• 6 iul. 2014
  • Raspunsuri: 96
  • Vizualizari: 28.626

Durerea de umar este un simptom comun in ingrijirea medicala primara ortopedica. Aceasta poate aparea din cauza unei probleme de la nivelul umarului, dar durerea poate fi, de asemenea, prezenta din cauza unor afectiuni ale altor structuri, cum ar fi diafragma, inima sau gatul. Este foarte important sa retineti ca numeroase afectiuni de la nivelul coloanei cervicale, inimii, diagfragmei sau umarului au caracteristici clinice care se suprapun. La evaluarea durerii de umar, este important sa se evalueze toate aceste aparate si sisteme.

Anatomia articulatiei umarului
a4Humerusul, cavitatea glenoida, omoplatul, acromionul, clavicula si tesuturile moi, formeaza zona umarului. Exista trei articulatii semnificative: articulatia sternoclaviculara, articulatia acromioclaviculara si articulatia glenohumerala. Articulatia glenohumerala este articulatia majora, cel mai frecvent dislocata (luxata) in organism. Ligamentele si musculatura din jurul umarului, inclusiv muschii coafei rotatorii, contribuie la stabilitatea articulatiilor umarului. Coafa rotatorie este compusa din patru muschi: supraspinosul, infraspinosul, teres minor si subscapularul. Acesti muschi ajuta la abductia, rotatia interna si externa a umarului.

Epidemiologie
-Durerea de umar, este a treia cauza dintre cele mai frecvente dureri in consultatiile musculo-scheletice, in ingrijirea medicala primara.
-1% dintre adultii cu noi dureri de umar, consulta medicul lor de familie in fiecare an.
-Prevalenta auto-raportata de dureri de umar este intre 16% si 26%.

Factori de risc
-Factorii fizici ce tin de ocupatie, includ miscari repetitive si expunerea la vibratii, de la masini si unelte.
-Factorii psihosociali legati de locul de munca pot fi, de asemenea, factori de risc pentru durerile de umar, inclusiv stresul, presiunea de la locul de munca, sprijinul social si satisfactia locului de munca. Cu toate acestea, intr-o analiza sistematica, rezultatele nu au fost consistente.
-Sportivii care sunt implicati in sporturi cu aruncari, care implica miscari repetitive de brat sau sporturi de contact cu impact mare, de exemplu, rugby si inot / scufundari, sunt predispusi la dureri de umar.
-Printre locurile de munca la care oamenii sunt predispusi la dureri de umar se numara: casierii, zidarii / muncitorii din constructii, operatorii de scule, sudorii, lucratorii la carne / prelucrare a alimentelor, frizerii, tencuitorii, lucratorii pe linii de asamblare / productie pneumatica, si lucratorii care folosesc tastatura pentru perioade lungi de timp, de exemplu, IT, secretariat.

Cauzele durerii de umar

Pacientii care se prezinta in asistenta medicala primara, au de multe ori o combinatie de diferite probleme de umar.

Durere de umar intrinseca:
-Tulburari ale coafei rotatorii: tendinopatia coafei, sindromul de impingement al umarului, bursita subacromiala, rupturi ale coafei ms rotatori, tendinita calcificata.
-Tulburari glenohumerale: capsulita adeziva ( umar inghetat ), artrita.
-Tulburari acromioclaviculare.
-Tendinita bicepsului brahial.
-Infectie (rar).
-Instabilitate in umar – asociata cu hipermobilitate, inclusiv subluxatie sau dislocare.

Durere de umar extrinseca:
-Polimialgie reumatica.
-Dureri mentionate: dureri de gat, ischemie miocardica, denumita durere diafragmatica (de exemplu, afectiuni ale vezicii biliare, abces subfrenic).
-Tumori maligne: cancer pulmonar apical, metastaze.
Patru dintre cele mai frecvente cauze de dureri de umar si invaliditate in asistenta primara, sunt tulburari ale coafei ms rotatori, afectiuni glenohumerale, boli articulare acromioclaviculare si dureri de gat.

Tendinopatia coafei ms. Rotatori ->vezi mai multe
162051-Poate sa cuprinda toate etapele de boala de tendon, de la degenerare timpurie, pana la rupturi complete.
-Cel mai adesea, prezenta la pacientii cu varsta cuprinsa intre 35 – 75 de ani.
-Tendinopatia coafei este cea mai frecventa cauza de dureri de umar:
-Problema ar putea sa apara in urma unor activitati grele de ridicare sau miscari repetitive, mai ales deasupra nivelului umerilor. Cu toate acestea, tulburarile apar de multe ori in bratul non-dominant, si la lucratorii non-manuali.
-La examinare mai pot aparea: atrofie musculara, cu durere la miscare, si o restrictie partiala a miscarilor active (miscarile pasive sunt complete, dar dureroase).
-Un semn de durere nu este specific sau sensibil, dar creste probabilitatea unei tulburari a coafei muschilor rotatori.

Ruptura coafei ms. Rotatori ->vezi mai multe
an2-De obicei,  apare la tineri. Aceasta este, de obicei atraumatica la persoanele in varsta, si cauzata de uzura generate de miscari repetitive in conditiile existentei unor ostefiti (pinteni ososi)  pe fata inferioara a acromionului, sau degenerarea intrinseca a coafei.
-Rupturile partiale s-ar putea diferentia foarte greu de tendinopatia coafei, la examinare.
-Testul „bratului in cadere” poate fi efectuat pentru a detecta o ruptura mare sau completa.

Sindromul de impingement ->vezi mai multe
s5-dupa clasificarea lui Neer, una din primele clasificari (in prezent aceasta clasificare este depasita), recunoaste 4 tipuri de sdr. de impingement in functie de gradul de afectare al coafei rotatorilor:
Tip I–sub 25 ani: reversibil, edem, tendinita, tratament conservator
Tip II–25 – 40 ani: cicatrice fibroasa, tendinita, tratament chirurgical
Tip III–peste 40 ani: ruptura parcelara (sub 50%) a tendonului coafei rotatorilor (ms supraspinos), tratament chirurgical
Tip IV–peste 40 ani: ruptura >50% a tendonului coafei rotatorilor, tratament chirurgical.
-In prezent sindromul de impingement al umarului este impartit in 4 mari tipuri:
1. Impingement primar
2. Impingement secundar
3. Impingement intern
4. Impingement subcoracoid
– tratamentul poate fi conservator in fazele acute: antiinflamatoare non-steroidiene, fizioterapie, gheata local, sau chirurgical artroscopic in functie tipul de impingement

Afectiuni gleno-humerale –>vezi mai multe
90618844-Capsulita adeziva apare cel mai adesea la varste cuprinse intre 40-65 ani, si osteoartrita la cei in varsta de 60 de ani, sau mai in varsta.
-Capsulita adeziva (umar inghetat) si artrita, apar de multe ori in urma unor simptome de capsulia non-adeziva, provoaca dureri articulare mari si limiteaza activitatile, cum ar fi imbracatul cu o jacheta – din cauza rotatiei externe afectata.
-Capsulita adeziva este mai frecventa la persoanele cu diabet zaharat si poate, de asemenea, sa apara dupa imobilizare prelungita.
-De obicei este prezenta o durere de umar generalizata, si o restrictie in miscarile pasive si active.

Tulburari acromio-claviculare ->vezi mai multe
28372120-Ele sunt de obicei cauzate de traumatisme sau osteoartrita.
-Disjunctia articulatiei apare intotdeauna in urma unui traumatism (cadere pe umar) . Durerea si sensibilitatea sunt localizate la articulatia acromioclaviculara, si exista o restrictie de miscare pasiva a bratului atunci cand cotul este extins.
-Osteoartrita acromioclaviculara poate provoca impingement subacromial.

Afectiunile coloanei cervicale
-De obicei, acestea se caracterizeaza prin durere si sensibilitate pe partea inferioara a cefei si zona suprascapulara, cu durere la umar si partea superioara a bratului.
-Poate aparea o restrictie de mobilitate a umarului si a gatului, care poate genera o durere generalizata in partea de sus a spatelui, gatului si umerilor.
-Ar putea aparea, de asemenea, parestezii la nivelul membrelor superioare.

Evaluarea durerilor de umar
La evaluarea durerilor de umar, medical incearca sa obtina de la pacient o  istorie medicala, se efectueaza un examen clinic, si medicul pune urmatoarele intrebari:
-Durerea care rezulta vine din umar, gat sau din alta parte?
-Este durerea localizata la articulatia acromioclaviculara? Daca da, exista o boala acromioclaviculara a articulatiei.
-Exista durere generalizata si restrictionare a tuturor miscarilor active si pasive? Daca da, acest lucru sugereaza tulburare in articulatia glenohumerala (fie „umar inghetat” sau artrita).
-Exista un arc dureros? Daca da, acest lucru sugereaza o tulburare a coafei rotatorii.

Istorie medicala
Natura durerii, inclusiv:
Cum a inceput durerea.
Orice prejudiciu specific.
Afectiunea este acuta sau cronica.
Orice impact asupra functiei / activitatii de zi cu zi.
Daca durerea este pe partea mainii dominante.
Daca exista durere la repaus sau la miscare.
Daca exista durere care afecteaza somnul noaptea.
Orice durere asociata – de exemplu, gat, piept sau alte dureri articulare ale membrelor superioare.
Orice istorie de dureri de umar / instabilitate / dislocare.
Gradul de ocupare al pacientului.
Activitatile sportive ale pacientului.
Orice semne sau simptome de boala sistemica.
Istoricul medical trecut (in special orice antecedente de diabet zaharat, boala cardiaca ischemica, cancer).

Durerea de capsulita generalizata este simtita in partea exteriora a bratului, sau regiunea deltoidiana, si poate tine pacientul treaz. Capsulita, de obicei cauzeaza dureri bine localizate, simtite anterior pe partea de sus a bicepsului. Durerea in afectiunile ms. supraspinos  este, de asemenea, simtita in partea  superioara a bratului sau regiunea deltoidiana, si va fi insotita de un arc dureros.

Examinare ->vezi mai multe
shoulder_dislocation_diagnosis01-Examinarea gatului, axilei si peretelui toracic.
-Examinarea coloanei cervicale si evaluarea gamei de miscare.
-Se inspecteaza umarul, se testeaza sensibilitatea si temeratura locala.
-Initial, se solicita persoanei sa plaseze palmele la baza gatului, cu coatele orientate lateral, si apoi sa puna bratele jos si sa incerce sa puna partea din spate a mainilor intre omoplati. Cu toate acestea, fiti constienti de faptul ca acest lucru solicita, de asemenea, si alte articulatii decat cele ale umerilor (de exemplu, cot, incheietura mainii).
-Se evalueaza forta, stabilitatea si gama de miscare (activa, pasiva) in ambii umeri.
-Se identificarea un posibil arc dureros
-Se practica testul de rotatie extern pasiva (redus in „umar inghetat”): cu cotul si bratul in abductie, se roteste bratul spre exterior, pe cat posibil.
-Se practica abductia pasiva a bratului pana la 60 de grade apoi rugati pacientul sa aduca singur man ape langa corp. Durerea poate sugera o ruptura in coafa rotatorie.

Investigatii
-Testele de sange si de radiologie sunt, in general, necesare numai in cazul in care exista simptome grave.
a2-Radiografiile pot ajuta la diagnosticarea disjunctiei acromio-claviculare, sindromului de impingement, tendinopatiei calcice si artrozei umarului.
-Imagistica prin rezonanta magnetica si ecografia, sunt de preferat pentru afectiunile coafei ms rotatori si pentru instabilitatile de umar.
-Daca se suspecteaza dureri de gat, cateva radiografii la coloana vertebrala ar putea fi de ajutor.
-In cazul in care exista simptome relevante care indica boli sistemice, luati in considerare teste de sange, inclusiv fibrinogen, VSH / CRP, si investigatii suplimentare, cum ar fi radiografii la torace, dupa caz.
-Concluzie: durerea de umar se investigheaza initial radiologic, ulterior prin ecografie sau RMN. De multe ori este necesara si investigarea radiologica sau prin RMN a coloanei cervicale.

Tratament
-Tratamentul in asistenta medicala primara este de obicei conservator, cu odihna, atentie la orice factori care agraveaza durerea, si medicamente pentru ameliorarea durerii. Dovezile pentru steroizi si fizioterapie sunt relativ slabe, dar isi au importanta lor. Injectiile cu steroizi au doar un ffect marginal, pe termen scurt, asupra durerii. Chirurgia poate fi necesara, dar depend de particularitatea leziunii.
-Injectiile cu corticosteroizi pot fi benefice pe termen scurt, atunci cand sunt fie utilizate singure, sau ca un adjuvant pentru fizioterapie.
-Fizioterapia poate fi eficace pentru durerile de umar, in unele cazuri, mai ales in inflamatiile recente sau in durerile provocate de artroza.
-Nu exista suficiente dovezi pentru a spune daca acupunctura functioneaza pentru a trata durerile de umar, sau daca este daunatoare.

Tendinopatia coafei muschilor rotatori:
-Se recomanda repaus relativ al bratului afectat si modificarea activitatii zilnice, inclusiv reducerea miscarilor (de exemplu, ridicarea mainii deasupra capului).
-Se administreaza analgezice  sau un medicament non-steroidian  anti-inflamator oral.
-Apelati la fizioterapie in cazul in care masurile de auto-ingrijire si analgezicele nu sunt eficiente.
-Se o injectie subacromiala cu corticosteroizi in cazul in care persoana are un raspuns slab la tratamentul initial, dupa mai multe saptamani, si necesita ajutor suplimentar impotriva durerii, sau are o functie foarte limitata din cauza durerii.
-Sindromul de impingement se trateaza chirurgical, artroscopic, prin decompresie subacromiala (se inlatura osteofitii care determina inflamatia).

t9 t3

Nu administrati o injectie de corticosteroizi in cazul in care:
-Persoana care a primit anterior o injectie cu corticosteroizi si a avut beneficii minime sau deloc.
-Persoana a avut deja trei sau mai multe injectii in acelasi umar in anul precedent.
-Este suspectata o ruptura in coafa rotatorie.
-Injectia cu corticosteroizi este contraindicata (de exemplu infectie, osteomielita adiacenta).
-Dovezile arata ca fizioterapia si preparatele injectabile cu steroizi pot fi la fel de utile pe termen scurt. Injectiile pot fi repetate in cazul in care raspunsul initial este bun.

Rupturi ale coafei muschilor rotatori:
-Fizioterapia si preparatele injectabile cu steroizi pot fi de ajutor pentru rupturile minore. Cu toate acestea, cel mai efficient tratament pe termen lung, indifferent de gredul de rupture, este reinsertia coafei.
-Tratamentul chirurgical implica, de obicei, reparatii ale tendonului afectat, cu sau fara decompresie subacromiala, fie prin chirurgie deschisa sau artroscopic.

Tendinita calcifianta:
shoulder_calcific_intro01-Este depozitat fosfat de calciu cristalin intr-un tendon, cel mai frecvent in tendonul supraspinos al rotatorului banta.
-Cand tendinita calcifianta este simptomatica, se poate prezenta ca durere cronica, relativ usoara in umar, cu episoade sporadice de durere care radiaza in josul bratului sau la gat, sau cu dureri acute severe, ca urmare a unui raspuns inflamator.
-Tratamentul pentru tendinita calcifianta include medicamente anti-inflamatorii non-steroidiene, corticosteroizi, fizioterapie, aspiratie sau lavaj. Pentru pacientii refractari la aceste tratamente, o interventie chirurgicala la umar, deschisa sau artroscopica, poate fi o optiune.
-Litotripsia extracorporala cu unda de soc este recomandata, ca o alternativa non-invaziva la interventiile chirurgicale.

Afectiuni acromio-claviculare:
-De obicei raspund la odihna si la analgezice simple, daca nu exista o perturbare semnificativa a articulatiei.
-Se recomanda o imobilizare pentru 5 – 7 zile, daca se suspecteaza o artrita in articulatia acromioclaviculara.
-Se recomanda fizioterapia, dupa 4-6 saptamani, in cazul in care persoana raspunde slab la odihna si analgezice.

Degenerarea capului humeral:
-Capul humeral poate degenera ca urmare a unei serii de afectiuni, de exemplu osteoartrita, artrita reumatoida sau necroza avasculara. Suprafata capului humeral poate fi afectata partial sau un intregime.
-Tratamentul conservator include fizioterapie, ameliorarea durerii, medicamente anti-inflamatorii topice sau orale, si injectii cu corticosteroizi.
-Pacientii care nu raspund la tratamentele conservatoare ar putea avea nevoie de o interventie chirurgicala, care implica fie artroplastia de umar folosind o proteza pentru capul humeral derivat, sau fuziune(artrodeza – rar indicata) a articulatiei.
-Artroplastia pentru refacerea suprafetei umarului inlocuieste numai suprafetele articulare deteriorate, cu rezectie minima de os, si este recomandata ca o optiune chirurgicala.

Consultatie la medical ortoped este absolut necesara cand:
-Durere si invaliditate semnificativa de peste 6 luni, in ciuda unui tratament conservator adecvat.
-Istorie de instabilitate in articulatie.
-Dureri acromioclaviculare post-traumatice severe.
-Posibila luxatie.
-Diagnostic incert.

Pronostic
-Pronosticul pentru durerile de umar cronice depinde de cauza care sta la baza.
-Varsta inaintata, sex feminin, simptome de debut treptat, simptome prelungite, simptome severe sau recurente si dureri de gat, sunt asociate cu un rezultat mai rau.
-Recuperarea pentru durerile de umar este in general lenta. Studiile au aratat o recuperare completa in timp de o luna la 23% din pacienti, si 18 luni, la 59% dintre pacienti.

Unul dintre cei mai importanti parametrii in tratamentul acestei afectiuni, dupa aplicarea tratamentului ortopedic sau chirurgical, este reprezentat de  recuperarea medicala.  Va sfatuim sa mergeti in cateva clinici din tara specializate in tratarea acestei afectiuni:

Dr. Andrei Ioan Bogdan este supraspecializat in chirurgia artroscopica si in patologia sportiva de la nivelul umarului. A incheiat un parteneriat cu doua centre de imagistica cu vasta experienta, din Bucuresti si unul din Olanda in vederea obtinerii unor diagnostice cat mai corecte. Toate interventiile chirurgicale sunt efectuate la spitalele Floreasca sau Sanador.  Pentru programari sunati la numarul 0786602299 sau 0755055216.

pp

5 1 vote
Article Rating
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

96 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

buna ziua,ma numesc RADU PAVEL ,am 61 ani, in urma durerilor de umar drept de o perioada de multe luni am efectuat un RMN si misa spus ca am ruptura de tendon partiala. Ce sa fac nu ma odihnesc noapte de noapte de durere. va multumesc anticipat.

Anonymous

buna seara domnule doctor ma numesc maria cojocea am 59 de ani am dureri la umarul drept am facut fizioterapie am luat medicamente dar fara nici un rezultat am facut RMN la coloana cervicala rezultatu este= Reducerea lordozei cervicale,fara modificarea aliniamentului corpilor vertebrali.Modificar

Anonymous

buna seara.ma numesc ghencea florin si am 31 ani.fac sport de cand ma stiu si am unele dureri la articulatii pe care nu prea le am bagat in seama,dar acum de o luna ma cam doare umarul si ma deranjeaza la majoritatea exercitiilor fizice din sala si cand rasucesc mana la spate,nu iau suplimente ptr sala,mananc sanatos dar uneori ma duc la extrem la sala ,scot maxim,sa fie de la efort fizic sau ….??ce ar trebuii sa iau ca suplimet si care ar fi cel mai bun remediu.STIMA

Anonymous

In urma unui traumatism am ramas cu durere la umarul stang. Am facut un examen RMN iar in urma examenului mi s-a pus diagnosticul de Periartrita scapulo humerala si edem la ninelul capului humeral, a tuberculului mare si a tuberculului mic. Ce tratament sa urmez pentru aceste afectiuni.

Anonymous

buna am 45 ani si ma doare umarul si tot bratul stang de la gat clavicula si umar am incercat toate unguentele si medicamente si nu amelioreaza deloc cam de 5 saptamani doare

Anonymous

fiica mea face sport de performanta ,handbal , iar la un meci a cazut si o doare umarul cum crede-ti ca se poate reface complet ???

Anonymous

Buna ziua!
Am 36 de ani si am o durere la umarul stang de 8 luni.Durerea a evoluat de la o luna la alta pana a devenit nesuportabila.De abia acum 3 săptămâni am fost la doctor.Am facut Rmn la coloana si umar si a reiesit ca am o inflamatie la umar.Nu mi-a dat nici un tratament medicamentos sau unguente si mi-a recomandat fizioterapie.Deoarece nu locuiesc in tara si costurile sunt destul de mari,o sa mai treaca ceva timp pana o sa incep terapia.Credeți ca m-as putea trata cu medicamente,unguente sau imobilizarea bratului cu o fasa..?multumesc

Anonymous

Buna ziua!
Domnul doctor, am o sora de 41 de ani care nu mai poate misca bratul stang si o doare foarte tare umarul, acum e internat la spital la Vaslui, i-a pus diagnostic artrita, si niste anti-imflatoare…
Ce ne recomandati?
Multumesc!

Anonymous

Buna ziua, in urma mai multor investigatii mi s-a stabilit diagnosticul de NECROZA AVASCULARA al capului humeral. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?

Anonymous

buna ziua .in urma unei ecogafii la umarul stang mi sa pus diagnosticul de Tendinta calcifianta infraspinos,mi sau facut 2 infiltratii si am facut tratament cu antiinflamatoare ..nu mai am dureri dar mi sa spus ca nu mai pot face munca de zugrav,,,,nu exista recuperare sau ce pasi trebuie sa urmez…?am aflat ca electrostimularile ma pot vindeca _?

Anonymous

Buna ziua domnule DOCTOR.Am facut un RMN umar drept (durerile sunt mari,umar blocat)rezultatul RMN Bursita deltoidiana si coracoidiana dreapta.In urma cu 2 ani am avut dg PSH.Tin sa mentionez ca luctez la sterilizare unde exista un autoclav vechi din1978 si ptr a-l inchide trebuie sa depun un efort destul de mare,vara stau in curent ,iarna este f frig.Va rog sa-mi raspundeti ce ar trebui sa fac.fac tratament cu Arcoxia90,Polar Frost.Mydocalm,am inceput tratamentul de pe 24 martie 2015.multumesc

Anonymous

Buna ziua domnule doctor! Acum 4 luni am fortat un pic nota la sala si am suferit o accidentare la umarul drept! Crezand ca imi trece de la sine am continuat antrenamentul insa durerea s-a intensificat! Am luat Arcoxia 120 mg dar rezultatul a fost temporar,durerea reaparand,mentionez ca ma doare in momentul cand fara sa lucrez cu greutati ridic bratul si il dau catre spate sau cand il duc la spate si incerc sa il ridic! Ma scuzati daca nu am fost prea explicit! Va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac! Nu am fost pana acum la… Read more »

Anonymous

Buna ziua si va multumesc anticipat..deja timp de doua luni, am dureri la incheiturile umerilor, predominant partea stinga, cu iradieri in ceafa,,,durerile persista si noaptea de la un timp…nu pot efectua miscari de rotatie a bratului caci durererea se intensifica…ce poate fi si cu ce invetigatie ar tebui sa incep…Multumesc mult!

Anonymous

Buna ziua,
Am 85 ani si a aparut o vanataie pe brat si umarul drept, precum si dureri puternice, fara sa stiu cauza.
Ce ma sfatuiti ?
Va multumesc anticipat,
Maria

Anonymous

Buna ziua,

Ieri pe parcursul zilei mi s-a tot intensificat durerea la umarul stang.abia m-am odihnit,m-am uns cu voltaren si nu am fortat umarul si nu ma mai doare foarte tare doar daca il fortez. dar azi a inceput sa ma doara si umarul drept.( se intensifica pe parcursul zilei) ce as putea sa fac? si care ar putea fi cauza? eu lucrez la birou si nu depun munca fizica.Multumesc

Anonymous

Buna ziua!

Din decembrie 2014 am o durere la umarul drept .Am mers la ortoped si mi s-a dat diagnosticul de inflamarea muschiului deltoid.Trebuie sa spun ca sufar de mioclonii care se manifesta numai noaptea..de multe ori nu le simt in somn deoarece contractiile sunt f mici in intensitate.Am facut infiltratii la indicatia medicului ortoped , am avut o perioada scurta fara dureri , apoi au revenit.Ce ar trebui sa fac?
Va multumesc!

Anonymous

am fost operata acum 6 luni de canal carpiad la dreapta de 5 zile ma doare umarul dreaptaiau antiinflam unguente eu la umar am artroza va rog ajutatima

Anonymous

Buna dimineata.Am si eu o durere de umar de vreo 5 zile am fost la medic sa uitat putin mi.a dat reflex un medicament dar nu are efect si durere e tot acolo mana o pot misca doar in anumite poziti uneori ma doare toata mana.Ce as putea sa fac?

Anonymous

Buna ziua am cazut in urma cu 6 saptamani si m-am lovit la umar am fost la 6 dr ortopezi primul a spus ca am o luxatie mi-a dat antiinflamatori si a spus sa revin dupa 1 sapt am revenit si totcu acelasi dureri nu puteam sa ridic mana dr respectiv a spus sa fac infiltrati cu diprofox am facut , durerile au fostmai rau nu pot sa ridic mana nici in prezent tot cu dureri sunt si au mai aparut si amorteala pe mana si se unfla mana, am facut RMN si rezultatul este contuzie osoasa cu traiecte de… Read more »

Anonymous

Aceste precizari sunt de luat in seama inaintea unui consult ca sa poti explica cum simti mai exact cum simti durerea ,felicitari!

Anonymous

Buna ziua,

Va rog un sfat .
Am dureri acute zilnic la umeri si cervical .Am facut ecografie la umeri diagnostic -Sindrom de confilct subacrominal grad 2 .Tendinopatie calcificanta supra spinos ambii umeri.
Am facut kinetoterapie ,dar nu este niciun remediu ca si medicatie nu am luat nimic.
Multumesc anticipat
Ioana Tone

Anonymous

Multumesc ,

Anonymous

Buna ziua Domnul Doctor Am 55 de ani, si de vreo 6 luni, au inceput niste dureri la umar,la mana stanga care, iradiaza uneori pana la cot.La inceput, durerea a fost nesemnificativa, iar acum am greustati si nu pot sa execut anumite miscari cum ar fi sa ridic bratul mai sus de nivelul umarului, sau cand ma imbrac,etc. Mentionez ca, ma aflu in Suedia si am fost la medicul de care apartinem , care este roman. Dansul, mi-a recomandat sa ma duc la gimnastica medicala si in cazul in care acolo nu se rezolva, ma va trimite la radiografie. Am… Read more »

Anonymous

Buna seara d-l doctor.Am fost la d-voastra la CUTERA PE 9.12.2015. Am consultat dr. reumatolog asa cum mi ati recomandat. Analize cu rezultate incadrate intre limite min si max ,( aslo,vsh,factor reumatoid) ,mai putin FIBRINOGEN=574( mare).Ceeace ma ingrijoreaza este rezultatul RMN atat cervical cit si la umar.As vrea daca se poate sa mi ziceti cam cit de grava e situatia si care ar fi rezolvarea in urma rezultatului RMN.CONCLUZII RMN: -Ruptura totala tendon supraspinos cu retractie tendinoasa si atrofie musculara asociata. -Protruzie discala paramediana dreapta la nivel C5-C6 cu tendinta la herniere, cu amprentarea sacului dural si contact nervos C6… Read more »

Anonymous

Buna ziua, Ma numesc Angela Dobrota, am 55 ani si in urma cu 13 luni mi s-a declansat o durere f. suparatoare la umarul drept, mai ales in pozitia orizontala. Am facut radiografie(oct.2014) si rezultatul a aratat un mic osteofit acromial drept -spatiu articular pastrat. IN NOV.2015 am facut RMN la Sanador si concluziile sunt: -modificari edematoase ale tendonului supraspinosului in proximitatea insertiei humerale; -hidartroza max 6 mm; bursita subcoracoida max5 mm; lama fluida adiacent tendonului bicepsului la nivelul culisei. Am facut luni de zile tratam cu Arcoxia, fizioterapie in doua randuri, infiltratie cu diprofos. Ce sfaturi puteti sa-mi dati?… Read more »

Anonymous

Ma numesc Elena si am 66 ani. De vreo doi ani ma confrunt cu dureri la umarul stang. Am luat tot felul de antiinflamatoare( Arcoxia, Xefo, Tador, Flamexin) prescrise de reumatolog. Durerea trece pentru moment si revine. Am facut doua sesiuni de fizioterapie ( ultrascurte, ultrasunete, curenti interstitiali?) si nici un rezultat. Durerea apare in special noaptea, pe la ora 3:45 si trece , pe moment, numai dupa o frectionare cu gel Reumabloc.
Ce trebuie sa fac? Multumesc

Anonymous

Buna ziua ma numesc gheorghe folosesc aceste pastile de ceva timp tentesiv nebilet si rosucard dar am o durere puternica la ambii umeri nu pot sa mai bisc aproape bratele imi puteti da un sfat va multumesc

Anonymous

Buna ziua, am 26 de ani si de 6 luni ma confrunt cu o durere la umarul stang. Am ridicat o bara cu umarul in timpul unui antrenament la sala. Am facut tratamente cu diverse antiinflamatoare arcoxia, diclofenac si infiltratii cu diprofis , dupa infiltratii simteam o ameliorare considerabila dar dupa 1 luna jumate revine durerea. Uneori ma doare si in repaos alteori doar cand incerc sa ridic bratul. Am facut si un rmn ale carui concluzii sunt urmatoarele: – sd de impingement subacromio-humeral. – tendinita a m.supraspinos. – modificari distructive cu componenta edematoasa pe articulatia acromioclaviculara , posibil posttraumatic… Read more »

Anonymous

Multumesc foarte mult pentru raspuns! Daca nu as face aceasta interventie la ce se ajunge?Puteti sa mi spuneti in ce consta interventia ? Si daca dupa aceasta voi mai putea folosi umarul normal? Cum as putea sa obtin o programare la dumneavoastra ?
Imi cer scuZe pentru insistenta dar imi doresc sa depasesc cat mai repede si bine aceasta problema. Multumesc!

Anonymous

Buna ziua, astazi am obtinut o programare la dvs. la clinica sanador , in data de 21.01, as dori sa stiu daca dupa consultatie constatati ca este nevoie de interventie chirulgicala ati putea sa interveniti in aceeasi zi ? sau trebuie alta programare? Eu nefiind din Bucuresti.
Multumesc.

Anonymous

Am inteles, multumesc mult pt amabilitate!

Anonymous

Bună ziua, Recent simt un inconfort destul de intens la umărul stâng. Totul s-a întâmplat după ce am alunecat și am căzut pe spate și pe o parte a cotului mâinii stângi. De atunci, durerea de coloană vertebrală s-a ameliorat până a dispărut, dar resimt un inconfort cronic la nivelul umărului. Puterea brațului s-a diminuat, mobilitatea coafei este mult mai redusă decât înainte iar umărul doare atunci când mă sprijin pe el. După simptomatologia pe care o prezint, cred că tendoanele sunt inflamate sau rupte. Întrebarea mea este dacă, cu sau fără intervenție chirurgicală și fizio-kinetoterapie, îmi pot recupecupera în… Read more »

Anonymous

am 8o de ani si cam de 1 luna am dureri in umarul drept,dureri care sunt mai puternice noaptea.Precizez ca am spondiloza cervicala.AM FACUT 15 sedinte de fizioterapie insa fara nici un rezultat,deasemebi am luat tot felul de analgezice insa rezultatult a fost nul.VA rog sa-mispune-ti ce trebuie sa fac ca sa scap de aceste dureri care devin insuportabile

Anonymous

Bună ziua ! As dorii sa va spun ca am niste dureri groaznice in umar si in zona coloanei cervicale,dorsale si lombare însoțite de senzații de arsuri frecvente. Poate fi vorba despre reumatism ?

Anonymous

buna ziua, ma numesc Badea Liliana , am dureri groaznice de umar de un an de zile . In urma cu un an mi a iesit umarul si se tot repeta ( destul de des ) bineinteles ca il puneam singura la loc ,si de cateva luni am dureri tot timpul am facut RMN cu urmatoarele concluzii: Entezita a tendonului muschiului supraspinos . Discrete modificari edematos -inflamatorii ale articulatiei acromio – claviculare . bursita subscapulara. am luat antiinflamatoare , fizioterapi , infiltratii si… degeaba mai nou a inceput sa ma doara si cotul .Va rog daca puteti sa ma ajutati… Read more »

Anonymous

Buna ziua, as dori urgent o parere, in sensul ca, de cava timp ma doare umarul stang, dar de curand durerea coboara pana la degetele mainii. Noaptea este cumplit, nu stiu ce este de facut, mobilitatea bratului este afectata destul de rau. As dori un consult la d-voastra. Cu respect !

Anonymous

Buna ziua, De vreo – luni au inceput sa imi trosneasca articulatiile, mai des la umeri, apoi dupa 1 luna au inceput sa ma si doara, umerii mai tare, genunchii mai putin. Acum ma dor umerii cu clavicula cu tot si ma doare si capul. Am fost la reumatolog, mi-a facut ecograf si mi-a dat sa fac si niste analize de sange. Aslo a iesit la limita, 200 , deficienta de Ca, Mg, vitamina D, Hemoglobina, Hematocrit si eriticulocite mici, comentarii- Policromatofilie. Reumatologul mi-a zis ca am Bursita la ambii umeri si Peri-artrita scapulo-humerala si mi-a dat multe antiinflamatoare. Ce… Read more »

Anonymous

De circa 6 luni am dureri de umar,gat,omoplat,durere ce merge și înspre sani si subrat.Umarul este foarte lăsat și de doua săptămâni mă doare sI la subratul celălalt.Am făcut și o ecografie mamara și totul este ok dar eu am dureri și usturimi atât la subrat cât și la sani.Urmeaza sa merg la dr. dar pana atuncI as dori un sfat de la dvs.

Anonymous

Bună seara. Am o durere suportabilă la umar dar îmi este foarte greu la serviciu mai ales la unele mișcări ale mâini. Am făcut injecții cu Diprofos dar degeaba .În urma investigaților RMN.am primit diagnosticul ruptură parțială cronică pe fața bursală tendon supraspinos.Artroza articulație acromioclaviculara cu edem osos subcondral și inflamație pericapsulara.Ortopedul meu nu știe dacă trebuie intervenit chirurgical.Vă rog o părere.

Anonymous

buna ziua, am cazut de pe un pom de la o inaltime de cca. 1,5 m si m-am lovit la umar. am fost la un spital la sectia de ortopedie si, dupa ce mi s-a facut o radiografie a umarului, medicul ortoped mi-a dat diagnosticul ‘DISJUNCTIE MINORA’. mi s-a bandajat umarul si cu mina in pozitie fixa linga corp cu pansament si leucoplast, foarte strins,cu recomandarea mentinerii acestui procedeu cca. 2-3 saptamani. nu am dureri ale umarului insuportabile ci numai atunci cand apas cu mana pe umar si cand incerc sa misc umarul. nelamurirea subsemnatul consta in faptul ca nu… Read more »

Anonymous

Mam operat anul trecut de hernie de disc pe coloana L3-L4 mam simtit ok pana acu o saptamana si mia aparut o durere la umarul stang si simt intepaturi ce ma sfatuiti domnul doctor.va multumesc

Anonymous

Buna seara. Am o durere ososa la umarul drept, palpabila, undeva in mijlocul umarului. Am facut fizioterapie dar nu mi-a trecut. Mentionez ca durerea a aparut in urma exercitiilor de impins din culcat cu bara si s-a agravat pe masura trecerii timpului si efectuarii diverselor exercitii cu greutati. Am avut o durere similara la umarul stang, am facut fizioterapie si a trecut. Nici o crema sau gel antiinflamator nu functioneaza insa functioneaza Arcoxia 90mg, insa nu stiu cat timp sa o administrez. Va rog sa ma sfatuiti cu un tratament si cate zile de repaus sportiv sa iau. Multumesc

Anonymous

Buna ziua, Am o durere la umarul drept agravata de vreo 2 luni. Cam de un an am observat ca nu mai pot misca mana dreapta in orice pozitie(n-o pot ridica drept in sus, ci un pic oblic, nu o pot duce la spate si ridica decat un pic etc.). Ba mai mult obosesc daca o tin in sus prea mult. De vreo luna am fost la medic si mi s-a pus diagnosticul de periartrita scapulo-humerala, indicandu-mi-se o radiografie si, desigur, un tratament cu diclofenac,milgama, regenovex. Simtomele nu s-au ameliorat. E mai bine sa fac o radiografie sau un rmn?… Read more »

Anonymous

Buna ziua Si La Mulți Ani!!! Domnu Doctor ma tine umărul sting de mai bine de 1 an și 2 luni , dar numai intr un punct anume , am facut terapie La inceput dar fara rezultat . am 46 ani . Vrei injecție ar fi ok? Multumesc frumos

Anonymous

Buna ziua. D-l doctor,in urma unor dureri groaznice de umar ,am facut in RMN si aceasta este interpretarea; minima acumulare fluida la nivelul bursei subacromiale, modificari edematoase la niv. tendonului muschiului supraspinos,fara semen de rupture complete. microgeode cu diametrul axial de pana la 6 mm localizate la nivelul capului humeral superointern si la nivelul inserctiei tendonului muschiului subscapular.. minima acumulare fluida localizata la nivelul bursei subscapulare..Am fost la ortoped ,mi-a dat sa iau nimesulid si sa fac recuperare medicala.dar prea mult nu mi-a ajutat,fiind stangace o folosesc f. mult si am niste dureri groaznice.As vrea o parere de la dvs,va… Read more »

Anonymous

Buna seara! Dl doctor, va rog foarte mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. De 3-4 luni ma confrunt cu durere la umarul drept si coloana, zona cervicala. Medicul de familie mi-a recomandat ecografie si radiografie. Rezultatele acestor investigatii sunt urmatoarele: – Radiografie: rectitudinea coloanei cervicale, minima mecartroza; exostoza incipienta scapulo-humerala dr. , calcificare locala; -Ecografie umar: 1) modificari de bursita cronica la nivelul BSAD, care constau din lichid sinovial neomogen cu calcificari depuse pe membrana sinoviala si libere in lichidul sinovial; modificari mai importante la nivelul prelungirii bicipitale a BSAD unde se observa si vilozitati ecodense de 2,5 mm,… Read more »

Anonymous

Va multumesc!

Anonymous

Buna ziua !
Domnule doctor va rog sa-mi spuneti daca un traumatism al umarului sting ( am cazut in baie din vana) poate creste valorile creatininei ?
Durerea de umar a persistat 4 luni si a trecut fara tratament dar uneori la o anumita pozitie de rasucire a bratului spre in spate mai apare o mica durere care dispare la revenirea bratului. Va rog ce ma sfătuiti?
Multumesc!

Anonymous

Va rog respectuos sa ma primiti la o consultatie la Sanador {sau alta clinica} pt ca am mari dureri la mana stanga de la cot la umar. Vimovo nu are nici un efect si ma trezesc noaptea cu dureri insuportabile. am probleme cu inima in sensul ca uneori imi creste pulsul la 185 batai /min. Va rog mult sa ma ajutati sa obtin o programare . Multumesc mult! Ionescu Jeniea

Anonymous

Bună ziua. Am 37 de ani, greutate normala. În urma cu 2 ani mi-am schimbat locul de munca care implica mișcări repetate cu mana dreapta. Am hipotiroidie cu tiroidita autoimuna. Tot de 1 am jumate am început sa am o tuse tabagica, radiografia toracica nedezvaluind nimic patologic. De atunci, la 2 luni, am o durere de umăr spre clavicula care ma impiedica sa lucrez. Clavicula dreapta e mult mai proeminenta decât cealaltă. Am și o poziție puțin cocosata , deoarece simt durere în partea posterioara a umărului când stau dreapta, cât și în mușchii gatului. E insuportabil. Pot sa ridic… Read more »

Anonymous

Buna ziua,
Unei prietene i-a cazut o bucata de gheata in zona umarului si spune ca o doare, nu mi-a specificat zona, ce ar trebuj sa faca?

Anonymous

Buna Seara .. Mi se tot misca Ligamentul Sternoclavicular , adica tot simt ca mi iese osul din loc si toata lumea pana si doctorul ( M am operat la umar de 4 luni in Ungaria ) si kinetoterapeutul mi au spus sa nu mo fsc griji … oare ce ar putea sa fie ?

Anonymous

Dl doctor va salut cu respect.vreau sa va cer un sfat.am 40 ani si sunt sofer de o viață.de vreo cateva zile am o durere la umărul stâng care coboară si spre bratul stâng.nu pot avea o postură corectă a corpului deoarece atunci când ridic umărul am dureri.nu am fost inca la medic si am incercat tot felul de unguente fara rezultat.conduc in general cu mana stanga campionul.astept un sfat.va multumesc anticipat.

96
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x