui (în doze terapeutice) să rupă mecanismele de formare a radicalilor liberi, să stopeze peroxidarea lipidelor şi să stimuleze sistemele antiradicali -Superoxid dismutaza (SOD). Se modifică reacţia acido-bazică catre una mai alcalină, se elimină acidul lactic. Creşte cantitatea de glutation şi glutationperoxidază.

Cum este administrează ozonoterapia?

Toate metodele de tratament cu ozon sunt efectuate conform unor protocoale de lucru, incluse în soft-ul de lucru al Generatorului de ozon, fapt care exclude posibilitate unor erori de dozare a ozonului.
Există două tipuri de metode de administrare a amestecului de oxigen-ozon.

Primul tip include metodele cu acţiune generală (sistemică).

-Autohemoterapia majoră care constă în prelevarea în pungi speciale a unei cantităţi de sânge venos (50-100-150 ml) din vena cubitală şi care este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie după care este reperfuzată pacientului.

-Procedura este nedureroasă, nu prezintă nici un risc pentru pacient şi durează în totalitate apoximativ o oră. Pe toată perioada de efectuare a procedurii pacientul este asistat de medic. Autohemoterapia majoră este recomandată în afecţiuni cu caracter mai grav (afectiuni cardiovasculare, boli autoimune, afecţiuni hepatice, în tratamentul anti aging etc).
-Autohemoterapia minoră constă în prelevarea a 10-15 ml de sânge venos care este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie. Amestecul obtinut este injectat imediat intramuscular. Procedura este trecută în protocolul de lucru pentru tratarea stărilor de deficit imunitar secundar, stări gripale şi alte infecţii virale, afecţiuni dermatologice (acnee).
-Insuflaţii rectale cu ozon. După o pregătire prealabilă a pacientului, se introduce o anumită cantitate de ozon pe cale rectală. -Procedura are atât o acţiune locală (antiinflamatorie, regenerativă, antiseptică şi de refacere a florei intestinale), cât şi o acţiune generală asupra organismului, deorece ozonul se absoarbe foarte usor prin mucoasa intestinală. Insuflaţia rectală poate fi o alternativa la autohemoterapia majoră.

Metode cu acţiune locală:

-Infiltraţii subcutanate. Cu ajutorul unei seringi se fac infiltraţii subcutane locale în zonele cu probleme, puncte dureroase, paravertebral, periarticular. Se infiltreaza un amestec de oxigen- ozon în concentraţii mici. Procedura se aplică în afecţiuni dermatologice, reumatologie,ortopedie,  probleme de circulaţie periferică, medicină estetică (celulită).
-Infiltraţii intramusculare în puncte triger în tratamentul unor afecţiuni reumatismale (mai rar).
-Infiltraţii intraarticulare în cazul unor afecţiuni reumatismale, dupa meniscectomie, sutura de menisc, ligamentoplastie, reinsertie coafa rotatorie, cura instabilitatilor de umar, artrite, tendinite (fasceita plantara, rotuliana, parapatelara, achileana, PSH…)
-Ozonopunctura – infiltraţii cu ozon în punctele de acupunctură.
-Utilizare internă şi externă a apei şi uleiului ozonificate pentru afecţiuni dermatologice, stomatologice, afecţiuni ale aparatului digestiv.
-Utilizarea locală a amestecului de oxigen-ozon în saci hipobarici în tratamentul unor plăgi infectate, ulcere varicoase, în arteriopatii ale membrelor inferioare, boli dermatologice.

Ozonoterapia se caracterizeaza prin lipsa efectelor adverse,  aparitia rapida a efectelor terapeutice, eviatrea  reactiilor alergice si efectelor secundare provocate de foarte multe medicamente la foarte multe medicamente.

In cazul afecţiunilor reumatologice: artroze (coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulaţiilor mici), discopatii, hernia de disc vertebral, afectiuni inflamatorii ale articulaţiilor, tendinite, bursite, fibromialgii, contracturi musculare eficienaa terapeutica este ridicata, datorita acţiunii antiinflamatorii, antialgice, miorelaxante, condroprotectoare şi de refacere a funcţiei articulare, actiunii reparatorie asupra terminaţiilor nervoase periferice. Trebuie menţionat faptul că ozonoterapia poate fi aplicată cu succes în tratamentul oricărui sindrom dureros. Ozonoterapia este considerata in prezent cea mai performanata metoda de tratament in artrita reumatoida.

Echipa noastra medicala este specializat in terapia cu ozon pentru afectiunile ortopedice:

-artrita reumatoida
-artroza (coxartroza, gonartroza, artroza umar, glezna, cot, acromio-claviculara, articulatii mici)
-tendinite (achileana, plantara, rotuliana, parapatelara, tenosinovita radio-carpiana, PSH: supraspinos, infraspinos, subscapular, biceps brahial, bursita subacromiala)
-contuzii forte la nivelul membrelor
-postpoperator
-tratamentul infectiilor de la nivelul membrelor

0 0 votes
Article Rating
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

58 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

buna ziua.as vrea sa va intreb in primul rand de unde sunte ti?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Activitatea medicala se desfasoara in Bucuresti!

Anonymous

buna seara, am fibromialgie cu dureri in tot corpul , arsuri , ameteli ,furnicaturi fibroza musculara se poate trata aceasta grea boala va multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Nu avem experienta cu aceasta boala si de aceea nu va putem sfatui. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua, o pacienta trecuta de 89 de ani , al carui RMN a evidentiat: – hernie intraspongioasa de mari dimensiuni la nivelul platoului vertebral inferior L2 ; – tasare pe fond de demineralizare /osteoporoza a corpului vertebral L2 , tasari trabeculare subcorticale si edem osos subiacent (?? -poate subadiacent) platoului vertebral si altele I s-a facut o infiltratie cu 1 ml Triam-cinolon , dar durerea nu a disparut – intrucat stiu ca repetarea unei infiltratii cu Triam poate favoriza osteoporoza (cu ce decurge din ea…) , va intreb daca e mai lipsita de riscuri o a 2a infiltratie, dar… Read more »

Anonymous

Buna ziua, Am gonartroza avansata, leziune grad 2 degenerativ corp si corn posterior menisc intern si ruptura grad 4 corp si corn posterior menisc extern, chist popliteu si bursita , toate la genunchi stang.
Va rog sa-mi spuneti daca infiltratii cu ozon pot ameliora sau ce alt tratament se poate face avand in vedere ca AM 85 ANI.
Cu multumiri

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Terapia cu Ozon nu va ajuta cu nimic. Va ajuta infiltratiile intraarticulare cu antiinflamatoare. Daca va hotarati va astept la o consultatie in vederea efectuarii acestor o injectii. Pentru programari: 0786602299. Numai bine!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Infiltratiile cu Triamhexal sau Kenalog nu favorizeaza osteoporoza, tinand cont de cantitatea in care se administreaza. Dpdv al rezultatelor, infiltratiile cu Triam sunt net superioare. Numai bine!

Anonymous

VA MULTUMESC !

Anonymous

Buna ziua.
Tatăl meu in vârsta de 69 de ani este diagnosticat cu ulcer varicos si tromboza. Va rog sa-mi spuneti dacă ozonoterapia il poate ajuta, ținând cont ca are o plaga infectata la picior din 2011 care nu a putut fi vindecata cu antibiotice (prezenți diverși stafilococi). In plus, Antibioticele i-au distrus flora intestinală si au creat efecte adverse de tip mâncărimi, usturimi, dureri.
In așteptarea unui răspuns, va mulțumesc si va doresc toate cele bune.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Cel mai bun tratament este pansamentul cu vaccum pana la asanarea infectiei(prin acest pansament special) – 2-3 saptamani, iar ulterior continuarea terapiei in acelasi mod pana la vindecare in functie de raspuns sau terapia cu PRP (plasma imbogatita cu trombocite). Trebuie sa veniti la o consultatie si va explic pe larg. Ozonoterapia este containdicata!
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua,am fost diagnosticat cu prolaps discal L4-L5. Ma ajuta ozonoterapia?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Va poate ajuta pt scaderea inflamatiei. Numai bine!!

Anonymous

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca infiltratiile cu ozon ma pot ajuta in condromalacie localizata in toata articulatia genunchiului. Va multumesc anticipat

Anonymous

Buna ziua! Am poliatrita reumatoida st 4, artroplatii bilaterale solduri si genunchi iar de 2 ani am o artroza la glezna dreapta ce-mi provoaca dureri foarte mari. Ozonoterapia mi-ar putea ajuta si mie glezna? Multumesc!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Nu cerd ca ar putea sa va ajute. Numai bine!

Anonymous

Bună ziua
Soțul meu în vârstă de 60 ani are artrita reumatoida. Are dureri în zona soldului drept cu radiere pe picior. Durerile sunt mai mari atunci când se ridica după o perioada mai mare de stat pe scaun. Tratamentul cu ozon îl poate ajuta?.
Multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu cred sincer, dar nu am experienta cu acest tratament. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua! Infiltratiile cu ozon la nivelul coloanei vertebrale sunt dureroase? Se fac sub anestezie? Multumesc!

Anonymous

Buna seara,

Tatal meu, in varsta de 60 de ani, a fost operat in august 2014 de hernie de disc L3-L4. Are in continuare dureri de coloana, de sold si la genunchiul drept. Tratamentul cu ozon il poate ajuta?
Va multumesc!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu cred ca il poate ajuta. Va sfatuiesc sa faca RMN si reevaluare neurochirurgicala.
Numai bine!

Anonymous

Domnule doctor,la majoritatea intrebarilor ati raspuns ca nu credeti ca ar ajuta.Raspuns corect ar fi ca nu aveti experienta in domeniu.Multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
In artroza avansata, am experienta foarte mare si ozonoterapia nu ajuta foarte mult. Eu cand ofer incredere unui pacient, ii propun un tratament cu rata mare de reusita. Din pacate ozonoterapia nu este mentionata in nici un tratat de ortopedie, in tratamentul artrozei. Legat de hernia de disc, da poate scadea inflamatia, dar nu vindeca boala. Din nou, in tratate, nu este mentionata terapia. Deci, raspunsurile sunt obiective, legate de bolile pentru care am fost intrebat. Fiecare are dreptul la o parere, iar a mea este in acest caz bazata pe tratate de specialitate.
Numai bine!

Anonymous

Bună seara,
Am 61 ani. In copilărie (1956) am avut polio. Diagnostic actual: parapareză flască. După vârsta de 40 ani starea genunchilor s-a deteriorat an de an. Genunchii sunt f. mobili pe lateral şi nu pot sta mult în picioare. Am dureri mari. Există vreun tratament, cu rezultat, în afară operației de blocare, care mi s-a propus?
Mulțumesc pentru timpul acordat.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Trebuie sa veniti la o consultatie pentru ca nu ma pronunta fara sa stiu exact starea genunchilor dstra.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua, am tendinita calcifiata umar drept. As dori sa stiu daca ozonoterapia poate ajuta la inlaturarea calcifierilor si daca exista alte cale in afara de cea chirurgicala. Precizez ca am facut fizioterapie, Roentgen, shock-wave si punctie, in urma careia s-a reusit extragerea doar a 1/3 din cea mai mare calcifiere (12mm). Cu multumiri,

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Tratamentul chirurgical este rar o solutie, iar ozonoterapia niciodata.
Calcificarea se resoarbe in cursul firesc al lucrurilor, si trebuie sa faceti infiltratii cu antiinflamatoare sub control ecografic si fizioterapie.
Numai bine!

Anonymous

Bună ziua!am.36ani.in urma rmn col cervicala :reducerea lordozei cervicale în special c5_c6.însă eu simt de luni bune un proces inflamator partea occipitala cu fenomene vizuale de fotofobie şi puncte negre,uşoare parestezii mâini,ameteli la aproape fiecare mişcare a capului ,senzaţie de nisip zona cefei. Kinetoterapia , acupunctură şi reflexoterapia nu au dat rezultate. Ecodopler carotide vertebrale f bun. Cu toate astea banuiesc un proces puternic inflamator la articulaţiile şi nervii c2_c2. Şi implicit fac compresie pe vertebrală la intrarea în craniu.implicit un sindrom barre_lieou sau sindromul arterei vertebrale în cadrul spondilozei.ozonul ajută? Multumesc

Anonymous

Bună ziua. Am avut ușoare dureri de umăr vreo 3 ani și acum o lună dureri f mari care mi-au blocat umărul drept. Am fost diagnosticată cu bursită calcifiată și am făcut tratament cu oxacilina, wowobiz și aflamil. M-am simțit mai bine și apoi durerile au revenit vreo 3 zile și acum îmi e mai bine. Dr mi-a spus să fac ozonoterapie locală, dar încă nu m-am hotărât. Am cerut o trimitere către RMN și nu stiu ce decizie să iau. Am vreo șansă să nu ajung la operație? Vă doresc o zi bună și vă rog sa-mi spuneți dacă… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Asta cu ozonoterapia ma distreaza…nu scrie in nici o carte de lume de ea ca fiind utila in aceasta boala.
Va sfatuiesc sa faceti RMN, iar in functie de diagnostic, va pot sfatui.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara.
Am fost diagnosticata in urma TC cu emfizem subcutanat difuz la nivelul carpului pina la nivelul articulatiilor metacarpo-falangiene II,III,IV si V precum si la nivelul eminentei tenare distale si pe fata palmara in dreptul metacarpienelor II,III.Pe acest diagnostic functioneaza ozono terapia.O seara buna

Anonymous

buna seara
.acum o sapt am cazut pe scari k fata an jos
mi am zdruncinat tot corpu,ma or mainile ,picioarele,ce tratament sa iau.?
dr neurolog mi a dat arcosia si celebrex
celebrex nu pot lua ca ametesc
am si hipertensiune de 10 ani si iau metroplolol.astept rasp dv

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa urmati doar tratamentul Arcoxia, gheata si Voltaren gel local. Numai bine!

Anonymous

Buna seara,am avut fracturate metatarsienele 2,3,4,de la piciorul drept.Dupa 30 zile de ghips piciorul este umflat si am dureri.Va rog sa imi spuneti daca ozonoterapia ma va ajuta in recuperare si de cate sedinte ar fi nevoie.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Sincer nu cred. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua Santeti dragut, sa- mi spuneti daca cu ajutorul ozonoterapiei as scapa de necroza la genunchi. Am 41 de ani,si probleme de necroza 6 mm care am inteles,ca celule de necroza avanseaza si cu timpul cedeaza osul. Va rog sa ma ajutati si sa- mi spuneti ce ar fi cel mai bine sa fac. Operatie cu grefa osoasa? Ozonoterapie.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Cu ozonoterapie cu rezolvati nimic. Indicatia operatorie depunde de gradul de necroza. Nu ma pot pronunta asa. Puteti face ai oxigenoterapie cu rezultate foarte bune. Numai bine!

Anonymous

Multumesc mult. Unde as putea face oxigenoterapie?Va rog ,,Astept un raspuns. O zi frumoasa!

Anonymous

Buna ziua. In ce fel ma ajuta ozonoterapia in necroza de cap femural? de cap Mulțumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Va recomand oxigenoterapie sau terapia hiperbara in NACF. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua
Am dureri lombare care coboară si pe piciorul stâng. Diagnosticul RMN este hernii discale postero-mediane mediane L4-L5 si L5-S1 conflictuale radiculo-nervos nervos, fără semne de migrare. Dr. Ortoped mi a recomandat ozonoterapie si chiroxipraxie. După părerea dvs credeți că îmi face bine tratamentul sau trebuie să încerc altceva, numai să nu ajung la operație. Multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Chiropraxia va ajuta foarte mult in sensul ca poate vindeca afectiunea. Luati si antiinflamatoare orale si locale si fizioterapie!!

Anonymous

Buna ziua .Alex in varsta de 18ani a suferit de sarcom ewing acum toate analizele arata c este sanatos dar durerile si discomfortul este f mare .A facut mai multe operatii , (la coloana l4s1)chimiosi radioterapie plus transplant autotransplant de celule stem .credeti ca l-ar putea ajuta aceasta terapie? Va multumesc!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Din cate am inteles, a facut deja acest tratament. Dar in principiu da, l.ar ajuta! Numai bine

Anonymous

Buna ziua am fost diagnosticata cu periartrita scapulohumerala in urma unei radiografiiMentionez am o durere in mana stanga la umar si nu o pot riica in sus de tot si nici sa o duc la spate,sunt niste dureri groaznice.Doresc sa intreb daca un tratament cu ozonoterapie este ok.Astept un raspuns pe adresa de e- mail .liliana__picu@yahoo.com sau aici pe sait .

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Corect este sa aveti diagnostic nu sa faceti tratatmente fara sa stiti de ce va doare umarul.
Va sfatuiesc sa faceti RMN si apoi se poate discuta de tratament.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua.Am durere la genunchi,la radiografie medicul ortoped a constatat:-mici osteofite patelare dr..-condensarea suprafetelor articulare femurale,tibiale dr. Diagnostic din sept. 2016. Dupa fizioterapie s-a ameliorat durerea,dar nu pot urca pe scari.Pentru o astfel de leziune a geunchiului, ozonoterapia poate fi eficienta? Cate infiltratii ar fi necesare? Am78ani,sunt din Onesti. Va multumesc.

Anonymous

Am 37 de ani si am o necroza asceptica de cap femurar m-am opetat de 6 luni si tot am dureri ca inainte de operatie .ma ajuta injectile cu ozon? multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Injectiile cu ozon nu va ajuta.
Oxigenoterapia da.
Numai bine!

Anonymous

Am monturi . İnfiltratiile cu ozon ajuta ın aceasta situatie ? Multumesc !

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Din pacate nu.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua ! Pentru monturi ce conduita medicala imi recomandati ? Multumesc !

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Daca dor: tratament chirurgical. Nu exista alt tratament.
Numai bine!

Anonymous

Îmi trebuie neapărat RMN … Am hernie de disc și as vrea sa încerc și aceasta alternativa… multumesc

Anonymous

Buna ziua ,

Sunt operata de 3 ani la mana stanga am 6 suruburi , o tija si o brosa in cot .
Va rog sa-mi comunicati daca se poate face tratament , uneori am dureri.
Aceste fiare nu se scot niciodata , doctorul care m-a operat chirurg nu mai este in tara .

Va multumesc !

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Da, se poate face fizioterapie. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua ,ma numesc Iosef Maria din Bucuresti ,am 68 ani si gonartroza bilat.dar genunchiul stg m-a doare f tare Am facut RMN: nereguralitatea sireducerea grosimii cartilajului>50% defecte liniare si in banda cu extensie la corticala osoasa Osteofite la niv condililor femurali si tibialu Dislocarea laterala a paletei Fragmentarea si alunecarea extraosoasa in spatiul subligamentar cu bursita ligamentului colateralmedial Ambele ligamente incrucisate cu insertii si traiecte pastrate prezinta infiltratii mucoudo degenerative Pa 01-07 -2018 am facut infiltratii la genunchi cu: Dipofros 1f, Etamsilat1f,Movalis1f Alfutop1f Zeel 1f Xilina,si Sinovial One 2% 50mg 2,5 ml M-am simtit bine 0 luna si au… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Puteti face fizioterapie si antiinflamatoate injectabil pana la ameliorarea durerilor.
Ulterior puteti beneficia de infiltratii cu solutii vasco-elastice sterile.
Numai bine!

58
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x