• 14 sept. 2013
  • Raspunsuri: 54
  • Vizualizari: 16.870

După o intervenţie chirurgicală înainte de a părăsi sala de operaţie o fasa elastica şi o punga de gheaţă vor fi aplicate la genunchi. Punga cu gheata va contribui la  reducerea durerii şi umflăturii. Crioterapia  ar trebui să fie utilizata continuu pentru primele 3-4 zile dupa operatie.  Ulterior gheata ar trebui să fie folosita pentru aproximativ 30 de minute,  între sesiunile de kinetoterapie. Dupa 24 de ore, pacientul va fi externat, cu un tratament din care nu trebuie sa lipseasca un antibiotic (3 zile), un antiinflamator (7 zile) si un antialgic(la nevoie) si un anticoagulant (2 zile).

Protocol de recuperare dupa sutura de menisc in primele 2 saptamani:

Obiective initiale:
-controlul  durerii şi al tumefactiei
-efectuarea imediata a unei  game variate de exerciţii de mişcare
-atingea şi menţinerea  complet pasiva a extensiei si a flexiei pana la 45 de grade
-prevenirea atrofierii muschiului cvadriceps

-reluarea mersului fara incarcare pe membrul operat

Controlul durerii şi al tumefactiei:

-In perioada imediat interventiei chirurgicale trebuie sa stati cu piciorul ridicat (pozitie procliva si sa puneti gheata pe genunchi)
-Nu stati perioade lungi de timp cu piciorul într-o poziţie fixa (mai jos decât restul corpului), ca acest lucru va duce la cresterea in volum a genunchiului si a piciorului.
-Combaterea durerii presupune administrarea de antialgice si antiinflamatoare in cursul spitalizarii.
-Va sfatuim sa nu calcati pe piciorul operat, pentru ca exista riscul sa deteriorati sutura.
-Puteti sa faceti dus, dar suturile trebuie protejate de apa.

De a doua zi, timp in care durerile si tumefactia s-au ameliorat, pacientul va incepe kinetoterapia:
3 reprize/zi a cate 3 seturi de 10 repetari: contractii izometrice ale  ms. cvadriceps. Fiecare contractie are o durata de 6 secunde.
hip_anklepumphip_quad
3 reprize/zi a cate 8 seturi de 10 repetari: flexia coapsei pe bazin la 45-60 grade. In decubit dorsat, cu genunchiul in extensie, pacientul ridica piciorul la 45-60 de grade si mentine pozitia 6 secunde. Excercitiile se executa cu multa blandete. Dupa fiecare ridicare pacientul isi poate relaxa musculatura 2-3 secunde.
knee_straighthip_saq
-3 reprize/zi a cate 8 seturi de 10 repetari: abductia coapsei pe bazin la 45-60 grade. In decubit lateral cu genunchiul in extensie, pacientul ridica piciorul la 45-60 de grade si mentine pozitia 6 secunde. Excercitiile se executa cu multa blandete. Dupa fiecare ridicare pacientul isi poate relaxa musculatura 2-3 secunde. Se repeta acelasi exercitiu si in decubit dorsal.
hip_abductionantrenarea adductorilor este foarte importanta in scaderea durerii anterioare a genunchilor. Pentru antrenarea adductorilor se folosesc o serie de aparate special concepute pentru aceste grupe de muschi. Exemplu de exercitiu: pacientul asezat pe spate, confortabil, cu mainile la ceafa, o perna sau o minge tinuta strans intre genunchii flectati, 6-10 secunde. Acest exercitiu se repeta de 10 ori. Aceste exercitii sunt recomandat doar in sala de kinetoterapie, dupa 14 zile de la operatie.
m3
4-6 reprize/zi a cate 10 minute de flexie pasiva si extensie activa 0-45 grade: la marginea mesei de kinetoterapie piciorul este lasat in jos pasiv sub actiunea fortei gravitationale, si ridicat  prin contractia ms cvadriceps, ajutat cu piciorul controlateral (neoperat) in ambele faze.
hip_laq
-pacientul poate folosi activ o bicicleta ergonomica, pedaland cu ambele picioare (se aseaza scaunul in pozitia cea mai inalta si confortabila). Se cauta folosirea unei biciclete cu suport pentru degetele de la picioare. Se recomanda pedalatul zilnic in jur de 15-45 minute, crescand rezistenta, atat cat poate fi tolerata.
miscari de intindere zilnice, 20-30 minute (se recomanda aceste miscari de intindere dupa si inainte de pedalat). Fiecare exercitiu trebuie facut in 3 seturi a cate 15 repetari zilnice. Antrenamentul de intinderi trebuie facut cu blandete, fara a forta. Se adreseaza in special musculaturii posterioare a coapsei si gambei.
Pacientul trebuie sa urmeza cateva sedinte de fizioterapie, in primele 10 zile postoperator, pentru a scadea inflamatia si durerile.

Protocol de recuperare dupa sutura de menisc in saptamanile 3-4:

Obiective:
-atingerea unei flexii de 60 de grade
-pacientul nu are voie sa calce pe menbrul pelvin operat
-trebuie sa poarte orteza in toata aceasta perioada, cu limitarea flexiei la 60 de grade.

Pacientul trebuie sa continuie sa continuie kinetoterapia: contractii izometrice, ridicarea membrului la 90 de grade, extensie activa, flexie pasiva si activa (pana la 60 de grade). Toate exercitiile se fac dupa acelasi program. Ordinea lor nu are importanta, doar numarul de repetari si timpii de odihna. Fiecare perioada a zilei de kinetoterapie trebuie sa cuprinda toate exercitiile enumerate in programul anterior.

 Daca pacientul are o munca de birou, i se permite reintegrarea  dupa 14 zile. Daca are un job care presupune activitate fizica intensa, perioada de repaus este de 4 saptamani.

Va prezentam statusul si gama de exercitii ale unui pacient in varsta de 25 de ani, la 30 de zile dupa ligamentoplastie si sutura de menisc in cadrul aceleasi interventii:

Protocol de recuperare dupa sutura de menisc lunile 4-6:

 Obiective:
-atingerea unei flexii de 90 de grade
-pacientul nu are voie sa calce pe menbrul pelvin operat
-trebuie sa poarte orteza in toata aceasta perioada, cu limitarea flexiei la 90 de grade.

Pacientul trebuie sa continuie sa continuie kinetoterapia: contractii izometrice, ridicarea membrului la 90 de grade, extensie activa, flexie pasiva si activa (pana la 90 de grade). Toate exercitiile se fac dupa acelasi program. Ordinea lor nu are importanta, doar numarul de repetari si timpii de odihna. Fiecare perioada a zilei de kinetoterapie trebuie sa cuprinda toate exercitiile enumerate in programul anterior.

Dupa 6 saptamani pacientul poate sa inceapa sa calce si sa scoata intermitent orteza.   Pacientul trebuie sa continuie sa continuie kinetoterapia: contractii izometrice, tonifierea musculaturii coapsei si gambei, extensie activa, flexie activa (peste 90 de grade). Toate exercitiile se fac dupa acelasi program. Restrictii: alergarea cu schimbarea directiei, sarituri, pivotari, flexie maxima.

Unul dintre cei mai importanti parametrii in tratamentul acestei afectiuni, dupa aplicarea tratamentului ortopedic sau chirurgical, este reprezentat de  recuperarea medicala.  Va sfatuim sa mergeti in cateva clinici din tara specializate in tratarea acestei afectiuni:

gen

 

5 1 vote
Article Rating
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

54 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Am 17 ani, si joc fotbal. Acum 4 luni m-am operat la menisc. Dupa 10 zile am jucat fotbal usor, la un gratar. Exercitiile de recuperare nu le-am facut foarte bine. De 2 luni am intrat in antrenamente cu echipa si acum simt niste intepaturi in ambele parti unde este situat meniscul. Am facut fizio-terapie, si injectii cu recosyn dar nimic. Doctorul spune ca nu mai are ce sa imi faca, ca sunt sanatos si sa joc in continuare fotbal, ca e normal sa ma doara putin. Intrebarea mea este, daca trebuie sa reincep recuperarea de la inceput si sa… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Sunt multe de spus, dar ideea este ca ar trebui sa repetati un RMN ca sa existe un diagnostic clar in privinta durerilor. In fucntie de rezultat va pot spune ce este de facut. Numai bine!

Anonymous

Am ruptura de menisc la genunchil sting am RMN facut si radiografie vreu sa ma operati cit mai repede nu mai suport durerile la mers

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Pentru informatii legate de costuri si programari, va rog sa luati legatura cu asistenta mea Carmen la 0732717947.
Trebui sa veniti sa vad si starea genunchiului. Tot cu ea discutati pentru consultatie.
Numai bine!

Anonymous

M-am operat acum 4 luni de lia si menisc , la menisc am avut complicatie si mi s-a facut sutura de menisc intern !! Dupa 2 luni am avut unele dureri din cauza unei ate care era de la sutura , acea ata era ascutita si imi da senzatia ca iasa prin piele , era ca un ac …. dupa o saptamana sa agravat si mai rau …. in situatia ca nu mai puteam calca in picior ! Am fost la doctor si mi s-a facut o incizie un mi s-a taiat acel fir ascutit,,,, Nu am mai avut probleme… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Va sfatuiesc sa faceti un RMN. Numai bine!

Anonymous

Sint operat demenisc interior si gonactroza avansata dupa 30 zille am genunchiul umflat si mai am dureri in zona meniscului operat pina acum nu am calcat in piceorul operat e corect sa mai fie umflat si sa mai am dureri am 66ani

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa discutati cu medicul curant pentru ca nu stiu daca ati facut recuperare sau nu, ce operatie ati avut…etc.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua acum3 zile mam operat la genunchi ruptura de menisc intr=o clinica din Germania , deoarece de ceva timp locuesc aici, nu am inteles ff.bine tot ce mi sa spus despre tot ce trebuie sa fac dupa operatie…stiu ca trebuie sa incep recuperarea de saptamana viitoare , dar mi sa pus si un ciorap medical nu stiu daca trebuie sal port continu in aceasta perioda de recuperare sau sal scot pe timpul nopti? Un raspuns de la dumneavoastra mar ajuta foarte mult va multumesc,o seara buna!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Ciorapul are rolul de a preveni tromboza venoasa.
Va sfatuiesc sa il purtati.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara va multumesc tare mult .pentru raspus.

Anonymous

Buna seara.Dupa o operatie de menisc,la cat timp se poate efectua si operatia de LIA(cu ruptura completa conform RMN-ului?Va rog sa imi spuneti daca interventia este decontata de casa de asigurari,daca nu care sunt costurile ei.Cu consideratie va multumesc si astept un raspuns.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Dupa 4 saptamani se poate face oricand in conditiile in care pacientul are mobilitate completa.
Pentru costuri si programari sunati la 0732717947.
O zi buna!

Anonymous

Buna seara m-am operat de menisc in Germania aici locuiesc. Am 9 saptamani genunchiul tot umflat nu pot alerga si am dureri pe scari si cand car greutati. Ce pot sa fac?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Trebuie sa repetati un RMN si apoi probabil recuperare daca totul este ok.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara. Anul trecut, 2016 in toamna, am inceput sa am dureri ale genunchiului drept, in partea interioara, cand stateam cu genunchiul indoit de genul pozitiilor ce se folosesc pentru meditatie (ma jucam cu fiica mea de 2 ani) . Cand ma ridicam din aceasta pozitia trebuia sa fac cativa pasi ca sa treaca durerea.Apoi am inceput sa fac kinetoterapie pentru coloana vertebrala si 15 min pe bicicleta medicinala, 10 sedinte si aceasta jena la genunchi a continuat. De indata ce am terminat sedintele s-a oprit si durerea. In luna martie 2017, am reinceput kinetoterapia si a reinceput si durerea… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu este indicata operatia, ci fiziokinetoterapie si infiltratii.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara. Inca de mica am avut dureri de genunchi, am facut diferitre controale si mi s-a spus ca este de la crestere. In urma unei radografii mi s-a spus ca as avea un chist din nastere, iar luna trecuta am facut un RMN la genunchiul stang unde mi s-a pus urmatorul diagnostic : – cantitate mica de lichid in hipersemnal PD la nivelul spatiului articular femuro-patelar, cu infiltrare de tip edematos a partilor moi din jur. – leziune punctiforma de 4 mm lungime gradul II in hipersemnal PD la nivelul cornului posterior al meniscului intern stg, ce nu vine… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu este nevoie de operatie, ci trebuie sa faceti fiziokinetoterapie.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua!
Am facut RMN la piciorul stang si mi sa spus ca am :
-Leziune Gradul II CPMI
-Condropatie Gradul II condil femural lateral
Credeti ca este vorba de operatie sau de ceva anume?
Va multumesc!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu este vorba de operatie, ci aveti indicatie pentru o terapie regenerativa cu PRP pentru leziunile de cartilaj articular. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua,
Ma puteti ajuta in urma RMN ului daca este de operat sau de recuperare, mentinez ca am mai fost operat acum 6 ani la același picior .
Va descriu RMN ul :
Zona cu semnal crescut T1-T2 corn posterior menisc intern suspecta de leziune de menisc gradul ll-lll.
Ligament încrucișat anterior neomogen,cu edem difuz si leziuni fibrilara parțiale vizualizate predominant proximal.
Fără anomalii de semnal ligament încrucișat posterior si ligament colateral .
Fluid etalat predominat suprapatelar .
Va mulțumesc !

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
In principiu nu este de operat dar ar trebui sa vad filmele si sa va consult ca sa fiu sigur. Numai bine!

Anonymous

Va mulțumesc, domnul doctor!
Unde pot face o programare pentru consultație la cabinetul dumneavoastră ?
Cu stima !

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Pentru programari sunati la 0755055216.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara Acum 10 zile am fost operata de menisc prin artroscopie in Germania.Este vorba despre meniscul medial care a fost cusut. Mi s a impus ca o luna sa folosesc carje si sa nu ma las mai mult de 25 kg pe picior. Eu sunt jucatoare de handbal profesionista si am nevoie de un program de recuperare pentru sportivi. Aici voi incepe fizioterapie/recuperare la 14 zile de la operatie. Problema este ca de 3 ori pe saptamana mi se pare foarte putin si doar 3 exercitii pe sedinta nu mi se pare in regula. eu inca mai vreau sa… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna Bianca.
De unde esti?
Imi este greu sa te sfatuim sa faci acolo ca nu e foarte important sa iti spun sa faci de 6 ori pe saptamana antrenament, ci este important cum faci.
Daca ai ajunge in Bucuresti ar fi foarte simplu.
Te rog sa dai un mail pe contact@centrokinetic.ro si incercam sa iti filmam un antrenament.
Spor!

Anonymous

Buna seara! Acum 5 ani am descoperit ca am poliradicula nevrita, am fost tratat la Bucuresti si am tot urmat anumite tratamente. Din cauza picioarelor pe care nu le mai pot controla uneori am avut diverse căzături. Am făcut un Rmn acum o săptămână si am descoperit ca am o leziune complexa a cornului posterior al meniscului intern. Îmi puteți da un sfat in ceea ce as putea sa fac? Va mulțumesc! O seara frumoasa!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Daca va doare genunchiul, aveti indicatie chirurgicala. Daca nu, nu aveti.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnule doctor!Constantin C. ma numesc am 49 ani am fost operat de ruptura de menisc la piciorul drept acum 6 zile.doctorul care a facut operatia mi-a spus ca totul a decurs normal mi s-a repozitionat rotula care a zis ca era putin deplasata de la loc.Am avut un dren care s-a scos a 2a zi,piciorul nu era umflat ,dar din a 3 a zi a inceput sa se umfle deasupra genunchiului si in lateral dreapta, locuri unde simt si o tensiune si durere VA ROG SA_MI SPUNETI DACA ESTE NORMAL sa fie tumefiat si dureros. nu am primit… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Da se poate umfla postoperator, de aceea este absolut nevoie sa faceti fizio si kinetoterapie.
Numai bine!

Anonymous

BUNA ZIUA
D-LE DOCTOR AM GASIT RASPUNSURILE DVS PT DIFERITE PERSOANE PE ACEST SIT. AM 63 DE NA SI IN URMA UNUI RMN PT GENUCHIUL DERPT AM FOST DIAGNOSTICATA CU
-CONDROPATIE TIBIALA EXTERNA GR 3 SI FEMURO-TIBIALA INTERNA GR 2
-LEZIUNE GRADII ML
-SINDROM DE INPENGIMENT A GRASIMI HOFFA SI AGRASIMII SUPARAPATELARE ANTERIOARE

CE SFAT IMI DATI .VA MULTUMESC PT AJUTOR

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Buna ziua.
Va sfatuiesc sa urmati un program intens de fizio si kinetoterapie. In plus se pot face infiltratii in functie de simptome.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnul doctor !De vreo luna am avut niste dureri la genunchiul stang si m am hotarat sa merg la ortoped ,acesta m a pus sa fac RMN l am facut si au iesit urmatoarele :-leziune complexa a meniscului intern cu traiect neregulat la nivelul cornului posterior si regiunii corporeale cu interesarea ambelor suprafete meniscale(predominat cea superioara -menisc extern discoid(incomplet cu grosime maxima de 18 mm la nivelul corporeal , cu aspect degenerativ si fin traiect orizontal dispus pe mijlocul cornului posterior,aparent fara interesarea suprafetelor meniscale ,LIA cu semnal crescut ,lax,fibrilar -cartilaj articular redus difuz in articulatia femuro tibiala… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Aveti leziuni la ambele meniscuri, diferite, dar in sine ele trebuiesc rezolvate.
Interventia este miinvaziva, artroscopica. Recuperarea dureaza 6 saptamani.
Numai bine!

Anonymous

Multumesc frumos pentru raspuns domnul doctor !La ce pret s ar ridica interventia ?

Anonymous

Buna ziua.in urma cu 4 zile Am avut o intervenție de sutura de menisc .cand pot incepe recuperararea?si dupa cat din incep sa îndoi?multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Trebuie sa incepeti cat mai repede. Inclusiv sa indoiti genunchiul.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua! Am 9 saptamani decand m-am operat de leziune de menisc. Acum ma mai daore atunci cand incerc sa fac o genoflexiune si il indoi prea tare. Sunte normale aceste dureri dupa o asemenea perioada de la operatie?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa intrati intr.un program complex de fizio si kinetoterapie.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua! Fratele meu a fost operat pe 2 iulie la menisc laparoscopic si in data de 27 iulie 2018 a decedat.Dupa operatie ,doctorul i a recomandat cate 2 infiltratii cu plasma pe saptamana. In a treia saptamana de la operatie a decedat. CAuza decesului a fost tromboembolism pulmonar masiv, a murit in 30 minnue. Fratele meu avea 50 ani.Toate investigatiile facute inaintea operatiei au indicat ca era perfect sanatos.Singura problema a fost ca era obez,cantarea circa 120 kg. Dar obez era si inaintea operatiei.Tratamentul prescris a fost Pradaxa 14 zile,Omez si Tador. Eu sunt convinsa ca este culpa medicala… Read more »

Anonymous

A fost cu anticoagulant postoperator dar daca se tot pomeneste obezitatea de ce se fac interventiile cu risc de a face ceva.Se trimite pacientul acasa sa slabeasca sau il operezi repede sa nu-l pierzi din punct de vedere financiar .ia banii la fraier si dupa aia e vina lui ca a murit.Sunt foarte convins de ceea ce spun.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Daca interventia nu este o urgenta medicala, atunci operatia trebuie amanata pana la diminuarea riscurilor.
Numai bine!

Anonymous

Sotia mea in februarie dupa artroscopie menisc a decedat tot de trombembolie la 41 ore de la operatie.Toti se mira si cica nu exista .De 8 luni caut ceva asemanator.La fel s-a spus si la noi ca era cam grasa 177cm 96 kg la fel era si inainte de operatie.As vrea sa vorbim Dna Balaban daca se poate ca ceva trebuie schimbat in privinta tromboprofilaxiei dupa artroscopie menisc.Cu siguranta este culpa medicala.Sunt curios unde s-a facut ”interventia de catifea a artroscopiei” asa este numita aceasta interventie.
multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Condoleante.
In mod cert nu este culpa medicala, atata timp cat i.a fost dat anticoagulant postoperator.
Trombembolismul pulmonar si tromboza venoasa sunt complicatii foarte rare, mai frecvente la pacientii supraponderali sau care au probleme circulatorii, care nu pot fi anticipate si care nu apar dintr.o greseala medicala.
Imi pare rau ca teeceti prin asa ceva, dar apare in toate spitalele din lume in postoperator.
Condoleante!

Anonymous

Buna ziua .M am operat pe 9 iulie de menisc.s a efectuat sutura si am mai avut si condromalacie patelara.au trecut 2 luni jumate de la operație .Nu sunt recuperata100% inca fac recuperare .vreau sa stiu daca pot sa folosesc bicicleta normală?sau exista riscul sa cedeze sutura?si as mai vrea sa stiu in cat timp se vindeca meniscul?

Anonymous

Bună ziua. M-am operat pe 22 august prin artoscopie la menisc, meniscul reparându-l prin sutură. Totul a mers bine până cand a intervenit o mică problemă. Acum 3 zile la o lună și jumătate de la intervenție, unul din cele 4 locuri in care s-au facut inciziile, s-a inroșit și inflamat și mă deranja foarte putin la mers. A mai trecut in jur de 2-3 ore iar pe lângă locul inciziei inflamate, s-a umflat tot genunchiul, neputând să mai merg bine, mergeam șchiopătand. In dimineața următoare, am mers la medicul care m-a operat și mi-a spus ca nu este vorba… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Imi este greu sa ma pronunt daca aveti infectie sau nu, dar va sfatuiesc sa va luati urmatoarele probe inflamatorii: VSH, PCR, fibrinogen, din sange.
Daca PCR este mare, atunci aveti infectie.
Daca este infectie, trebuie reintervenit chirurgical.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnule doctor. Baiatul meu s-a operat de ruptura de menisc . Are 2 saptamani de la operatie. Nu a inteles foarte bine daca este obligatoriu de facut acele infiltratii sau se poate si fara ele si care sunt riscurile daca le face sau renunta la ele . Am citit mai sus niste cazuri care m-au pus pe ganduri. Si baiatul meu este mai grasut ( 120 kg la 1.83). Va multumesc anticipat!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu va pot sfatui pentru ca nu stiu ce operatie a avut: meniscectomie/sutura. Si care era starea cartilajului articular.
Va sfatuiesc sa urmati sfaturile medicului curant.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua .in urma cu 6 luni am suferit o sutura de menisc.este normal sa nu fie recuperat genunchiul complet??sau nu e „prins”sutura??am avut si condromalacie patelara.multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Recuoerarea completa tine de procesul de recuperare, nu de operatie. Va sfatuiesc sa faceti o reevaluare la medicul dstra.
Numai bine!

Anonymous

Vă salut cu stimă ! În urmă cu 6 săptămâni am fost operat de Lia si sutură de menisc . Fiziokinetoterapia merge perfect, mi am recăpătat aproape în totalitate mersul normal si am început să conduc de aproximativ 2 săptămâni fără cea mai mică problemă . Acum aș avea de făcut o călătorie de aproximativ 20 de ore de condus fără pauze prea lungi si dacă puteți să-mi spuneti ce eventuale probleme as putea întâmpina ? Poate să intervină durerea sau tumefactia ? Sau o să îl forţez dacă o să conduc atâtea ore? Nu o să am nici șofer… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Da, puteti conduce. Nu este nici un pericol. Numai bine!

54
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x