• 26 dec. 2012
  • Raspunsuri: 0
  • Vizualizari: 89

l3De obicei, este necesar un interval de 2 luni intre traumatism si momentul interventiei chirurgicale, timp necesar pentru disparitia fenomenelor inflamatorii generate de catre traumatism. In aceasta perioada pacientul trebuie sa urmeze un program de fiziokinetoterapie cu scopul de a-si pastra tonusul muscular si de a recastiga mobilitatea articulara. Aceasta  permite sa se opereze un genunchi care a recuperat bine dupa accidentul initial. Interventia poate fi efectuata in urgenta la sportivii de performanta, daca starea genunchiului o permite.

In orice caz, in fata unei leziuni recente de LIA nu exista niciodata o indicatie de urgenta a interventiei chirurgicale. Pacientul fixeaza deci data interventiei, pentru a avea un genunchi mai stabil si a-si putea relua activitatile sportive. Asteptarea indelungata a operatiei nu are efecte nefaste, cu conditia ca pacientul sa nu-si reia activitatile sportive, cu exceptia natatiei, ciclismului si maratonului.

Unul dintre cei mai importanti parametrii in tratamentul acestei afectiuni, dupa aplicarea tratamentului ortopedic sau chirurgical, este reprezentat de  recuperarea medicala.  Va sfatuim sa mergeti in cateva clinici din tara specializate in tratarea acestei afectiuni:

0 0 vote
Article Rating
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan
Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x