Tratamentul cu infiltratii intra- sau periarticulare reprezinta un remediu rapid impotriva durerii si lipsei de mobilitate.
Terapia cu infiltratii este tratamentul afectiunilor musculo-scheletale, prin injectarea medicamentelor in articulatii si tesuturi moi.

Terapia cu un anestezic local si corticosteroizi este folosita de peste 60 de ani si deci, a trecut practic “proba timpului”. Fara doar si poate terapia cu infiltratii este tratamentul recomandat pentru afectiunile musculo-scheletale (cele mai frecvente fiind articulatia umarului si a genunchiului) si s-a extins si la alte articulatii mai mici.

Cu un suport stiintific in spate, se pare ca eficacitatea injectarii intraarticulare a unui corticosteroid intr-o artropatie inflamatorie este net superioara injectarii sistemice a corticosteroidului.

Arta unei infiltratii bune, corecte, este de a selecta pacientul potrivit, doza cea mai apropiata, si medicamentul potrivit, injectat exact in tesutul afectat, la timpul potrivit.

Echipa noastra medicala este supraspecializata in Germania in infiltratii, la nivelul membrelor. Putem face infiltratii cu antiinflamatoare, acid hialuronic, dar si terapii regenerative cu PRP sau celule STEM.

De multe ori aceste infiltratii sunt o alternativa de succes la interventiile chirurgicale. Sunt proceduri simple, nedureroase, cu riscuri minime, dar cu efecte spectaculoase, de multe ori.

Va asteptam!
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan

Lasa un comentariu →